VÄRMDÖ IF
- en förening för alla

Seger i sudden death
2019-04-11 08:52
Inför ett nytt publikrekord i Värmdö sporthall, 607 personer, så gör Värmdö IF:s herrar en heroisk vändning och tar matchserien till en tredje och direkt avgörande match. Nykvarn inledde bäst i en, återigen, ganska tempofattig inledning och gick fram till en 0-3 ledning efter halva matchen spelad. Värmdö reducerar precis innan den andra periodvilan genom Kim Johansson och en liten gnista av hopp tändes.

I den tredje perioden tar det bara drygt fyra minuter för Värmdö att först reducera till 2-3 och sedan även kvittera till 3-3. Nu står matchen och väger och Benjamin Kron är ett stolskott ifrån att ge Värmdö ledningen för första gången i matchen. Det skulle dock bli Nykvarn som återigen tog tag i taktpinnen och gör både 3-4 och 3-5 och just då kändes Värmdös uppförsbacke gigantisk.

Men skam den som ger sig, med 01:57 min kvar att spela gör Kim Johansson sitt tredje mål för kvällen och reducerar till 4-5 och nu höll taket i Värmdö sporthall på att lyfta. Publiken bar fram laget på planen och med 01:12 min kvar så kvitterar Benjamin Kron till 5-5. Matchen till förlängning där det bara tog 01:18 min innan födelsedagsbarnet Pierre Johansson bombade in segermålet till 6-5.

Match 3/3 spelas i Björkestahallen i Nykvarn på lördag 13 april klockan 15:00.
Vi har blivit tilldelade 70st biljetter till bortasektionen, biljetter beställs genom att mejla kansliet@varmdoif.se. Biljettpris, 80 kr för vuxna, 50 kr för barn/ungdom.