Herrlag div 1

Linköping-Värmdö IF 3-4
2014-12-01 13:10
Bortamatch mot Linköping en tidig söndagmorgon. Ett lag som inte speglar tabellplaceringen på ett rättvist sätt. Vi visste att Linköping skulle spela med ett högt tempo, ett tempo vi ville vara med på från start.

Första perioden känns avvaktande. Linköpings uppspel går igenom oss alldeles för enkelt, men de kommer inte till de avgörande avsluten. Istället tar vi ledningen med ett snyggt kontringsmål där "skrutt-linan" står för målet. Deras uppspel fastnar på vår back som snabbt skickar upp den till #11 Kexis som i sin tur hittar #91 Skrutt som inte gör några misstag, 0-1 Värmdö. Ganska snabbt därefter kommer ett diskutabelt straffmål, där #89 The Oak ska ha hållit i motståndarens klubba. Hursomhelst är det straff där straffmålet i sig känns tveksamt då han drar bollen åt sidan. Men det är kvitterat, 1-1 och detta står sig perioden ut.

Andra perioden tar Linköping över ännu mer. De trycker ner oss rejält och vi får inte bukt på deras uppspel. De tar också ledningen rättvist och vår uppförsbacke blev helt plötsligt brantare. Men efter hög forechecking får vi äntligen med oss en tvåa och kan etablera ett powerplay. Vi sätter inte fart på bollen men #29 Rullis kan ändå trycka in den viktiga kvitteringen, 2-2. Bytet efter kommer Linköping återigen enkelt ner i vår zon och med ett förbannat Zorro-mål kan de ta ledningen. Detta mål kommer att ligga på minnet ett bra tag. Delvis för att det ska inte få inträffa men även för att det var förbannat snyggt.. 3-2 står sig perioden ut.

Tredje perioden är vi på tårna, som ett helt nytt lag. #14 Snygg-Jensa visar vägen genom att dela ut 2-3 riktiga tryckare i första bytet som direkt smittar av sig till resten av laget. Helt plötsligt tar vi över bollinnehavet och trycker ner Linköping i deras zon. Vi skapar chanser och är kreativa. Efter mycket press kommer utdelningen och det är återigen #29 Rullis som trycker in kvitteringen. Några minuter senare kommer en långboll mot just Rullis som är ganska ren men får sig ett o annat slag. Straff blåses och #5 Henke tar den, inga konstigheter, han snurrar upp keepern och rullar in den. Lite turbulens uppstod efter målet, då motståndarna tyckte han drog bollen bakåt. Om han gjorde det? Tyckte inte domarna, inte heller vi. Lite senare tar Linköping timeout och försöker trycka ner oss. De rullar runt men kommer inte till några farliga avslut, vi håller ihop mycket bra!

Jag vill lyfta fram vår keeper The Oak som gör några sjuka räddningar. Rullis hänger två och #80 Katten gör sällan en dålig match. Jag vill också tacka våra Tifo grabbar som följde med oss och heja fram 3 pinnar.

Nästa match är den 20.e hemma mot Nykvarn som precis vann över Farsta! Räkna med en tajt fight. Välkomna ska ni vara!