Värmdö IF-Nykvarn 9-4
2014-12-22 16:13
Matchens Lirare idag
Äntligen match! VM uppehållet har varit tufft. Svårt att få till bra träningar. Hitta tempot när man vet att man inte har någon match är svårt. Vi har några bra träningar med hetta dueller och bra tempo. Svårt att veta om man är redo när det gäller. Nu vänder serien och vi står mot Nykvarn åter igen. Ett lag som har haft det tufft i början av säsongen. Avslutar väldigt starkt innan VM uppehållet med två raka segrar mot Ingarö och Farsta. Svårt att veta vart detta unga motstånd står idag.

Matchen börjar grymt bra för oss vi tar kommandot direkt, äger bollen styr spelet. Vi går upp i en 2-0 ledning det känns bra vi har kontroll. Sedan tappar vi allt. Tror att vi är några kungar. Spelar nonchalant, ger bort massa bollar. Nykvarn kontrar riktigt bra och det resulterar i 2-2 innan period vilan. Ibland kan det vara bra att tappa spelet helt i början av matchen då har man tid att fixa problemen. Vi tar precis upp sånt. Att vi måste ta tillbaka matchen fortsätta att äga boll.

Period 2
Startar lite försiktigt från våran sida, känns som vi inte vill släppa till några kontringar. Vi går upp i en 3-2 ledning. Igen känns bra har kontroll. Får ett pp i slutet av perioden. Någonting vi verkligen har haft problem med sista tiden. Har lite svårt att få upp tempo. Men det resulterar ändå i mål, riktigt skönt att göra ett pp mål. Dock bara c 30 sekunder efter 4-2 målet gör Nykvarn ett billigt 4-3 mål som jag tyvärr måste säga att Ekman alla andra dagar i veckan tar han den, dock inte idag. Period 2 slut 4-3
Har inte så mycket att säga alla vet vad som behövs göra i tredje perioden. Högre tempo och VÅGA.

Period 3
Släpper vi på handbromsen. Innan kl står på 07:00 har vi gått upp i en 6-3 ledning med mål av dagens tredje formation Risberg står för den första. Acke Ulltin som gör debut i seriespelet för herrarna gör andra. Riktigt kul att en sådan ung spelar går in och gör ett sånt jobb, plus att han får hänga ditt den. KUL. Time out tar Nykvarn. Man vet oftast vad som händer i dessa lägen mer bollar mot mål och att man flyttar fram sina positioner, lite högre press. För våran del kommer kontringslägen komma.
Precis vad som händer vi gör 7-3 ganska kvickt efter deras time out.
Det kommer ett 7-4 mål också. Sen är det slut på insläppta vi gör både 8-4 och 9-4 SLUT.
Kanske inte våran bästa match i år men otroligt viktigt att avsluta året med en 3 poängare. Plus till dagens tredje formation bäst på plan idag Risberg Acke Alf alla får göra mål. Risberg står för 3 mål. Sedan vill jag ge våran kapten en eloge för sitt uppoffrande spel. Nu tar vi lite ledighet igen och ser fram i mot det nya året. God Jul och Gott Nytt År