Information - Koll På Boll

Koll på Boll med fokus på rörelse och bollsport. Tanken är att det ska vara idrott som funkar för dig med funktionsnedsättning, där individuella olikheter accepteras. Vi startar upp höstterminen 5 september.

Vi jobbar med de grundläggande motoriska färdigheterna som t.ex. klättra, hoppa, springa och balansera med hjälp av en hinderbana. Vi jobbar med bollar genom olika varierande övningar enskilt, i par eller via leken. Den sensomotoriska träningen arbetar vi individuellt med barnen utefter deras förutsättningar.

Ledare är Catarina Henriksson, utbildad idrottslärare med över 15 års erfarenhet och

Gunilla Lundblad Sensomotorisk Reflexpedagog.

Målgrupp: Skolbarn från 7 års ålder där förmågan att kommunicera och interagera socialt varierar. Ledsagare krävs om barnet behöver hjälp med kommunikation och instruktioner. Alla deltar efter egen förmåga.

Tid och plats: Tisdagar 15.45-16.45 i gymnastiksalen, Hemmesta 6-9

Höstterminen: Vecka 36-50 (lov uppehåll v.44) 5/9-12/12

Vårterminen: Vecka 3-21 ( lov uppehåll v. 9+14+ 1 maj) 16/1-22/5

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS ger rätt att ansöka om ledsagare för att ge möjlighet att delta i fritidsaktiviteter. Vill du ha råd kring ansökan, kontakta Föräldraföreningen, Kullsvedsskolan på varmdosarff@gmail.com

Vill du börja idrotta med oss? Du hittar kontaktuppgifter i vänsterkolumnen här på hemsidan. Anmäl dig genom ett mail till:Catarina@traningsinspiratoren.se

2014-08-19 10:22
Höst start av terminen tisdagen den 26/8.
Ser fram emot en rolig termin tillsammans!
Välkomna!
Catarina