Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen Denise!
2019-11-15 12:35
Årets första nyförvärv inför säsongen 2020 är en meriterad spelare med ursprung från Nederländerna. Denise är nyinflyttad på ön och har valt att spela med Värmdö IF. Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med en riktigt duktig spelare och hälsar Denise varmt välkommen! Vi hoppas att hon kommer trivas i vår förening!

Namn: Denise Koorevaar

Position: Målvakt

Född: 1991

Moderklubb:
VV Moerkapelle (pojklag tills jag var 17)

Tidigare klubbar:
RCL, ADO Den Haag, SC Buitenveldert, Sätra SK

Bästa fotbollsminne:
Det måste vara en match mot Ajax 2013. De hade precis startat Ajax damlag det året och vi spelade en träningsmatch mot dem. Det stod 0-0 i 80 minuter. Jag tror att jag räddade hundratals skott. När de slutligen gjorde mål hörde jag bara, ”ÄNTLIGEN” från dem. Matchen slutade 0-1.

Favoritspelare genom tiderna:
Iker Casillas

Om att ansluta till Värmdö IF säsong 2020:
Jag förväntade mig inte att börja igen efter en allvarlig ryggskada som tvingade mig att sluta halvvägs in i säsongen 2018. Nu känns ryggen bra och jag är glad över skriva på med klubben och kan inte bärga mig över att se vad tiden i Värmdö IF har att erbjuda för mig.
Kom och provträna med oss!
2019-10-06 20:18

Vill du spela i ett lag som är ambitiöst och motiverat, 

men har inte tiden till att träna 4-5 ggr i veckan?


Har du varit borta från fotbollen ett tag, 

men skulle vilja komma igång igen?


Vill du utmana dig själv med att testa spel i en högre division

 eller har spelat juniorfotboll och vill prova på seniorfotboll?


Kom och provträna med oss! Vi öppnar upp en del av våra träningar nu i Oktober. Är du intresserad? Kontakta då vår tränare Martihn Sjöstedt 0704501894, martihn@gmail.com eller vår sportchef Per Johansson, 070325 89 98, per@varmdoif.se.


Hjälp oss gärna att sprida budskapet genom att dela, dela, dela, det här inlägget 😍💙

Sista seriematchen hemma för säsongen
2019-09-05 17:38

På Söndag spelar vi vår sista hemmamatch för säsongen när Ösmo GIF FK gästar Värmdövallen. Matcherna mot Ösmo brukar vara jämna. Förra årets möten slutade med en vinst vardera, båda med slutresultatet 2-1. Även vårens match slutade 2-1 mellan lagen, men tyvärr för oss i en Ösmovinst. Vi är revanschsugna!
Det är dessutom otroligt jämnt mellan lagen i tabellen där Värmdö ligger på en sjätteplats, bara en poäng före Ösmo på sjundeplatsen. 

Vi hoppas att ni kommer och stöttar oss på läktaren en sista gång detta året, det betyder väldigt mycket för oss! Matchstart 19:00 #allatillvallen!

Vinst i hemmaderbyt
2019-09-02 17:39

Söndagens derby hemma på Värmdövallen mot Järla IF inledes med en tyst minut i samband med den tragiska händelsen tidigare i veckan där en ung kvinna blev bragd om livet. Ett offer för ett meningslöst ökat våld i vårt samhälle. Ndella Jack från Fisksätra hade framtiden för sig, men blev bara 18 år gammal. Under säsongerna 2013-2014 var hon aktiv i Värmdö IF och spelade ungdomsfotboll i Värmdös flickor 01 och var en mycket omtyckt lagkamrat hos spelare och ledare. Våra tankar går till Ndellas nära och kära. Vi hoppas att de kan finna styrka i denna svåra stund.

 

Det känns konstigt, oviktigt och sekundärt att rapportera om fotboll i samband med något sådant, men matchen spelades och här kommer således ett matchreferat.

 

Vi startar bra och har ett större bollinnehav än Järla, men skapar väl inte så mycket chanser initialt, även om vi har ett par fina anfall så får vi inte till det sista inspelet.

Järla IF är inte ofarliga. De har kvalitéer i laget och jobbar hårt för varandra på planen men vårt försvar är i bra form och avvärjer det mesta och det som rinner igenom tar Helena hand om som gjorde en stark insats i målet i denna matchen.

 

I mitten av första halvlek skadar Rebecka sitt knä. Då Rebecka redan har två korsbandsskador blir det naturligtvis otäckt att se henne i gräset med smärtor i knät. Färdigspelat för Rebecka och av på bår. Besked från röntgen osv lär dröja ett par veckor men vi hoppas att Rebecka är hos oss så snart som möjligt igen.

 

När Rebecka går av blir vi lite skärrade. Vi har dessutom sedan tidigare matcher bortfall på centrala spelare och får kasta om i våra positioner en hel del. Efter det får vi inte riktigt vårt spel att funka.

Järla gör det bra och gör det svårt för oss. De har ett par riktigt fina chanser men Helena gör ett flertal fina frilägesräddningar. Samtidigt som vi gör en spelmässigt svag match och det är mycket riktigt men också rättvist Järla som gör 1-0. 

Även om spelet inte funkar så är det någonting som hänt de senaste veckorna mentalt. Flera matcher i år har vi säckat ihop i motgång, men de senaste matcherna har det varit precis tvärtom. Så även i denna matchen och det är inget skönspel från vår sida men vi krigar hårt för en kvittering. Så på en frispark av Carlberg plockar ”Monkan” upp en retur och som hon sätter lågt in vid bortre stolpen. ”Monkans” första mål för säsongen kom i rätt tid!

 

Nu är det ställningskamp mellan lagen och vi försöker hitta längre passningar i djupled. Vi går för vinst och i den 88:e matchminuten hittar ”Monkan” högst med huvudet och skarvar till ”Hasse” som lyfter bollen över deras backlinje till ”Maddis” som blir fri och gör 2-1 vilket också blir slutresultatet.

Inte helt rättvist, men då vi har haft ett par orättvisa förluster under året var det för en gång skull skönt med en orättvis seger. 

 

Vi vill tacka Järla för en bra match och önska dem lycka till resten av säsongen. 

Järla IF har resultatmässigt haft en tuff säsong, men som vi sa efter vårens match på Nacka IP så spelar de en trevlig fotboll och är bättre än vad tabellen visar. De har dock en ungt lag med många lovande spelare och får ofta låna in juniorer för att komma till match med tillräckligt med folk och där är kanske förklaringen till deras mindre lyckosamma resultat, då det är svårt att bli samspelta. Vi hoppas och tror att de kämpar vidare!

 

Nästa match är vår sista hemmamatch, söndagen den 8:e September. För motståndet står Ösmo som efter vinst mot BKBK i förra omgången nu bara är en poäng efter oss. Det börjar bli riktigt spännande och vi hoppas att vi hinner få tillbaka skadade spelare innan helgens match. Hoppas vi ses då!
En hedersam 1-0 förlust mot Mälarhöjden
2019-08-27 09:25

Tredje matchen på 8 dagar och en lång vecka går till sitt slut. Vi tar oss till Mälarhöjden för en tuff bortamatch mot serietvåan MIK med en lite lätt sargad trupp. Några bortfall, en hel del ömma kroppar, men samtliga motiverade efter den senaste tidens lyft både moraliskt och spelmässigt.

 

Det är dock Mälarhöjden som börjar bäst. Ett duktigt lag med många bollskickliga spelare och mycket rörelse i sitt anfallsspel. Vi får jobba hårt i vår defensivt och gör det väldigt bra, men våra kontringar funkar inte alls och de första 15 minuterna slår vi bort alldeles för många enkla passningar som gör att vi tappar boll och blir återigen tillbakapressade. 

 

Mälarhöjden radar upp chanser, dock de flesta utifrån pga. ett lysande försvarsspel av vår backlinje och centrala spelare. Mälarhöjden spelar ett fint kortpassningsspel och vi får jobba hårt. Tova räddar en boll på mållinjen, Helena får boxa bort några hörnor, vi blockerar skott och spelar väldigt uppoffrande.

 

När vi passerar ca 30 minuter har vi inte haft ett skott på mål. Men vi jobbar hårt för varandra och succesivt börjar passningarna bli bättre i uppspelen och vi jobbar oss in lite mer i matchen. Vi saknar dock skärpa i de avgörande passningarna och har fortsatt svårt att skapa riktiga målchanser. Sista 10 på första halvlek är ganska tempofattiga från båda lag, vilket inte är konstigt.

 

Andra halvlek börjar lite som första. Mälarhöjden kommer upp med mycket folk och tar ganska stora risker med mycket överbelastning med sina ytterbackar. Vi har till en början lite svårt att hantera det och de gör 1-0 redan 3 minuter in i andra halvlek när vi flyttar över för hårt och tappar den bortre spelaren som på Mälarhöjdens spelvändning blir ren med bollen och kan enkelt spela in den i straffområdet för ett placerat enkelt men snyggt avslut. 

 

Vi jobbar oss in i matchen och håller vårt tempo medans Mälarhöjden tycks slå av lite på takten. Kanske börjar de bli trötta, men vi får mer och mer ut av vårt spel och i den 50:e minuten får vi ett 3 mot 1 läge, med ett spel snett inåt bakåt på Rebecka som tyvärr träffar rakt på målvakten. 

 

Tove Bergström gör sin första match för året och direkt efter att hon har blivit inbytt får hon en passning i sidled från ”Maddis” centralt vid straffområdeslinjen men går för mycket på kraft och bollen går precis ovanför ribban. Riktigt nära!

 

Nu är det mer och mer Värmdö. Vi kommer på fina kontringar och är ofta övertaliga i våra anfall. Vi radar upp många fina chanser och vid ett tillfälle har vi 3 solklara chanser inom loppet av 3-4 minuter där något av dem borde resultera i mål, men idag funkar inte målskyttet. Mälarhöjdens mittbackar jobbar hårt i djupled och är tyvärr ofta först på sista passen, lite också pga. felvärderingar i våra löpvägar in i boxen. Mälarhöjdens målvakt gör också en fin räddning på ett skott snett utanför straffområdet som hon petar ut till hörna.

 

85:e matchminuten. ”Maddis” spelas fri av Linnéa i djupet. Offside? En felbedömning på nästan 3 meter då mälarhöjdens mittback släpar. Surt.

 

I matchens sista minut får vi dessutom ett två mot noll läge som vi bränner och det är signifikativt för vår andra halvlek.

 

Vi gör en strålande insats mot ett duktigt och bollsklickligt Mälarhöjden där vi nog tycker att vi förtjänar minst oavgjort, efter strålande försvarspel och en andra halvlek där vi aldrig slutar jobbar men inte får utdelning på våra chanser. 

 

Nu väntar våra två sista hemmamatcher för säsongen, matcher som vi ska vinna för att säkra kontraktet i div3. Först ut är Järla den 1 sep, följt av Ösmo den 8 sep. Vi behöver allt stöd vi kan få och har en uppåtgående formkurva! Hoppas vi ses på vallen!

Matchen mot Huddinge slutar oavgjort
2019-08-23 18:05

Så var höstens andra match spelad, denna gång mot Huddinge IF på Källbrinks IP i onsdagskväll. En mittenkamp i serien mellan för i alla fall för stunden två jämna lag som ligger femma respektive sexa.

 

Vardagsmatcher är ofta komplicerade eftersom det sällan finns uppvärmningsytor i Stockholm. Så även denna gång, där vi vänligt fick låna en 15x15 meter yta på en stenhård gammal plan av vänliga själar som släppte lite träningsyta till oss. Inte Huddinges fel naturligtvis, eftersom matchen är flyttad till en träningstid, men likväl inte optimalt och med en tuff match för bara några dagar sedan hade stela och ömma kroppar med småskavanker och diverse känningar behövt ordentligt med tid att värma upp.

 

Vi startar matchen svagt och spelar fast oss gång på gång på egen planhalva. Huddinge tar vara på våra misstag och är organiserade i sin höga press och skapar tidigt lägen, ett par riktigt farliga, dock från distans. 

 

I den 12:e matchminuten, efter en hörna står det 1-0 till Huddinge. Ett inlägg går mot en Huddinge spelare som Lundén följer med, men bollen tar oturligt på Lundéns knä och i. 

 

Vi tvingas till flera byten ganska tidigt. En sträckning på Rebecka, en stukad fot på Tova som får gå av resten av matchen och Carlberg med magsmärtor gör att vi får flytta runt i positionerna på planen, då vi redan tidigare saknar spelare på centrala positioner.

 

Första halvlek fortsätter som den började. Vi försvarar oss bra, men ger bort bollen när vi ska anfalla och får börja om. Men vi viker inte ner oss mentalt, som vi gjort så många ggr det senaste, utan i slutet av halvleken spelar vi till oss några längre anfall och det är just ett sånt som resulterar i 1-1 i den 41:a minuten, när bollen till slut hamnar hos ”Maddis” som nickar över en back, vänder bort en annan och lobbar in bollen från straffområdeskanten. 

Inte rättvist, men likväl precis vad vi behövde.

 

Energin är hög vid halvtidsvila och känslan när vi går ut i andra är positiv. Vi startar dock inte bra och får försvara oss mycket första 10. Sen börjar vi jobba in oss i matchen och det känns som om vi har mycket mer energi än Huddinge. 

 

Vi jobbar oss in i matchen och skapar bättre anfall. Vi har ett par chanser, även om de inte är så många som är riktigt farliga. I en 20 minuters period är det mest Värmdö och Huddinge ser trötta ut och slår mest långt. Sen släpper vi in Huddinge lite i matchen igen på slutet, men vi fortsätter att försvara oss bra och Huddinge har svårt att skapa riktiga målchanser.

 

I 93:e får Huddinge en hörna som varken Värmdöspelare eller Huddingespelare är intresserade av att möte med pannan och den rinner rakt igenom. 

Matchen slutar 1-1, ett rättvist resultat med 1 halvlek till vardera lag.

 

Vi vill också passa på att lyfta domare Moa Wettby för en strålande insats, kanske den bästa domarinsats vi upplevt i år. Mycket duktig och vi hoppas att vi ses igen.

 

Nu väntar Serietvåan Mälarhöjdens IK borta på söndag. En tuff utmaning, där vi hoppas på upprättelse sen debaclet i våras.  

 

Tack alla ni som kom till Källbrinks IP och stöttade oss! Hoppas vi ses på söndag.

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 16/10 20:00
2 - 7  
Sön 29/9 18:30
6 - 0  
Lör 21/9 14:00
4 - 1  
Sön 15/9 12:00
0 - 5  
Sön 8/9 19:00
1 - 2  
Sön 1/9 16:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 25/11 14:37 
Fotboll - Startsida, 21/11 14:39 
Fotboll - Startsida, 19/08 09:59 
Fotboll - Startsida, 01/07 11:58 
Fotboll - Startsida, 17/06 14:28 
Nyheter från föreningen
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif