VÄRMDÖ IF

Summering seriesäsongen 2020
2020-10-26 16:24
Seriesegrare
Coronasäsongen 2020 har varit väldigt speciell. Ett tag visste vi inte om det skulle bli några matcher överhuvudtaget, men nu när man summerat säsongen så har vi spelat 52 seriematcher.
3 förluster, 1 oavgjord samt 48 vinster! Ett oerhört fint facit, vem hade hoppats tro på det?

Här kommer summering och reflektioner från säsongen:

* Oerhört hög träningsnärvaro, 85 % i genomsnitt.
* Obesegrade i ”Kval till U17”. 1 oavgjord match. Totalt 20 matcher med 107 gjorda mål och +85 i målskillnad.
* Vinst i Nationell grupp 5 - med storlag som tex AIK, ÖSK, Djurgården samt Degerfors. I denna serie med 11 matcher släppte vi in minst antal mål av alla lag, 13 stycken.
* Vinsten i Nationella gruppspelet tog oss till slutspel och en grupp med allsvenska lag som bland annat Hammarby, Sirius och Östersund. Här gjorde vi flest mål av alla lag i gruppen, 17 stycken på 5 matcher. Sista matchen mot Hammarby blev en helt avgörande, vinnaren till SM-semifinal. Tyvärr blev det Bajen som drog det längsta strået den sista kvarten. Vi slutade alltså tvåa i slutspelsgruppen. Om vi drar en väldigt generell slutsats, så borde det betyda en plats mellan topp 5-8 i Sverige. Inte illa för ett kvartersgäng från Värmdö…
* Om vi backar bandet så började säsongen med spel i Ligacupen. Där vi tog oss till A-slutspel och hade även här en sista helt avgörande match om vem som skulle vinna slutspelsgruppen och ta sig till Semifinal. Då blev IFK Norrköping för svåra.

Daimerz har en sammansvetsad grupp som gillar att träna tillsammans. Kryddar ni detta med individuell skicklighet, olikheter samt brinnande engagemang från föräldrar och tränare/ledare så har vi receptet till Daimerz framgångar.
Med framgångar menar vi resultat i serier, men även att vi har 23 killar som fortsatt med sin fotboll tillsammans in i gymnasietiden, det är inte illa för ett kvartersgäng.
Som vi nämnt tidigare är engagemanget helt avgörande. Utan föräldrar, familjer och kompisar så är det inte möjligt. Det var därför extra roligt att vi hade en kategori (Hjälte utanför planen) i vår gemensamma avslutning som de nominerade personerna var:
”En pappa som filmade de flesta av våra matcher”
”En kompis till laget som agerar klackledare på alla våra hemmamatcher”
”En lillebror som bakar och sköter vår cafeteria under hemmamatcherna”

Andra kategorier under gårdagens avslutningsmiddag:
* "Årets mest glömska spelare” (vinnaren lyckades glömma skor, benskydd samt matchtröjor till var och varannan match. Men även all sin utrustning till en av träningarna) :-)
* "Årets Daimerz" (Ska fylla tre kriterier: Utveckling, kamratskap, samt uppträdande) valet gjort av spelarna själva.
* "Årets träningsnärvaro” (3 spelare med över 95 % närvaro, av totalt 109 tillfällen)
* "Årets frispark” (Blev en rökare i krysset som tog hem segern)

Nu väntar en veckas ledighet, sen håller vi igång under november med ett par pass i veckan. Vi hoppas så klart att truppen vill fortsätta sin utbildning inom Värmdö, och kanske till och med få ytterligare tillskott.
Säsongen 2021 ligger framför oss, och planeringen har börjat för fullt. Nu ska vi försöka få ihop alla lösa trådar, och kunna presentera ett spännande/utvecklande upplägg för gemene man.
Är det dessutom någon som har en sponsor som vill bli förknippade med oss, så kan vi lova ett helhjärtat upplägg från vår sida! Allt för att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt, och se hur långt vi kan nå tillsammans.

Stort tack för 2020!