Värmdö IF Herrlag

Tungt avslut på vårsäsongen
2019-06-20 16:54
Efter att ha slagit Tullinge Triangel Pojkar FK med 4-2 och sedan besegrat Ängby IF med 2-0 kvarstod det två möten innan vårsäsongens slut. FoC Farsta visade hur duktiga de kan vara när de slog Värmdö IF med 3-1 på Farsta IP. Igår spelades den sista matchen för vårsäsongen när herrlaget åkte till Nyköping för att möta Hargs BK för andra gången denna säsong. Hargs BK fick en ordentlig utmaning, men Värmdö kunde inte förvalta chanserna, vilket resulterade i ännu en förlust. Värmdö IF har hittills tagit 10 poäng på 13 spelade matcher. Nu tar spelarna sommarlov och laddar för att göra en stark höstsäsong!
Rättvis seger i bottenmöte!
2019-06-08 16:36
Efter att ha förlorat två matcher i rad ryckte herrlaget upp sig och tog tre poäng i måstematchen mot nästjumbon Tullinge Triangel Pojkar FK.

Värmdö IF tog i första halvlek en tvåmålsledning genom att Ville Kerttula nickat in en retur och att Ismail Okur förvaltat en straff, som kom till genom att Dante Lancelotti da Silva blev fälld i hörnet av straffområdet. Men gästerna skulle komma tillbaka. I minut 30 kunde Leon Wennefjord reducera, och även kvittera 5 minuter senare. När domaren blåste för halvtidsvila var resultatet 2-2, men definitivt med mersmak för bortalaget.

7 minuter in i andra halvlek satte inhopparen Alvin Björck
ledningsmålet för hemmalaget. Härifrån tog Värmdö IF tag i matchen. Bollinnehavet ökade och man skapade även flera chanser att utöka sin ledning. När Ville Kerttula sedan fixade straff nummer två till hemmalaget kändes det som att tre poäng var välförtjänta. Ismail Okur satte sitt andra mål för matchen och Värmdö spelade ut matchen utan att låta Tullinge skapa några farliga chanser.

Efter matchen firades det i omklädningsrummet, välförtjänt, men fler vinster krävs för att ta sig ur botten av tabellen. På tisdag kommer Ängby IF på besök när Värmdö hoppas på att kunna ta tre poäng till.

Se till att följa oss på Instagram för frekventa uppdateringar, startelvor och mycket mera!

Uppdatering efter de två senaste omgångarna
2019-06-07 10:00
Efter att ha besegrat Eskilstuna City FK och tagit sin första seger har herrlaget inte lyckats ta fler poäng på de två omgångar som kommit efter. Efter förluster mot Syrianska Eskilstuna IF (3-1) och Trosa Vagnhärads SK (3-6) ligger Värmdö IF fortfarande sist i tabellen med 4 poäng. Nästa match spelas på lördag mot Tullinge Triangel Pojkar FK på Värmdövallen. Tullinge har hittills tagit 7 poäng och ligger på placeringen över Värmdö i tabellen.
Värmdö besegrade serieledarna!
2019-05-25 20:48

Värmdö IF besegrade under dagen Eskilstuna City FK med 3-1 och tog därmed hem sin första seger! Efter motståndarnas tidiga ledningsmål kvitterade Maximilian Llobera Janglin och i andra halvlek stod Ismail Okur för två mål! En övertygande insats från hemmalaget och ett rättvist resultat ledde till att Värmdö IF äntligen fick köra sin sköna segerramsa i omklädningsrummet!

Värmdö IF tackar Eskilstuna City FK för en trevlig tillställning och laddar om inför nästa match som spelas på fredag, på bortaplan mot Syrianska Eskilstuna IF!

Äntligen poäng!
2019-05-18 17:45
Under lördagen befann sig Värmdö IF’s herrlag på Hanvedens IP för vad som enligt många skulle beskrivas som ett bottenmöte. Motståndarna Västerhaninge IF hade på sina fem första matchen tagit 3 poäng, vilket placerade dem på placeringen över Värmdö IF som fortfarande stod tomhänta efter fem omgångar. Värmdö IF ställde upp med följande lag:

S. Nyström

N. Radulovic - M. Saine - J. Eriksson - V. Fröberg Tinell

G. Lindberg
I. Okur - M. Llobera

O. Olsson                                                                                D. Kamara
A. Björck

Bänk:
A. Lidman
V. Kerttula
E. Dahlgren
S. Zegaye
K. Andersson
S. Eefting
G. Häggbom

Västerhaninge tillbringade för det mesta de första 20 minuterna på offensiv planhalva. Efter en djupledsboll från den högra sidan kom en blåklädd spelare in i straffområdet där han lyckades bli fälld av en Värmdöförsvarare. Max Forsberg plockade upp bollen och lade den på straffpunkten. Straffen placerades högt i mål och Västerhaninge ledde med 1-0. Värmdö IF började få till fler och fler anfall, och efter ett antal inlägg hamnade bollen hos en omarkerad Ismail Okur som enkelt kunde nicka in bollen från kort distans.

Direkt efter avspark störde Alvin Björck hemmalagets uppspel, och fick senare bollen på högerkanten. Ett hårt inspel kom kort senare från Björck, som tog på en försvarare och styrdes i mål, otagbart för målvakten. Värmdö IF hade chockat hemmalaget och kunde jubla för andra gången på två minuter.

HALVTIDSRESULTAT: 1-2

Endast sex minuter in i andra halvlek lyckades Västerhaninge IF kvittera. Max Forsberg kunde enkelt lägga in sitt andra mål från matchen när det blivit rörigt i bortalagets straffområde. Härifrån tog Värmdö IF tag i taktpinnen. Oscar Olsson blev framspelad fri med målvakten men lyckades inte få tag i bollen. Senare skulle också Dauda Kamara bli frispelad, men målvakten Edvin Hall kunde parera undan avslutet.

I den nittionde minuten hände det som inte fick hända:
Värmdö drog på sig ännu en straff. Fram steg nu Mohammed Ali Berrezig för att ge sitt lag segern. Ett hårt skott kom från elva meter som träffade ribban, och studsade ut. Medan ljudet från ramträffen ekade passade Värmdö IF på att ställa om, men kontringen rann ut i sanden då övertaget i antal spelare inte kunde utnyttjas. Värmdö skulle också ha ännu en omställningsmöjlighet kort senare men även denna gång skulle det inte leda till något.

Matchen slutade 2-2 med blandade känslor, men innerst inne känner de flesta antagligen en lättnad över att äntligen ha tagit poäng. Vi tackar Västerhaninge IF för en bra match och laddar om till nästa veckas tillställning mot Eskilstuna City FK hemma på Värmdövallen!

Ons 19/6 19:30
Fre 14/6 20:00