Damlag

Referat: Värmdö IF - Tullinge TP FK
Vinst i premiären
2020-08-27 10:00

Vi har slarvat lite med matchreferaten i brist på tid men två matcher av årets korta tävlingssäsong har spelats så här kommer referat från premiären.

Efter en lång väntan till premiär var det äntligen dags och det på hemmaplan.

Med i truppen har vi en vid det här laget välkänd tjej i damlaget, från DJ, Molly Müllersdorf men även Ida Lidell som gör seriedebut i damlaget (var med på bänken mot Boo i cupen).

Vi börjar matchen starkt direkt och Tullinge har svårt att sätta sitt spel. Redan i 4:e minuten efter en klockren brytning av Linnea, snabbt uppspel till Maddis som spelar ut till Melina på höger kanten och slår in bollen på Emelie som sätter 1-0!

Nyförvärvet för säsongen 2020, Melina Garpenbeck, har verkligen en stor kväll och följer upp sin assist med ett välplacerat distansskott från 25 meter i den 29:e matchminuten.

6 minuter efter är det dags igen. Maddis skarvar ett inkast till Melina som Melina trycker till på volley i straffområdet upp i det närmsta krysset.

Sen dröjer det bara 1 minut, direkt på nästa anfall. Melina igen. Spelar ut på Bergström på kanten, som slår in den i straffområdet. En storspelade Melina kommer löpandes och trycker ytterligare volley, denna gången med bredsida och 4-0 i paus är ett faktum.

Stora siffror, men Tullinge är inte svaga och har stundtals fint spel, men har svårt att skapa riktiga lägen. Dock börjar vi inte andra halvlek bra. Organisationen är skakig och vi blir ofta långa. Men så får vi en hörna i 71a som Tullinge försöker rensa där Maddis står rätt placerad och får på ett riktigt välplacerat skott med sin vänster upp i det högra krysset. Otagbart för målvakten.

Nu kommer vi in i det igen och börjar ta över matchen. Tova Karlsson kommer in på högerbacken och gör avtryck direkt. I den 83:e tar hon en löpning från sin ytterbacks position och får en fin boll vid fötterna från Jevtic slagen från mittplan efter ett fint hemarbete och bollvinst. Tova tar med bollen framåt och slår in den lågt på Maddis som kommer med fart och sätter bollen på en touch upp i nättaket. 6-0!

I den 89:e matchminuten går belysningen som tydligen står på timer. medans vi ringer vaktmästaren för att slå på den igen så diskuterar vi om vi ska avsluta matchen och efter gemensamt beslut med domare och Tullinges tränarteam beslutar vi att matchen är avgjord.

Fantastisk premiär och ett styrkebesked! Vi önskar Tullinge stort lycka till och är övertygad om att de kommer börja ta poäng snart.