Herrlag div 1

Värmdö-Rosersberg
2019-10-13 19:18
Effektivt ”Rosers” vann

Det blev tätt och jämnt i Värmdö Sporthall när ”Real Rosers” kom på besök inför ca 300 åskådare. När krutröken hade lagt sig stod bortalaget som segrare med knappa 4-3 sedan Värmdös forcering inte räckte för att överlista Kim Kulich i Rosersbergburen.

- Det effektivaste laget vinner matcher, idag tog Rosersberg vara på sina chanser framåt och täckte sedan mängder av skott i egen zon, säger Värmdös coach Magnus  Jäderlund.

Det blev en match där Värmdö hade mycket boll och ”Rosers” anförda av sin storstjärna Linus Jämtdal satsade på kontringar.   Matchens första mål föll på en kontring, men det var hemmalagets 18-årige poängmakare Liam Åström som sprintade ifrån Rosersbergförsvaret och la in bollen lågt bakom Kulich. Kvitteringen dröjde inte länge sedan veteranen Christian Isaksen tråcklade sig in i slottet och sköt 1-1 bakom Ekstrand i VIF-buren.

Ett högt tempo och många dueller präglade den första perioden där även domarna ville vara med och leka. En hel del utvisningar plockades.  I ett power play sticker Henrik Johansson in bollen till Liam Åström som trycker in 2-1. I slutet av den första perioden drabbas Värmdö av två ytterst tveksamma utvisningar som ger Rosersberg chansen i spel 5 mot 3.

- En hyfsat bra inledningsperiod för oss, vi har varit sömniga i dom tidigare matcherna, säger Jäderlund.

Den andra perioden inleds med 5 mot 3 som till slut Jämtdal utnyttjar med ett direktskott och kvitterar. Sedan följer en stark period för hemmalaget när först Linus Jonsson trycker in 3-2 efter väggspel med Petter Ericson Hållén och sedan följer bra tryck mot Rosersmålet. Snöpligt sticker bortalaget upp i en halvkontring som leder till att Jämtdal hittar in till Albin Schulat som smart släpper bollen vidare till en framrusande Alexander Jansson som  inte gör något misstag; 3-3.

- Andra perioden är återigen ganska bra från vår sida och vi behöver ha bättre utdelning, säger assisterande tränaren Niklas Lundmark.

Den sista perioden präglas av bollinnehav från Värmdö och ett Rosersberg som jublar högljutt för varje räddning och skottäck. I en Roserskontring hamnar tyske rightskytten Vincent Jordan långt ner  mot hörnet och drar in bollen framför mål där den olyckligt styrs in av en Värmdöback i egen bur. Ledning för bortalaget och fortsatt press mot Rosersbergs låga försvar. I slutminuterna avlöser chanserna varandra, men inte ens ett power play hjälper Värmdö att få hål på Kulich.

Snöplig förlust för Värmdö som inte släppte till mycket bakåt , men hade svårt att utnyttja sitt spelövertag och omsätta chanserna framåt till mål. Rosersberg har ett ungt lag anfört av rmeriterade Jämtdal, Kulich, Isaksen och Gustafsson gjorde man en stark kollektiv insats.

Duktig i Värmdö var 16-årige backen Christian Holmlund, Liam Åström skapade en hel del och tuffe Mike Hessedahl var säkerheten själv i försvarszonen.

Nu väntar - såklart - ett nytt derby, denna gång möter vi Järfälla på lördag 13:00.