Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Regnbågen på armen för allas lika värde

I FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter står det att ”alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter”.

Det innebär att det inte spelar någon roll var du bor, var du kommer ifrån, vilket kön du har, vilket språk du talar, vilken politik du gillar eller om din familj är rik eller fattig. Alla ska ha samma rättigheter.


Värmdö IF tar ställning för allas lika värde - alla våra fotbollslags lagkaptener bär den regnbågsfärgade kaptensbindeln. 


Alla lag kommer även i samband med detta att ta del av dokumenten VIF-andan och Värmdö IF:s policys som reglerar föreningens värdegrunder. 


Nya nationella föreskrifter och allmänna råd - 14 dec
2020-12-14 12:44
Idag, 14 dec, så träder nya nationella föreskrifter och allmänna råd i kraft och vissa delar påverkar vår verksamhet inom Värmdö IF. Nu får även spelare födda 2004 och äldre återigen träna med vissa begränsningar.

Följande gäller kring träningar och matcher tillsvidare:

Träningar utomhus - alla spelare
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/traningpasmittsakertsatttillatsforalla/


Träningar inomhus - alla spelare 
Träningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så säkert sätt som möjligt. Se RF:s rekommendationer.

Provträningar
Provträningar får genomföras. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Träningsmatcher - spelare födda 2004 och tidigare
INGA matcher ska spelas, oavsett anledning.

Träningsmatcher - spelare födda 2005 och senare
Träningsmatcher är tillåtna. Ta ansvar och se till att genomförandet sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Publik är inte tillåten. 

Omklädningsrum
Alla omklädningsrum kommer att vara stängda, alla spelare kommer ombytta till träning/match

Ovanstående kan komma att ändras med kort varsel om det kommer nya rekommendationer.

Förlängning av skärpta råd i Stockholm
2020-11-19 16:42
Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden för bland annat Region Stockholm, från och med idag fram till den 13 december. 

Dessa innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar, men att barn födda 2005 och senare får genomföra träningar.

Fadderverksamhet inom fotbollen
2020-09-29 08:54

Vårt framgångsrika U16 lag var i förra veckan på besök hos Pojkar 09 och medverkade på deras träning. Mycket skotträning och sen spel i mixade lag stod på kvällens schema. Riktigt roligt och mycket glädje bland både de stora och små grabbarna på planen. 


Pojkar 09 har medverkat på förberedelserna inför de två senaste U16 matcherna samt att dom även varit bollkallar med den äran. 


Ett fint exempel på hur vi kan samarbeta mellan årskullar i föreningen.

2020-09-16 14:37

Svensk Takenergi - Stockholm Syd har som stolt sponsor av Värmdö IF U19 fotboll förmånen att erbjuda alla medlemmar i VIF och de som har anknytning till föreningen att köpa en svenskproducerad, högkvalitativ solcellsanläggning med fina fördelar till dig som kund och dessutom till föreningen!
Fina nationella fotbollsframgångar för Värmdös äldre pojklag
2020-09-08 17:02

För er som följer Värmdö Ifs herrlag och har noterat att har det väldigt tufft även i år så känns det glädjande att få komma med lite nyheter om stora framgångar i kullarna som kommer strax under. Återväxten, som redan påbörjats till stor del då många spelare i vårt U16 och U19 lag redan provat på seniorfotboll i år, ser minst sagt god ut. Just det faktum att många spelare dubblar med spel i seniorserie parallellt gör deras insatser i egna serier bara än mer imponerande.


U16 laget fixar serieseger före flera storklubbar
Efter 10 matcher så hade Värmdö U16 satt sig ett fint utgångsläge, för att kunna ta sig till A-slutspel i den Nationella U16 serien. När det var dags för elfte och avslutande matchen så väntade Örebro SK på Behrn Arena. Det var serieettan mot serietvåan som skulle göra upp om serievinsten. I vassen jagade även AIK och Djurgården en framskjuten placering. Skulle ”Daimerz”, som laget kallar sig själva, tappa poäng så kunde det bli en tredje eller till och med en fjärdeplats i sluttabellen.


Kanske var det stundens allvar som gjorde att Värmdökillarna började väldigt trevande och oroligt. VIF spelade upp sig och kunde klara av 0-0 till pausvilan. I 2:a halvlek släppte spelarna handbromsen och kunde börja ta tag i taktpinnen. Började vinna närkamper och det började brinna i blickarna. Med tålamod och vilja så fick laget utdelning två gånger om. När ÖSK reducerade så blev det nerv igen. Då kunde VIF avgöra matchen med en fin omställning. Vinst med 3-1. I och med segern vinner Värmdö IF sin serie med 9 segrar på 11 matcher och imponerande + 31 i målskillnad.


Nu väntar slutspelsserie med Sveriges 24 bästa lag. ”Daimerz” hamnade i norra serien vilket innebär spel mot GIF Sundsvall, Sandåkerns SK, Östersunds FK, IK Sirius FK samt Hammarby IF FF.


Vi hoppas nu att killarna visar var Värmdö ligger på kartan. Kanske till och med kunna skrälla eller åtminstone kunna skaka om de allsvenska drakarna.


Värmdös IF U19 är kvalificerade för fortsatt kval till U19 Allsvenskan

Efter en bra säsong kan vi nu summera att även Värmdös u19 är kvalificerade för fortsatt spel. I deras fall kval till U19 Allsvenskan. Detta genom att sluta på tredje plats i P19 div 1 på samma poäng som tvåan Västerås SK. Kvalificeringen bärgades redan i näst sista omgången och efter stabil seger i sista omgången borta mot FBK Karlstad så säkrades tredjeplatsen.  Det fortsatta kvalet innebär att de fyra topplagen möts i en enkelserie. 


Det är en fin framgång för hela laget och jag förväntar mig att det blir tuffa kvalmatcher mot Hammarby, Västerås och Älvsjö. Våra möten i serien var både taktiska och fysiska matcher. Det kommer att krävas bra prestationer mot alla lagen för att ta poäng säger Mikael Eriksson som är huvudtränare för laget.

 

Värmdös U19 består av killar födda 01-03 där huvuddelen är födda 02. Alla utom en kommer från kommunen och har spelat i Ingarö IF, Gustavsbergs IF eller så klart Värmdö IF som ungdomsspelare. Det är givetvis tekniskt talangfulla spelare men framförallt är de dedikerade och har tränat hårt de senaste åren för att kunna prestera.


Laget genomför fyra träningspass i veckan, varav ett fys-pass plus match i princip året runt. Det är hård konkurrens om platserna men som tur är har man ett bra samarbete med Värmdös andra U19 lag och även A-laget vilket gör att alla spelare får värdefull matchtid i något av lagen. 


En annan viktig del i framgången är att det har funnits en bra föräldragrupp som under åren stöttat både spelare och ledare genom att ordna sponsorer och agera lagledare, materialförvaltare etc. vilket gör att tränarna kunnat fokusera på fotbollsutbildningen i första hand.


Vi önskar även Värmdös U19 lycka till i de kommande kvalmatcherna och ett stort grattis till en väl genomförd grundserie!

Nyheter från våra lag
Fotboll - DAMLAG, 17/12 19:13 
Fotboll - HERRLAG, 01/11 14:40 
Fotboll - Pojkar U18, 26/10 16:24 
Fotboll - Pojkar -14, 15/10 22:08 
Fotboll - Pojkar -14, 12/10 07:51 
Fotboll - DAMLAG, 09/10 11:21 
Nyheter från föreningen
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer