Fotboll
Damlag

Hemmapremiär och ytterligare en seger
2018-04-30 14:12

Då var hemmapremiären avklarad och den slutade med en seger i en fysisk match mot Norsborg FF.

Vi tog kommandot direkt och börjar skapa chanser redan från start och gör 1-0 redan i den andra matchminuten, med Frida Bergström som målskytt (ass. ”Maddis”). Norsborg spelar väldigt fysiskt och på gränsen till regelvidrigt (ibland även över gränsen), men vi för matchen och har ett högre tempo än Norsborg, som dessutom inte har några avbytare.

Efter ca 25 minuter åker Kerstin Johansson på en tuff tackling i ryggen och faller illa på sin axel och det är färdigspelat för hennes del. Efter röntgen idag visar det sig dock att inget är brutet vilket är skönt och vi hoppas ha Kerstin tillbaka snart.

Vi gör några justeringar och har fortsatt stort bollinnehav, men vi har dock väldigt svårt att förvalta våra chanser. Norsborg å andra sidan har väl egentligen bara ett avslut genom ett friläge som Helena avvärjer.

Resultatet 1-0 står sig till paus och andra halvlek fortsätter i samma anda som första. Vi har flera avslut, men tyvärr med för dålig skärpa.

I 50:e sparkas Vanessa ner i straffområdet och vi blir tilldelad straff som Emilija Jevtic säkert sätter stenhårt ribba in.

Matchen utspelar sig mer eller mindre på en planhalva nu och vi radar upp chanser. Vi får en frispark precis utanför straffområdet, där Norsborg ställer alla spelare i mål, vilket var lite märkligt. Med två petningar så landar bollen till slut hos Tove Bergström som trycker bollen i nättaket. 3-0.

Det är en rätt stökig match resten av tiden och det dröjer tills 82:a matchminuten innan 4:an kommer. Linnea slår en fantastisk genomskärare igenom Norsborgs backlinje som Maddis plockar upp och placerar vid stolpen.

5-0 kommer bara nån minut senare, återigen Maddis på pass från Linnea.

Innan matchen är slut får vi ytterligare en straff som Norsborgs målvakt tyvärr räddar och matchen slutar 5-0.

Vi tar med oss flera positiva saker från matchen.

-      Orken finns där; för andra matchen i rad orkar vi hålla upp tempot betydligt bättre än våra motståndare (Denna gång naturligtvis tufft för Norsborg utan avbytare).

-      Defensiven var stark över hela plan. Väldigt få chanser emot oss.

-      Bollinnehavet och lugnet och att vi får lite längre anfall.

Det som vi behöver fila på är att förvalta chanserna vi får, men i det stora hela en bra insats där vi borde gjort betydligt fler mål!

Stor tack till F09 klacken på läktaren och trevligt med besöket i vårt omklädningsrum innan och efter match. Välkomna tillbaka!

Nästa match spelar vi redan nu på fredag, borta mot IFK Aspudden-Tellus. Nästa hemmamatch spelas den 13:e Maj mot Saltsjöbaden. Hoppas vi ses då!