Värmdö IF Herrlag
2017
 
Värmdö IF vs IF Sylvia
2017-09-13 11:09

20170909

 

3-3 (1-2)

Nicho

Ture

Jonas

 

Laget vi ställer upp med

Simon

Erik Ture Emil Jesper

Linus PG

Joseph Jonas Wille

Nicho

 

Bänk: Lukas Viggo Eje Gordon

 

Vi möter ett av lagen som ligger före oss, ett ungt hungrigt lag som gillar att ha boll, och anfalla centralt. Med boll offensivt, väldigt duktiga, men gillar inte att jobba för mycket felvända.

Vi får en bra start, efter ett vackert anfall, som startar med en spelvändning av Jonas över till Erik, som startar anfallet, driver upp bollen sätter upp Nicho, som efter ett par passningar får tillbaka bollen friställd framför mål och enkelt gör 1-0, assist Joseph.

Kanske blev denna start för bra? 1-0 efter 6’

Sylvia trycker på, vi har en svag period nu i ca 15-20’ och under den tiden gör Sylvia både 1-1 och 1-2, båda målen kommer från vår vänsterkant!

1-2 i paus, och vi är inte nöjda, ven om vi höjde oss mot slutet av första igen.

I paus pratar vi om att göra jobbet 100%, hela vägen både off och def. Vilket vi går ut och gör, 2-2 gör Ture på en frispark som letar sig igenom hela deras försvar och där dyker Ture upp, på bortre. Assisterad av Jonas.

Andra halvlek är vi det klart bättre laget, och vi gör även 3-2, ett snyggt skott av Jonas strax innanför straffområdet, med vänster volley. Vi gör ett par byten,

Gordon in på vmf, ner med Wille på balans, PG ut.

Gordon får ca 30 min och gör det bra.

Eje kommer in sista 10’ får mest göra def. Jobb, då vi har fått Ture utvisad.

Tyvärr kommer Sylvia igenom centralt en gång till mot slutet, och gör 3-3.

Matchen slutar 3-3 , lite surt att släppa in ett mål på slutet igen, även fast vi gör en av bra andra halvlek.

Nu väntar Södertälje hemma på lördag 16 september kl 16:00

Väl mött!

//Thomas

Motala AIF vs Värmdö IF 20170902
2017-09-03 10:55

Motala AIF vs Värmdö IF 

1-1         (0-1)

0-1         Jesper Bolander

 

Laget som vi startar med

Simon

Erik Ture Emil Jocke

Linus Wille

Joseph Jonas Jesper

Nicho

 

Avbytare: Lukas, Viggo, Meron, Gordon, Eje

 

”back to basic” lite vad vi jobbat med i veckan, och som vi trycker på inför matchen på dagens matchgenomgång, som vi genomför på Rasta i Nyköping.

Vi ska hålla ihop laget bättre, vi ska jobba 100% genom varje situation 100%!

Vi startar matchen bra, vi håller ihop laget, Motala har nog samma plan, vi är två lag som gärna vill ställa om snabbt när läge ges. Matchen är jämn, inga direkt heta målchanser, förrän vi får ett läge, som vi sätter på tredje försöket, Jesper Bolander sätter 0-1! Målvakten gör 3 tokräddningar på skott innan Jesper trycker in boll på sitt andra försök. Denna gång studsade bollen vår väg.

Vi har nu en bra period, men sista 10 minuterna av första så skapar MAIF ett bra tryck på oss och är nära vårt mål flera gånger.

Paus 0-1

Skön känsla att vi leder i paus, inget klart på långa vägar, vi måste fortsätta jobba igenom varje situation, 100%

Första 20-25 min har vi full kontroll, inget händer, vad gäller heta målchanser. MAIF ”chansar” mer och mer, gör en förändring, via ett byte, in med en större spelare i utbyte mot en snabbare ”mindre” forward. Trycket ökar, MAIF kommer i våg efter våg, vi agerar lite ängligt? Men jobbar stenhårt allihopa! Så det genomför vi hela matchen, VI skapar en del halvchanser, däremellan.

MAIF får också en utvisad efter 2 gula kort i minut 80’

2 st byten görvi

Nicho ut

Eje in, i 75’

Sedan gör vi ett byte till i slutet, då Joseph ut och Gordon in.

Domarna visar upp minst 5’ tillägg, och när det ser ut som att vi ska rida ut stormen, så bjuder vi på en hörna i 95’ som mynnar ut i en överlång hörna som vi inte hinner ut och blocka, deras kille skjuter in bollen på chans, såklart, inlägg eller skott vem vet? Men bollen seglar in i bortre krysset!

1-1, och matchen är slut, domaren blåser av matchen direkt på avspark efteråt.

Rättvist resultat sett till hela matchen, men surt för oss när vi åker på baklängesmålet så här sent. Detta var ändå ett steg framåt för oss då vi mötte en stark motståndare på bortaplan!

Vilken skillnad på anläggning vi ser, så fort vi kommer utanför Stockholm, fantastiska förutsättningar som dessa lag har, genom bra anläggningar, fina faciliteter. Många som stöttar/arbetar med laget i och runt omkring allt, heder åt ett sådant engagemang. Jag kunde lätt räkna till minst 10 personer som jobbat runt deras lag under denna match.

Nu väntar 2 hemmamatcher, första nu på lördag Sylvia 9/9 kl 16:00

//Thomas

Assyriska IF Norrköping vs Värmdö IF 20170819
2017-08-20 19:56

2-1 (0-0)

 

laget vi startar med

Simon

Erik Ture Emil Jesper

PG Linus

Jocke Jonas Wille

Joseph

Bänk: Lukas Viggo, Oumar, Meron, Eje, Gordon, Nikola

 

Vi är förberedda på ett mycket bättre lag än vi mötte hemma i våras.

Matchen är jämn till en början, med en del halvchanser åt båda hållen. Efter 20 min tar vi över mer och för spelet, vi skapar också en del klara chanser, Jonas har en frispark i ribban som sedan Ture är nära att sätta returen, men skottet går utanför.

I samband med att vi får ta hand om Erik, som fick en tjuvsmäll på foten, så skapar Assyriska bla ett bra friläge som Simon räddar.

Paus 0-0

Vi fortsätter att prata om vikten av att göra jobbet lite mera, allihopa! Det lag som gnuggar mest kommer vinna denna kamp, på en ganska liten naturgräs plan, som pga regnet på natten/morgonen inte gick att klippa, så den var lite långhårig.

Assyriska vill lite mer, dom krigar för sin existens, lite grann, och sätter 1-0 när vi inte kan få bort bollen från straffområdet.

Strax därefter orsakar vi en straff, 2-0

Vi fortsätter att ha mest boll, men Assyriska gör det bra, och krigar mest. Vi har gjort två ganska tidiga byten.

 

58’ Jocke ut Oumar in

72’ PG ut Nikola in

i 78’ tvingas vi även till ett målvaktsbyte då Simon får en känning, Lukas in.

 

Vi öser på, och i 87’ gör Oumar 2-1 efter att deras målvakt räddar två skott (den en nick) men får kapitulera när Oumar sätter sin egen retur.

Vi har ca 4,30 min i tillägg, och gasar för fullt, vi har våra chanser men får inte in kvitteringen. Vi åker på en förlust igen.

Nu har vi två hemmamatcher kommande 2 omgångar, nu gäller en bra träningsvecka!

//Thomas

Värmdö IF vs IFK Haninge 20180812
2017-08-13 11:49

1-4 (0-3)

Oumar Traure 1

 

Laget som vi ställer upp med

Simon

Erik Ture Emil Jocke

PG Linus

Joseph Wille Jesper

Erik E

Bänk: Lukas Viggo Oumar Meron Sampha Nikola

 

Vi får en katastrof start, då Haninge i 1´slår en hörna direkt i mål, det ser väldigt billigt ut. Vi tar ändå tag i bollinnehavet, dock utan någon riktig struktur, vi kommer till chanser, men tappar också boll väldigt enkel, och ofta central!  Haninge får kontra in både 0-2 & 0-3, båda målen är kraftig misstänkt offside! Men så är det ibland.

Vi har även en reducering inne vid ställning 0-2, avblåses helt felaktigt för offside av linjemannen på läktarsidan. Jag citerar Rikard Norling efter matchen senast som AIK spelade mot Göteborg, ”när vi gör som många egna misstag kan jag inte stå här och gnälla på domarna när dem gör misstag” det stämmer faktiskt in väl på vår match.

Paus 0-3

Vi har fortfarande en känsla att vi kan gå ikapp, men såklart 3 mål är mycket.

Vi gör två byten i paus

Eje ut Oumar in

Wille ut Viggo in (Linus flyttas upp som 10)

Andra halvlek ser ut som första, Haninge ligger lågt och kontrar, vi har ganska många chanser, skott som blockas nära mål osv. Haninge fick matchen dit dom ville med sitt tidiga ledningsmål, och det dröjer till 87´innan vi får in en reducering genom Oumar som sätter ett närskott med sin vänster.

Matchen slutar 1-4 och vi är såklart jättebesvikna.

Nu gäller det att göra en bra träningsvecka och sedan bege oss till Norrköping och match mot Assyriska IF.

Vi tackar P08 som var våra bollkallar, vi tackar även P06 som vara där med sina 50-60 killar och hejade på oss!

Vi kämpar på!

//Thomas

Huddinge vs Värmdö IF
2017-08-10 22:05

2017-08-07

Huddinge vs Värmdö IF

1-2 (0-1)

målgörare Värmdö IF

Jesper Bolander 2

 

Vi spelar med ett par förändringar i startelvan pga av avstängning.

Laget vi startar med

Simon

Erik Ture Emil Jocke

Wille PG

Joseph Jonas Jesper

Nicho

Bänk: Gabbe, Viggo, Oumar, Meron, Sampha, Eje

 

Huddinge vill rulla boll och får gärna göra det ibland. Vi har bestämt oss för att ändå sätta högre press på dem vid rätt tillfälle, vilket vi värderar bra, och första målet kommer just genom att vi sätter press på bollhållare via PG, som vinner boll till höger på deras planhalva, 2 pass senare är bollen centralt hos Jesper som sätter bollen via ett välplacerat skott utanför straffområdet till vänster om målvakten.

Huddinge har sina chanser, mest halvchanser men några som är direkt farliga, oftast då genom deras spelare Katenda.

Vi är starka, framför allt försvarsmässigt, vi jobbar bra ihop. Håller laget kompakt nästan hela tiden. Vilket gör oss extra svåra att ta sig igenom.

Pausvila och vi leder med 0-1.

I paus pratar vi om att vi inte är nöjda, alla spelare har mer att ge, vilket vi ska göra i andra, inte ge Huddinge chansen. Huddinge är på inget sätt ett dåligt lag, det finns bra intentioner ofta från deras sida, och i andra halvlek sätter dem ett hårt tryck på oss stundtals, vi sjunker alldeles för lågt, dem får äga boll, skapar en del halvchanser.

Vi sticker upp i kontringar, vilket vi är bra på och gör bra, och vid ett sådant tillfälle, Jesper driver upp bollen centralt, hittar ”ingen” att spela och till slut avlossar han ett skott från långt håll som sitter i målvaktens vänstra kryss, 0-2.

Mot slutet trycker Huddinge på med allt dem har, och en reducering kommer, 1-2

Men vi reder ut detta och bärgar 3 viktiga poäng efter att vi haft 2 uddamålsförluster mot topplag.

Nu väntar Haninge hemma på lördag, dags och visa att vi ska vara bästa Stockholmslag i serien, till att börja med.

Väl mött på vallen lördag 12/8 kl 16:00

//Thomas

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 16:00
1 - 1  
Lör 9/9 16:00
3 - 3  
Lör 2/9 16:00
1 - 1  
Mån 28/8 20:15
4 - 2  
Lör 26/8 16:00
0 - 2  
Lör 19/8 15:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 07/06 12:17 
Fotboll - Startsida, 31/05 10:23 
Fotboll - Startsida, 05/04 08:29 
Fotboll - Startsida, 14/03 10:00 
Fotboll - Startsida, 13/03 13:25 
Fotboll - Startsida, 07/03 13:11 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 07/07 09:33 
Värmdö IF, 15/05 09:22 
Värmdö IF, 20/04 13:35 
Värmdö IF, 24/03 15:52 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer