Lyckad helg i Spider Girls Cup
2016-09-13 14:26
Så var säsongens första cup avklarad och vi åker hem från Järfälla Spider Girls Cup med en hedrande 2:a plats i bagaget. Med tanke på att vi spelade i F-03 klassen så var det en fantastisk prestation utav tjejerna!

Matcher gruppspel:
Värmdö IF - Töjnan 3-2
Vi startar cupen lite trevande och får inte riktigt igång något spel utan det blir mycket "hawaiiinnebandy" där vi ändå lyckas dra det längsta strået och få med oss tre poäng tillslut. Töjnan var en ny bekantskap som vi inte hade mött tidigare, ett roligt lag att möta som gav oss riktigt tufft motstånd.
Bele Barkarby - Värmdö IF 2-3
I match 2 ställdes vi mot Bele Barkaby som slog oss i fjolårets final av Spider Girls cup med klara 4-1. Vi presterar en mycket bättre innebandy denna match och vänder ett 1-2 underläge till seger och slutar därmed gruppsegrare.
Semifinal:
Järfälla Spiders - Värmdö IF 0-7
I semifinalen ställdes vi mot arrangören Järfälla Spiders och här får vi utdelning på det mesta framåt samtidigt som försvarsarbetet sitter över hela planen. Blev tillslut en komfortabel seger mot ett erkänt bra motstånd!

Final:
Vallentuna - Värmdö IF 4-2
Inför finalen så fick vi dessvärre bara 15 min vila så det var ett gäng slitna Värmdötjejer som fick ställa upp på planen. Vi ställdes i finalen mot Vallentuna som i gruppspel och semifinal hade spelat fantastisk fin innebandy med ett högt passningstempo och ett rakt igenom komplett lag. Vi tillät dem styra spelet inledningsvis och riktade in oss på bollerövringar och snabba kontringar vilket vi lyckades OK med. Vi tar ledningen med 1-0 men innan periodvilan har Vallentuna vänt på steken och leder med 2-1. Med drygt 8 minuter kvar lyckades vi dock kvittera till 2-2 och matchen stod vid denna tidpunkt och vägde. Tyvärr lyckades vi inte behålla skärpan hela vägen ut och Vallentuna trycker in två mål i slutet av matchen och står till sist som värdiga vinnare

Summering:
På det stora hela gör vi en riktigt bra insats i denna cup, finns alltid saker att förbättra men vi ska ha i åtanke att många av lagen vi mötte var 03:or alt. en blandning av 03-04.
Vårt nya sätt att spela försvar börjar ta form och det kommer garanterat att bära frukt under säsongen då alla spelare känner sig trygga med sina roller. Framåt gör vi 15 mål på fyra matcher vilket får betyget godkänt, bakåt släpper vi in 8 mål vilket kanske är nåt mål för mycket för at vi ska vara helt nöjda. Men det finns många ljusglimtar från denna dag som vi tar med oss framöver!

Stort tack till Järfälla Spiders som arrangerade denna familjära cup ute i Kalhäll, vi kommer gärna tillbaka nästa år!

Lärorik helg i Tumba2019-09-09 14:02
1:a plats i Mora2019-05-07 14:02