Referat Ligacupen - omgång 1& 2 DIF & VSK
2020-02-10 15:03
Matchpepp
Årets första hemmamatch spelades mot Västerås SK i Ligacupens A-slutspel (omgång 2).
VSK som kom med en fin en-poängare från första omgången mot BP. Idag visade VSK att man är ett homogent lag med klar spelidé.
Men vad hjälpte det idag, då Daimerz hade bestämt sig för att ta hem alla tre poäng.
Trots två underlägen, 0-1 och 2-3, så kunde VIF vända på skutan och gå ifrån till en betryggande seger. 7-3.
Fina mål, med fina förarbeten. Även försvarsspelet över hela planen bör nämnas.
Det finns saker att arbeta på, men så länge vi håller disciplinen så blir vi att räkna med.
Inställningen med intensiva närkamper är också något vi tar med oss till kommande matcher.

Idag kunde vi även glädjas åt att Värmdövallen var välbesökt. Kul att kunna vinna när det är folk på läktaren :-).
Nästa match spelas mot ÖSK kommande helg.

Forza Daimerz

VIF - VSK 7-3

Stockholms Stolthet stod för första motståndet i Ligacupens första omgång. Det var på Stadshagens klassiska plan som skådespelet hölls på.
Som helhet så hade matchen mer att önska, men det fanns ljusglimtar.
Daimerz började med en hög press som DIF hade svårt att värja sig emot. I början av 2:a halvlek så hade VIF tagit ledningen rättvist med 0-2.
Tyvärr blev kombinationen av ängsligt spel och resultatfokusering dagens avgörande faktorer till DIF´s fördel.
DIF kunde trycka in avgörande 3-2 målet med någon enstaka minut kvar.
Det var absolut inte nattsvart för DIF´s del. Troligtvis skulle vi haft en straff i slutskedet, plus att det var en boll som hittade sig in i DIF´s målmaskor.
Det senare målet blev dock korrekt avblåst för hands.
Oavgjort hade nog varit det mest rättvisa resultatet. Dock gratulerar vi DIF till vinsten, och hoppas på revansch i seriespelet.
DIF är ett duktigt lag med många duktiga individer. Precis som VIF…

DIF - VIF 3-2