SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Damlag

Värmdö IF
vs
Älta IF
Värmdö IFvsÄlta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 mars, 15:00
Plats:Ingarö IP
Samling:13:30
Aktivitetsinfo: Träningsmatch på Ingarö IP mot Älta.
Trupp:#2 Amanda Stoor
#6 Milissa Kay
#7 Madeleine Sehlin
#8 Emelie Karlström
#10 Melina Garpenbeck
#11 Vanessa Contreras Alvarez
#12 Denise Danielsson
#13 Frida Haglund
#14 Matilda Möller
#18 Emelie Persson Lindeborg
#19 Linnéa Kröckel
#23 Telma Sloma
#25 Vera Wikström
#27 Olivia Ulfvin
#33 Linnéa Johnsson
Vinst med 2-1 i Nacka-Värmdöderbyt mot Älta
2024-03-25 16:18

Vi hade en bra känsla när vi anlände på Ingarö IP för helgens andra match. Det var mycket som satt i spelet under matchen mot Sollentuna och vi ville fortsätta på den vägen när vi nu tog emot Älta. Så blev det dock inte riktigt. 

Vi har några bra sekvenser i första halvlek där vi förvaltar bollen men i det stora hela är det en match med mycket slarviga passningar som leder till att vi många gånger ger bort bollen till Älta. Det händer dock inte särskilt mycket alls i första halvlek och det mest spännande är någon enstaka frispark och hörna för båda lagen. Första halvlek slutar 0-0.

 

Andra halvlek börjar något bättre och i den 48e matchminuten gör Milissa 1-0 efter att Ältas målvakt går ut men inte riktigt hinner dit på en djupledsboll slagen av Nessi. Matchen fortsätter lite travandes framåt men i den 71a matchminuten lyckas Denise sno åt sig en misslyckad hemåtpass från en Ältaback till målvakt. Hon kliver kyligt förbi målvakten och slår in 2-0. Några minuter senare slår vi dock en boll mot mittplan utan adress som fångas upp av en Ältaspelare som går till anfall och Älta kan göra 2-1. Efter det trycker Älta på men vi lyckas hålla undan dem, inte minst genom några riktiga paradräddningar av Linnéa i målet.

 

Vi är nöjda över att vi lyckas hålla borta Älta från vårt mål trots många slarviga passningar som lägger upp för kontringar. Samtidigt har vi också tur att Älta inte straffar oss mer för våra bolltapp än vad de gör under matchens gång. Det är en ganska blek match från båda håll vilket är ovanligt när våra två lag möts. De som har sett matcherna när vi har mötts tidigare vet att det brukar vara många målchanser och hårda närkamper men vi känner varken igen oss själva eller Älta den här gången.

 

Det är såklart alltid skönt att vinna men när vi beger oss hemåt är vi inte särskilt nöjda med vår prestation och den härliga känslan vi hade i kroppen efter matchen mot Sollentuna finns inte riktigt där. Med det sagt är träningsmatcher till för att göra fel, utvecklas, göra om och göra rätt, och vi får helt enkelt gå tillbaka till Värmdövallen och göra vår läxa. Precis som efter matchen mot Huddinge kan vi konstatera att det som inte fungerar i matchen är sådant som vi egentligen kan och även om det är just det som är så frustrerande, så är det också betryggande att veta.

 

Vi tackar Älta och domaren för en bra match, och publiken för att ni kom och hejade i den griniga kylan. Nu blickar vi framåt inför försäsongens sista träningsmatch och vi hoppas att ni vill komma och spendera långfredagen med oss på Värmdövallen när vi tar emot Enskede IK för ett genrep inför seriepremiären. Vi ses på vallen nu på fredag den 29 mars kl. 14.00!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 17/4 20:00
2 - 8  
Mån 15/4 20:30
0 - 4  
Lör 13/4 13:00
0 - 3  
Sön 7/4 13:00
3 - 0  
Fre 29/3 14:00
Sön 24/3 15:00
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
Våra sponsorer