Fotboll
Damlag

Vinst borta mot IFK Haninge
2018-08-21 20:19

Lördagens match mot Haninge har vi sett fram emot sedan förlusten i Juni mot dem på hemmaplan.
Vi var medvetna om att det skulle bli en tuff bortamatch, kanske mot seriens mest organiserade lag. Men vi var fast bestämda att hålla serien vid liv och inte ge IFK Haninge 6 poängs försprång, vilket de hade fått om vi förlorade matchen.

Vi börjar matchen intensivt och trycker tillbaka Haninge, men tappar i pressen ibland vilket ger Haninge ett par kontringar, framförallt längs deras högerkant. Det är även därifrån 1-0 målet kommer. Ett riktigt starkt avslut som sitter högt och i bortre.
VI forsätter pressen men skapar lite få chanser och de gånger som Haninge får längre anfall så blir vi väldigt långa och har lite för långt avstånd mellan anfall och mittfält.

1-0 står sig till paus. Vi pratar om att se till att täppa igen glappet mellan mittfält och anfall så att vi har mer folk med upp när vi vinner boll.

I 56:e minuten får vi en hörna. Sandra nickar ner bollen och Emilija sätter den. 1-1!

Resten av halvlek är det mest kamp. Haninge har ett par skott utifrån som Helena räddar, vi skapar en del chanser i djupled. Nu är det en mental kamp, vem vill vinna mest, vem har orken.
VI sliter otroligt i vår återerövring. Båda lagen går för vinst, men det hårda jobbet och en begynnande trötthet gör också att det inte finns så mycket rum för skönspel.

I 89:e minuten får vi ett inkast lite nedanför mitten och Haninge står på hälarna när Lidberg tar inkastet snabbt och sätter det perfekt på Haglunds fötter som kan ta med bollen i steget, går om Haningebacken och kan välja och vraka mellan Angelica, Carlberg och Emilija som alla störtar framåt mot mål. Bollen hamnar hos Frida Carlberg som säkert sätter bollen lågt till vänster in till stolpen. 1-2!

Med bara nån minut kvar så försöker vi stänga matchen. Haninge får dock en sista chans, återigen från högerkanten men Helena räddar till en hörna som inte leder till nånting och 3 otroligt viktiga poäng är vunna!

de 3 poängen gör att vi nu delar andraplatsen med Haninge och chanserna lever vidare!

Härnäst väntar åter en tuff match mot seriefemman Vendelsö, hemma på Söndag kl 16:00, Välkomna!