Lärorik helg i Tumba
2019-09-09 14:02

Säsongen 2019/2020 bjuder på nyheter för oss i VIF F-04. Vi är nu en del av DJ-truppen vilket också innebär att de äldre DJ-spelarna blir en del av vår trupp. Spelare som inte spelat tillsammans förut och som dessutom är skolade i olika spelsystem ska nu spela ihop. Vi kastades direkt in i hetluften då vi åkte till säsongens första turnering, Capri sun cup i Tumba, med en blandning av 03:or och 04:or. Vi var dessutom lottade i ”Dödens grupp”  tillsammans med Nykvarn, Bele Barkarby och Huddinge IBS.

Vi mötte Nykvarn i första matchen och de trampade gasen i botten från början. Vi coacher får ta på oss att vi valde att spela med ett lite för högt försvarsspel vilket gjorde motståndarna ännu bättre. Vi hamnade i underläge med 0-1 men då avtog också den värsta anstormningen. Trots ett tidigt 0-2-mål i andra perioden lyckades vi reducera och komma in i matchen igen. Sen orkar vi inte riktigt och Nykvarn rinner iväg och vinner med 4-1.

I de två följande gruppspelsmatcherna, mot Bele Barkarby och Huddinge IBS, spelar vi med ett lägre försvarsspel och spelarna gör det bra. Båda matcherna följer ett liknande mönster – motståndarna har kommandot men vi känner ändå att vi är med i matchen. I mötet med Bele Barkarby skadar vår målvakt Sanna sig på uppvärmningen men spelar matchen. Det visar sig sen att hon har en spricka i fingret, med gips och vila som följd. Vi förlorar med 0-3 mot Bele Barkarby och med 1-2 mot Huddinge IBS, men tjejerna börjar mer och mer hitta varandra och sättet vi spelar på, så trots att vi slutar som jumbo i gruppen tar vi ändå med oss en positiv känsla in i B-slutspelet.

I B-semin ställs vi mot ett annat starkt Huddingelag, Huddinge IK. Matchen är jämn, men vi spelar disciplinerat och alla spelare gör verkligen jobbet. I den här matchen minimerar vi dessutom misstagen och sätter chanserna vilket gör att vi vinner med 2-0. En mycket välförtjänt seger sett till hur laget under helgen hela tiden tagit steg framåt och mer och mer hittar varandra som lag.

I B-finalen möter vi återigen Huddinge IBS. Finalen spelas 2x20 minuter, vilket är tufft för oss eftersom vi nu bara har nio utespelare. Vi drabbas dessutom av skada så i sista perioden är det åtta utespelare som sliter på planen tillsammans med Klara i mål. Trots det lyckas vi ändå göra match av det hela. Vi reducerar till 1-2 en bit in i andra och jagar en kvittering, men vi kommer aldrig närmare än så utan får gratulera Huddinge IBS till seger i B-finalen.

När vi summerar det hela har det ändå varit en rolig och lärorik helg. Vi har lärt känna våra nya lagkamrater mer och även lärt oss mer om sättet hur vi vill spela. Samtidigt visar cupen att vi har mycket jobb att göra tillsammans och att det gäller att nöta hårt på träningarna. Särskilt roligt var det att höra den positiva och peppande stämningen i laget och att se hur hårt alla jobbade för varandra. Med den inställningen och med den talang som finns hos spelarna så kommer säsongen 2019/2020 att bjuda på fin innebandy och många roliga stunder tillsammans.

Lärorik helg i Tumba2019-09-09 14:02
1:a plats i Mora2019-05-07 14:02