Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Värmdö IF Herrlag
2017
 
Värmdö tog chansen – Nu lever det in i det sista!
2018-10-14 12:19

Det var många som hade räknat ut Värmdö IF Fotboll i början på augusti. Efter 16 spelade seriematcher hade Stockholmslaget skrapat ihop sex poäng efter totalt en vinst och tre oavgjorda matcher. 

Majoriteten utav seriekonkurrenterna hade räknat bort Värmdö IF för fortsatt spel i division 2.

Många undrade vad som hade hänt med laget som bara ett år innan låg femma i ”samma” serietabell, endast fyra poäng bakom serieettan Linköping City vilka avancerade till division 1 Norra.

 

Nu, med en match kvar att spela av denna säsong, så undrar många istället återigen vad som har hänt med Värmdö IF Fotboll vilka ryckt upp sig ORDENTLIGT och står inför den sista matchen för säsongen på samma poäng som IK Sleipner vilka i dagsläget står på kvalplatsen 
(laget som hamnar på denna plats spelar ett dubbelmöte mot serietvåan i division 3 vilka kvalar uppåt).

 

På de senaste nio matcherna har Värmdö IF´s herrlag skrapat ihop 13 poäng och gett sig själva chansen till att spela division två kommande säsong. 
Förutsättningarna är fortfarande densamma inför den sista matchen mot Södertälje FK - det ligger inte endast i Värmdö IF´s händer. 
IK Sleipner möter Eskilstuna City, ett bottenmöte som kan ha 
en vinnare eller två förlorare.

Värmdö IF spelar mot Södertälje FK, ett lag som är klara för fortsatt spel i division två nästa säsong och som de två senaste matcherna släppt in 14 mål!

Mycket måste slå in för att ett kvalspel ska bli verklighet för Värmdö IF
men än lever hoppet!
Detta efter att Värmdö IF Fotboll tagit chansen till fortsatt andning efter en klar seger över Newroz FC vilka besökte Värmdövallen under lördagseftermiddagen.

Newroz FC som låg etta i serietabellen efter 15 omgångar var med i serietoppen under hela säsongen men efter förlusten förra helgen mot IF Sylvia så sågades man av helt och hållet!
Luften togs ur spelarna som kom till Värmdövallen igår!

Värmdö IF Fotboll däremot har en motivation som känns ändå till Norrköpings Parken och om inte kämpaglöden hos spelarna gett eko tidigare, så gjorde den det definitivt igår!

Det var ett Värmdö IF som kom till spel med kniven mot strupen och vid ett eventuellt poängtapp så kunde säsongen varit över. För samtidigt, bara någon mil bort från vallen, spelade IK Sleipner sin viktiga match mot Enskede IK på Enskede IP. Lagen hade 100% koll på varandras matcher!

 

Värmdö IF ställde igår upp med en stark trupp trots att viktiga Linus Christensen, Gordon Jordell och Jesper Bolander alla missade möjligheterna till att spela p.g.a avstängningar och skador. 
Två spelare var uppkallade från U-19 laget – Adam Ohlander och Joel Berhe vilka båda fick chansen till att visa upp sig i A-lagssammanhang för första gången. 
Inspirerande och viktigt för framtiden!

 

 

 

Startelvan:

 

                                                 S. Nyström

 

A. Kotsiopoulos Holmberg - S. Turesson - M. Fehrling – E. Gustafsson (68’)

 

                                             P. Gustafsson (43’)

                 W. Palmén    -    E. Ejermark

 

            I. Okur                                                           R. Sevgili (85’)

                                              N. Netteryd

 

 

Avbytare

V. Brink

B. Sohl

N. Radulovic (42’)

J. Berhe

R. Petrini

A. Ohlander (68’)

M. Llobera Janglin (85’)

 

Matchen hade ett tydligt ansikte då Värmdö IF direkt tog kommandot från start. 
Spelarna i respektive lag känner varandra väl från Stockholms-fotbollen där två spelare från Newroz FC representerat Värmdö IF tidigare under karriärerna, Rasian Abdulla samt Modaser Zekria. 
Om inte mer speciellt var det för hemmalagets Roy Sevgili som ställdes mot sitt tidigare klubblag

Redan i den 16 minuten skulle William Palmén ge hemmalaget ledningen efter att Erik Gustafsson och Nicholas Netteryd stått för förspelet till det distinkta avslutet. 1 – 0 och med vind i seglet skulle Värmdö flyga fram som en orkan!
Med ett högt, aggressivt försvarsspel gavs det inga som helst ytor till bortalaget vilka fick det svårt att hantera uppspelen. Men med individuell skicklighet kan möjligheter skapas från i princip ingenting och Fabakary Sanneh i Newroz FC´s anfall var ett ständigt hot!

Men det var Värmdö IF som var farligast och även närmast ett mål. 
Palmén testade igen efter en fin framspelning från vänsterkanten men avslutet gick högt över.
Roy Sevgili var het på sin kant och utmanade tillsammans med ”Addi” flertalet gånger och det blev uppenbart att Newroz FC hade stora problem!
Det var just Roy som skulle utöka ledningen för Värmdö när han snappade upp en sämre försvarsnick som friställde Sevgili och ensam med målvakten gör han sällan några som helst misstag, 2 – 0!

Första halvleken slutade med en ledning för hemmalaget Värmdö IF, 2 - 0.

 

Den andra halvleken fortsatte likt den första och taktpinnen var fortsatt hos hemmalaget. Det stora hotet mot Värmdö denna eftermiddag, Fabakary Sanneh, skadade sig tidigt i andra halvlek och när han byttes ut dog en stor del av Newroz FC´s anfallspel.

 

Värmdö IF fortsatte istället med samma flow och momentum! Hade spelarna varit effektivare så hade den här matchen haft en större målskillnad än vad som det blev i slutändan.

3 – 0 fastställdes efter en fin frispark från Ismail Okur som Nicho Netteryd nickade in, och matchen var i princip klar redan efter 57 minuter.
På bänken följde lagledare Christensen den andra matchen som utspelade sig på Enskede IP. På hemmaplan gjorde Adam Ohlander debut och spelade 22 minuter i sin första match för A-laget. En fin injektion i truppen och han oroade Newroz FC på högerkanten några gånger under sitt korta inhopp!

Matchen slutade 3 – 0, ett rättvist resultat!

På Enskede IP stod det länge 1 – 1, vilket innebar att Värmdö IF var ikapp IK Sleipner med två poäng.
I den 89onde matchminuten fick bortalaget från Norrköping ett gyllene läge att ta med sig alla tre poäng hem då de tilldömdes en straffspark!
Nervöst följde spelarna i Värmdö-lägret bet365´s ”livescore” när det visades på smartphonen att IK Sleipner missade den dömda straffen!
Ett viktigt resultat för Värmdö vilka nu trummar på en vecka till – och förhoppningsvis om allt vill sig väl, så är det inte slutspelat förrän om totalt tre veckor!

 

Kom och följ den rafflande slutstriden på Östertälje IP nästa lördag kl 14.00 då Värmdö IF besöker Södertälje FK i den sista omgången för säsongen. 
Det sista hoppet, de sista 90 minuterna i seriespelet!

Vi tackar duktiga Newroz FC, ledarstaben, domartrion och de trogna Värmdö IF supportrarna för en bra match!

 

Ni hittar serietabellen där ni får en klarare bild över den rafflande avslutning i länken nedan:

https://www2.svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=table&ftid=72133

Hoppet lever fortfarande!
2018-10-08 12:53

Tyvärr ingen matchrapport i förra veckan efter matchen mot Motala AIF FK, men tiden räckte inte till för undertecknad och i ärlighetens namn var det inte en vacker syn det bjöds på (utöver de otroliga faciliteter på Motala´s hemmaplan). Värmdö IF åkte hem med en otroligt tung förlust då man hade bud på målchanser och om man ska tyda Motala´s matchreferat ödmjukt så förtjänade bortalaget minst en poäng ifrån den matchen.

 

Tillbaka på vallen var i alla fall spelare och ledare under v.40 och trots två raka förluster var det en gedigen uppställning på träningarna. En full trupp varje träning och energin som spelarna bjöd till med under slutet av veckan var likt ett topplag som har känn på avancemang.

Det är styrka i detta gäng!

Tillbaka till helgens match skulle en viss Roy Sevgili vara, nyförvärvet som på sina första 45 minuter lyckades göra två mål mot BK Nora.
Som motståndare stod Huddinge IF, ett lag som gått bra de sista matcherna och i ”princip” säkrat sitt kontrakt. Jussi Kontinen, ett välbekant ansikte i Värmdö-läger, har fått ordning på skutan och visste vad han ställdes mot då han varit med och utvecklat majoriteten av spelarna i Värmdö IF.
Troligen var han nöjd med att båda hans adepter, William Palmén och Andreas Kotsiopoulos Holmberg, var avstängda i just denna batalj. Matchen skulle spelas på en tungsprungen plan som var ojämn samt svårspelad, vilket skulle visa sig passa oss väldigt bra!

 

Tillbaka i startelvan för Värmdö IF Fotboll var Gordon Jordell och Linus Christensen som missade matchen mot Motala AIF FK
Även Nikola Radulovic var tillbaka i truppen efter avstängning.


Startelvan:

 

                                       S. Nyström

 

E. Gustafsson (88’) - S. Turesson - M. Fehrling – J. Bolander

 

                                    P. Gustafsson (46’)

                             G. Jordell     -      L. Christensen (62’)

 

     I. Okur                                                           E. Ejermark

                                    N. Netteryd (82’)

 

 

Avbytare

V. Brink

B. Sohl (88’)

N. Radulovic (62’)

R. Sevgili (46’)

M. Llobera Janglin (82’)


Till skillnad från de föregående matcherna mot både Motala AIF FK och IF Sylvia så tog Värmdö IF tag i matchen från start och tog taktpinnen med hjälp av ett otroligt gediget lagarbete.
Ett tungt och tufft Värmdö gör precis som de brukar, vinner dueller och kämpar för varandra!
Huddinge IF hade det väldigt svårt på deras egna hemmaplan medan Värmdö kom närmre och närmre mål!
Ständigt farlige Netteryd fick chansen till att överlista hemmamålvakten men lyckades inte fullt ut. Lagkapten Turesson hade en möjlighet efter hörna till att slå in lednings bollen, men målvakten gör en fin räddning.  
Det var tydligt att Värmdö IF var på Källbrink för att vinna och det skulle komma ett ledningsmål efter dryga 30 minuter spelade.

Efter ett snabbt och rappt anfall är Ismail Okur nära att klacka fram P.G till ett fint läge inne i straffområdet, men bollen går förbi mittfältaren och många trodde att läget var över. Men Huddinge lyckas knappt få bort bollen och den dimper ner hos duktige Gordon Jordell just utanför straffområdet som tar chansen till ett direktskott, och vilken raket han får till!
Han får en perfekt träff på bollen och dundrar in 1-0 förbi en ställd David Mikhail.

 

1 – 0 och Värmdö IF fick mycket energi av målet! Bortalaget fortsätter att skapa lägen och framförallt Netteryd var direkt inkopplad i anfallsspelet. Linus Christensen hittade fram till honom på ytorna och hade han varit lite kyligare i avsluten så hade Värmdö IF kunnat utöka ledningen.
Det var tydligt att Huddinge IF inte var beredda på den aggressiva och tuffa inställningen som Värmdöiterna bjöd på i duellspelet.


Första halvleken slutade med en ledning för motståndarlaget Värmdö IF, 0 - 1.

Till den andra halvleken gjorde tränarduon ett byte direkt, in kom Roy Sevgili istället för Philip ”PG” Gustafsson.
Det blev en effekt av bytet som gav bortalaget trygghet i anfallsspelet och Huddinge IF var pålästa på att Roy har duktiga offensiva kvalitéer.

Huddinge IF hade fortsatt stora problem med att hålla bollen inom laget och de spelade ni ett rakt 4-4-2 med två stora anfallare för att överbelasta i luftrummet, men mittförsvararna Morgan Fehrling och Simon Turesson var oövervinnliga i duellerna. Och när bollen väl damp ner på naturgräset så var innermittfältarna i Värmdö där för att snappa upp andrabollarna.

Värmdö IF´s attacker såg sylvassa ut och så fort bollen hamnade på offensiv planhalva blev det stressigt för hemmalagets försvarare. Ismail Okur hade chanser till att skjuta, och tog dom!
Inlägg slogs in men bollarna skickades iväg. Kantspelet blev bättre och bättre och i den 64e minuten kom Roy Sevgili runt på kanten och spelade in bollen i boxen, men avslutet gick tätt utanför.

 

Så i den 75e minuten vann Erik Ejermark en signifikativ duell och nyinsatte Nikola Radulovic snappade upp bollen för att sen skicka den direkt på djupet till vindsnabbe Roy Sevgili som 1vs1 mot en ensamme Georgios Kousis inte gjorde några som helst misstag utan accelererade förbi försvararen och placerade in 0-2 till vänster om Huddinges målvakt!
Bortalagets sektion kunde andas ut!

Under den avslutande kvarten tvingades Värmdö till försvarsspel, i synnerhet efter Gordon Jordells utvisning i 83e (andra gula). Värmdö IF redde ut det hela och Simon Nyströms målvaktsräddning på en volley från nära håll hör till de svettigaste vi sett denna säsong.

 

Matchen slutar 0-2, ett rättvist slutresultat som inger hopp för Värmdö IF med två matcher kvar att spela. Värmdö är effektiva i sitt spel, noggranna i arbetsinsatsen och vågar spela en fotboll som passar laget väldigt bra.
För första gången på väldigt länge så klättrar laget i tabellen, en placering upp men ack så viktig! Man går därmed förbi Eskilstuna City vilka förlorade mot Enskede IK på hemmaplan trots att de kvitterade i den 90e matchminuten, men Bachir Katourgi gjorde ett sent segermål för bortalaget.

Kommande helg ställs IK Sleipner (laget som i dagsläget står på kalvplatsen, två poäng ner till just Värmdö IF) mot Enskede IK samtidigt som Värmdö IF ställs mot Newroz FC som efter sin förlust mot IF Sylvia nu förlorade chansen till att avancera i seriesystemet. Matchen spelas på Värmdövallen den 13 oktober kl 14.00.


Vi tackar Huddinge IF, ledarstaben, domartrion och de trogna Värmdö IF supportrarna för en bra match!

Hoppet lever fortfarande!

Knapp förlust mot topplaget IF Sylvia!
2018-09-23 23:06

Värmdö IF var tillbaka på vallen dit IF Sylvia hade kommit på besök.
Norrköpingslaget (som har starka band till IFK Norrköping) låg inför matchen på en delad förstaplacering i serien tillsammans med IFK Haninge, båda med 47 inspelade poäng. 
Bortalaget kom med en förlust från föregående helg då man åkte på en plump borta mot Nora BK och var rejält revanschsugna inför matchen mot de blåklädda hemmalaget.
Värmdö IF däremot kom från en bra period då man på de tre tidigare matcherna hade spelat in sju poäng och inför matchen var det en bra känsla i gruppen.

Matchen var på förhand oviss - skulle Värmdö IF störa kandidaterna till att avancera upp en division och på så vis späda på den fina formen eller skulle IF Sylvia studsa tillbaka direkt efter förlusten? Frågetecken som vi skulle få svar på efter 90+5. 

Tillbaka i startelvan för Värmdö IF Fotbolls representationslag var Jesper Bolander som efter ett längre skadeuppehåll äntligen fick börja från start som vänsterback.
Även en efterlängtad comeback för Philip "PG" Gustafsson som var tillbaka i truppen efter sin fem matchers långa avstängning.


Startelvan:

 

                                                 S. Nyström

 

A. Kotsiopoulos Holmberg - S. Turesson - M. Fehrling – J. Bolander (45)

 

                                             L. Christensen

                                   W. Palmén     -      N. Radulovic (61)

 

     G. Jordell                                                           E. Ejermark (45)

                                              N. Netteryd (70)

 

 

Avbytare

A. Lidman

E. Gustafsson (45)

B. Sohl

D. Lancelotti Da Silva

P. Gustafsson (45)

I. Okur (61)

M. Llobera Janglin (70)

IF Sylvia tog taktpinnen från start med hjälp av de duktiga individuella spelarna som besökte Värmdövallen denna eftermiddag och sökte anfallskombinationer mot ett välorienterat hemmaförsvar, utan att skapa några direkta möjligheter.
Det var tydligt att båda lagen hade respekt för varandra och man kände inledningsvis på varandra under längre perioder.

IF Sylvia försökte på sitt sedvanliga sätt rulla igång sina anfall men Värmdö IF försvaret var pålästa och lyckades störa de i uppspelen vilket resulterade i att lagen delade på bollinnehavet. 
Det var Värmdö IF som kom att ta den första chansen när William Palmén frispelade Nicholas Netteryd med en fin kross, men Värmdö IF´s anfallare prickade ribban från en snäv vinkel.

Det märktes tydligt att Sylvia inte var beredda på den aggressiva och tuffa inställningen som Värmdöiterna bjöd på i duellspelet och domarna var tvungna att skippa rättvisa flertalet gånger under den första halvtimman.

Det var efter en frispark på mittplan som Sylvia skulle skapa den första möjligheten, en chans de tog vara på med hjälp av både tur och skicklighet.
Snabbe Carl Björk sprang ifrån sin bevakare efter en välplacerade djupledsboll och hans försök till inlägg fick hjälp av vinden när den prickade den bortre stolpen, en boll som Hampus Lönn forcerade in. 0-1 och många på Värmdövallen var chockade över att hemmalaget precis hade släppt in ett mål på en möjlighet som kom från tomma intet!


Detta väckte Värmdö IF som jobbade sig in i matchen! Man tog sakta men säkert över spelet och visade motståndarna att det inte var lätt att möta bottenlaget, men anfallen kom sällan till några kvalitativa avslut!

Första halvleken slutade med en ledning för motståndarlaget IF Sylvia, 0 - 1.

Till den andra halvleken gjorde tränarduon två byten direkt i halvtid, in kom Erik och Philip med samma efternamn - Gustafsson.
Det blev en effekt av bytena som gav hemmalaget både energi och målchanser då "PG" var nära att nicka in en kvittering direkt i inledningen av den andra halvleken.

IF Sylvia fick stora problem med att hålla bollen inom laget medan Värmdö IF fick mer och mer tro på det egna spelet. De kom dock till fina lägen i andra halvlek, främst när de centrala mittfältarna fick möjligheterna till att bli rättvända på offensiv planhalva och duktige Manasse Kusu testade Simon Nyström med ett fint skott strax efter P.G´s chans, men Värmdö´s målvakt avvärjde försöket snyggt.

Nicholas Netteryd försökte gång på gång att komma till lägen för hemmalaget och han var mycket nära att nicka in ett inlägg från P.G, men varken han eller Nikola Radulovic nådde bollen som smet förbi de båda Värmdö spelarna.
Philip Gustafsson var ett ständigt hot offensivt i matchen med sitt fina ledarskap då han tog för sig både i luftrummet och längs backen. Han hade en skarv på ett inspel som återigen smet förbi Netteryd som förmodligen hade placerat in kvitteringen om han hade reagerat lite tidigare. Hemmalaget tryckte på och kom till fler och fler lägen!

Linus Christensen flyttades upp i position och fick ett "öppet" mål efter att målvakten boxade ut ett inspel av "Addi" men en sista försvarare i Sylvia blockerade ett skott som hade gått rakt in i mål.
Maximilian Llobera Janglin byttes in och hade en nick i ribban efter ett fint inlägg från Erik Gustafsson som var en positiv injektion de sista 45 minuterna.
Han tog för sig på sin kant och låg ofta bakom anfallen.

Men det absolut sista läget till att kvittera fick nummer nio i Värmdö IF, Linus Christensen, då han helt ensam med målvakten chippade bollen i ribban och ner i marken och ut från målområdet!
Många säger att bollen var inne, få kände att det var skönt att domaren inte blåste för 1 - 1 där.

Sylvia fick ett friläge på slutet som Simon Nyström räddar fruktansvärt bra, det är otroligt att Värmdö IF får ha en så duktig målvakt mellan stolparna.
Det är vi både glada och stolta över - Simon har räddat laget många gånger under sin karriär och fler gånger kommer det att säkerligen bli!

Matchen slutar till slut med en jobbig uddamåls förlust, och trots att man på pappret "ska" förlora en sån här matchen så går det inte att komma ifrån att laget som placerar sig sist i tabellen emellanåt spelar ut serietvåan, kandidaterna till att avancera upp i seriesystemet. Man måste dock ge en eloge till motståndarna som får de med sig en viktig vinst till fortsatta matcher. 

Serietabellen brukar inte ljuga när man kommit så långt in i seriespelet som vi i dagsläget befinner oss, men denna dag ljög den många rakt upp i ansiktet med tanke på hur matchen under långa stunder såg ut.

Vi tackar duktiga IF Sylvia, ledarstaben, domartrion och de trogna Värmdö IF supportrarna för en bra match!

Kommande helg reser Värmdö IF med Interbus till Motala för att spela mot ett hemmastarkt Motala AIK FK.
Vi fortsätter med processen och siktar på nya poäng ifrån Idrottsparken i Motala!

Värmdö tog andra raka segern!
2018-09-17 01:13
Värmdö IF firar ledningsmålet!

Värmdö IF tog sin andra raka seger och sin sjunde poäng på de tre senaste matcherna efter en gedigen insats som resulterade in en 2-1 vinst över hemmalaget IFK Aspudden-Tellus.

Det var ett starkt Värmdö som besökte Aspuddens IP under lördagseftermiddagen då man kom till matchen med en efterlängtad seger i bagaget. Klubben som hos många varit sedan länge har nu återhämtat sig kraftigt mot slutet av säsongen.
Nu är det nog många som undrar vart det här ska ta vägen!?


Tillbaka i truppen var Jesper Bolander som efter ett längre skadeuppehåll äntligen fick vara med sina lagkamrater på match igen!


Startelvan:

 

                                                 S. Nyström

 

A. Kotsiopoulos Holmberg - S. Turesson - M. Fehrling – E. Gustafsson (66)

 

                                             L. Christensen

                                   W. Palmén     -      N. Radulovic

 

G. Jordell (74)                                                            E. Ejermark (74)

                                              N. Netteryd (90)

 

 

Avbytare

A. Lidman

J. Bolander (66)

B. Sohl

D. Lancelotti Da Silva (90)

J. Eklund (74) - (90)

I. Okur (74)

M. Llobera Janglin (90)Värmdö IF startade bäst mot ett lågt liggandes Aspudden-Tellus vilka har blandat sina resultat de senaste matcherna.
Och mycket riktigt skulle även Värmdö vaska fram de farligaste chanserna i inledningen utav matchen.
Efter ett genombrott av Nikola Radulovic så frispelade han Erik Ejermark på bortre stolpen som ensam med tom bur bara skulle lägga in bollen i mål, men i sista sekunden fälldes anfallaren av en motståndare och den duktiga domaren för dagen tvekade inte sekund när han blåste för straffspark.
Fram klev Nicholas Netteryd som inte hade nätat sen den senaste matchen föreningarna emellan (26 Maj) då han kvitterade i matchen som Aspudden-Tellus vann efter ett sent segermål.
Men trots att han fick ner målvakten åt fel håll så sköt han straffen i stolpen!

Detta störde inte borta laget som fortsatte att trumma på och efter en väl slagen hörna av Gordon Jordell så var det just Netteryd som skulle nicka in ledningsmålet för Värmdö IF, 0-1!
Detta gav energi och Aspudden tilläts inte att andas under de första 30 minuterna.

Hemmalaget kom sakta men säkert in i matchen och skapade via duktige Pashang Abdulla ett skottläge som Simon Nyström inte hade några som helst problem med att ta in i skopan.
Bortalaget fortsatte med sin aggressiva press och det centrala mittfältet fick jobba mycket bollinnehav under den första halvleken.
Erik Ejermark fick ett ypperligt läge till att utöka ledningen med huvudet, men nicken gick strax ovanför målramen.
Samma spelare fick även till skänks ett halvläge mot slutet av de första 45 minuterna som han sköt högt över.
Utöver det bjöds det inte på så många fler lägen innan halvtidsvilan!


Första halvlek slutade 0-1.

Till den andra halvleken försökte Aspudden-Tellus komma högre upp med försvarslinjerna men ett skickligt bortalag spelade sig loss från pressen och kom ofta till anfall!
Återigen, efter en fin hörna signerad Gordon Jordell skulle Värmdö IF utöka ledningen. Men den här gången gjorde yttermittfältaren allt på egen hand då hörnan gick rakt in i mål, 0-2 till Värmdö IF!

Detta gav ytterligare energi till bortalaget men även hemmalaget valde att vakna nu. Den ständigt farlige Pashang Abdulla var tuff i närkampsspelet och skapade oreda när han kom rättvänd. Det var just Pashang, som tidigare spelat i Värmdös blåa dresser, som skulle reducera med 30 minuter kvar av matchen efter ett väldigt fint kombinationsspel, 1-2!

Många i publiken trodde nog att det skulle komma en anstormning från hemmalaget, men den uteblev totalt. Det var istället ett väldigt skickligt Värmdö IF som ständigt störde hemmalagets uppspel som tog för sig och hade kommandot under 90 minuter. Nyinbytte Jonathan Eklund hade ett drömläge med huvudet, men missade i avsluts-ögonblicket. Nicholas Netteryd hade möjligheten till att göra sitt andra mål i matchen när han kom helt ensam med målvakten, men duktige Cem Alpek avvärjde friläget på ett bra sätt!

Aspudden-Tellus kom inte till några större farligheter under den andra halvleken, men skulle få ett sista läge på övertid. Bollen sköts dock ganska långt utanför och Värmdö kunde därmed bärga sin andra raka seger!

Väldigt rättvist, väldigt skönt och väldigt viktigt!

Med fem omgångar kvar ligger Värmdö IF fortfarande sist i serietabellen, men endast en poäng bakom både Eskilstuna City och IK Sleipner. 
Eskilstuna City
spelade mot Huddinge IF under söndagen och trots ett tidigt 2-0 underläge i matchen så kom de tillbaka två gånger om i en match som slutade 2-2!
Norrköpings-baserade IK Sleipner förlorade stort mot serieettan IFK Haninge.

Värmdö IF har en poäng upp till kval och sex poäng till säker mark där Huddinge IF placerat sig!
En rafflande avslutning på Division 2 Södra Svealand är att vänta!

Nu till helgen kommer serietvåan IF Sylvia till Värmdövallen efter en jobbig förlust mot BK Nora i lördags!
Det blir en oerhört intressant match på Värmdövallen!

Hoppas att just du är där för att heja fram Värmdö IF!

 

Vi vill tacka de trevliga motståndarna och deras ledarstab som var väldigt hjälpsamma vid den olyckliga skadan i slutet av matchen.
Ett stort tack till supportarna på plats samt den duktiga domartrion! 


Vi ses på vallen!

Roy Sevgili ska hjälpa Värmdö IF kvar i Division 2!
2018-09-14 13:16
Roy i Newroz hemmatröjor!

Efter en lång tid kantad av spekulationer så släpper Värmdö IF en transferbomb! 

Roy Sevgili är klar för herrlaget och gjorde sin debut i förra matchen mot BK Nora.
Ännu en Nackabo skriver på för Värmdö IF vilka kan stoltsera med att 50% av truppen är spelare uppväxta inom Nacka/Värmdö.

Roy Sevgili är en toppspelare som sätter skräck i samtliga försvar hos seriens 13 motståndare!

Han kommer närmast från Newroz FC där han spelade sedan i vintras.
Han har tidigare representerat Akropolis IF (division 1) där han var tongivande.
Via Tyresö FF tog han sig till Värmdö IF för att till sist hitta sin lycka på Spånga IP där Akropolis IF spelade sina hemmatcher. 

Under sina år i Akropolis utvecklades Roy enormt och bar det anrika nummer 10. 


Roy som är uppväxt uppe i Henriksdalsberget ses som en irrationell spelare med en fart som drar sönder motståndarförsvaret.

Tränarduon är väldigt glada över att kunna presentera Roy Sevgili som en Värmdö spelare och Mounir Kraft Riahi kommenterar nyförvärvet:

”Vi är mycket stolta över värvningen då detta är en drömvärvning för oss, framförallt med tanke på vilken sits vi ligger i.
Jag känner Roy sedan tidigare då han spelat under mig i Nacka Juniors Futsal och vet vilken kapacitet han besitter.
Detta tydliggjordes inte minst i förra matchen då han kommer in och gör två mål på 45 minuter. Roy känner många av spelarna i laget sedan tidigare och är högt skattad bland dessa, vilket är en viktig faktor när vi värvar spelare.
Vi är mycket nyfikna på att se vad han kan åstadkomma nu under de sista matcherna när vi kämpar om att säkra kontraktet.
Vi är övertygade om att han kommer att höja nivån i gruppen med sin arbetskapacitet, sitt anfallsspel och de tekniska förmågorna han besitter."


Det blir spännande att följa Värmdö IF de kommande omgångarna! 

Varmt välkommen Roy Sevgili!

Spelade matcher
Sön 21/10 14:00
2 - 4  
Lör 13/10 14:00
3 - 0  
Lör 6/10 14:00
0 - 2  
Lör 29/9 14:00
1 - 0  
Lör 22/9 14:00
0 - 1  
Lör 15/9 16:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 10/10 10:35 
Fotboll - Startsida, 06/10 09:41 
Fotboll - Startsida, 03/10 18:15 
Fotboll - Startsida, 20/06 23:03 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:37 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:34 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 16/11 12:56 
Värmdö IF, 12/11 13:38 
Värmdö IF, 05/11 16:10 
Värmdö IF, 02/07 09:24 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer