1:a plats i Mora
2019-05-07 14:02
I helgen bärgade vi säsongens fjärde (!) cuptitel då vi vann Buster & Starlet Cup i Mora!

Cupen inleddes med nattmatch  fredagskväll mot Vindelns IF från Umeå. Efter en trevande första period och ledning 2-0 så spelar vi ut hela vårt register i period 2 och går ifrån till en betryggande 7-0 seger tillslut och flyger in i denna cup med gott självförtroende.

I andra matchen ställdes vi mot duktiga Töjnan IBK som spelar med hög fart och en variation i sitt spel som gör dem svårlästa. Vi hamnar ganska snabbt i ett tvåmålsunderläge och med kort speltid (2x15min) blev det till att börja jaga istället för att försöka kontrollera matchbilden. Vi lyckas hämta upp underläget och matchen slutar 2-2.

Fortfarande obesegrade och allt i egna händer inför gruppspelets sista match mot IK Sirius IBK 1 som inför matchen ledde gruppen. Vi tar tag i matchen ganska omgående och går också upp i en 2-0 ledning tidigt i den första perioden. Vi bjuder dock in Sirius i matchen då vi är lite slarviga med boll och reduceringen kommer strax innan periodvilan. I den andra perioden har vi ganska bra koll på tillställningen men vi lyckas inte överlista Siriusmålvakten några fler gånger denna kväll och slutresultatet stannar vid 2-1 i vår favör. Gruppsegrare och därmed slapp vi en oviss kvartsfinal och var direktkvalificerade för semi.

I semifinalen ställdes vi mot ett annat Sirius lag och den här matchen kontrollerade vi från början till slut. Oskärpa i avsluten gjorde att det stod 0-0 i halvtid även om vi hade haft både tre och fyra riktigt farliga lägen. Vi spräcker målnollan direkt i början på andra perioden och därefter spelar vi av matchen på ett riktigt bra sätt. Seger och klar för vår sjätte final (!) denna säsong.

Det känns verkligen i omklädningsrummet innan finalen att vi har varit här förr. Lugnt och kontrollerat, ingen överdriven nervositet, inga konstigheter. Ut och gör vår grej bara.

I finalen skulle det bli ett riktigt mästarmöte.
Mästarna från 2017 (Värmdö IF) mot de regerande mästarna från 2018 (Lillån IBK). Vi visar redan från första bytet att vi skulle sälja oss dyrt denna final. Aggressivt försvarsspel, varierat anfallsspel och många delaktiga spelare gjorde att vi ganska enkelt kunde spela av denna final och tillslut vinna med 3-0.

Resultat från helgen:

Gruppspel: