SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Innebandy
Damjunior JAS/DJ 1
1:a plats Capri Sun Cup 2018
2018-09-03 16:30
Vi följer upp förra veckans vinst i TT-cupen med att bärga hem ytterligare en turneringsseger, denna gång står vi som vinnare av Capri Sun Cup 2018!

Efter att ha tagit oss ut till Tumba sent på fredagskvällen i regn, mörker och bilköer så inledde vi dock denna cup lite trevande. Första matchen ställdes vi mot duktiga Sköndals IK i en match där vi inte alls fick någon ordning på vårt eget spel. Mycket slarv och koncentrationen inte på topp, då blir det svårt att vinna innebandymatcher. Förlust i match ett och en del saker att fundera på till lördagens fortsatt gruppspel.

Väl på plats igen på lördagsmorgonen gjorde vi några småjusteringar i vårt sätt att spela som, med facit i hand,  skulle visa sig falla väl ut. Fyra matcher under lördagen, 16 gjorda mål framåt och noll (!) insläppta bakåt. Vi inledde lördagen med match mot ett nykomponerat Älvsjö AIK (som har fyllt på med en del spelare från Salem), därefter i tur och ordning Små IK, Vendelsö IK och Töjnan IBK. Lång väntan mellan matcherna men tjejerna lyckades bibehålla koncentrationen och ladda om batterierna till varje match på ett bra sätt.

I söndagens semifinal ställdes vi mot Töjnan IBK, ett lag med mycket fart och några riktigt duktiga innebandyspelare som man måste hålla koll på. Vår täta defensiv visade sig dock hålla även den här matchen och vi vinner semifinalen med ytterligare en nolla i baklängesmålskolumnen.

I finalen så ställs vi återigen mot Sköndals IK, (vårt fjärde möte mot dem inom loppet av en vecka) tillika det enda laget som hade gjort mål på oss under den här cupen. Matchbilden blir väldigt tillknäppt, vi neutraliserar deras uppspelsförsök gång efter annan men vi lyckas heller inte få fast bollen i anfallszon. Bra effektivitet på två offensiva frislag innebar dock att vi kunde gå ifrån till en 2-0 ledning i paus. Väl i andra perioden lyckades vi inte stå emot Sköndals anstormning och dom lyckades både reducera och kvittera innan slutsignalen ljöd. Efter en mållös sudden death väntade straffläggning där två bra målvakter spikade igen vid 4 av 6 tillfällen och fortfarande oavgjort efter den ordinarie straffläggningen. Nu väntade "sudden death straffar" och här inträffar en smått kaotisk situation. En utav de två domarna kommer fram till vår bänk och meddelar klart och tydligt att "vem som helst får lägga den första sudden straffen", fine, vi hade einte ens frågat men schysst att han kommer och informerar vad som gäller. Sköndal inleder med att missa sin första sudden straff och vi skickar fram vår spelare som redan hade gjort mål på sin första straff. Hon gör inget misstag den här gången heller utan rundar målvakten och rullar in bollen i mål. Stort jubel, tjejerna rusar in och bildar tv-puckshög, bucklan hem till Värmdö … trodde vi. Nu gör motståndarnas ledare den andre domaren uppmärksam på att samma straffläggare inte får lägga en straff på nytt, efter några kaotiska minuter där inte ens domarna var överens om regelverket så beslutade man sig för att vi skulle få lägga om den avgörande straffen med annan straffskytt. Sagt och gjort, vi skickar fram #9 som går fram och kör en Zorro-fint och därefter rundar målvakten och den här gången sköt hem bucklan till Värmdö på riktigt! 

En återigen imponerande insats av våra tjejer där de många matcherna och den långa väntan tog på krafterna. Nu kör vi en liten lugn träningsvecka innan vi åker till Stockholm Floorball Games kommande helg (7-9 sep) och sen Fatpipe Invitation i Linköping helgen efter det (14-16 sep)

Resultat från helgen:

Gruppspel:
Värmdö IF - Sköndals IK 1-3
Värmdö IF - Älvsjö AIK 5-0
Värmdö IF - Små IF 4-0
Värmdö IF - Vendelsö IK 5-0
Värmdö IF - Töjnan IBK 2-0
Semifinal:
Värmdö IF - Töjnan IBK 2-0
Final: 
Värmdö IF - Sköndals IK 5-3 ef. straffarNyhetsarkiv
Lärorik helg i Tumba2019-09-09 14:02
1:a plats i Mora2019-05-07 14:02
Träningarna drar igång2016-08-17 09:38
F04 på SM-finalerna2016-04-18 15:32
Seriepremiärer i helgen2014-09-24 13:51
Avslutning fredag 23 maj2014-05-08 11:01
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer