SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
- en förening för alla

Skadeutbildning HT2022

Här hittar du presentationen som föreläsaren visade på Skadeutbildningen HT2022. 

 

 

Utbildningar 2024

 

Här hittar du information och datum för föreningsgemensamma utbildningar och utbildningar från RF/SISU. Utbildningar för specifik idrott hittar du under respektive sektion. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Körkortsutbildningen - Interna utbildning Värmdö IF - hösten 2024

 

Körkortsutbildningen har vi vanligen två gånger per år - en gång på våren och en gång på hösten. 

 

Enligt föreningens policy ska alla lagledare, tränare och förtroendevalda i föreningens olika styrelser genomgå föreningens introduktionsutbildning, den sk. Körkortsutbildningen. Utbildningen omfattar föreningens organisation och administration, policy och värderingar, ledarskap samt barns- och ungdomars utveckling. 

 

Utbildningen ger dig som ny ledare en inblick i Värmdö IF:s arbetssätt, stadgar och policy/värderingsdokument. Vi går igenom allt ifrån hur vi jobbar administrativt med vårt lag, vad vårt ledaransvar innebär och mycket annat. Ett mycket bra stöd för dig som ny ledare, helt enkelt!

 

Anmäl dig på denna länk, så kan vi planera fikamängden till kvällen. 

 

Plats: Hemmestaskolans matsal 6-9

Tid: 18.00 - 21.00

När: inget klart datum

 

Instruktörer för kvällen är Daniel Thell, Sandra Ericsson, Felicia Jennesäter och Niklas Mattsson.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Träna barn, ungdomar och vuxna med ADHD, autism/Asperger och andra diagnoser

 

Denna utbildning "Träna barn och ungdomar med ADHD, AST/ASD och andra diagnoser" vänder sig till dig som vill stärka ditt ledarskap.

 

Utbildningen vänder sig till dig som träffar barn, ungdomar och vuxna med olika behov. Den fokuserar på rutiner, struktur, motivation, feedback, känsloärlighet, relationer och bemötande när du tränar aktiva med till exempel ADHD och autism/Asperger.

Det som är bra för personer med NPF är bra för alla i er förening.

Målsättning med utbildningen är:
- Ökad kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHD, ASD/AST.
- Kunskap om hur du kan bemöta och leda barn och ungdomar med NPF.
- Att du får med dig tips på hur du kan göra för att underlätta för barn och ungdomar med NPF 

 

Målgrupp
Tränare ledare som vill ta nästa steg i sitt ledarskap för att skapa bättre förutsättningar för alla

 

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri

 

Övrigt
All kommunikation sker via mail så var noga med att skriva in din mailadress korrekt. Kom ihåg att kontrollera skräpposten om du inte fått bekräftelse eller kallelse. Ange den mail som du tänker använda vid inloggningen i din anmälan för smidig anslutning till Teams.  

 

Tid:  2024-09-23 kl 18.00 - 21.00

Plats: Digitalt via Teams

Kursledare: Marika Dehlbom, Birgitta Sjöberg

 

Anmälan via denna länk

 

Vill du hitta ett annat datum för denna kurs - använd denna länk till RF/SISUs övriga utbildningar. 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Coachande Föräldraskap

 

RF-SISU Stockholm bjuder in alla idrottsföräldrar till en digital föreläsning om hur du bäst stöttar ditt idrottande barn.

 

Kvällens innehåll:

Vad handlar ungdomsidrott egentligen om är det resultat eller prestation, vinna eller utvecklas? Och som förälder, är man uppfostrare eller coach? Föreningens föräldrar är de viktigaste personerna i era spelares liv! Föreläsningen tar sitt avstamp i såväl forskning som erfarenheter och coachingmetoder.

Föreläsning handlar om att väcka tankar och inspirera till ett ännu bättre föräldraskap. Att bli en bättre ”coach” för sitt barn handlar inte bara om att vara en bättre idrottsförälder. Metoderna är användbara för alla aspekter på föräldraskapet. Hur jag får barnet att må och prestera bättre oavsett om det gäller idrotten, skolan, intressen eller städa rummet?

Det som gäller föräldraskap gäller även för äktenskap, vänskap, medarbetarskap och ledarskap. Oftast väcks tankar om hur det går att utveckla även andra relationer än den med sitt barn.

 

Målgrupp: Vårdnadshavare

När: Måndag 30 september 18.00-20.30

Anmälan: Via denna länk
Kostnad: Digitalt och kostnadsfritt för alla idrottsföräldrar
Föreläsare – Kim Rehnfeldt
Frågor: Kontakta robert.frinell@rfsisu.se

Välkommen med din anmälan!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Min Kropp

 

Ingen människas liv ska behöva begränsas utifrån menstruationsrelaterade besvär.

Vikten av en jämställd idrott växer sig allt starkare, det är ett högaktuellt ämne och i ropet inte minst massmedialt. Det finns dock stor utvecklingspotential och mycket kvar att göra. Ingen människas liv ska behöva begränsas utifrån menstruationsrelaterade besvär.

 

Johanna Larback och Veronica Ek är båda legitimerade barnmorskor som under många år har jobbat på Stockholms Ungdomsmottagningar samt andra mottagningar för sexuell hälsa. De har en förhoppning om att fysiskt aktiva personer och elitidrottare inte skall behöva begränsas utifrån exempelvis besvär kopplat till sin menstruation, att individen ska kunna fatta val och prestera idrottsmässigt på den nivå som personen själv önskar.


Johanna och Veronicas vill utbilda och öka kompetensen kring kroppsutveckling, kroppsförändring samt menstruation. Detta genom att sprida evidensbaserad information.

Många har idag bristande kunskap gällande kroppsutveckling samt menstruation och ämnet är fortfarande tabubelagt. Det finns risk att idrottsutövare inte har rätt förutsättningar för optimal träning vid mensrelaterade besvär eller vid bristande kännedom om sin egen kroppsutveckling. Det finns också risk att individen slutar utöva sin idrott.

Målgrupp: Ledare, organisationsledare och vårdnadshavare

När: Måndag 4 november 18.00-20.30

Anmälan: Via denna länk
Plats: Digitalt

Föreläsare: Johanna Larback och Veronica Ek

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
Våra sponsorer