SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Damlag

Försäsongssummering inför seriestarten 2023
2023-04-13 15:23

Säsongspremiären är precis runt hörnet och det är på sin plats att summera vår försäsong.

 

Truppen inför 2023 består av 23 spelare varav 3 är nya för säsongen och en ny som kom i höstas. 4 har lämnat laget antingen under förra säsongen för studier och resor, eller i slutet av säsongen, vilket betyder att laget är nästintill intakt med förstärkning utifrån.

 

Vi har sedan början av december genomfört ca 50 träningspass, motsvarande ca 70 timmar, egen löpning på helgerna i januari och februari (ca 9 pass/spelare) och har genomfört en väldigt bra uppbyggnadssäsong. Fokus initialt har legat på Styrka för att sedan gå över i styrka, cardio följt av styrka, cardio, fotboll och nu sista månaden fotboll, styrka. Vintern har dock påverkat vårt upplägg, då vi inte kunnat tränat regelbundet på Värmdövallens konstgräs med tanke på väder och situationen kring skottning. Det är dock väldigt få träningspass som blivit helt inställda tack vare att kansliet har jobbat hårt tillsammans med lagledningen för att hitta alternativa inomhuslösningar.

 

I februari åkte vi till Mijas, Spanien, på träningsläger, en liten ort mellan Marbella och Malaga, där vi spenderade 5 dagar. En rolig helg med träningar och gruppaktiviteter för att stärka gruppen. Inte så dumt att få lite sol på köpet också.

Vi hann även med en match där nere, där vi ställdes mot Schweiziska Zürichee United. Motståndet visade sig vara i svagaste laget, och så blir det ibland, det är svårt att veta på förhand med utländska lag och vilken nivå de håller. Men vi får många fina svar på att våra förberedelser har gett resultat och vi har ett betydligt högre tempo än vad våra motståndare har. Zürichee United har en storspelande målvakt som håller ner siffrorna, trots det vinner vi med 9–0 och hela truppen med undantag för skadade spelare ges speltid.

 

När det kommer till försäsongsmatcher så hade vi bokat 9 träningsmatcher från februari till april. Det blev till slut 5, då de andra ställdes in pga. det dåliga vädret och vintern som vägrade släppa taget.

 

Matchen mot Zürichee United vann vi som sagt med 9–0 (4–0) och var överlägsna. Det syns om inte annat på matchstatistiken:
Skott 26–2 i vår favör varav 16 är på mål, och 7–2 i hörnor.

 

Näst på tur stod BKBK, spelandes i Div. 3B. Matchen spelas på Ingarö IP, en match som är godkänd från vår sida men kanske inte riktigt är på den nivån vi vill. Vi kontrollerar den dock och vinner, utan att imponera, men likväl stabila. Vi roterar en hel del i denna match och något som är tydligt är att truppen är betydligt jämnare i år där vi märker mindre skillnad vid våra byten än vi gjort tidigare säsonger.

Matchstatistik:

Värmdö IF - BKBK
Resultat 5–0 (2–0)

Skott på mål 13–3

Skott utanför 4–1

Hörnor 4–5

Offside 2–2

 

När vi åker till Bollstanäs den 26 mars, efter 2 helger med inställda matcher, då är det på håret att matchen blir av pga. snöstorm. Men Bollstanäs föreningsmänniskor har kämpat med skottningen hela helgen så när vi kommer dit är planen i kanonskick. Vi ställs mot ett duktig Bollstanäs F19 och i den här matchen börjar defensiven falla på plats, men vi är inte riktigt synkade i anfallsspelet och skapar för lite chanser. Bollstanäs är skickliga i sitt passningsspel och när de får till det går det fort. Matchen slutar oavgjort, ett rättvist resultat.

Matchstatistik:

Bollstanäs F19 – Värmdö IF

Resultat 2–2 (0–1)

Skott på mål 7–5

Skott utanför 4–2

Hörnor 3–3

Offside 4–3

 

Dags för genrepsmatcher. Vi börjar mot Segeltorp IF, vinnaren av div 2 Östra förra året som gjort fina värvningar och är ett stabilt svårspelat lag. En perfekt motståndare att förbereda oss med inför seriestarten.

Vi står här för en riktigt stark insats och saker och ting börjar falla på plats. En jämn match där vi jobbar hårt i 90 minuter och står till slut som segrare. Segeltorp roterade en del spelare pga. cupmatch dagen efter, men är likväl en värdig motståndare med många duktiga spelare och vi är väldigt nöjda med prestationen.

Matchstatistik

Värmdö IF – Segeltorp IF

Resultat 3–1

Skott på mål 7–4

Skott utanför 4–4

Hörnor 3–2

Offside 3–5

 

Och så kommer vi då till sista matchen inför seriestarten, denna mot div2 kollegan IFK Stocksund som 2023 kommer hålla till i div 2 mellersta. Matchen spelas på annandagen och skulle ha spelats på Värmdövallen 18:00, men pga. att planen är illa däran från vintern, så flyttas den till Danderyd och matchstart 20:00. Stockan har svårt att få ihop en bänk, pga. skador, sjukdomar och bortresta spelare ställer till det men de ställer till slut upp med 11 spelare och genomför matchen.

Vi börjar rent utsagt dåligt och ligger under med 1–0 redan efter 8 minuter. Men succesivt jobbar vi oss in i matchen och har det mesta av bollinnehavet och radar upp chanser, dock med dålig skärpa, ofta rakt i magen på målvakten. Samtidigt, även om vi har det mesta av bollinnehavet är Stocksund ständigt farliga i sitt diagonala kontringsspel och skapar en hel del frilägen. Vår backlinje är dock riktigt på hugget den här dagen och väldigt få resulterar i klara målchanser. Vi vinner matchen och står för ytterligare en stark prestation, där vårt försvarsspel ser organiserat ut och vi radar upp chanser. Det bådar gott, målen kommer komma!

Matchstatistik

IFK Stocksund – Värmdö IF

Resultat 1–2

Skott på mål 3–12

Skott utanför 0–6

Hörnor 0–2

Offside 3–2

 

 

I helgen drar serien i gång. Vi får dock vänta tills på onsdag, den 19 april, innan det är vår tur hemma mot IFK Aspudden-Tellus. Vårt motstånd vann sin division 3 förra året och vi räknar med en trevlig match på Värmdövallen 20:00, nu när gräset är laget. Vi hoppas att vi ses då!

 

Kort summerat kanske vår bästa försäsong någonsin där hela laget har tagit kliv framåt och känns förberedda för säsongen. Det är en tuff serie i år som vi räknar med kommer vara väldigt jämn och vi vill naturligtvis vara med och utmana alla lag i serien och förbättra vår placering från förra året.

 

Äntligen dags, nu kör vi!

Målvakt sökes
2022-12-29 21:08

Truppen börjar ta form, men vi saknar en pusselbit och det är en målvakt. Är du eller någon du känner den vi söker?
Hos oss får du målvaktsträning minst 2 dagar i veckan med målvaktstränare och vi ser till att du som målvakt har det material du behöver. Men framförallt får du vara del av en fantastisk stöttade och driven grupp tjejer som vill framåt och uppåt! 
Du kanske har kört fast som andra- eller tredjemålvakt? Har svårt att ta dig upp i seniorlaget i din klubb? Eller helt enkelt varit ifrån fotbollen ett tag och saknar den? Hör av dig så berättar vi mer kring vad vi kan erbjuda dig!

 

Ring eller sms vår huvudtränare,
Martihn Sjöstedt
0704501894
Eller vår målvaktstränare 
Viktor Brink 
0767780150

 

Vi tar även emot andra som vill provspela, så är du utespelare går det  naturligtivs bra att höra av sig också. 👍

Dela gärna! 💙

Provträningar inför 2023
2022-10-12 12:07
Nu börjar förberedelserna inför 2023 och vi öppnar upp för provträningar!
Säsongen 2023 kommer vi att spela i div 2 östra Svealand och söker efter motiverade spelare som vill vara med på resan!
Är du intresserad eller vill veta mer? Kontakta våra tränare:
Martihn Sjöstedt 0704501894 eller Jesper Annerstedt 0704453538
Avvakta inte med att höra av dig, vi siktar på att göra klart truppen till så stor del som möjligt innan uppehållet för att göra en gemensam start med förberedelserna för våra mål säsongen 2023!
 
Mvh,
lagledningen
Förlust mot Segeltorp i hemmapremiären
2022-05-03 12:54

Hemmapremiären mot gästande Segeltorp börjar bra, första 15-20 minuterna är det en jämn tillställning, kanske en aning övertag från vår sida. Vi skapar flera kvalificerade chanser, men till skillnad från matchen mot Stocksund så får vi inte riktigt till den där skärpan i avsluten. Känslan är bra och trots missade målchanser så fortsätter vi skapa anfall, och defensiven känns stabil.

 

Efter ca 30 minuter så faller vi ner för lågt, och Segeltorp har fått upp farten. Segeltorp har här en väldigt stark period och Helena får göra flera kvalificerade räddningar. Vi försvarar oss väl, men ett mål hänger i luften och helt ärligt känns det här som att vi ska vara glada att Segeltorp inte fått göra en kasse eller två.

Mycket riktigt så kommer 1-0 i den 41:a minuten, ett vackert mål från Segeltorp som hittar kombinationer på mitten fram till en genomskärare på djupet ut mot kanten av straffområdet som avslutas med ett lågt inlägg och ett avslut utan krångel in vid första stolpen.

Vi skapar någon chans till innan vi går till pausvila, men återigen utan utdelning.

 

Efter en relativt jämn första halvlek, där vi kanske har något mer av spelet i början och Segeltorp tar över på slutet så går vi ut i andra halvlek med en bra energi. Vi kan ta det här.

 

Vi börjar halvleken starkt och lyckas nagla oss fast långa perioder på Segeltorps planhalva. Vi skapar också flera bra chanser, men avsluten är fortsatt för dåliga och vi har otroligt svårt att förvalta våra anfall till mål. Detta fortsätter i de nästkommande 20 minuterna på ungefär samma sätt tills vi efter en hörna tappar bollen till kontring som leder till en hörna för Segeltorp. Hörnan nickas bort men tyvärr till en röd spelare som lyfter in bollen i straffområdet. Offside trodde vi, men tyvärr visar det sig att vi släpar lite när vi lyfter och häver offsiden. 2-0 och tungt. Segeltorp får energi, vi börjar se lite trötta och skakiga ut och blir väldigt långa.

När vi nu försöker forcera framåt är vi lite stukade och får inte igång nåt spel. Det blir istället Segeltorp som får kontra enkelt på oss och även om vi sliter och gör ett bra jobb i att stå emot så kommer till slut ett tredje mål för Segeltorp in den 86:e minuten. Denna gång är det en tydlig offside som domaren missar, vilket känns surt. Inte för resultatet, förlusten var nog redan inkasserad ändå, men att siffrorna blev så stora som 3-0 känns inte rättvist.

 

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att det märks att Segeltorp har rutin från division 1. De är tunga att möta och har rutin på samtliga positioner. Att vi spelar en tät och jämn match mot dem är väldigt positivt och ett kvitto på att kan utmana alla i denna serien. Det kanske inte syns på resultatet, men det var en jämn match där ett lag sätter fler av sina chanser helt enkelt.

 

Inget publikrekord, dock härligt att se över 100 personer på läktaren! Synd att vi inte kunde bjuda på en vinst. Men vi får en ny chans nu på söndag, då vi tar emot Djursholm på Värmdövallen i andra hemmamatchen på raken. Vi är revanschsugna, hoppas vi ses då!

 

 

Matchstatistik:
Värmdö – Segeltorp

Slutresultat 0-3

Skott på mål 4-7

Skott utanför 10-4

Hörnor 5-4

Gula kort 1-0

Målrik seger i premiären
2022-04-26 22:17

Äntligen dags för seriepremiär efter en lång, kall och tuff  försäsong. Match borta mot Stocksund på Homecall arena i Danderyd.

 

Första 15 är ganska jämn, med växlande spel mellan lagen. Vi får en straff efter 9 minuter som Stocksunds målvakt tyvärr räddar nere vid hennes vänstra stolpe.

 

I den 19:e minuten får Stocksund en frispark i ett bra läge 6-7 meter utanför straffområdet. En slarvigt ställd mur i kombination med en bra placerad frispark från Stockans Nr 10, som för övrigt var stark matchen igenom, resulterar i 1-0 till hemmalaget.

 

24:e matchminuten - nästa kalldusch efter två hörnor och två halvdana målchanser från oss, ett riktigt fint mål från en lång krossboll diagonalt från Stocksunds högerback till deras kapten på vänsterkanten som viker in och gör mål på distans från 20 meter över vår målvakt. Fin aktion, riktigt klassmål.


vi får vår fjärde hörna i matchen i den 25 minuten men inte heller den leder till nånting. Vi lyckas dock hålla fast bollen, rulla hem och starta ett nytt anfall som till slut landar hos Melle. Ett vänsterskott ämnat att gå över målvakten som är en bit ut, men hon får ett par fingrar på bollen och styr precis utanför.

 

29:e minuten. Haglund får boll av Emelie i djupet som sedan slår ett inlägg på Maddis som tagit en monsterlöpning från mittcirkeln in i straffområdet. Inlägget är perfekt, tajmingen i löpningen perfekt och bredsidan enkel till 2-1.

 

Efter detta har Stockan en väldigt bra period och vi har svårt att komma loss.

Mycket riktigt kommer också ett välförtjänt 3-1 där vi blir för passiva i pressen, men samtidigt får man lyfta på hatten för ytterligare ett väldigt fint mål, igen. Det är också återigen Stocksunds kapten som vänder bort vår försvarare, spelar in till Nr 10 som får till en klockren träff på bollen strax innanför straffområdeslinjen, ribba in.

 

Stockan fortsätter ligga på och vi har svårt att etablera spel.

Men så i sista minuten av första halvlek. Melle bryter sig förbi på en långboll, viker in och skjuter, stolpe in i bortre. Viktigt!

 

Vi börjar andra halvlek starkt, har fina kombinationer men skapar inte riktigt de där klara chanserna. Första 10 av andra huserar vi mestadels på stockans planhalva och vinner framförallt mycket av duellspelet på mitten. Stocksund skapar några chanser på kontring, dock lika få klara chanser som vi. I den 67:e matchminuten efter en bra sekvens av Stocksund och där vi är lite för snälla i närkamperna sker då det vi inte ville skulle ske. Efter en fin aktion på vänster kanten gör sig en Stockan spelare fri och slår ett mycket bra inlägg på bortre stolpen perfekt till en lagkamrat som bara kan bredsida in bollen i öppet mål.

 

Här känns det tungt. En bra period av oss och ändå 4-2 underläge. Men… saker är annorlunda i år. Vi ger inte upp och känner att vi har chansen att vända.

 

Redan i den 69:e minuten vinner vi bollen högt efter hårt arbete. Melle slår en avvägd pass i djupet till Maddis som vräcker sig in i straffområdet och sätter 4-3. Match igen.

 

Stocksund ser ut att ha svårt att hitta igenom och det blir mycket spel i backlinjen vilket också gör att vi bryter högt. I 70:e får vi ett inkast till höger på Stocksunds planhalva som Freddan drar på djupet till Melle som i sin tur slår ett inlägg på Maddis som tagit sig in på första stolpen. 4-4 och hattrick av Maddis!

 

Vanligtvis hade vi nog varit nöjda med 4-4 med tanke på att vi varit i underläge hela matchen. Men vi har vittring och går för det.

Det är mycket kamp nu mellan två lag som krigar för segern. Det böljar fram och tillbaka men utan direkt farliga målchanser, bollen byter ägare ofta.

Men så i den 79:e minuten slår Linnea en inspark som landar högt på Stocksunds planhalva. Maddis plockar upp och driver ner mot kortsidan och slår in den på en rusande Melle som ur snäv vinkel trycker bollen i mål högt vid första stolpen med vänsterfoten. 5-4, vi har vänt!

 

Två trötta lag krigar på resterande matchtid tills domaren blåser av och vi kan konstatera att premiären slutar med vinst.

 

Sammanfattningsvis är det en match med mycket spänning, väldigt bra spel från båda lagen och 9 fantastiskt fina mål.

 

Vi tackar Stocksund för trevligt bemötande innan, under och efter matchen, samt domare och publik för en härlig seriestart.

 

Nu laddar vi om inför hemmapremiären på söndag mot Segeltorp. Missa inte den!

 

Matchstatistik:

Stocksund - Värmdö

Skott på mål 9-11

Skott utanför 3-2

Hörnor 1-7

 

Målskyttar Värmdö:

2-1 Maddis (Haglund)

3-2 Melle

4-3 Maddis (Melle)

4-4 Maddis (Melle)

4-5 Melle (Maddis)

Försäsongsuppdatering
2022-02-20 21:48

Efter en tung fysperiod i januari, med 15 rena fyspass har vi till spelarnas lycka nu sedan två veckor tillbaka gått in i en ny fas där vi börjar jobba på det taktiska parallelt med den fysiska uppbyggnaden. 

Men det märks att den tuffa perioden gett resultat och tempot på träningarna har tagit en ny nivå gentemot tidigare säsonger och fotbollen hamnar i större fokus.

Covid har absolut påverkat där 14 spelare har tappat nån vecka eller två, men även de börjar komma ikapp ordentligt nu.

 

Skadeläget är lite sisådär. 

Amanda Stoor är fortsatt skadad men är förhoppningsvis närmare en lösning med sjukvården, på en skada som hon dragits med till och ifrån i många år. Vi hoppas att hon nu äntligen får ordning på detta!

Molly Müllersdorf är på bättringsvägen efter en lång tid vid sidlinjen (även innan hon kom hem till  oss) och en stressfraktur i ryggen. Men här går det åt rätt håll, det gäller bara att inte ha för bråttom så att vi slipper bakslag.

Ida Lidell har en ljumske som trilskats under hela förra säsongen och tyvärr ett litet bakslag för nån vecka sedan, men betydligt bättre nu än tidigare och vi hoppas på en comback snart igen.

Sanna Karlsson har problem med höften som opererades för nåt år sedan och är i kontakt med sjukgymnast för nästa steg.

Freja Lantz (MV) har också problem med en ljumske, men bör vara tillbaka inom kort.

Helena Eisner (MV) har inflammation i en armbåge och ser över den, oklart hur länge men vi hoppas att hon är tillbaka snart.

Denise Danielsson har en lättare sträckning i låret, men bör vara tillbaka redan nästa vecka.

Tova Karlsson är tillbaka i mars-april.

 

Men det finns också positiva nyheter, då Ida Lidberg är tillbaka i träning efter 6 månader vid sidlinjen pga en stressfraktur i foten. 

 

Saknas gör också Madeleine Sehlin som för tillfället pangar in bollar för Nacka Wallenstam i SSL (4 kassar mot en av seriefavoriterna, Thoréngruppen, i helgen, wow!). Kul för henne och Nacka, vi är glada för hennes skull, men hoppas att hon är tillbaka hos oss snart. 

 

Tur då att vi har att vi har våra duktiga F07 tjejer som nu roterar upp på våra träningar. Emelie Persson-Lindeborg, Tyra Ferringmark, Esther Erlandson, Olivia Ulfvin, Olivia Lidberg (MV) och Moa Bonnevier har alla varit med en eller flera ggr med oss de senaste veckorna.

 

Vi har spelat matcher också!

Efter en heldag på Bosön och Vinnarhallen förra helgen, med träning och taktisk genomgång, så spelade vi vår första match mot Enhörna IF som åkte lång väg för att spela mot oss, vilket var trevligt! Vi gör ingen kanonmatch. Individuellt är det ok, men som lag blir vi spretiga, långa och får inte riktigt igång spelet. Vi vinner dock matchen och får chansen att rotera 21 spelare som får matchtid, vilket var absolut viktigast. Tack till Enhörna som tog sig till Vinnarhallen för match, och lycka till med säsongen.

 

Idag (läs söndag) spelade vi vår andra träningsmatch, denna gång mot Huddinge, ett lag som vi är bekanta med sen tidigare men som har börjat ett nytt bygge efter degraderingen från div 2 förra året och värvat bra inför säsongen. Matchen spelades som tur var på ett uppvärmt Brantbrink IP (Tänk om vi kunde få till något liknande på Värmdö, vilken dröm!), vilket gjorde fotbollen lättare men det var likväl kallt på bänken.

Denna gången gör vi en betydligt bättre match, är mer samlade i försvaret, har mer tålamod i vårt bollinnehav. Ska man vara petig så skapar vi lite för få riktiga chanser i första halvlek och förvaltar inte riktigt vårt fina spel, men leder i paus med 1-0 (M.Garpenbeck ass F.Hartzell). 

I andra halvlek får vi lite mer tryck framåt och får igenom fler bollar och kommer bättre fram med våra offensiva löpningar, men har lite oskärpa i våra avslut. det blir dock ändå ett mål till och vi vinner med 2-0 (M.Kay ass I.Nordmark). En väl genomförd match och ett stort steg framåt från förra helgen. Kul för Lidberg som gjorde sitt första inhopp sedan augusti 2021. Välkommen tillbaka Ida!

Vi tackar Huddinge och önskar dem lycka till i bygget för säsongen! 

 

Om vi blickar framåt så är det väl tyvärr så att vädret kommer att styra mycket, och eftersom snön ligger vit på Värmdövallens planer för tillfället, samt att väderrapporten för kommande vecka ser riktigt dyster ut så är det väldigt ovisst med träningarna framöver. Tyvärr är detta ett stort problem för alla lag på Värmdö, där många andra lag i andra kommuner har helt andra förutsättningar i form av tält och uppvärmda planer. Att vädret dessutom växlar mellan snö, sol, regn och minusgrader gör att det tyvärr kan ligga is i planen för en tid framåt.

Vi hoppas att SMHI har fel och att plusgraderna håller i sig så att vi har gröna planer. OM det blir så, så spelar vi vår första hemmamatch nästa söndag då Älvsjös F19 Allsvenska lag kommer på besök. Vi hoppas innerligt att den matchen kan genomföras.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 3/6 14:00
0 - 8  
Sön 28/5 16:00
3 - 1  
Lör 20/5 15:00
1 - 3  
Sön 14/5 16:00
8 - 0  
Sön 7/5 18:00
1 - 4  
Lör 29/4 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 24/04 13:57 
Fotboll - Startsida, 31/03 10:43 
Fotboll - Startsida, 22/03 10:28 
Fotboll - Startsida, 15/03 16:20 
Fotboll - Startsida, 21/02 11:11 
Fotboll - Startsida, 10/02 14:01 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 24/05 14:36 
Värmdö IF, 09/05 13:47 
Värmdö IF, 17/04 12:50 
Värmdö IF, 20/03 09:55 
Värmdö IF, 15/03 15:35 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif