Idrott med extra stöd
Koll på boll
Information - Koll På Boll

Koll på Boll med fokus på rörelse och bollsport. Tanken är att det ska vara idrott som funkar för dig med funktionsnedsättning, där individuella olikheter accepteras.

Vi jobbar med de grundläggande motoriska färdigheterna som t.ex. klättra, hoppa, springa och balansera med hjälp av en hinderbana. Vi jobbar med bollar genom olika varierande övningar enskilt, i par eller via leken. Den sensomotoriska träningen arbetar vi individuellt med barnen utefter deras förutsättningar.

Ledare är Catarina Henriksson, utbildad idrottslärare med över 15 års erfarenhet och

Gunilla Lundblad Sensomotorisk Reflexpedagog.

Målgrupp: Skolbarn från 7 års ålder där förmågan att kommunicera och interagera socialt varierar. Ledsagare krävs om barnet behöver hjälp med kommunikation och instruktioner. Alla deltar efter egen förmåga.

Tid och plats: Tisdagar kl. 16,00-17,00 i gymnastiksalen, Hemmesta 6-9

Vårterminen: 26/1-18/5 (uppehåll 3/3 + 10/3 för sportlov och 6/4 påsklov)

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS ger rätt att ansöka om ledsagare för att ge möjlighet att delta i fritidsaktiviteter. Vill du ha råd kring ansökan, kontakta Föräldraföreningen, Kullsvedsskolan på varmdosarff@gmail.com

Vill du börja idrotta med oss? Du hittar kontaktuppgifter i vänsterkolumnen här på hemsidan. Anmäl dig genom ett mail till:Catarina@traningsinspiratoren.se

Sommarlovsläger 2021
2021-04-20 15:16

I år erbjuder Värmdö IF och Värmdö Kommun ett 4 dagars dagläger för barn med särskilda behov.

Aktiviteten Koll på boll riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 5-20 år.

Koll på boll har fokus på rörelseglädje, lek, dans och bollsporter. Vi jobbar med de grundläggande motoriska färdigheterna som t.ex. klättra, hoppa, springa och balansera med hjälp av en hinderbana. Vi varvar olika bollsporter genom varierande övningar enskilt, i par eller via leken. Den sensomotoriska träningen arbetar vi individuellt med barnen utefter deras egna förutsättningar. Målet är den individuella utvecklingen och att ha kul tillsammans.

När: Måndag – torsdag vecka 25, 21-24/6 2021

Var: Hemmesta Sporthall, Värmdövallen.

Anmälan: Via denna länk

För de som går på Kullsvedsskolans fritids dessa dagar kommer assistenterna från skolan att följa med på denna aktivitet. För de som går i andra skolor följer förälder eller assistent med på aktiviteten.

Pris: 100:- / pers via faktura efter anmälan.

Anmälan: Sista dag för anmälan är: 31/5 2021

Ledare: Catarina Henriksson, Idrottslärare, Specialidrottstränare

Gunilla Lundblad, Sensomotorisk Reflexpedagog, Neurosensomotorisk tränare

Varmt Välkomna!

2014-08-19 10:22
Höst start av terminen tisdagen den 26/8.
Ser fram emot en rolig termin tillsammans!
Välkomna!
Catarina