Innebandy
Herrlag div 1

Kallsta open
2016-08-29 20:06

Fredag. Vår första match i turnering spelas 20:30 i Gjutaren mot Norska IK Grei. Under uppvärmningen är det tydligt att vi har sega ben efter bilresan och att golvet i hallen, tyvärr, fortfarande inte ger tillräckliga förutsättningar för att kunna spela innebandy. Ju mindre vi för bollen och mer vi släpper vidare, desto bättre.
Grei har 10 spelare till förfogande, vi har 20. Vi ser till att hålla tempot uppe direkt. Efter första perioden har vi en betryggande 5-1 ledning. Andra perioden slutar 4-3 till oss, och det är tydligt att vi börjar dra ner på farten. Sista perioden vinner Grei med 1-2. Vi gör det vi behöver, men inte mycket mer än så. Vi tar med oss dem 2 första perioderna där vi följer vårt tilltänkta försvarsspel.
Värmdö-IK Grei 10-6

Lördag 11:30 mot Strängnäs. Denna match spelas i Klubbhuset Arena. En hall där förutsättningarna för innebandy inte går att klaga på. Vi har mött Strängnäs förut då de spelade i div 1 och vet att det är ett lag som gärna backar hem och kontrar vid första bästa tillfälle. Vi håller ihop laget riktigt bra och stänger de ytor vi pratat om att stänga. Första perioden slutar 1-1, och vi kommer ut med en bra känsla inför andra perioden. Andra perioden fortsätter som den första, bra chanser åt båda hållen. Andra perioden slutar även den 1-1.
Inför sista perioden pratar vi om att fortsätta vara noggranna i försvaret och att våga. Sista perioden vinner tyvärr Strängnäs med 4-0. Ger man ett lag som Strängnäs, lillfingret, så tar de hela handen. En överlag väl genomförd match.
Värmdö-Strängnäs 2-6

Lördag 18:30 mot Arvika. Även denna match spelas i Gjutaren. En vinst och vi går vidare, annars är det slutspelat. Första perioden är som dem tidigare. Vi spelar bra och kommer till lägen, men det fattas det där sista lilla extra för att bollen ska gå in. Första perioden slutar 0-2 till Arvika.
Andra perioden försöker vi trycka på, men det sista i avsluten finns inte riktigt där. 0-0 slutar den andra perioden. I den sista perioden lyckas vi hänga fast i matchen genom 2 mål inom loppet av 5 min. Arvika lyckas ta sig upp i en 1 måls ledning med 12 minuter kvar. Med 2 minuter kvar tar vi timeout och tar ut målvakten direkt. Det tar tyvärr inte mer än 10 sekunder innan undertecknad lyckas med en riktig skräppassning som Arvika lyckas snappa upp, och skicka in bollen i tomt mål.
Resterande minuter har vi konstant tryck och med 1 minut kvar lyckas Henke med konststycket att skicka iväg ett skott som efter 3 studs går in. Tyvärr vill inte bollen in dem sista sekunderna, så resultatet står sig till slutet.
Värmdö-Arvika 3-4

Åker ändå hem med en bra känsla inför fortsättningen. Spelmässigt känns det riktigt bra! Lagmässigt, på plan och vid sidan, känns det minst lika bra!

/// Pierre Johansson

"Man of the match" priserna gick till följande under turneringen. Första matchen plockade "greken" hem den åtråvärda kepsen, andra blev det Ekstrand, sist men inte minst Kim