Damlag

Efterlängtad seger mot BKBK
2019-05-13 10:47
Fotograf Andreas Björklund
Himlen öppnade upp sig fullständigt en timme innan avspark, men försvann lika fort och gjorde luften riktigt syrerik. Kanske påverkade det oss, för vi öppnar väldigt starkt i matchen mot BKBK. Vi löper mycket, är spelbara för varandra och hittar det lugnet i vårt passningsspel som vi söker.
Första målet kommer tidigt. Redan i den 8:e minuten blir Haglund frispelad centralt av Sofia och kan säkert sätta 1-0.
Vi forsätter att rulla bollen fint och BKBK har egentligen inte så många chanser i första, men det dröjer ett tag innan 2:an kommer och vi hinner bränna ett par solklara lägen, samt ett par riktigt fina räddningar av BKBKs målvakt. Positivt dock att vi skapar så mycket chanser som vi gör och i den 38:e kontrar Haglund in sitt andra för dagen, denna gång assisterad av Jevtic, med en iskall lobb över målvakten.

”Maddis” bränner ett friläge rakt på målvakten och säger: ”Nu tänker jag inte skjuta mer”. I nästa stund spelas hon fri av Jevtic, rundar målvakten och nästintill springer in med bollen över mållinjen. 3-0 och halvlek.

Vi kommer ut till andra halvlek och det känns ängsligt. BKBK ser ut att ha gått över till en 4-1-4-1 och går framåt för en reducering och vi är inte på tårna. BKBK är bättre och piggare i andra halvlek men vi är också sämre, i alla fall första 15 minuterna av den andra halvleken.
Successivt kommer vi dock in i matchen och skapar ett par riktigt farliga lägen sista 20, men tyvärr har vi svårt att få bollen i nätet.
Det sista som händer i matchen är en BKBK hörna. Helena är fast bestämd att hålla nollan och boxar bort hotet från hörnan och matchen slutar 3-0, riktigt skönt att äntligen ta en seger och dessutom ta flera steg framåt i hur vi vill spela fotboll.

Nu väntar en ny träningsvecka och en tuff bortamatch på fredag mot Ösmo.

Tack för stödet på läktaren, trots att regnet precis innan kanske gjorde att några av er stannade hemma. Nästa hemmamatch spelar vi den 2:a juni mot favorittippade Mälarhöjden. Väl mött då! Två bortamatcher väntar nu, Ösmo på fredag som sagt och Järla IF borta den 26 maj.