Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sundbyberg - Värmdö 1-1
2019-02-19 15:57
Inför avspark

Här kommer sent omsides ett matchreferat från säsongens första träningsmatch.

 

Efter en isig vinter och relativt få utepass var det äntligen dags att spela match. Rissne IP var fri från isfläckar och Sundbybergs tränarstab stod in i det sista och fixade till kanterna, en eloge till dem. Vi fick dock likväl kona en linje ny linje en meter in längs ena sidan, då vi ansåg det för riskabelt med is och snös så nära planen, men det funkade utmärkt.

 

Matchen sätter igång och vår start blir lite trevande till en början för båda lagen, men det är Sundbyberg som tar ledningen ganska tidigt i matchen, genom deras duktiga högerytter som på en fin pass bryter sig loss i djupled och placerar bollen i mål. 

Det är också högerkanten som Sundbyberg skapar sina lägen i första halvlek och vi jobbar med att stänga den ytan.

Vi skapar också en hel del, framförallt från våra kanter, och ca 25 in i matchen så sätter Emelie 1-1 efter en fin löpning in från vänster. Första halvlek står och väger och vi har lite svårt att skapa längre anfall. Likadant är det för Sundbyberg och det blir en ganska svajig halvlek som väger fram och tillbaka.

 

Vi roterar mycket byten för att ge alla speltid men också för att vi har lite tunt på vissa positioner och ”för många” på andra, och med många borta (sjukdomar, bortresta) har vi kallat in Molly Müllersdorf från F05 till truppen, som gör sin debut i a-laget samt byts in i slutet av första halvlek. 

 

I andra halvlek ser försvaret mycket bättre ut och vi skapar en del chanser. Sundbyberg är inte ofarliga de heller men vår målvakt för dagen Stella gör flertalet fina räddningar.


Ny för i år är Sofia Törnberg som spelar sin första match med laget. Sofia kom till laget i höstas men var inte tillåten att spela matcher, så det här var hennes debut och vi ser att hon kommer bidra mycket med sin rutin och sin förmåga att styra tempot i speluppbyggnaden.

 

Matchen slutar 1-1 och är en perfekt träningsmatch som både gav svar och ställde frågor, precis som en träningsmatch ska vara! Många bra prestationer, och en del saker som vi behöver justera innan serien drar igång.

 

Vi vill passa på att gratulera Molly Müllersdorf till en fantastiskt fin matchdebut i A-laget. 60 nästintill felfria minuter och ett moget och lugnt uppträdande både på och utanför planen redan vid 13 års ålder visar att Molly blir väldigt spännande för framtiden och vi ser fram emot att följa hennes utveckling och framförallt säsongen i Flick-U.


Vi vill också passa på att tacka Sundbyberg för ett mycket trevligt bemötande och önskar dem lycka till i div 4A denna säsongen!

Division 3 nästa!
2018-11-14 16:04
Glada nyheter, Vi är otroligt stolta över att presentera att Värmdö IFs damlag kommer att spela division 3 fotboll säsongen 2019! För andra året i rad tar vi klivet upp i nästa division, fantastiskt roligt!

Igår på Stockholms Fotbollsförbunds Repskapsmöte spikades serierna inför 2019 där Värmdö IF presenterades i divison 3B (1 av 2 division 3 serier i Stockholm).

De andra lagen i serien är:
Bagarmosse/Kärrtorp BK
Huddinge IF
IFK Haninge (Uppflyttad)
Järla IF FK
Mälarhöjdens IK Fotboll
Nacka Allstars DFF
Rågsveds IF
Skarpnäck FF
Värmdö IF (Uppflyttad)
Ösmo GIF FK (Uppflyttad)

Vi ses i vår!
Vill du spela med oss?
2018-10-10 14:31
Är du redo för en ny utmaning eller du varit ifrån fotbollen ett tag och saknar den? Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med ett motiverat lag som vill framåt? Kom och provträna med oss!

Värmdö IFs damer är ett lag med spelare i åldrarna 16-40+ som sedan omstarten inför säsongen 2017 tagit klivet från division 5 och som nykomlingar i division 4 innevarande säsong slutat på en tredjeplats. Huruvida det räcker till för avancemang till division 3 redan nästkommande säsong är fortfarande oklart och det låter vi vara osagt tillsvidare, men det här är bara början på vår resa!

Vi öppnar upp för provträning med start nästa vecka. Därefter kommer vi fylla på med nya datum åtminstone oktober ut.

Intresserad? Hör av dig till Martihn Sjöstedt, tränare, på 070-4501894 eller martihn@gmail.com för mer information och ett inledande samtal.
3:e platsen i div 4B säkrad
2018-09-30 21:11

Sista bortamatchen och näst sista seriematchen för året åker vi till Kärsby IP för att möta Norsborg. 
Efter att redan klara seriesegrarna Ösmo förlorat mot IFK Haninge på Fredagen så var chanserna till en andraplats tyvärr borta, men med Hanviken jagandes bakom hade vi ändå chans att säkra 3:e platsen.

