Värmdö IF Herrlag
2017
 
Värmdö IF vs FC Linköping City
2017-10-15 10:26

Årets sista match spelades på Värmdövallen igår lördag 14 oktober.

Vi tog emot redan klara seriesegrarna FC Linköping City, i en på pappret match som inte gällde något. Men så fel det kan vara, Linköping ville vinna, för att försöka bli bästa div 2 lag i landet, i poäng. Vi vill vinna för att avsluta säsongen med en vinst, men också för att säkra en plats i svenska cupen kval nästa år.

 

Laget vi ställer upp med:

 

Lukas

Erik Ture PG Jesper

Linus Wille

Joseph Jonas Viggo

Oumar

 

Avbytare: Viktor (mv) Vidar Nobel Eje Gordon

 

Matchen startar bra av båda laget, det är lite halvchanser åt båda hållen, vi spelar i kraftig motvind första halvleken. Insparkarna når knappt halva plan. Vi gör en bra halvlek, mot ett bra Linköping, vi saknar en del skärpa i sista 1/3 delen men skapar chanser. I slutet av första halvlek får Linköping en olycklig fotskada, i en närkamp på vår planhalva. Efter en 4-5 minuters behandling av spelarna så få han tyvärr avbryta matchen (inget alvarligt visar det sig sen). Efter detta avbrott har vi en svag period på 5 minuter, och då visar Linköping att dom är vassa, på många positioner, 0-1 efter ett inlägg från vår högerkant möter deras högerbreddare med en bra avslut i bortre, trots att han var  hårt uppvaktad av två Värmdöspelare.  Sedan gör Linköping även 0-2 på en frispark från längt håll, som tyvärr  med vindens hjälp seglar in över Lukas.

 

Paus 0-2

 

Vi pratar om att vi gjort en bra halvlek, vi kan och vill göra ytterligare bra 45 minuter, vi ska försöka vända detta.

Andra halvlek, vi fortsätter att göra en bra match, vi trycker på, har flera bra lägen, deras målvakt gör flera bra räddningar, vi borde nog både ha reducerat och kvitterat. Linköping är absolut inte ofarliga, men i denna halvlek får dem komma mest i kontringar, vilket dom gör bra, Lukas får göra flera bra räddningar, bla 2-3 frilägen, skönt för honom, och laget. Matchen slutar 0-2, vi gör definitivt vår bästa match under hösten, denna match. Det tar vi med oss, där vi brister lite, vilket har visat sig i höst, det är sista 1/3 delen, vi har inte varit tillräckligt vassa där helt enkelt.

Detta lag har dock gjort en bra säsong, efter våren var vi med i toppen, på 24 p, efter ett par sura förluster i början av höstsäsongen, så tappade killarna kanske den där sista % för att kriga hela vägen? Vi är ändå nöjda och vi har höjt vår lägsta nivå, från att dom senaste åren kämpat för kontraktet ända till dom sista omgångarna, det har vi inte behövt göra i år. Skönt!

Nu siktar vi på att höja oss ytterligare till nästa år. Planering är i full gång för 2018!

Tack alla inblanda i A-lagets organisation 2017 och ni som följer oss antingen på plats eller via sociala medier.

 

//Thomas

Sportchef

Värmdö IF vs IF Sylvia
2017-09-13 11:09

20170909

 

3-3 (1-2)

Nicho

Ture

Jonas

 

Laget vi ställer upp med

Simon

Erik Ture Emil Jesper

Linus PG

Joseph Jonas Wille

Nicho

 

Bänk: Lukas Viggo Eje Gordon

 

Vi möter ett av lagen som ligger före oss, ett ungt hungrigt lag som gillar att ha boll, och anfalla centralt. Med boll offensivt, väldigt duktiga, men gillar inte att jobba för mycket felvända.

Vi får en bra start, efter ett vackert anfall, som startar med en spelvändning av Jonas över till Erik, som startar anfallet, driver upp bollen sätter upp Nicho, som efter ett par passningar får tillbaka bollen friställd framför mål och enkelt gör 1-0, assist Joseph.

Kanske blev denna start för bra? 1-0 efter 6’

Sylvia trycker på, vi har en svag period nu i ca 15-20’ och under den tiden gör Sylvia både 1-1 och 1-2, båda målen kommer från vår vänsterkant!

1-2 i paus, och vi är inte nöjda, ven om vi höjde oss mot slutet av första igen.

I paus pratar vi om att göra jobbet 100%, hela vägen både off och def. Vilket vi går ut och gör, 2-2 gör Ture på en frispark som letar sig igenom hela deras försvar och där dyker Ture upp, på bortre. Assisterad av Jonas.

Andra halvlek är vi det klart bättre laget, och vi gör även 3-2, ett snyggt skott av Jonas strax innanför straffområdet, med vänster volley. Vi gör ett par byten,

Gordon in på vmf, ner med Wille på balans, PG ut.

Gordon får ca 30 min och gör det bra.

Eje kommer in sista 10’ får mest göra def. Jobb, då vi har fått Ture utvisad.

Tyvärr kommer Sylvia igenom centralt en gång till mot slutet, och gör 3-3.

Matchen slutar 3-3 , lite surt att släppa in ett mål på slutet igen, även fast vi gör en av bra andra halvlek.

Nu väntar Södertälje hemma på lördag 16 september kl 16:00

Väl mött!

//Thomas

Motala AIF vs Värmdö IF 20170902
2017-09-03 10:55

Motala AIF vs Värmdö IF 

1-1         (0-1)

0-1         Jesper Bolander

 

Laget som vi startar med

Simon

Erik Ture Emil Jocke

Linus Wille

Joseph Jonas Jesper

Nicho

 

Avbytare: Lukas, Viggo, Meron, Gordon, Eje

 

”back to basic” lite vad vi jobbat med i veckan, och som vi trycker på inför matchen på dagens matchgenomgång, som vi genomför på Rasta i Nyköping.

Vi ska hålla ihop laget bättre, vi ska jobba 100% genom varje situation 100%!

Vi startar matchen bra, vi håller ihop laget, Motala har nog samma plan, vi är två lag som gärna vill ställa om snabbt när läge ges. Matchen är jämn, inga direkt heta målchanser, förrän vi får ett läge, som vi sätter på tredje försöket, Jesper Bolander sätter 0-1! Målvakten gör 3 tokräddningar på skott innan Jesper trycker in boll på sitt andra försök. Denna gång studsade bollen vår väg.

Vi har nu en bra period, men sista 10 minuterna av första så skapar MAIF ett bra tryck på oss och är nära vårt mål flera gånger.

Paus 0-1

Skön känsla att vi leder i paus, inget klart på långa vägar, vi måste fortsätta jobba igenom varje situation, 100%

Första 20-25 min har vi full kontroll, inget händer, vad gäller heta målchanser. MAIF ”chansar” mer och mer, gör en förändring, via ett byte, in med en större spelare i utbyte mot en snabbare ”mindre” forward. Trycket ökar, MAIF kommer i våg efter våg, vi agerar lite ängligt? Men jobbar stenhårt allihopa! Så det genomför vi hela matchen, VI skapar en del halvchanser, däremellan.

MAIF får också en utvisad efter 2 gula kort i minut 80’

2 st byten görvi

Nicho ut

Eje in, i 75’

Sedan gör vi ett byte till i slutet, då Joseph ut och Gordon in.

Domarna visar upp minst 5’ tillägg, och när det ser ut som att vi ska rida ut stormen, så bjuder vi på en hörna i 95’ som mynnar ut i en överlång hörna som vi inte hinner ut och blocka, deras kille skjuter in bollen på chans, såklart, inlägg eller skott vem vet? Men bollen seglar in i bortre krysset!

1-1, och matchen är slut, domaren blåser av matchen direkt på avspark efteråt.

Rättvist resultat sett till hela matchen, men surt för oss när vi åker på baklängesmålet så här sent. Detta var ändå ett steg framåt för oss då vi mötte en stark motståndare på bortaplan!

Vilken skillnad på anläggning vi ser, så fort vi kommer utanför Stockholm, fantastiska förutsättningar som dessa lag har, genom bra anläggningar, fina faciliteter. Många som stöttar/arbetar med laget i och runt omkring allt, heder åt ett sådant engagemang. Jag kunde lätt räkna till minst 10 personer som jobbat runt deras lag under denna match.

Nu väntar 2 hemmamatcher, första nu på lördag Sylvia 9/9 kl 16:00

//Thomas

Assyriska IF Norrköping vs Värmdö IF 20170819
2017-08-20 19:56

2-1 (0-0)

 

laget vi startar med

Simon

Erik Ture Emil Jesper

PG Linus

Jocke Jonas Wille

Joseph

Bänk: Lukas Viggo, Oumar, Meron, Eje, Gordon, Nikola

 

Vi är förberedda på ett mycket bättre lag än vi mötte hemma i våras.

Matchen är jämn till en början, med en del halvchanser åt båda hållen. Efter 20 min tar vi över mer och för spelet, vi skapar också en del klara chanser, Jonas har en frispark i ribban som sedan Ture är nära att sätta returen, men skottet går utanför.

I samband med att vi får ta hand om Erik, som fick en tjuvsmäll på foten, så skapar Assyriska bla ett bra friläge som Simon räddar.

Paus 0-0

Vi fortsätter att prata om vikten av att göra jobbet lite mera, allihopa! Det lag som gnuggar mest kommer vinna denna kamp, på en ganska liten naturgräs plan, som pga regnet på natten/morgonen inte gick att klippa, så den var lite långhårig.

Assyriska vill lite mer, dom krigar för sin existens, lite grann, och sätter 1-0 när vi inte kan få bort bollen från straffområdet.

Strax därefter orsakar vi en straff, 2-0

Vi fortsätter att ha mest boll, men Assyriska gör det bra, och krigar mest. Vi har gjort två ganska tidiga byten.

 

58’ Jocke ut Oumar in

72’ PG ut Nikola in

i 78’ tvingas vi även till ett målvaktsbyte då Simon får en känning, Lukas in.

 

Vi öser på, och i 87’ gör Oumar 2-1 efter att deras målvakt räddar två skott (den en nick) men får kapitulera när Oumar sätter sin egen retur.

Vi har ca 4,30 min i tillägg, och gasar för fullt, vi har våra chanser men får inte in kvitteringen. Vi åker på en förlust igen.

Nu har vi två hemmamatcher kommande 2 omgångar, nu gäller en bra träningsvecka!

//Thomas

Värmdö IF vs IFK Haninge 20180812
2017-08-13 11:49

1-4 (0-3)

Oumar Traure 1

 

Laget som vi ställer upp med

Simon

Erik Ture Emil Jocke

PG Linus

Joseph Wille Jesper

Erik E

Bänk: Lukas Viggo Oumar Meron Sampha Nikola

 

Vi får en katastrof start, då Haninge i 1´slår en hörna direkt i mål, det ser väldigt billigt ut. Vi tar ändå tag i bollinnehavet, dock utan någon riktig struktur, vi kommer till chanser, men tappar också boll väldigt enkel, och ofta central!  Haninge får kontra in både 0-2 & 0-3, båda målen är kraftig misstänkt offside! Men så är det ibland.

Vi har även en reducering inne vid ställning 0-2, avblåses helt felaktigt för offside av linjemannen på läktarsidan. Jag citerar Rikard Norling efter matchen senast som AIK spelade mot Göteborg, ”när vi gör som många egna misstag kan jag inte stå här och gnälla på domarna när dem gör misstag” det stämmer faktiskt in väl på vår match.

Paus 0-3

Vi har fortfarande en känsla att vi kan gå ikapp, men såklart 3 mål är mycket.

Vi gör två byten i paus

Eje ut Oumar in

Wille ut Viggo in (Linus flyttas upp som 10)

Andra halvlek ser ut som första, Haninge ligger lågt och kontrar, vi har ganska många chanser, skott som blockas nära mål osv. Haninge fick matchen dit dom ville med sitt tidiga ledningsmål, och det dröjer till 87´innan vi får in en reducering genom Oumar som sätter ett närskott med sin vänster.

Matchen slutar 1-4 och vi är såklart jättebesvikna.

Nu gäller det att göra en bra träningsvecka och sedan bege oss till Norrköping och match mot Assyriska IF.

Vi tackar P08 som var våra bollkallar, vi tackar även P06 som vara där med sina 50-60 killar och hejade på oss!

Vi kämpar på!

//Thomas

Kommande matcher
Spelade matcher
Mån 30/10 19:30
Mån 23/10 19:30
1 - 2  
Tor 19/10 20:00
9 - 3  
Lör 14/10 14:00
0 - 2  
Lör 7/10 14:00
1 - 1  
Lör 30/9 16:00
0 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 27/12 14:32 
Fotboll - Startsida, 14/12 15:10 
Fotboll - Startsida, 31/05 10:23 
Fotboll - Startsida, 05/04 08:29 
Fotboll - Startsida, 14/03 10:00 
Fotboll - Startsida, 13/03 13:25 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 07/12 09:22 
Värmdö IF, 29/11 14:08 
Värmdö IF, 23/11 17:00 
Värmdö IF, 14/11 08:53 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer