SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Innebandy
Damjunior JAS/DJ 1
Facit i Falun: 10 matcher, 10 vinster, 149-3 i målskillnad!
2014-05-05 14:15

Haglöf & Nordqvist Floorball Cup 2-4 maj i Falun

 

Fredag 2 maj träffades vi, 17 spelare, 4 ledare och X-antal föräldrar och syskon, utanför Lugnets Arena uppe i Falun. Vi möttes av förväntansfulla, lite smånervösa och taggade tjejer som stod inför den första riktiga övernattningscupen tillsammans med kompisarna. Ledare och spelare checkade in i skolsalen på Lugnets Gymnasium medans föräldrar och syskon checkade in på närliggande hotel.

 

Under helgen skulle våra två lag möta IBF Falun Ungdom, Sundborns GoIF och Samuelsdals IF. Samtliga dessa lag kommer från trakterna kring Falun och var helt nya bekantskaper för oss. Vi hade hamnat i en blandad serie innehållandes både F-04 och F-05 lag och vi spelade tre matcher under fredagen, fem matcher under lördagen och två matcher under söndagen.

 

Utan att gå in allt för mycket i detalj kring matcherna så kan vi konstatera att våra tjejer gjorde tio fantastiskt bra matcher. Tio raka segrar och bakom vår enorma målskillnad på 149-3 (!)  döljer sig väldigt många fina kombinationer som värmer ett tränarhjärta. Så otroligt roligt att se hur tjejerna har utvecklats i sitt innebandykunnande. Det var uppspel från backarna längs med sargerna, inspel i mitten och direktskott, det var klapp-klapp emellanåt och ibland valde tjejerna att hålla i bollen inom laget och spela runt tills rätt läge kom, det var backskott i mål och det var köksvägen i mål. Vi har aldrig fått med backarna i spelet lika mycket som under den här cupen, något vi tränare har "tjatat" om under träningarna hela säsongen. Helt plötsligt så bara sitter det!

 

Trots väldigt stora segersiffror så vill vi passa på att ge en stor eloge till våra motståndare som fortsatte att kämpa och försöka spela innebandy under 2x15 min i samtliga matcher. Det var inte snack om att dom blev ledsna eller arga utan dom fortsatte att kämpa in i det sista. Jättekul att se och vi är övertygade om att med den iställningen så kommer dom att utvecklas och säkert kunna ge oss en tuff match om vi stöter på varandra igen om några år!

 

Förutom matcherna så hann vi givetvis med en hel del annat roligt under helgen, tjejerna roade sig bl.a. med att ställa alla telefoner på alarm klockan 06:00 på lördagsmorgonen vilket innebar att alla fick kliva upp en och en halv timme tidigare än planerat. Under lördagen promenerade vi upp till hoppbacken och fick njuta av den fantastiska utsikten, vi hann med att agera hejarklack till Värmdö IF:s damlag och damjuniorlag under två matcher, vi hade en musikquiztävling på fredagskvällen och han även med att spela "burken" inne på skolan samt en annan rolig lek som lockade fram många skratt hos både tjejerna och oss ledare.

 

På lördagskvällen så var det inget prat om att ställa klockorna för tidigt morgonen efter, när vi släckte lamporna på lördagen så tog det bara ett par minuter innan det var tyst och alla sov. Det märkets på söndagens morgonmatcher att det inte var samma pigga ben och huvuden som sprang ut till match. Efter en gemensam lunch och avslutande samling/sammanfattning av cupen så blev det medaljutdelning och sedan hemgång. Vi gissar att det var många av tjejerna som somnade gott i bilen hem.

 

Avslutningsvis, stort tack till alla tjejer, föräldrar och syskon som följde med till Falun och Haglöf & Nordqvist Floorball Cup och bidrog, var och en på sitt sätt, till denna fantastiskt roliga resa! Extra tack till Sannas pappa Tomas som hjälpte oss med att handla kvällsmat, dricka o.s.v. så att det alltid fanns någonting för tjejerna att äta och dricka i skolsalen!

 

Vi hoppas kunna göra en liknande resa med tjejerna även under nästa säsong!

 

//Niklas, Rikard, Peter och Alexsei


Nyhetsarkiv
Lärorik helg i Tumba2019-09-09 14:02
1:a plats i Mora2019-05-07 14:02
Träningarna drar igång2016-08-17 09:38
F04 på SM-finalerna2016-04-18 15:32
Seriepremiärer i helgen2014-09-24 13:51
Avslutning fredag 23 maj2014-05-08 11:01
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer