SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Damlag
Välkommen Fredrika Hartzell!
2020-12-17 19:13
#9 Fredrika Hartzell

Fredrika Hartzell ansluter från Ingarö IF! 


”Freddan” är en kraftfull spelare med mycket energi. Hon är en stark tvåvägsspelare, där vi, med spänning, ser fram emot hur hon kommer påverka vår offensiv med sitt driv och fina fötter. Dessutom är hon en positiv person och har ett pannben samt en vinnarskalle av rang vilket kommer passa perfekt in i vårt lag!Född: 1993

Position: Mittfältare/Anfallare

Moderklubb: Ingarö IF 

Tidigare klubbar: Ingarö IF div 4 & 3, Älvsjö AIK div 1. 

Kommentar/förväntningar kring att spela med Värmdö IF säsongen 2021: 

”Jag ser jättemycket fram emot 2021 tillsammans med Värmdö i div 2! 


Jag var väldigt imponerad över Värmdös insats förra året. Truppen känns stabil och har en go’ energi, så det känns otroligt spännande och roligt att bli en i laget. 


Jag hoppas att vi inför säsongen 2021 kan få ihop ett slagkraftigt lag så att vi kan etablera oss i div 2. 

För egen del hoppas jag kunna bidra med min entusiasm och vinnarskalle. Jag siktar också på att bidra med poäng så att laget kan vinna matcher, och ett och annat långt inkast ska man väl även lyckas få till...

😃”


Fredrika kommer bära nr 9 säsongen 2021, håll utkik! 

Nu ska det avgöras!
2020-10-09 11:21
Serien går mot sitt slut och endast en match återstår!

Efter att ha slagit Stenkyrka förra helgen med 3-1, samtidigt som Rågsved slog Huddinge med 3-0 så har vi nu ett mycket bra läge att stå som segrare av serien när slutsignalen går på lördag. Men det är som sagt en match kvar!

Imorgon Lördag tar vi i emot Hanvikens SK hemma på vallen. Nykomlingen har haft en bra säsong, men har inte riktigt fått resultaten med sig på slutet och ligger just nu på en 7:e plats. Årets serie har varit otroligt jämn med många bra lag som spelar en rolig fotboll. 

Att få uppleva en sån här upplösning är verkligen få förunnat. Det är de här tillfällena som man hela tiden söker och jagar och vi kommer ge allt för att stå som segrare! Nu ger vi allt! 💙

Vi hänvisar till STFFs riktlinjer till publik. Det går naturligtvis att följa matchen på MinFotboll appen!

Vi hälsar domarna och @hanvikensskdam varmt välkomna till Värmdövallen!
Provträning inför 2021
2020-10-07 12:57

Nästa vecka och ett par veckor framåt öppnar vi upp våra träningar för provspel inför säsongen 2021!

Beroende på hur det går i helgens match har vi stora chanser till att ta klivet upp i div2 men kommer garanterat att minst spela i div3, då vi just nu leder serien med en match kvar att spela. 


Som spelare i Värmdö kommer du bli väl omhändertagen och få chansen att spela med en ambitiös och motiverad grupp i en föreningen som värnar om damfotbollen.

Vi erbjuder 3 träningar i veckan på riktigt fina faciliteter på Värmdövallen. 


Kontakta tränare Martihn Sjöstedt för frågor och mer info! 0704501894

Referat: Värmdö IF - Huddinge IF
Förlust via hörnor i den tidiga seriefinalen
2020-09-16 17:41
Dags för tidig seriefinal. Hemmaplan. Vi känner oss redo för uppgiften. Nu tar vi chansen att gå upp i serieledning!
15 minuter senare ligger vi under med 3-0 på lika många chanser och en ängslan sprider sig snabbt.. Men låt oss börja från avspark. Vad var det som hände egentligen?

Serieledande Huddinge kommer obesegrade med 4 vinster i bagaget till Värmdövallen för omgång 5. Vi, serietvåan med 3 vinster och en oavgjord är taggade och väl förberedda för matchen och har ganska bra koll på Huddinge. Men ingen kunde innan matchstart föreställa sig hur saker skulle utspela sig i första halvlek.

Redan i matchminut 4 får Huddinge sin första hörna. Vi lyckas rensa, dock till en Huddingespelare som får måtta in ett nytt inlägg och vi står och sover i straffområdet när vi inte lyfter för att ställa offside. Huddinge får enkelt nicka in 1-0. Skit också. Jaja, det är bara att köra, 83 minuter kvar och 1-0 är inga konstigheter.

Avspark igen och inget av lagen har egentligen något vidare spel. Men Huddinge får ytterligare en hörna redan 4 minuter senare och de här hörnan är bättre. Den starka motvinden driver bollen in mot mål och den tar i insidan av stolpen. Igen lyckas vi rensa, igen rakt ut i mitten på en Huddingespelare. Återigen lyfter vi inte, vi kommer inte ut i block och Huddingespelaren får motta en lätt skott över alla och i mål. 2 hörnor, 2-0 och man börjar undrar vad som händer. En oro börjar sprida sig, men energin finns fortfarande.

Men så bara 7 minuter senare får Huddinge sin 3:e hörna. Ja ni kan ju gissa vad som händer? 3-0 och nu är det riktigt jobbigt. Vi har alltså släppt till 3 chanser, alla på hörna och alla har blivit mål. När man ser resultatet kan man tänka sig att Huddinge är överlägsna men faktum är att det är faktiskt väldigt lite chanser åt båda hållen.
Huddinge är riktigt bra på hörnor. Stora spelare, många som är bra på huvudet och väldigt fysiskt spel. Inte oschysst kanske, men tufft och det smäller på bra. Vi å andra sidan är riktigt passiva och svaga på våra hörnor och det går inte mot ett lag som Huddinge.

Vi försöker komma in i det. Gör tidiga byten för att få en annan matchbild men vi är helt klart tagna av 3 mål i baken på 15 minuter och passningsspelet är under all kritik. Vi spelar bort bollar helt ohotade över hela planen. Vi tar för lång tid på oss med bollen ofta och litar inte på varandra och tappar vår spelidé. 

Men vi lyckas hur som helst skapa lite chanser och lyckas faktiskt i den 20:e matchminuten göra ett mål. Sofia vinner boll på mitten, spelar ut till Haglund som vänder bort sin spelare på kanten, driver ner i straffområdet och slår in bollen på Björk som efter ett missat skottförsök i block spelar Melina som slår in 3-1 och vi har lite känning!

Men det tar bara 10 minuter så slarvar vi igen i passningsspelet och är alldeles för mesiga i närkamperna på mitten vilket resulterar i ett friläge på kanten för Huddinges lagkapten, som helt klart var den som skapade Huddinges chanser bortsett från hörnorna. Hon driver in i straffområdet och avslutar med en snygg lobb. 4-1... Kalldusch.. 
Årets absoluta lågvattenmärke till halvlek... Paus...

Men det är klart, Kan Huddinge göra 4 i första så kan vi minst göra 3 och få ett kryss! Vi kommer ut med ny energi, nu har vi medvind också. Men det vill sig inte idag. Huddinge får ytterligare en hörna ur ingenting denna gång, redan 2(!) minuter in i andra halvleken. Att vi inte har nån på första stolpen säger en hel del hur nervigt och dåligt det är denna matchen. Huddinge slår en låg hörna som nickas snyggt snett bakåt. Men det är klart, hade vi haft en spelare på första stolpen så hade det inte blivit 5-1. Men det blev det... 

Vi jobbar hårt i matchen och spelar upp oss något. Matchen öppnar upp lite mer och båda lagen har lite bättre spel, men vi har väldigt svårt att skapa riktiga chanser. Huddinge har ju 5-1 att bevaka och är organiserade bakåt. De skapar inte så mycket, mer än nån enstaka kontring via deras lagkapten som var duktig i matchen. 

Vi får ett tröstmål ca 70 in i matchen genom Emelie Karlström, assisterad av Melina Garpenbeck, men närmare kommer vi inte. 
En otrolig besvikelse att vi faller igenom så på fasta i den här matchen. 
Samtidigt måste man beundras av Huddinges fasta. Väldigt starka, orädda och jobbiga att försvara mot i straffområdet. Men att släppa 4 av 7 hörnor i matchen är uselt och vi måste ta på oss de stora siffrorna, det får inte hända.

Vi tackar Huddinge och domaren för matchen, och går vidare. 

Man får hoppas att vi lärt oss något i första halvlek. Nu går vi vidare och laddar om inför Ösmo borta på Fredag! 4 matcher kvar, mycket kan hända och vi ska göra vårt jobb för att hålla oss kvar i toppen och jaga Huddinge och hoppas att de tappar poäng.

Referat: Nacka Allstars DFF - Värmdö IF
Vinst borta mot Nacka
2020-09-11 16:19

Förra året var resan hem Från Myrsjö IP ganska uppgiven. Det var i slutet på säsongen, vi hade en del bortfall och ställdes mot ett riktigt starkt Nacka. Den matchen förlorade vi med hela 6-0.

 

Söndagens match börjar lite trevande från båda lagen, men Nacka har ett litet övertag de första 25 minutrarna och skapar fler chanser, dock ingenting som resulterar i stora ingripanden från Denise i målet. Vår defensiv är stabil, precis som den varit hela året, men vi kanske har lite för mycket respekt för Nacka och faller hem för mycket vilket resulterar i att vi har svårt att skapa spel framåt då vi har för få spelare högre upp i planen och lyckas inte ställa om. 

 

Sakta men säkert jobbar vi dock in oss i matchen. Vi har ett riktigt fint anfall via mitten som hamnar på en rättvänd Carlberg som sticker igenom bollen in i straffområdet till Maddis som blir fri, men tyvärr räddar Nackas målvakt till hörna.

Hörnan tar vi dock hand om på bästa sätt när Carlberg slår in en fin hörna och Haglund får till en stenhård nick ut vid första stolpen men en nackaspelare räddar på mållinjen. Linnea, som tagit sig in i straffområdet (brukar ju annars slå en del hörnor) är på tårna och slår in returen. 1-0! 

 

Vårt presspel är verkligen exemplariskt stora delar av första halvlek och Nacka har väldigt svårt att skapa nånting framåt. Återerövringen funkar också fint, men vi skulle vilja skapa lite fler chanser. 

I den 42:a matchminuten gör Tova ett riktigt fint hemjobb som resulterar i en felpass som Haglund plockar upp och slår i djupet på en rättvänd Sofia. Sofia tar med sig bollen framåt och passar Maddis som tunnlar den första backen, tunnelpassar den andra backen till Melina som lobbar bollen över målvakten. 2-0! väldigt fint mål från början till slut.

 

I andra halvlek så släpper vi in Nacka i matchen och ger dem lite för mycket ytor, men vi blandar även det med ganska fint spel och lite längre anfall. Trots det skapar vi inte tillräckligt med målchanser för att vara helt nöjda. 

Det är lite irriterat både på och sidan av planen, utan att gå in på detaljer och Denise i målet får ta emot en hel del smällar. 

 

Matchen böljar och det är väldigt få riktiga chanser åt båda hållen. Våra är bättre, men vi bränner en hel del, vara två är frilägen.

 

Efter en offensiv hörna tillåter vi Nacka kontra, samtidigt som vi gör ett ganska korkat byte på centralt mittfält som ger Nacka massor av yta att driva upp bollen på. Pressen uteblir dessutom och Nacka får komma till skott. 2-1, rätt i krysset från ca 18 meter.

 

Matchen fortsätter och bölja och det är inte nån jättekvalité på matchen just nu. Agnes Wohlgemuth, debutant för dagen från DJ, född 05, har kommit in i paus och gör dock en väldigt fin match. Trygg med bollen, många fina djupledslöpningar från mitten och en hel del fina instick, men tyvärr leder det inte till mål.

 

Men så i den 85:e matchminuten så får Melina bollen ute till höger. Hon går om nackas försvare och får på en riktig missil med vänstern i den bortre gaveln. 3-1, som också blir slutresultatet.

 

Vår 3:e vinst för säsongen mot starkt motstånd. Det är en superjämn serie och många bra lag så varje poäng är viktig. På söndag väntar en tidig seriefinal mot Huddinge vilket ska bli väldigt spännande. Vinnande lag sätter sig i en bra position inför den andra halvan av serien.

 

Referat: Värmdö IF - Bagarmossen Kärrtorp BK
Delad poäng mot BKBK
2020-09-01 11:06
Hösten kom som ett brev på posten i helgen, med regn och rusk. Dock såg det lovande ut under uppvärmningen att vi skulle slippa regnet, men icke. Nästan direkt på avspark öppnade himlen sig och regnet forsade ner i 90 minuter och präglade matchen något för båda lagen.

Vi visste på förhand att BKBK är ett av de bättre lagen i serien och kanske ett av de lagen som har tjänat mest på att försäsongen har varit lång, med tanke på att deras trupp har växt ordentligt under vintern och ett nytt spelsätt har satts, i form av 3-4-2-1. När vi möte dem i våras i träningsmatch såg det ganska svajigt ut i den formationen, men nu var de betydligt mer organiserade och väloljade.

Men vi har kontroll på första halvlek och får ses som det bättre laget. Vi skapar dock lite färre chanser än vad vi gjorde mot Rågsved förra onsdagen, men likväl är stabila i defensiven. 
BKBK har visserligen ett rörligt mittfält som oroar oss lite, men man får nog ändå säga att överlag har de svårt att skapa de där riktiga chanserna.
Det är dock inte på något sätt nån överlägsen prestation av oss. BKBKs duktiga nr 6, Aleksandra Mazur är ständigt ett hot  med sin rörlighet, men får som tur är inte riktigt ordning på avsluten. 
Helena får dock sträcka en lång tå efter en boll på friläge av just nr 6 i mitten av första halvlek, en helt avgörande räddning på en chans som kunde ha gett oss uppförsbacke.

I första halvlek har vi dessutom ett par fina kombinationer längs kanterna där mittfältet kombinerar med snabba fötter och vi flyttar fram. Tycker även att vi har några längre anfall som kanske skulle resulterat i något bättre, men får inte riktigt till spelvändningar och kör fast en aning. 
Efter ca 25-30 gör vi en förändring och lyfter ut Melina på vänster kanten för att få in Carlbergs fina passningsfötter på mitten och lyfter upp Sofia i en offensivare position och det ger utdelning direkt. i den 31:a matchminuten sticker Melina en fantastisk boll igenom BKBKs backlinje (som öppnar upp för att de punktar Maddis som drar sig ut mot en kant) på Sofia som löper i djupet och 1-0 är ett faktum. Sofias andra mål på lika många matcher!

Vi gör en bättre första halvlek än BKBK och går rättvist till pausvila med en 1-0 ledning.

I paus justerar vi pressen något för att skapa mer trygghet centralt. Vi har en rätt bra känsla i paus men andra halvlek blir snabbt en rätt frustrerande tillställning. BKBK är mycket hungrigare, mycket mer påkopplade och aggressiva i sin press och vi tar på tok för lång tid på oss och kör fast. Helena har mycket att göra i målet, även om många av BKBKs avslut hamnar utanför.

Vårt anfall blir ganska snabbt isolerat längst upp och vi stressar upp oss på ett sätt vi inte gjort tidigare. Vi verkar också ha betydligt svårare med en dyngblöta mattan än BKBK och slår otroligt mycket felpass.

BKBK får till slut utdelning. Efter en hörna och räddning av Helena får BKBK stå helt ensamma och peta in returen. 1-1 är ett faktum. 

Matchen forsätter i samma anda mer eller mindre hela andra halvlek. vårt spel är som bortblåst. Men vi skapar några chanser då och då. Den mest solklara är när Maddis springer sig fri centralt men halkar tyvärr i det blöta gräset och chansen är borta.

Det var också en match med minst 3 hands möjligtvis 4. Tyvärr för oss missas den mest solklara handsen i BKBKs straffområde i den 89:e och straffen uteblir. 

Matchen slutar 1-1, ett rättvist resultat då båda lagen hade varsin halvlek. Man vill alltid vinna, men som matchen utspelade sig tror jag att båda lagen är rätt nöjda med att inte tappa alla poäng. Det var dock tydligt att det är två topplag som möttes i regnet och det kommer att bli en tight serie där varje match blir mer och mer som en final i årets korta serie.

Nu laddar vi om inför Söndagen. Då åker vi till Myrsjö IP för att möta Nacka AllStars. Ytterligare ett topptippat lag och viktiga 3 poäng i jakten mot toppen.


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 14/04 10:00 
Fotboll - Startsida, 24/02 10:00 
Fotboll - Startsida, 19/11 16:42 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 28/04 15:27 
Värmdö IF, 12/04 11:40 
Värmdö IF, 14/01 13:28 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif