1:a plats i Katrineholm Innebandy Cup 2018
2018-04-16 14:02
Den gångna helgen bärgade vi säsongens tredje (!) cuptitel då vi vann Katrineholm Innebandy Cup 2018!

Cupen inleddes med match sen fredagskväll mot Romfartuna, ett lag vi ganska enkelt neutraliserade under Storvretacupen tidigare i år men som den här matchen gav oss ett helt annat motstånd. Vi vinner inledningsmatchen med målsnåla 1-0 tillslut, ett resultat vi skall vara nöjda med. Vi gör en OK match men inte mer, skön start på cupen dock med en vinst.

I andra matchen ställdes vi mot duktiga Vallentuna IBK som spelar med hög fart och mycket variation i sitt spel. Ledning 1-0 i paus vändes till ett 1-2 underläge på en minut i andra perioden där vi är lite slarviga i vår uppspelsfas. I jakten på kvittering släpper vi sen in 1-3 i slutsekunderna.

Match tre och fyra gjorde vi processen kort mot i tur och ordning Ängby IF (7-0) och Örebro SK (11-1). Tvåa i gruppspelet och klara för kvartsfinal.

I kvarten ställdes vi mot ett annat Örebro lag, IBF Örebro, och vi gör mitt i första perioden det viktiga första målet i denna match och kan sedan spela ganska avslappnat. Vidare till semi efter 3-0.

Väl i semifinal väntade mot våra vänner från Sköndals IK som hade gått rent fram till hit. Här blev det en matchbild vi kanske inte riktigt hade förväntat oss, Sköndals tilläts ha mycket boll men vi hade en nästintill fläckfri defensiv denna match och Klara i målet plockade de få avsluten som kom fram. Istället gör vi två mål i mittakten och segern blev tillslut ganska komfortabel.

Tjejerna därmed klara för sin sjunde (!) cupfinal och det syns verkligen i omklädningsrummet innan match att vi har varit här förr. Lugnt och kontrollerat, ingen överdriven nervositet, inga konstigheter.

I finalen ställdes vi mot en ny bekantskap i form utav Nykvarns IF som skulle visa sig vara ett lag med mycket fart och fysik. Efter en lite trevande inledning från vår sida så jobbar vi oss in i matchen och ligger återigen fantastisk bra i vår defensiv. 1-0 ledning i paus utökades i mitten på andra till 2-0 och sedan spelade vi  av denna match på ett rutinerat sätt. Seger och ännu än 1:a pris buckla hem till ön!

Det som vi ledare vill lyfta fram denna helg är vår defensiv, på sju matcher släpper vi in fyra mål (varav tre i en och samma match), vi håller nollan i fem av sju matcher varav samtliga slutspelsmatcher. Ett imponerade facit!

Resultat från helgen:

Gruppspel: