Innebandy
Herrlag div 1

Värmdö vs Åby 8-6
2017-01-31 17:32
En bra träningsvecka avslutades sådär grinigt som det alltid borde göra. Vi kände nog alla en längtan efter matchen mot Åby. Vi var inne i ett bra flyt och allt kändes bra, skadefria och friska dessutom.

Dags för fotbollsuppvärmning. Pensionärerna vs Jullarna på fotbollsplanen. Olyckligt nog hade Jullarna lyckats muta Greken som stod för två självmål i en match som slutade 3-3.

Väl inne i hallen tycker jag vi gör en riktigt bra uppvärmning. Man känner hur alla är riktigt taggad och sugna på att ta revansch på Åby efter den snöpliga förlusten på bortaplan.

Matchen drar igång och vi blir genast nedtrycka i försvarszon. Vi gör det förvisso rätt bra där. Men efter 6.33 åker vi på en straff efter att Jens brottar ner någon i målgården. Jonathan Pegler som var tillbaka i Åby efter ett antal matchers frånvaro kliver fram. Jag vet inte om det var hans långa frånvaro eller min (Kim) geniala coachning till Ekstrand som gjorde att han missade mål och vi fick förbereda oss för ett boxplay.
Väl där så lyckas dom tyvärr trycka dit bollen och tavlan visar 0-1. Efter 10.08 gör Åby ytligare ett mål, 0-2 och periodenpausen kom nog ganska lägligt. Vi behövde lite vila efter en väldigt bra period av Åby. Vi var nedtryckta i zon i långa stunden och hade för lite boll.

I periodpausen pratar vi om att 0-2 är lugnt, vi har trots allt 40 minuter kvar. Vi tror på det här!

Andra perioden börjar och Åby fortsätter med ett rätt bra spel. 3.29 står klockan på när 0-3 kommer. Men en minut senare, 4.31, så lyckas Jimmy kriga in en boll förr oss, assisterad av Acke. Riktigt viktigt mål, nu är vi på gång! 5.45 drabbas Åby av en utvisning och Acke dunkar in ett frislag redan efter en ynka sekund, Henke stod som så många gånger förr för assisten. Nu har vi Åby i gungning. De tappar fokus från spelet och koncentrerar sig mer på domaren. Vilket resulterar i utvisningar. Vi lyckas dock inte göra något mål, även fast vi lirar 5vs3 i två hela minuter! Riktigt lamt powerplay från våran sida. Men efter 19.14 så gör Jimmy sitt andra mål för dagen och Henke sin andra assist för dagen, en delikat pass bakom ryggen. 3-3 är ett faktum. Strax därefter går signalen för vila.

I periodpausen känner man hur taggad alla är. Vi vill ut och börja lira direkt. Adrenalinet pumpar, vi behöver ingen vila! Men för säkerhets skull trycker vi oss lite Vitamin Well+. Nu jävlar!

Tredje perioden är igång. Redan i tredje bytet , 2.05, lyckas vi göra 4-3! Jag får en smörpass av Henke (överraskande?), som jag från backplats lyckas smacka in. Det går några minuter, nu är det ett jävla slit som gäller. Vi kämpar för varandra i varje situation. Efter 7.01 så lyckas Jimmy gräva fram en boll i hörnet och serverar Jonte som med sitt fruktade skott dunkar upp den helt otagbart för målvakten! 5-3 och vi börjar känna lukten av en seger. Men vet att Åby lyckades göra sju raka mål mot oss senast, så vi tänker inte slå av på takten här inte. Efter 14.15 åker dessvärre Jens ut två minuter för liggande spel så han täcker skott med en hand i backen. Det tar inte mer än femton sekunder innan Åby lyckats göra 5-4 efter klappklapp spel. Nu är det nervigt! Vi får ett frislag en bit utanför målvaktsområdet, men skjuter i täck. Domaren hittade dock något felaktigt och frislaget går om. Henke petar till mig som hittar en liten lucka mellan benen på backen och in vid stolpen. 6-4 efter 16.17, nu sitter fan nerverna på utsidan! Åby trycker på och vi lyckas inte stå emot längre än till 17.26 då deras poängkung Bagge lyckas dra in ett kanonskott från halva i nättaket, 6-5. Nu tar även Åby en time out, vilket dom aldrig skulle ha gjort. Jag säger till Norling att han ska ge mig bollen så hänger jag upp den. Sju sekunder senare serverar han mig i slottet och jag lyckas på något vis smälla upp den med en backhandvolley i krysset. Var det kanske årets mål vi fick skåda? Vi säger det! 7-5 med 2.27 kvar. Åby plockar sin målvakt och spelar med sex utespelare. Då fiskar Norling upp en boll och lobbar den elegant över halva banan in i mål, denna gång assisterade, hör och häpna, jag till honom. 8-5 efter 18.07, nu måste det väl ändå vara klart? Men efter 18.35 drar Norling på sig en tvåminutare för låsning av klubba vilket resulterade i mål efter 18.53, 8-6. Men nu lyckas vi reda ut stormen och kniper tre oerhört viktiga och sköna poäng mot serieledarna.

Vi visar på en grym lagmoral där alla kämpar och sliter som djur! Ekstrand briljerar i målet och stoppar flera riktigt vassa chanser för Åby. Spelar vi såhär tycker jag synd om laget som får oss i ett eventuellt kval!

Nästa match spelar vi mot Balrog hemma, lördagen 11 februari klockan 14.30. Kom
Gärna och stötta oss till tre nya poäng.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka för det grymma stöd vi hade under matchen. Hela 458 åskådare hade tagit sig till VIF-hallen denna lördagseftermiddag. Ett extra tack till er ALLA som står för arrangemanget runtomkring matcherna! Ingen nämnd ingen glömd.