Fotboll
Herrlag

Äntligen poäng!
2019-05-18 17:45
Under lördagen befann sig Värmdö IF’s herrlag på Hanvedens IP för vad som enligt många skulle beskrivas som ett bottenmöte. Motståndarna Västerhaninge IF hade på sina fem första matchen tagit 3 poäng, vilket placerade dem på placeringen över Värmdö IF som fortfarande stod tomhänta efter fem omgångar. Värmdö IF ställde upp med följande lag:

S. Nyström

N. Radulovic - M. Saine - J. Eriksson - V. Fröberg Tinell

G. Lindberg
I. Okur - M. Llobera

O. Olsson                                                                                D. Kamara

G. Häggbom

Västerhaninge tillbringade för det mesta de första 20 minuterna på offensiv planhalva. Efter en djupledsboll från den högra sidan kom en blåklädd spelare in i straffområdet där han lyckades bli fälld av en Värmdöförsvarare. Max Forsberg plockade upp bollen och lade den på straffpunkten. Straffen placerades högt i mål och Västerhaninge ledde med 1-0. Värmdö IF började få till fler och fler anfall, och efter ett antal inlägg hamnade bollen hos en omarkerad Ismail Okur som enkelt kunde nicka in bollen från kort distans.

Direkt efter avspark störde Alvin Björck hemmalagets uppspel, och fick senare bollen på högerkanten. Ett hårt inspel kom kort senare från Björck, som tog på en försvarare och styrdes i mål, otagbart för målvakten. Värmdö IF hade chockat hemmalaget och kunde jubla för andra gången på två minuter.

HALVTIDSRESULTAT: 1-2

Endast sex minuter in i andra halvlek lyckades Västerhaninge IF kvittera. Max Forsberg kunde enkelt lägga in sitt andra mål från matchen när det blivit rörigt i bortalagets straffområde. Härifrån tog Värmdö IF tag i taktpinnen. Oscar Olsson blev framspelad fri med målvakten men lyckades inte få tag i bollen. Senare skulle också Dauda Kamara bli frispelad, men målvakten Edvin Hall kunde parera undan avslutet.

I den nittionde minuten hände det som inte fick hända:
Värmdö drog på sig ännu en straff. Fram steg nu Mohammed Ali Berrezig för att ge sitt lag segern. Ett hårt skott kom från elva meter som träffade ribban, och studsade ut. Medan ljudet från ramträffen ekade passade Värmdö IF på att ställa om, men kontringen rann ut i sanden då övertaget i antal spelare inte kunde utnyttjas. Värmdö skulle också ha ännu en omställningsmöjlighet kort senare men även denna gång skulle det inte leda till något.

Matchen slutade 2-2 med blandade känslor, men innerst inne känner de flesta antagligen en lättnad över att äntligen ha tagit poäng. Vi tackar Västerhaninge IF för en bra match och laddar om till nästa veckas tillställning mot Eskilstuna City FK hemma på Värmdövallen!