1:a plats i Scorpions Cup 2017
2017-11-07 10:16
Årets andra turneringsseger bärgades i helgen då vi vann Scorpions Cup 2017 ute i Järfälla!

Vi inledde gruppspelet på lördagen med tuffast möjliga motstånd då vi ställdes mot Åkersberga, ett lag vi har stor respekt för och som är ett av de vassaste 04-lagen i Stockholmsområdet. Med en svidande 2-7 förlust i seriespelet mot just Åkersberga en vecka tidigare så var det revanschlystna tjejer som klev ut till match #1 i denna cup. Den här matchen hade vi lärt oss av våra misstag veckan innan och gjorde nu en mycket stabilare insats och matchen slutar till slut med ett oavgjort resultat.

I match #2 ställdes vi mot en ny bekantskap i form utav SK Vide. Här kontrollerar vi matchen från start och vinner till slut ganska komfortabelt.

Även match #3 slutade med en komfortabel vinst mot IK Sirius även om det tog ett litet tag innan vi tog tag i taktpinnen.

I semifinalen väntade duktiga Täby FC som vi ställs emot ett flertal tillfällen under årens lopp. Här gör vi vår hittills bästa match försvarsmässigt i denna cup. Klara håller nollan i målet och framåt är vi ganska effektiva i våra avslut och segern blev aldrig diskutabel.

I finalen så blev det som väntat en re-match mot Åkersberga och vår gameplan var att låta Åkersberga ha mycket boll och att vi skulle lägga fokus på att ligga rätt i våra positioner i defensiven. Vi vet att vi är ruskigt farliga i våra omställningar och två gånger om lyckades vi också ta ledningen men vid båda tillfällena lyckades Åkersberga kvittera ganska omgående. Med ca åtta minuter kvar då matchen står och väger som mest så lyckas vi trycka in segermålet fram till 3-2. I slutskedet av matchen spelar vi disciplinerat och kan spela av matchen på ett bra sätt.

Det här var tjejernas sjätte final (!) på ett år (!) och dessa finaler har slutat med tre turneringssegrar och tre andraplatser. ETT IMPONERANDE FACIT!

Nu blickar vi framåt mot Storvretacupen i januari dit vi åker med hela F04 truppen, två lag.

Resultat från helgen:

Gruppspel: