3:e plats i Storvretacupen
2018-01-09 08:41
Vi inledde året med att delta i Storvretacupen i Uppsala, Sveriges största innebandycup där det var hela 40 lag anmälda i F04 klassen.

I gruppspelet ställdes vi mot i tur och ordning Bälinge IF, Romfartuna GIF och Töjnan IBK. Efter två segrar och en förlust så slutar vi på en 2:a plats i gruppen vilket med facit i hand gav oss en lite enklare slutspelslottning.

Då vi inte lyckades vinna gruppen blev vi tvungna att spela en 16-delsfinal där vi ställdes mot Huddinge IBS i en match där vi gick ifrån till 3-0 i första perioden men sedan slarvade i andra vilket resulterade i att Huddinge tilläts reducera två gånger om men vi lyckades hålla ut och vinna med uddamålet.

1/8-delsfinalen blev en riktig rysare mot Skoghalls IBK, vi hamnar i ett tidigt underläge, lyckades vända matchen i första perioden men tappar sen in kvitteringen med fem minuter kvar att spela. Straffavgörande väntade där vi lyckades sätta fyra av fem straffar och vi gick vinnande ur striden.

1 kvartsfinalen ställdes vi mot IBK Dalen och även denna match blev tajt och tillknäppt men vi lyckades tillslut vinna med 2-1 och semifinal väntade.

I semin så skulle vi ställas mot Vaksala SK, vi tar ledningen efter 13 sek, Vaksala kviterar i slutet på första. I andra perioden är det ett ställningskrig där chanserna avlöser varandra åt båda håll, vi har ett ypperligt läge att avgöra matchen med ca fem min kvar att spela men deras målvakt gör en klassräddning. Istället avgör Vaksala matchen med två minuter kvar av matchen. Ridå!

En kortfattad summering av denna cup är att tjejerna visade prov på en grym inställning vilket tog oss hela vägen till semifinal. Spelmässigt kom vi inte upp på den nivå vi kan ligga på. Hela truppen var med, vi rullade runt på tre femmor under hela turneringen. Vi ledare är nöjda med insatsen.

Resultat Storvretacupen:

Gruppspel: