Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Säsongsstart P11
2020-03-19 08:16

SÄSONGSSTART FOTBOLL P11


Nu drar vi igång fotbollssäsongen 2020 för pojkar 11. Nedan information från föräldramötet den 4/3-20 och kommande säsong:Presentation av ledargruppen:


Huvudtränare: Johan, Johanna, Christine, Vakant

Tränare: Dimi, Patrik, Petter, Gustaf, Fredrik, Colle

Lagledare: Vakant

Sjukvårdsansvarig: Johanna, Christine

Målvaktstränare: Christine


Mål med säsongen:


Vi har under åren som gått var uppdelade i lite olika konstellationer och de senaste åren efter skolområde Hemmesta/Kyrkskolan och Vik/Grantomta skolan. Nästa säsong (10år) börjar vi spela 7 mot 7 spel. Så denna säsongs mål blir att sammansvärja dessa två grupper. 

Vi kommer fortsättningsvis av administrativa skäl ha två grupper, blå och vit.


Träningar:


Vi kommer att lägga mycket fokus på sk. fotbollskultur. Vi kommer att jobba på lagkänsla, ordning och reda på träningar, lyssna när tränaren eller någon annan pratar och kamratskap. 


Vi kommer att jobba med olika teman några träningar i följd så att barnen lär sig övningarna för att få mer flyt i övningarna.


Vi kommer under säsongen ha målvaktsträning för de som vill, det kommer en separat kallelse där barnen kan anmäla intresse om de vill träna extra på målvaktsträning. Svara gärna på den så att vi vet om intresset finns. 


Våra träningstider under kommande säsong.


Måndagar 16:30-17:45

Onsdagar 16:30-17:30 (Observera tiden, fel tid gick ut i utskicket)


Föräldraansvar:


Riktlinjer från föreningen är att en ansvarig vuxen behöver finnas på plats vid träningen, vilket inte alltid varit fallet tidigare år. Detta är för att om det händer något ska en tränare inte behöva lämna de andra barnen som tränar.

Man behöver inte vara en förälder per barn utan man kan vara ansvarig för flera barn, så att man kan turas om att vara på plats.


Vi har sett tendenser att barnen kommer direkt från skolor/fritids och har alldeles för lite energi, vilket ibland leder till ett barn som inte orkar med fotbollsträningen och istället fokuserar på annat. Vi vill därför påminna om hur viktigt det är att barnen får med sig en frukt eller något annat som kan intas innan träning.


Ett tips som många i föreningen använder är ett sk. matkort där man fyller på ett kort med pengar i caféet och dom kan då själva hämta mellis och äta innan träning. Detta går att begränsa till vad dom kan köpa så att det inte bara blir onyttiga energikällor. Vid intresse prata med caféet på Värmdövallen.


Kolla gärna igenom barnens utrustning så att skorna passar och är för rätt underlag, vi tränar på konstgräs.

Fotbollsskor, benskydd och vattenflaska är obligatoriskt.

I början och i slutet av säsongen kan vädret variera, se till att barnen har rätt kläder, vantar och mössa vid behov.


St Eriks-cupen:


Matchsäsongen börjar helgen 18-19 april.

I år kommer vi att kalla till matcher efter ett rotationsschema, detta för att alla ska få spela med alla. 

I år tar vi även upp samåkningen till bortamatcherna och kommer att ha Grisslinge parkeringen som samlingsplats för samåkning. Info i kallelsen.


Under matcherna fokuserar vi på glädje, inte resultat. Vi coachar när barnen inte är på plan och ser helst att ni föräldrar stöttar genom att hejar på och peppar alla barn i laget. Instruktioner angående spelet står tränarna för. 


Föräldragrupp:


Vi kommer att behöva ca 2-4 st föräldrar som kan vara med i en föräldragrupp.

Deras uppgifter blir att:

  • Uppstart - avslutningsaktivitet

  • Planera och genomföra försäljningar


Vi skickar en kallelse där ni svarar JA på ert barn om ni anmäler er som deltagare i föräldragruppen, svar senast 1 april.

Efter detta datum kommer vi att dra lott vilka som blir säsongens föräldrar.

 

Höstcup:


I år är det vår tur att tillsammans med F11 anordna höstens cup på Värmdövallen. 

Cupen kommer att vara 2 dagar i Oktober, datum kommer när St Eriks-cupens schema är satt. 

Vi kommer att behöva en cupgrupp som organiserar och planerar arbetsuppgifterna för övriga föräldrar. Alla kommer att behöva engagera sig, antingen med förberedelserna i cupgruppen eller under cupdagarna. 

Planeringsstart under våren.

Här kommer vi också att skicka kallelse där man tackar JA för sitt barn om man kan vara med i cupgruppen. Vid för få anmälningar lottas även dessa platser.


Viktiga datum:V.13

Måndag (23/3)

Träningsstart 

V.15

Lördag (4/4)

Uppstartsläger (11-13)

V.16

Söndag (19/4)

St Eriks-cupen startar

V.23

Måndag (1/6)

Sista träningen för vårsäsongen. Avslutningsaktivitet.


Söndag 

St Eriks-cupen sommaruppehåll

V.25


Sommaruppehåll

V.31

Tor-Sön (30/7-2/8)

(Preliminär) Stockholm Fotbolls cup

V.39

Söndag (27/9)

St Eriks-cupen slutar


Oktober (datum kommer)

Vi anordnar fotbollscup på Värmdövallen.Med vänliga hälsningar


Ledarna i P11Viktigt info angående Corona viruset:


Vi följer föreningens riktlinjer gällande restriktioner om coronaviruset. Vår intention är att starta säsongen måndagen den 23/3-20, om vi behöver skjuta på starten meddelas detta på vår hemsida och i sportadmin. Inlägg från Värmdö IF:s hemsida, se nedan


Värmdö IF:s verksamhet pågår som vanligt men för att undvika ett liknande scenario hos oss så vill Värmdö IF därför uppmana alla tränare, ledare, aktiva, styrelsemedlemmar och övriga som brukar besöka Värmdövallen att:

 

1) om du eller någon närstående har varit ute och rest i områden med omfattande smitta, ex Kina, Sydkorea, Iran eller Norra Italien så håll dig borta från Värmdövallen och  sporthallarna, besök inte träningar/matcher, delta inte i möten, lagsammankomster etc. i två veckor efter hemkomst. 

 

2) besök heller inte Värmdövallen eller sporthallarna om du har symptom på att vara sjuk och träna absolut inte om du inte känner dig 100% frisk. Sunt förnuft. 

 

Denna uppmaning går vi ut med för att skydda våra idrottsaktiva barn/ungdomar, ledare och övriga medlemmar i föreningen.

 

Viktigt att var och en följer utvecklingen och inskaffar mer uppdaterad information och fakta, där vi hänvisar till https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 

Tack för visad hänsyn!


Nyhetsarkiv
Säsongsstart P112020-03-19 08:16
Inomhusträning2019-11-11 21:07
Träningar Oktober 20192019-10-11 10:46
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif