SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Damlag

Värmdö IF
vs
Sollentuna FK
Värmdö IFvsSollentuna FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 16:00
Plats:Ingarö IP
Samling:14:30
Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Sollentuna på Ingarö IP.
Oavgjort mot Sollentuna i helgen
2024-03-25 13:01

Lördagens match mot Sollentuna slutade 2-2. Under den gångna veckan har vi pratat om att det är dags att sätta i en växel till nu när seriepremiären närmar sig, och det gör vi verkligen den här matchen. 

Vi börjar bra med hög och aggressiv press, vi vinner många närkamper och energin är på topp på samtliga spelare. Vi får dock ingen utdelning och under de första 20 minuterna är det mest frisparkar och hörnor åt båda håll. I 20e matchminuten får Sollentuna en hörna som går på en Värmdöspelare och ut till ny hörna. Hörnan slås på nytt och denna gång landar bollen efter lite rackel vid fötterna på en Sollentunaspelare i bortre delen av straffområdet. Vi är inte nog hungriga i det läget utan låter Sollentunaspelaren måtta upp skottet som går i nättaket, 0-1.

 

Efter målet blir vi lite avvaktande i några minuter men lyckas snabbt få grepp om matchen igen. Det är en tuff match med hårda närkamper och frisparkar fortsätter att utdelas åt båda lagen.

 

I den 40e matchminuten får vi ett inkast intill hörnflaggan på Sollentunas planhalva. Freddan kastar in bollen i straffområdet som studsar på Sollentunaspelare och in i mål, 1-1. Trots att det är ett självmål är det skönt att bollen äntligen går i mål, så skönt att Freddan bjöd på en uppskattad målgest!

 

Det känns som att andra halvlek knappt hinner igång innan Jullan trycker dit 2-1 i den 49e matchminuten. Efter det har vi någon enstaka målchans men det går därefter tillbaka till att mest vara frisparkar och hörnor åt båda hållen. I den 81a matchminuten gör dock Sollentuna 2-2 genom ett fint skott utanför straffområdet. Precis som vid Sollentunas första mål borde vi ha kunnat stoppa Sollentuna innan de fick komma till avslutsläget, men när skottet väl tas är det svårt att rädda.

 

Vi är nöjda med vår insats som helhet och det var fint att se hur vi växlade upp en nivå i vårt presspel och kämpade för varandra i matchens alla 90 minuter. Det var också kul att få matchas mot ett duktigt Sollentuna som gav oss en bra och tuff kamp.

 

Tack till Sollentuna, domarna och publiken för en trevlig lördag på Ingarö IP!


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 13:00
1 - 1  
Sön 9/6 13:00
8 - 0  
Tor 6/6 13:00
0 - 7  
Lör 1/6 15:00
1 - 2  
Sön 26/5 13:00
7 - 2  
Ons 22/5 20:30
2 - 1  
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
Våra sponsorer