Obesegrade i DM-gruppspelet
2019-09-09 14:08
I helgen gjorde vi tävlingsdebut med den nystartade damjuniortruppen då vi deltog i DM-gruppspelet som arrangerades på hemmaplan i Värmdö sporthall. Vi kom till spel med en blandning av spelare födda 01-02-03- och 04:a. Då Nacka Wallenstam drog sig ur DM tätt inpå så blev vi endast fyra lag i gruppen.

Första matchen ställdes vi mot DJ 1 motstånd i form av Bele Barkarby och efter en helt OK genomförd första match så står vi som segrare efter komfortabla 4-0 (2-0).

I match 2 möter vi DJ 2 laget Vallentuna IBK som visade prov på otroligt bra inställning. Trots få spelare och ett massivt spelövertag från vår sida så gav dom oss en match ända in i slutet och en storspelande målvakt i bortalaget räddade en poäng åt Vallentuna. Slutresultatet skrevs till 1-1.

I sista matchen i gruppspelet så ställdes vi mot, på pappret, storfavoriten Täby FC. Här gör vi vår kanske bästa match rent inställningsmässigt. 0-0 i paus och sen tidigt underläge 0-1 i början på andra perioden vändes till seger 2-1. Smolk i bägaren var en otäck knäskada på Linnea Eriksson med drygt fem minuter kvar att spela. Vi håller tummarna för att Linnea snart är tillbaka på innebandyplanen igen!

En bra genomförd helg på många håll och kanter även om vi har mycket att arbeta med i det egna spelet men det får ta den tid som krävs. Mycket av denna säsong kommer att handla om att se, lära sig nya sätt att spela innebandy på, lära sig hur nya lagkamrater fungerar i olika situationer o.s.v.

Vi är vidare till kvartsfinal i DM där vi är lottade att möta FBI Tullinge på hemmaplan. Vi återkommer med datum för den matchen.