Damlag

Publikrekord och en härlig seger
2018-09-10 13:58
Vilken kväll på Värmdövallen. Härligt väder, hamburgare på grillen, serieledande och obesegrade Ösmo GIF på besök och hela 119 åskådare som tog en paus från valet för att komma till Vallen och stötta oss. Otroligt roligt, och precis som vi hoppades på så slår vi vårt tidigare publikrekord, stort tack!

Vi tar kommandot i matchen direkt och har bra rörelse i vårt anfallsspel och för matchen högt upp i banan. Spelet är som väntat fysisk tufft och båda lagen krigar hårt i närkamperna, men spelmässigt är det Värmdö som har det mesta första 20. Ösmo är dock vassa på kontringar och är tunga att möta. Framförallt har de en väldigt stark centrallinje som hela tiden hotar i djupled och där får vi göra lite justeringar för att avlasta vår backlinje, som förövrigt var nästintill felfri denna matchen, som fick hjälp av ett mittfält som täcker väldigt stora ytor och vinner mycket boll.

Vi skapar en hel del chanser men lyckas inte riktigt förvalta dem, trots att vi har jättefina löpningar från kanterna och en hel del lägen. Maddis är hårt punktmarkerad men öppnar upp ytor för andra genom sina löpningar, och våra yttrar jobbar stenhårt både i offensiven och defensiven. Sista 15 av första halvlek kommer Ösmo in mer i matchen och vår backlinje jobbar tillsammans med vårt defensiva mittfält får att inte låta dem skjuta utifrån och ser till att farligheterna Ösmo får är på fasta situationer.
Ösmo får en frispark strax utanför straffområdet, som de påpassligt slår innan vi har fått ordning på muren, men bollen går utanför.

Precis innan halvtidsvilan blir Maddis fälld i straffområdet efter att ha brutit igenom, och domaren dömer straff. Nessi kliver fram till straffpunkten och sätter säkert 1-0 in under ribban.

Båda lagen kommer ut taggade till andra halvlek. Matchen böljar fram och tillbaka och det är en försvarsmässig kamp från båda lagen, där vi har lite längre anfall och Ösmo jobbar mer på kontring, väldigt likt första halvlek. I 77:e matchminuten så får vi utdelning på hörna. Carlberg slår en hörna som vi inte kan avsluta direkt på men som Sandra plockar ner och spelar ut till Carlberg igen som nu tagit sig en bit tillbaka i planen. Hon får på ett fint avslut som söker sig över Ösmos målvakt och 2-0 är ett faktum.

VI har ett visst tryck, men med tanke på den hårda markeringen från Ösmo, så är det våra ytterbackar som tar sig fram i de öppna ytorna som anfallet skapar genom sina löpningar. Både Linnea och Haglund förvaltar ytorna framåt, driver fram med bollen både centralt och på kanterna kommer till ett par lägen för avslut, dock tyvärr utan resultat denna gången.

Ösmo forcerar nu genom att flytta upp mer folk i anfallet Sista 15 minuterna krigar vi i försvaret och Helena har betydligt mer att göra i målet. Vi har en del farliga kontringar men lyckas inte göra mål och där måste vi bli bättre.

I den 83:e gör Ösmo 2-1 på en hörna och sista minuterna blir onödigt spännande, men vårt försvar tillsammans med vår målvakt Helena spelar väldigt uppoffrande den här kvällen och håller tätt och matchen slutar med en 2-1 vinst!

En gedigen laginsats där alla drog sitt strå till stacken och spelade med hjärta och vilja.

Att sedan få jubel och applåder från alla er som var där när vi gick från planen till omklädningsrummet var otroligt och en känsla som man gärna hade stannat i ett par timmar till. Stort tack till er, vi är väldigt glada över att vi lyckades ge er och oss själva en seger och hoppas vi ses snart igen!