1:a plats i TT-Cupen 2018
2018-09-03 14:15

Vårt första matchspel denna säsong blev TT-cupen där vi gick in som regerande mästare. Vi åkte med hela truppen minus en spelare som varit sjuk men som supportade på läktaren.

I första omgången mötte vi Tullinge och vi fick bekänna färg direkt. Vi kände väl efteråt att vi inte riktigt kom upp i den nivå vi vill och en tuff och jämn match slutade oavgjort 2-2.

Sen rullade gruppspelet på i hög fart, med kort väntetid mellan matcherna, vilket var skönt. I andra matchen mötte vi Vendelsö. Det är ett lag som vi träningsspelat mot några gånger och som vi sett utvecklas och hela tiden bli bättre. Den här gången var vi dock mer noggranna och när vi valde att spela med hög press kom också energin och spelet igång. Det tog ett tag innan första målet kom men det blev till slut en stabil vinst med 6-0.

Nästa uppgift blev Sköndal som brukar vara starka. Sköndal backade hem med laget, precis som de gjort framgångsrikt en gång tidigare mot oss, men den här gången luckrade vi upp deras försvar med en bra rörelse och vann med 3-1.

I sista omgången mötte vi värdlaget Tyresö Trollbäcken i en något avslagen tillställning som slutade med Värmdöseger, 3-1.

Vi vann gruppen före Sköndal, och eftersom ettan och tvåan möttes direkt i en final så ställdes vi åter mot Sköndal i sina nya röda bortaställ.

Den här gången valde Sköndal en motsatt taktik och klev upp med hög press mot oss, så som vi ofta själva tycker om att spela. Vi tog ledningen i matchen, men Sköndal lyckades vända och i paus låg vi under med 1-3.

Tidigt i andra perioden åkte vi på en utvisning. Men i det numerära underläget fick vi tidigt tag i bollen och lyckades förlägga spelet på motståndarnas planhalva. När vi sen också reducerade till 2-3 i det numerära underläget så var vi på gång igen.

Sköndal drog på sig en 2+2 minuters utvisning och under den första utvisningen kom kvitteringen genom en fin flipp-passning från vår point till spelaren framför mål som slog in bollen.

Vi hade nu momentum och när Sköndal blev fulltaliga gjorde vi 4-3 och till slut skrevs siffrorna till 6-3 och vi fick återigen lyfta bucklan i TT-cupen.

Det blev en mycket fin dag i Strandhallen med ett trevligt arrangemang och bra domare. På den efterföljande tisdagsträningen firade vi traditionsenligt med tårta. Den här gången blev det hembakt! Cred till Tinde och Sanna K!

Resultat från helgen:

Gruppspel: