Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vill du också spela i Värmdö IF?


Vill du vara med och vara en del av en växande förening och som har en tydlig idé och höga ambitioner? Vi söker nu fler spelare och ledare till våra duktiga breddlag och ambitionslag.

 

Värmdös IF har drygt 1000 aktiva fotbollsspelare där vårt herrlag för närvarande spelar i division 2 och vårt damlag i division 4. Vi har en uttalad vilja och ambition att slussa så många av våra ungdomsspelare som möjligt hela vägen från knattefotbollen och upp i våra representationslag.

 

Vi erbjuder också spelare som kommit långt i sin utveckling rotation i match eller träning med lag som är äldre för att få nya utmaningar.


Hör gärna av dig så kan vi berätta mer om föreningen och vår vilja att vara en förening för alla oavsett ambitionsnivå.

 

Vår satsning på framtiden kommer ligga på långsiktig utveckling och kvalitét för spelare och ledare för så väl vår breddverksamhet som våra ambitionslag.

 

I dagsläget söker vi inför säsongen 2019 framför allt spelare till följande lag:


- F04 och F05

- P00 - P06 (bredd och representationslag)

- Damjunior (00-03)

- Damlag

- Herrlag

 

Och för Värmdö IF är det viktigt att Alla känner sig välkomna!

 

För kontakt eller provträning ta kontakt med respektive lags tränare eller  kanslichef Niklas Mattsson på niklas@varmdoif.se alt 08-570 220 10.


Träningstider, kontaktinformation och all övrig information hittar du under respektive lags egna sida. 


För kontaktuppgifter till fotbollsstyrelsen så klickar du här.


Välkommen!


Värmdö IF Fotboll

Du som är fotbollsspelande tjej i Värmdö IF ska veta att det finns en väg framåt!
2018-12-06 08:09

Under hösten har vi haft fokus på en ”tjej-stege” där vi arbetar mot att säkra kedjan från flick => tjej => dam.

Konkret innebär det att vi ska:

-        ha spelare i alla steg

-        ha lag i alla steg

-        ge spelarna rätt nivå

Och med en extra tonvikt på samverkan mellan åldersgrupperna för att säkerställa kvalitet och numerär, både vad gäller spelare och ledare.

Vi vet att färre och färre tjejer fortsätter med fotboll i 13-15 års ålder, det är inte unikt för Värmdö utan så ser mönstret ut i många föreningar. Det som är utmanande för oss är vårt geografiska läge vilket gör oss något mindre attraktiva och vi får inte samma påfyllnad som ex lagen i stan. 

Det gör att vi behöver tänka annorlunda för att kunna erbjuda en kvalitativ fotbollsutbildning i alla årskullar, från de allra yngsta hela vägen upp till A-laget. Ett exempel på aktivitet kopplat till detta är förra årets sammanslagning av F04 och F05.

Nu tar vi ytterligare ett steg framåt och skapar en match- och träningsgrupp för tjejer födda 04, 05 och 06. Det är inte en regelrätt sammanslagning utan man tränar tillsammans och har utbyte på matcher.

En större träningsgrupp med fler tränare ger bättre förutsättningar att ge respektive individ rätt träning sett till nivå och ambition, och då både hur ofta man vill träna och vad man vill med sin fotboll.

I den stora träningsgruppen skapas även en satsning i division 1 F05, den högsta serien i Stockholm i ålderskategorin.

Nytt är även att vi startar ett juniorlag och har till kommande säsong anmält ett lag.

Och damlaget fortsätter påbörjad resa och är till säsongen 2019 uppflyttad till division 3.


  • Har du frågor och funderingar, eller kanske en idé som gör att vi blir ännu bättre?
  • Kanske är du nyfiken på att höra mer om satsningen eller funderar på vad det innebär att spela fotboll i Värmdö IF?
  • Och! Vi är intresserade av nya spelare så är du fotbollsspelande tjej och tycker att satsningen i ex division 1, juniorlaget eller i något av våra andra lag känns intressant så hör av dig till respektive lagledare. Och gör det gärna direkt så att du är med på tåget redan från start.
Ge din syn på Värmdö IF fotboll!
2018-11-28 17:33

Hej,

det har tidigare utlovats en enkät där svaren kommer att ligga till grund för fotbollssektionens och styrelsens arbete. Det tog sin lilla tid men nu är den klar!

Du kommer inom kort att få ett mejl med en enkät per barn som är aktiv i Värmdö IF fotboll och ytterligare en om du är ledare. Det är olika frågeställningar/enkäter utifrån ålder på den aktive spelaren, de kategorier som finns är:

  • Barn 6-9
  • Barn 10-12
  • Ungdom 13-16
  • Junior
  • Senior


Mejlet kommer från Värmdö IF. Undersökningsföretaget som hjälper oss heter Fürst Scandinavia Research AB. 

Syftet med enkäten är att få en första verklighetsförankrad bild så att förbättrings- och strategiarbetet i sektion blir fokuserat kring det som är viktigt på riktigt. Resultatet av enkäten kommer vara en del av arbetsplanen framåt och spela stor roll i den långsiktiga planeringen.

Från det att du får ditt enkät-mejl så har du två veckor på dig att svara, så vänta inte för länge med att klicka och ge dina svar. 

Vi ser fram emot din input!

Hälsar Micael Eriksson, ordförande Värmdö IF Fotboll

Arbetet i Idrottsresan fortsätter
2018-10-06 09:41
Svensk idrott håller på att förändras. Statistik visar att barn idag slutar att idrotta i allt yngre ålder, många redan i 11-årsåldern. Detta gäller även på Värmdö. Idrott-Sverige har därför tagit fram Strategi 2025, där målet är att få fler människor att idrotta längre

Värmdö kommun och Stockholmsidrotten har med bakgrund i detta bestämt sig för att arbeta aktivt tillsammans med föreningslivet för att nå samma mål. Detta genom det lokala projektet Idrottsresan - från triangel till rektangel.

I onsdags träffades 25 ordföranden från idrottsföreningar i Värmdö kommun för att diskutera "Hur ska vi bedriva barn- och ungdomsidrott i Värmdö".

Temat för mötet:

- En ny syn på träning och tävling
- Inkluderande idrott för alla
- Jämställdhet för en framgångsrik idrott
- Ett stärkt ledarskap

Fotbollssektionens ordförande, Michael Eriksson, deltog (och deltar alltid) i mötet. Har du tankar i ämnet så tveka inte att ta kontakt!


Vi ses väl på söndag?!
2018-10-03 18:15
Säsongsfinal för damlaget i fotboll blandat med massa härliga aktiviteter. Och en hemlig nyhet blir officiell. Varmt välkommen till Vallen på söndag kl 16!
Fotboll - DAMLAG
Hjälp oss att slå publikrekord på Söndag!
2018-09-05 16:31, Fotboll - DAMLAG
Äntligen dags för retur mot serieledande Ösmo!
Bortamötet slutade med en 2-1 förlust, med ett sent mål av Ösmo, och sen dess har laget snackat om den här returen.

Ösmo har imponerande 13 raka vinster av 13 möjliga och leder serien överlägset, men har nu 4 raka matcher mot de andra topplagen och först ut är Värmdös damer som är fast beslutna om att göra allt de kan för att stoppa segertåget.

Värmdö har blandat sina resultat under hösten, med en oavgjord, en seger, en förlust och ytterligare en oavgjord senast mot Tullinge och vill nu avsluta säsongen starkt i de sista 5 matcherna. Just nu ligger Värmdös damer på en tredjeplats i tabellen.

Vi hoppas på stort stöd på läktaren, och att vi kan slå det tidigare publikrekordet som sattes hemma mot Haninge där 103 personer kom till vallen för att ge sin support!

Vi behöver all hjälp vi kan få, så ta med familjen och kompisarna och kom ner till vallen. Vi lovar att göra allt vi kan för att gå segrande ur matchen mot Ösmo på Söndag!
Nyheter från våra lag
Fotboll - Pojkar U18, 17/01 16:30 
Fotboll - Pojkar 05, 19/12 12:19 
Fotboll - Pojkar U19, 01/12 15:25 
Fotboll - DAMLAG, 14/11 16:04 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 17/01 15:24 
Värmdö IF, 09/01 13:39 
Värmdö IF, 28/12 16:32 
Värmdö IF, 02/07 09:24 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer