1:a plats Stockholm Floorball Cup 2018
2018-09-10 10:29
Tredje cupen på lika många veckor, tillika tredje raka cupsegern!

Den här helgen vinner vi Stockholm Floorball Games 2018 efter att återigen stått för en smått imponerande defensiv vilket målskillnaden på 23-3 på sex matcher vittnar om. P.g.a. sjukdomar, skador och utlånade spelare till DJ så rullade vi runt endast på två femmor under hela cupen vilket blir ganska slitsamt. Med de förutsättningarna är det en enorm bedrift at vi återigen klipper en cuptitel!

Vi hamnar i en på pappret tuff grupp med FBI Tullinge, Huddinge IBS samt Täby FC. Tre riktigt bra motståndare där vi fick kriga hårt för att få med oss resultaten. I den andra gruppen hittade vi nybildade Farsta IBK, IK Sirius, Västerhaninge IBK samt Vendelsö IK.

I kvartsfinalen ställdes vi mot våra vänner från Vendelsö, ett lag som gör framsteg säsong efter säsong. Vi är fortfarande ett par nummer för stora rent spelmässigt men fortsätter dom på den inslagna linjen så kommer dom bli att räkna med om några år.  I semifinalen möter vi IK Sirius som vi mött vid ett par tillfällen tidigare. Också det ett duktigt lag men vår tyngd och effektivitet blir avgörande.

Väl i finalen ställs vi återigen mot Täby FC, ett spelskickligt lag med mycket fart och några individuellt duktiga spelare. Vi startar finalen väldigt nervöst och får inte ordning på någonting innan Täby rättvist gör 0-1. Efter deras ledningsmål jobbar vi oss dock in i matchen och lyckas både kvittera och sedan ta ledningen med 2-1 innan periodvilan. I andra perioden känns det som att vi kontrollerar matchen även om Täby sticker upp emellanåt och skapar en del halvlägen. Vi punkterar matchen med drygt två minuter kvar att spela efter en individuell prestation signerat #22.

Att vinna en (1) cup är inte enkelt, det vet alla som håller på med idrott. Mycket skall stämma där och då under en hel helg. Att vinna två (cuper) är en enorm bedrift och att sen vinna sin tredje (3:e) cuptitel inom loppet av tre veckor är enastående. Det är en ynnest att få vara delaktig i en grupp med sån inställning, sånt fokus och sån vilja att hela tiden vilja utvecklas och bli bättre, både som individ och grupp. Ni är grymma tjejer!

Resultat från helgen:

Gruppspel: