2-0         Jesper Bolander (Lamin Allen)

3-0         Binjam Habtegergish (Andreas Kotisopoulos Holmberg)

Dagens bollkallar hämtar vi från P07-vit, vill börja med att tacka dom för en bra insats, och även ledare/föräldrar som bemannade cafeterian & grillen.

Jocke

Lamin, Linus, Youssri, Addi

Joseph

Avbytare: Lukas, Nikola, Wille, PG, Nicho, Sami, Challe

Vi är förberedda på att Västerås ska sätta hög press, vilket dem gjort hittills när vi sett dem. Först 10 minuterna är vi inte där riktigt och Västerås tillåts ha en del boll och pressar oss högt.

I 10:e minuten vaknar vi till, med hjälp av en soloraid av Lamin som skapar en hörna. Vi är mer aggressiva nu.

Binjam nickar över.

Vi tar över mer av spelet och kommer runt på kanterna, denna gång skapar vi en farlighet via Addi & Lamin på vår högerkant, avslut Joseph, över. Vi rör oss mycket bra, och byter platser med varandra, framför allt Addi, Lamin, Joseph.

Jocke startar väldigt stark, och dominerar balansen.

I 26:e bryter Addi igenom, och borde nog haft en straff, men domaren viftar avvärjande.

Ny hörna i minut 29, återigen nick  av Binjam, men han får ingen bra träff.

Återigen bra kantspel, denna gång växelspel mellan Linus, Addi Joseph där Linus får ta avslutet, dock lite svagt avslut. Bra spel med bra aggressivitet har vi nu.

Vi har en total dominans nu, och i 35:e kommer en underbar genomskärare av Emil till en fint löpande Lamin, som lobbar över en utrusande målvakt, bollen är inne, hävdar Lamin, det tycker inte domarna, deras back hinner rensa på mållinjen.

I 38:e återigen runt på kanten via Addi, inspel, till Lamin som avslutar med nick. Dock resultatlöst.

I 43:e får VIK en farlig frispark, som dock blir resultatlös, vi går till paus vila med 0-0

Andra halvlek startar i lägre tempo, men vi har kontroll, tycker vi.

Från ”ingenstans” kommer en VIK spelare fri, men Binjam hinner emellan med en fot, till hörna.

Vi skapar 2 hörnor tätt efter varandra, resultatlösa dock.

I 54:e minuten, Lamin gör sig fri och tar sig in starffområdet, skott i första stolpen.
Vi fortsätter ösa på, och har nu fått upp tempot igen, Addi avslut, resultatet blir en hörna, som sedan Emil nickar, men utan resultat.

I minut 61 händer det vi längtat efter, 1-0 av Joseph som frispelas av Jocke och sedan kyligt sätter bollen i nät.

63:e tar Youssri på sig ett gult kort, vilket innebär att han är avstängd nästa match.

I samma minut gör vi också vår första byte,

just nämnda Youssri ut

Wille in.

65:e minuten startar Lamin show, han gör bort sina bevakare, och frispelar Jesper på bortre stolpen, som bara har att sätta till foten, 2-0

Proppen ur!

VIK orsakar en frispark i farligt läge till oss, tyvärr drar vi på oss 2 st gula kort för att vi reagerar efter det, Addi & Jocke får varsitt gult. Inte bra killar!

3-0, frisparken, Wille petar kort till Addi som chippar bollen elegant fram till en löpvillig Binjam som chippar bollen snyggt över målvakten.

I 70:e gör Addi sig fri och tar sig in i straffområdet till vänster, fälls och domaren blåser straff.

Här passar vi på och gör vårt andra byte, i minut 70

Joseph ut

Challe in

Jocke kliver fram och ska slå den.

Jocke, en av matchens giganter i Värmdö slår en okej straff som målvakten dock gör en bra räddning på.

Fortfarande 3-0, och vi äger matchen, i 77:e ytterligare ett onödigt gult kort, denna gång Linus.

Efter detta går vi ner oss, och matchen tappar i fart.

84:e gör vi byte nr 3, Addi ut Nikola in.

I 88:e Linus igenom  görs ner och vi inkasserar ytterligare en frispark, den vill Wille ta.

Tyvärr högt över (10m typ)

Matchen slutar  3-0 och vi tar välförtjänt 3 poäng.

En gedigen insats av hela laget, matchen lirare blev Jesper Bolander som fick mottaga ett pris av Adidas som var matchen sponsor.

Men det var flera i hemmalaget som gjorde en mycket bra insats.