Välkommen till Värmdö IF Innebandy F07

Värmdö IF är en förening där alla är välkomna. Vi är för närvarande cirka 20 innebandyintresserade tjejer. Vi tränar i Hemmesta Sporthall måndagar och i Värmdö Sporthall torsdagar. För exakta dagar och tider, se kalendern. 

För att kunna ta hand om alla våra spelare har vi för närvarande fyra ledare.


Vill du börja spela med oss?

Alla tjejer födda 2007 är hjärtligt välkomna och börja spela med oss. Är du intresserad? Kontakta Lagledaren Peter Johansson per mail och lämna följande uppgifter: Namn på barnet, personnummer, adress, kontaktuppgifter till minst en föräldrer.


Följ oss gärna på Facebook också!


Säsong 2017/2018 spelar vi i två olika serier:

  • Pantamera Blå Medel
  • Pantamera Blå LättSvår

Vi kommer delta på följande cuper under säsongen 2017-2018:

  • 4-6/1 2018: Storvretacupen (Uppsala)
  • April/Maj 2018: cup i landet
Meriter
  • 21-23/4 2017: Buster & Starlet Cup, F06, Mora - 4 matcher/2 vinster

Tack för denna säsong!
2017-06-15 21:46
Tack alla som var med på dagens avslutning och tack för presenten. Den kommer avnjutas vid rätt tillfälle. Matchens resultat blev 7-6 till tjejerna. En hård och jämn match med fina sekvenser från båda lagen.

Vill passa på att göra reklam för nästa säsongs höjdpunkter redan nu.
19-20 augusti Uppstartsläger på hemmaplan med övernattning i Hemmesta Gymnastiksal. Under inledningen av detta läger kommer vi också samla föräldrarna för ett kort föräldramöte (tror att det blir det första i lagets historia).
30 sep-1 okt drar serien igång. Vi kommer spela med två lag nästa år. Mer info kommer på föräldramötet om detta och hur vi spelar med de två lagen.
4-6 januari spelar vi i Storvretacupen i Uppsala. Vet att en del av er redan har tittat upp boenden.
Vi kommer också i April eller Maj åka på en cup till som avslutning på seriesäsongen.

Ses i hallen till hösten. Nu tar vi sommarlov.

/Ledarna.
Cuprapport Buster och Starlet cup
2017-04-24 22:06

Vi kommer lite olika tider till Mora Gymnasium men väl där så packas det upp och förbereds för match. 18:30 smäller det mot Borlänge. En match som vi snabbt tar kommandot i och till slut även står som segrare. Tjejerna är glada och vi tar oss snabbt till matsalen för välförtjänt middag. Tjejerna tar väl hand om varandra hela cupen och det visas redan vid just denna middag då de tar ett långbord med lagom många platser för de själva och vi ledare får (och vill) sitta för oss själva.

Efter middagen så kommer vi till ett rum med "sovande" tjejer. Alla i pyjamas och i sina sängar så skriker de sedan och sov gjorde de absolut inte. Kvällen förlöpte och vi lägger oss till slut och sover. Några väckarklockor är nästa hyss som våra tjejer vill sätta oss ledare på. De ringde klockan 6 för att väcka oss ledare till frukost. Kul kan man ju undra men tjejerna tyckte det och då är det ju lyckat. Förmiddagen går till lekar och att heja på P03 och F04 som också är på samma cup. Jag lovar att våra tjejer lätt var cupens i särklass bästa hejaklack. Så pass bra att de fick kompisar i P03 som bodde i rummen intill.

Andra matchen i cupen mot Rättvik för vi spelet men bollen har en förmåga att inte rulla in utan deras duktiga målvakt tog nästan alla skott vi lossade. På vår sida så ramlade nästan alla bollar in just denna match på det mest konstiga sätt. Bra match spelmässigt men ibland så blir resultaten inte som matchbilden visar.

Eftermiddagen blir lite mer chillande och ladda för tredje matchen som spelas lördag kväll. Middagen intas innan detta så tjejerna har maximal energi. Detta blir en match med mycket krigande. Vi möter KAIS Mora och vi tar ledningen i matchen men den är jämn och målfattig och spännande in i det sista. Segern satt hårt inne. Vi hade också en rejält stor hejaklack bestående av dels föräldrar men även av våra grannar i P03.

Efter matchen så bröts godisförbudet något genom att tjejerna bjöds på lite godsaker. Denna kväll så somnar tjejerna snabbare men innan läggdags var det en match med F04 i slutspelet som tjejerna och P03 gemensamt bildade hejaklack på ståplatserna i Ishallen där matchen spelades.

Söndag morgon startade mycket lugnare och tjejerna vaknade i lugn och ro. Vi packar ihop lite snabbt och går till frukost innan vi hejar på P03 och F04 i slutspelen. Lite mellanmål och uppladdning inför vår egen avslutande match mot Strömsbro. Den blir underhållande men våra avslut är inte de bästa och vår förmåga att rensa bort bollen framför vårt mål blir avgörande denna match. Engla kommer i ett av Strömsbros anfall lite efter och blir på något sätt tvungen att sätta stopp för anfallet. Enligt domarna genom slag på klubba som renderar i missad målchans med straff som följd. Den straffen räddas av Paulina vilket gör att tjejerna blir mycket glada. Räddningen gör dock att Engla får sitta av lagets första utvisning på två minuter. Fler utvisningar kommer säkert nästa säsong då vi kommer ha distriktsdomare som dömer våra matcher. Vid det läget var det lika i matchen och vi klarar av att spela med en spelare mindre och blir fulltaliga innan Strömsbro tar ledningen i matchen med två mål, med två och en halv minut kvar. Vi tar en Time Out och tar ut målvakten sista två minutrarna för att försöka komma ikapp men idag gick det inte.

Det sista vi gör är att många av tjejerna åker iväg till F04:s finalmatch och ser dem vinna hela cupen i deras klass. Lyckat cup och det verkar som att alla vill göra om det.

Vi planerar upp nästa säsong och där kommer garanterat minst en övernattningscup planeras in. Väl mött på torsdagsträningarna resten av säsongen.

/Trötta men glada ledare.

Matchrapport Huddinge IBS (borta)
2017-04-01 21:59
Vi samlas i den slitna hallen ovanför Flemingsbergs Centrum. Laddade till max vill tjejerna inte direkt lyssna på oss ledare (vilket tidigare visat sig vara rätt energi in i matcher). Tröjor delas ut och laget presenteras och vi tar bara basic inställningar till matchen. När F06 kliver av planen så kliver vi på för vår match. Uppvärmningen fungerar bra och matchen startar i ett rasande tempo. Vi för spelet men bollen har en tendens att inte studsa vår väg. En boll letar sig dock in i maskorna men avsluten är inte skarpa nog att överlista deras duktiga målvakt. Huddinge får inte igång sitt spel så de begär Time Out en bit in i första perioden. Vi är inte riktigt med på noterna utan för oss blir det mest bara ett längre byte och vätskeintag. Vi fortsätter trumma på men Huddinge blir lite vassare mot oss. Inga fler mål noteras och ledningen med 1-0 är det vi får av första perioden.

I paus talar vi om att rensa framför vårt mål och fortsätta framåt som vi gjort men kanske springa ytterligare lite mera. Detta visar sig vara bra då vi fortsätter trumma på men nu sitter boll efter boll i nätet bakom Huddinges målvakt. Ett slarvigt uppspel gör att Huddinge vår ett fint skottläge och skottet går rakt i krysset, otagbart för våran målvakt. Vi fortsätter trumma och får tillslut in totalt 10 mål i matchen. Många på ett av de sätten som vi tränar på just nu. Det känns tryggt att det börjas sitta. Vi ledare är stolta och vi ses imorgon på Damernas sista match för säsongen (hoppas vi) då vi är sargvakter.

/Ledarna genom Fredrik Alzén
Matchrapport Salem (hemma)
2017-03-26 17:30

Vi samlas i hallen med de elva som skall spela. Föräldrarna bygger sargen efter bästa förmåga och vi som skall coacha lyssnar in tjejerna vad som de vill fokusera på idag. Det är gamla vanliga klyschor som prata mycket och passa och vinna. Jag frågade tjejerna från F02 som var med och coachade vad de brukar ha som fokus och det är prata mycket (vilket inte brukar gå bra för dem).

Matchen startar och vi har Viktoria i mål (hennes första i målet). Efter bra anfall men slarvigt försvarsspel så kommer tillslut inte helt orättvist en ledning för Salem. Paulina drar in kvitteringen (hennes första mål för säsongen) och sätter även ledningen via en Salemklubba innan Salem åter igen vänder och gör ett par mål. Underläge 2-3 i paus var inget att oroa sig för men vi pratade om att rensa bort framför eget mål då i stort sätt alla deras mål kom från att de fick stå fria framför vår målvakt.

I andra perioden står Nowa i mål och gör det lika bra som Viktoria. Även för Nowas del första matchen som målvakt. Men i andra slarvar vi mycket mera och tillslut leder Salem med ganska klara 6-2 innan tjejerna vaknar igen. Nu har vi en bra period och vi gör 4 mål inom 3 och en halv minut och känner att vi har matchen på gång. Salem hade gjort ett mellan våra mål så ett underläge med 6-7 gör att vi har häng. men sedan händer inget mer på 4 minuter innan Salem gör sitt 8:e mål. De är oerhört effektiva framför vår kasse för de idag fick stå alldeles för fria. 9 sekunder senare kom 6-9 och huvudena hängde hos våra tjejer. Trots lite uppmaningar så rasar vi ihop istället och tillslut så står det 6-11 när signalen ljuder. Kämpaglöden på planen bortom vårt mål var det inget fel på idag så det tar vi med oss. Tjejerna sammanfattade matchen lätt och koncist i omklädningsrummet. Vi spelade bra sedan dåligt och sedan bra och sedan dåligt.

Annars kommer vi jobba vidare med de långsiktiga målen och teknikerna som vi jobbat framgångsrikt med hela året.

/Ledarna genom Fredrik.

Matchrapport Tyresö Trollbäcken (borta)
2017-03-18 19:49
Vi kommer till Strandhallen i Tyresö med glada tjejer och en tränare som fyller år, så givetvis måste det sjungas för honom. Han nämner också att vid vinst så kommer hela laget bjudas på glass. Det piggar upp tjejernas redan glada humör ännu mera och vinst utlovas av dem (för glass är ju gott).

Matchen inleds med ett bra spel från våra tjejer även om bollen inte alltid studsar som vi vill. Vi sätter tryck i anfallszonen istället för att ha spelet i vår zon. Efter ett tag så resulterar det i ledningsmålet genom Emelie. Men Tyresö är inte ofarliga utan har sina chanser de också och innan paus så har slarv i försvarsspelet gett dem en kvittering. 1-1 i paus kände vi oss inte nöjda med men spelet vi hade i första perioden är vi nöjda med så inga ändringar i laget till andra.

När andra perioden startar så märker vi snabbt att Tyresö är mer taggade och mer på våra spelare som inte kommer ur vår zon. Vi slarvar i både uppspel och försvar och att de tar ledningen med 2-1 känns rättvist, tyvärr. Men här någonstans vaknar tjejerna till (om det är glassen eller annat kan vi inte svara på) och börjar spela det fina spelet från fösta perioden. Tyresö orkar inte längre hålla upp spelet mot oss och nu börjar målen trilla in i deras kasse. Att matchen tillslut slutar 8-3 till oss är av akademiskt intresse då vi fick utrymme får vårt fina spel och antalet mål kunde vara betydligt fler om skärpan fanns i avsluten. Vinsten gav såklart belöningen i omklädningsrummet med glass.

Vi är stolta ledare och nästa vecka väntar Salem på hemmaarenan.

/Ledarna genom Fredrik Alzén
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Innebandy - Startsida, 28/08 11:05 
Innebandy - Startsida, 20/04 20:13 
Innebandy - Startsida, 07/03 12:26 
Innebandy - Startsida, 26/10 10:50 
Innebandy - Startsida, 01/09 11:33 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 07/07 09:33 
Värmdö IF, 15/05 09:22 
Värmdö IF, 20/04 13:35 
Värmdö IF, 24/03 15:52 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer