Gruppfinal Hammarby - Värmdö IF U16
2019-12-02 10:29

Gruppfinalen i Ligacupen mot Hammarby´s akademilag, slutade oavgjort 2-2. Kändes dock som om VIF borde knutit ihop säcken något tidigare.

Under första halvlek dominerade VIF matchen totalt och kunde ha utökat ledningen innan pausvilan till några fler mål än de två man lyckats trycka in i Bajens nät.

2:a halvlek satsar Bajen på ett aggressivare spel som ger utdelning. Samtidigt som en smula försiktighet infinner sig i VIF´s spel, vilket alltid är farligt. Bajen är ett duktigt lag, men VIF höll undan och tog en viktig poäng.

VIF vinner gruppen och är nu klara för A-slutspel med start i februari.

Tyvärr spelades matchen på Hammarby IP, inget fel på arenan, tvärtom. Men att spel tillåtes på en plan täckt av en isskorpa, var tveksamt. Skaderisken blir enorm, samt skönspelet från halkande spelare uteblev.

Nu tränar VIF U16 på veckan ut, sen väntar en välförtjänt ledighet. Under januari börjar förberedelserna för kommande säsong.

Truppen fortsätter att formas och med de utvecklingssteg som spelarna gör hela tiden, så kommer nästa säsong bli spännande att följa.

/Tränarna