SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Innebandy
Damjunior JAS/DJ 1
2:a plats i Fatpipe Invitation 2018
2018-09-17 13:22
I den fjärde finalen på lika många veckor som kom tillslut den första finalförlusten för säsongen då vi föll med 3-4 mot duktiga Bergs IK.

Men vi tar det från början (även om man kanske helst inte vill minnas den första perioden i den här cupen :-) 

Vi åker ner till Linköping på fredagseftermiddagen med en bra känsla i gruppen, samtliga spelare skadefria och friska och med tanke på våra resultat de senaste veckorna anlände vi med en stor portion självförtroende. Men det självförtroendet skulle sättas på prov omgående, i den första matchen på fredagskvällen ställdes vi mot Pixbo Wallenstam, ett lag som vi under fjolårets cup spelade 2-2 emot. Om det berodde på väldigt duktiga motståndare, trötta coacher, nervösa spelare eller någon blandning av dessa ingredienser låter vi vara osagt men efter första perioden går vi till periodvila med ett 0-5 (!) underläge?! När hände det senast, har det någonsin hänt? Efter lite taktiska justeringar så får vi dock bättre ordning från period 2 och framåt, dock hade vi ingen möjlighet att hämta ikapp det stora underläget. Tuff start på cupen!

Under lördagen möter vi IBK Lund i dagens första match, ett lag som hade vunnit sin inledande match och för vår del handlade det redan nu om "vinna eller försvinna". Här inleder vi riktigt bra och går ifrån till en 3-1 ledning i inledningen av andra perioden men innan perioden är slut är ställningen 4-4. I tredje lyckas vi dock gå ifrån och vinner till slut betryggande.

I gruppspelets sista match ställs vi mot Vaksala SK från Uppsala, det laget vi förlorade emot i januari i semifinalen i Storvretacupen. Nu var det dags för revansch. Förutsättningarna var att vi var garanterade att gå vidare vid vinst, vi kunde gå vidare på oavgjort beroende på resultat i den andra matchen i vår grupp som spelades samtidigt. Vaksala hade lite sämre förutsättningar, dom kunde enbart gå vidare vid vinst men var samtidigt då beroende av att resultatet gick rätt väg i den andra matchen i vår grupp. Dessa förutsättningar skulle visa sig bli avgörande i slutänden. I en tajt match mellan två bra lag så är ställningen 1-1 i slutskedet då Vaksala plockar målvakten för att försöka gå för seger men istället vinner vi boll och rullar in segermålet 2-1 i öppen kasse. Nu hade vi gått vidare på oavgjort ändå men alltid skönt att vinna innebandymatcher.

Under söndagen får vi möta Surahammars IBF, laget som vann Storvretacupen i januari mot just nämnda Vaksala. Här gör vi vår bästa match under den här turneringen, vi går tidigt ifrån i målprotokollet och sedan stänger vi matchen på ett riktigt bra sätt. En övertygande seger och klara för final … igen.

I finalen möter vi fjolårssegraren i denna cup, Bergs IK som är från Linköpingstrakten. Vi startar lite nervöst och är inte riktigt förberedda på Bergs starka offensiv, vi håller dock 0-0 ända fram till inledningen av period två då vi tvingas kapitulera. Vi har dock lyft oss och matchen står och väger men vi har stora problem med ett par av deras spelare som var riktigt vassa innebandyspelare! I inledningen av tredje släpper vi in 0-2 men istället för att bryta ihop så höjer vi oss igen och på fyra minuter har vi vänt matchen och är i ledningen med 3-2. Vi lyckas dock inte att hålla i hela vägen ut utan Berg kvitterar med sju minuter kvar och avgör sedan matchen med sitt 4-3 mål då det återstår 2,50 min av matchen. Trots en start slutforcering så lyckas vi inte få in kvitteringen. 

Vi passar på att gratulera Bergs IK till en välförtjänt seger i Fatpipe Invitation 2018.

Resultat från helgen:

Gruppspel:
Värmdö IF - Pixbo Wallenstam 1-7
Värmdö IF - IBK Lund 7-4
Värmdö IF - Vaksala 2-1
Semifinal:
Värmdö IF - Surahammars IBF 6-2
Final:
Värmdö IF - Bergs IK 3-4

Nyhetsarkiv
Lärorik helg i Tumba2019-09-09 14:02
1:a plats i Mora2019-05-07 14:02
Träningarna drar igång2016-08-17 09:38
F04 på SM-finalerna2016-04-18 15:32
Seriepremiärer i helgen2014-09-24 13:51
Avslutning fredag 23 maj2014-05-08 11:01
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer