Herrlag div 1

Telge vs Värmdö 7-6 sd
2015-11-25 15:47
Match igen mot ett formstarkt Telge, med en ny toppklassig sporthall. Vi har en revansch att hämta från förra året vi åkte till Wasa sporthall och åkte på stortorsk. Denna gång med helt andra förutsättningar.

Första perioden börjar lite trevande, båda lagen är lite avvaktande och vi får inte riktigt igång bolltempot. Vi tar ledningen runt 4 min in i matchen genom Petter assisterad av Jonte. Vi forsätter äga boll genom första femman, andra femman ligger lite mer på kontring och tredje stänger defensivt. 0-2 kommer genom en kontring av just andra femman, mål Jonte assist Acke. 0-2 står sig perioden ut!

En period vi kontroller från början till slut, kan dock höja bolltempot mer!

Andra perioden höjer sig Telge direkt, 01:11 kommer 1-2. Nu känns det som killarna är kvar i omklädningsrummet, mycket bollstrul, bolltapp, markeringsmissar och dåligt tempo, det straffar sig direkt 04:31 2-2, sedan tappar vi även ledning 08:41 3-2. Känns som nu måste vi göra nåt för att komma in i fighten, vi börjar tugga oss in matchen igen, väckarklockan har ringt. 12:06 kommer 3-3 genom Kim, ass som vanligt genom Norling, snabbt efter kvitteringen kommer ledningsmålet, 3-4 12:28 genom Jonte (jontes tredje poäng)  ass Acke, nu är vi med igen och tar över matchen mer och mer. 13:49 3-5 Acke Ulltin omvända roller ass Jonte, bud på ännu fler mål i denna perioden, 3-6 genom Risberg ass Kim, första assist för den notoriske målskytten Kim (16+1) tyvärr släpper vi in 4-6 innan periodens slut!

En period med många dalar, första delen kommer Telge in bra i matchen, efter deras kvitteringsmål tar vi över igen. Snackar om att hålla upp det vi avslutade i hela sista perioden!

Tredje perioden börjar dessvärre lite som andra, vi tar rätt många steg bakåt i vårt spel samtidigt gör Telge det bra. Inom loppet av 4 min har Telge kvitterat båda gångerna av rutinerade Kim Callin. Sedan blir det lite tempofattigt, lite chanser åt båda hållen, känns som ingen vågar släppa till för mycket. Kan tycka att Telge har dom bästa chanserna faktiskt. I slutet av tredje har vi två stolpskott och i sista minuten av matchen har vi ytterligare heta chanser men inga resulterade i mål. SUDDEN

Jag kanske är lite för het i snacket efter dom sista chanserna vi har i matchen, men försöker trycka på att vi måste fortsätta våga och vi ska plocka sista poängen, och ta avsluten!

Sudden, tycker vi skapar ett bra tryck direkt, Telge är tyvärr inte ofarliga, känns som detta skulle gå vår väg, dock gör Telge det viktiga målet 7-6 02:40 in i Sudden.

En match i mitt tycke, som vi ger bort lite med en ledning 3-6 ska vi kunna stänga bättre. Många spelare kan mycket bättre än detta, dagens poängspelare Jonte (2+2) Acke (1+2)