Rolig helg i Sollentuna/Täby
2016-09-21 12:31
Helgen 17-18 sep deltog vi i Töjnan Tiger Cup ute i Sollentuna/Täby.

I gruppspelet ställdes vi i tur och ordning mot Töjnan IBK (6-0), Hammarby IF IBF (7-0) samt Vendelsö IK (6-0). Tre bra matcher mot bra motstånd där vi stundtals fick igång ett väldigt bra spel och vi gavs möjligheter att öva på både det defensiva och det offensiva. Gruppsegrare och klara för kvartsfinal under söndagen.

I kvartsfinalen ställdes vi mot duktiga FC Täby som vi mötte flera gånger under fjolårssäsongen. Efter en trög inledning och 0-1 underläge så hittade vi tillslut vår vägvinnande spel och det blev till sist en ganska trygg 4-1 seger även om Täby gjorde det riktigt bra och gav oss tufft motstånd.

I semifinalen väntade erkänt duktiga Åkersberga IBF som spelar med väldigt högt press spel och ett vilt kämpande över hela banan. Vi tilläts inte få igång något som helst spel och hamnar snabbt i ett två måls underläge som sedan Ackers höll till det var ca 8 min kvar av matchen. Då blixtrade vi till och både reducerar och kvitterar och de sista fem minuterna av matchen skapar vi tillräckligt många matcher för att kunna gå segrande ur striden. Men vid numerärt överläge och 20 sekunder kvar av matchen så släpper vi iväg en Ackersspelare som fri med Klara i målet inte gör några misstag och hon avgör matchen med sitt 5-4 mål. Direkt efter målet lyfter vi vår målvakt som sedan resulterar i ytterligare ett baklängesmål i tom bur. 4-6 och Åkersberga till final och vi slutar därmed på en delad 3:e plats i cupen.

Åkersberga IBF vann sedan finalen mot Vallentuna med 4-3 och stod därmed som slutsegrare i cupen. Stort grattis säger vi till Åkersberga!

Reflektioner från helgen är att många delar av vårt spel börjar ta form, vi har lång väg kvar innan det blir fulländat men intentionerna finns där. Framförallt roligt att se att vårt sätt att spela försvar emellanåt är riktigt, riktigt bra. I semifinalen finns det mycket lärorika saker att ta med sig hem i bagaget, både positiva och saker att förbättra, både för oss ledare och för spelarna.

Nu har vi två träningsveckor framför oss innan seriespelet startar, känns som att vi har ett bra "flow" i gruppen och att vi kommer in i seriespelet med en skön känsla!

Lärorik helg i Tumba2019-09-09 14:02
1:a plats i Mora2019-05-07 14:02