Innan matchen pratar vi om att inte ha bråttom, att se till att föra spelet och inte gå för tidigt med avgörande passningar. Vi startar starkt och har stort bollinnehav redan från början. Det är tydligt att Norsborg vill ligga lågt och försöka kontra. Vi skapar en hel del chanser i första, både utifrån och genom instick, men har väldigt svårt att göra mål. Lägg där till två avslut i ribban, så börjar det bli lite frustrerande att vi inte får in bollen. Men så på en fin hörna från Linnéa så kommer ”Kärran” upp högst och nickar resolut in 1-0.
Norsborg har även de några chanser. 2 ggr kommer de igenom på friläge men Helena avvärjer utan problem. 

Andra halvlek drar igång och nu använder vi oss av mittfältet på ett helt annat sätt och förflyttar boll mellan Norsborg lagdelar. Vi kommer till fler och fler chanser, men Norsborgs vikarierande Målvakt (utespelare) är förvånansvärt stark. Hon räddar flera skott utifrån och även ett friläge. Norsborg har egentligen ingenting i den andra halvleken och börjar se riktigt trötta ut.
2-0 kommer även det på hörna, denna gång från Carlberg som även hon hittar ”Kärran” som nickar in sitt andra för dagen, ja faktiskt andra för säsongen!

Bara minuter senare hittar Tove igenom till Haglund med en fin boll igenom Norsborgs backlinje som Haglund förvaltar väl. 3-0.

Härifrån är det bara Värmdö. Tove har ett avslut från mittcirkeln som tar i kryssribban. ”Hasse” har ett avslut som Norsborgs målvakt gör en monsterräddning på och så här håller det på, våg efter våg, men bollen vill inte in.
Men till slut kommer fjärde målet. ”Hasse” halkar när hon slår ett inlägg som blir till en perfekt flack boll som Haglund drar in över målvakten på volley. 4-0!

Både ”Kärran” och Haglund är nära hattrick, först ”Kärran” på hörna men tyvärr inte i mål denna gång, och sen Haglund med en boll i stolpen några minuter ifrån slutet. Matchen slutar 4-0, med mersmak och en riktigt bra andra halvlek framförallt.

Nu har vi säkrat 3:e platsen! Den vill vi fira med er, så se till att komma till Vallen den 7:e oktober 16:00 för vår sista hemmamatch! Mer info kommer under de närmaste dagarna, men boka kalendern redan nu

Vinst mot Saltis, men mycket att förbättra
2018-09-17 16:22
Vissa matchreferat är roligare att skriva än andra. Det här är ett av de mindre roliga slagen, trots en vinst borta mot Saltis.

Efter en fantastiskt stark prestation mot serieledande Ösmo och en riktigt bra träningsvecka så åker vi till Saltsjöbaden för att möta 7:an i tabellen.

Vi pratar innan matchen om vikten av att vi absolut inte får känna oss bekväma eller underskatta Saltsjöbaden då vi vet att de är ett lag som spelar med mycket energi om de känner att de är med i matchen. Vi vill gå ut och göra avtryck med en gång och sätta prägel på matchen och behålla bollinnehavet.

Och visst ser det lovande ut när vi redan efter ett par sekunder hittar Emelie på kanten som kliver förbi sin back och slår in bollen fint till en rusande Emilija som placerar bollen in vid stolpen.

Bara några minuter efter vårt mål för Saltis en hörna. 1-1, och det börjar bli riktigt tröttsamt att vi inte kliver in helhjärtat på hörnorna, tappar markering, tittar boll och tvekar när vi ska upp i nickduell.

Efter det är det inte mycket som fungerar. Det är energilöst, vi är knappt tvåa på bollen, vi ger bort bollinnehavet gång på gång och gör nog inte en återerövring vid bolltapp på hela halvleken. Det är rent ut sagt bedrövligt.

runt 40 minuter in I matchen får vi en straff efter hands i Saltis straffområde, som Angelica säkert sätter. 2-1.

Saltis sliter hårt men har inte heller något spel utan slår långt och försöker gå runt på kanterna, vilket vi hanterar. Så det är inte svårt att summera första halvlek som årets sämsta utan konkurrens. En rent bedrövlig fotbollsmatch så här långt.

I halvlek snackar vi om att göra jobbet för varandra och vårda bollinnehavet. Vi blir bättre på det ena, men på snudd till sämre på det andra, även om första 7-10 ser helt ok ut och vi rullar lite boll.
Intensiteten är dock högre och vi jobbar hårdare.. Men vi stressar varenda gång vi har bollen och det är inte mycket mer att säga om den här matchen. Säsongens lågvattenmärke blir alltså en 2-1 vinst, vilket känns lite märkligt..

Nya tag, ny vecka och ny match på Söndag, den här gången hemma mot Aspudden-Tellus. Hoppas vi ses.
Publikrekord och en härlig seger
2018-09-10 13:58
Vilken kväll på Värmdövallen. Härligt väder, hamburgare på grillen, serieledande och obesegrade Ösmo GIF på besök och hela 119 åskådare som tog en paus från valet för att komma till Vallen och stötta oss. Otroligt roligt, och precis som vi hoppades på så slår vi vårt tidigare publikrekord, stort tack!

Vi tar kommandot i matchen direkt och har bra rörelse i vårt anfallsspel och för matchen högt upp i banan. Spelet är som väntat fysisk tufft och båda lagen krigar hårt i närkamperna, men spelmässigt är det Värmdö som har det mesta första 20. Ösmo är dock vassa på kontringar och är tunga att möta. Framförallt har de en väldigt stark centrallinje som hela tiden hotar i djupled och där får vi göra lite justeringar för att avlasta vår backlinje, som förövrigt var nästintill felfri denna matchen, som fick hjälp av ett mittfält som täcker väldigt stora ytor och vinner mycket boll.

Vi skapar en hel del chanser men lyckas inte riktigt förvalta dem, trots att vi har jättefina löpningar från kanterna och en hel del lägen. Maddis är hårt punktmarkerad men öppnar upp ytor för andra genom sina löpningar, och våra yttrar jobbar stenhårt både i offensiven och defensiven. Sista 15 av första halvlek kommer Ösmo in mer i matchen och vår backlinje jobbar tillsammans med vårt defensiva mittfält får att inte låta dem skjuta utifrån och ser till att farligheterna Ösmo får är på fasta situationer.
Ösmo får en frispark strax utanför straffområdet, som de påpassligt slår innan vi har fått ordning på muren, men bollen går utanför.

Precis innan halvtidsvilan blir Maddis fälld i straffområdet efter att ha brutit igenom, och domaren dömer straff. Nessi kliver fram till straffpunkten och sätter säkert 1-0 in under ribban.

Båda lagen kommer ut taggade till andra halvlek. Matchen böljar fram och tillbaka och det är en försvarsmässig kamp från båda lagen, där vi har lite längre anfall och Ösmo jobbar mer på kontring, väldigt likt första halvlek. I 77:e matchminuten så får vi utdelning på hörna. Carlberg slår en hörna som vi inte kan avsluta direkt på men som Sandra plockar ner och spelar ut till Carlberg igen som nu tagit sig en bit tillbaka i planen. Hon får på ett fint avslut som söker sig över Ösmos målvakt och 2-0 är ett faktum.

VI har ett visst tryck, men med tanke på den hårda markeringen från Ösmo, så är det våra ytterbackar som tar sig fram i de öppna ytorna som anfallet skapar genom sina löpningar. Både Linnea och Haglund förvaltar ytorna framåt, driver fram med bollen både centralt och på kanterna kommer till ett par lägen för avslut, dock tyvärr utan resultat denna gången.

Ösmo forcerar nu genom att flytta upp mer folk i anfallet Sista 15 minuterna krigar vi i försvaret och Helena har betydligt mer att göra i målet. Vi har en del farliga kontringar men lyckas inte göra mål och där måste vi bli bättre.

I den 83:e gör Ösmo 2-1 på en hörna och sista minuterna blir onödigt spännande, men vårt försvar tillsammans med vår målvakt Helena spelar väldigt uppoffrande den här kvällen och håller tätt och matchen slutar med en 2-1 vinst!

En gedigen laginsats där alla drog sitt strå till stacken och spelade med hjärta och vilja.

Att sedan få jubel och applåder från alla er som var där när vi gick från planen till omklädningsrummet var otroligt och en känsla som man gärna hade stannat i ett par timmar till. Stort tack till er, vi är väldigt glada över att vi lyckades ge er och oss själva en seger och hoppas vi ses snart igen!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/2 15:00
1 - 1  
Sön 7/10 16:00
0 - 2  
Lör 29/9 16:00
0 - 4  
Sön 23/9 16:00
2 - 0  
Sön 16/9 18:30
1 - 2  
Sön 9/9 18:00
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 28/11 17:33 
Fotboll - Startsida, 06/10 09:41 
Fotboll - Startsida, 03/10 18:15 
Fotboll - Startsida, 20/06 23:03 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:37 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 09/01 13:39 
Värmdö IF, 28/12 16:32 
Värmdö IF, 02/07 09:24 
Värmdö IF, 25/05 12:13 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif