Seger i bortamötet mot Skogås-Trångsund
2017-09-07 12:25

Fler bilder (+7) >>
Ett revanschsuget Värmdö åkte till Nytorps Mosse för 3:e bortamatchen på raken, mot ett Skogås som blandat och gett men som också har levererat ett par starka resultat det senaste, t.ex. förra helgens vinst mot serietrean Hanviken.

Med lite skador i truppen så var vi tvungna till en del justeringar där en del spelare fick spela på lite ovana positioner. Matchen börjar i ganska högt tempo och Skogås trycker på. Redan i 8:e minuten gör Skogås 1-0 genom en djupledsboll mellan våra mittbackar som kanske är något passiva, men där Helena faktiskt räddar friläget. Dock är Skogås först på returen. Det bli dock också sånär på det enda misstaget vår backlinje gör i den här matchen. Tillsammans med ett kompakt och löpstarkt mittfält så gör backlinjen en av sina bästa matcher i år, och då spelar Isa på en ovan vänsterbacksposition och Linnea Lorentzon, inlånad från F02, fullständigt stänger deras vänsterkant. 
Med det sagt så skapar Skogås-Trångsund ändå en hel del chanser, och även Helena får visa vad hon kan och gör en jättematch. 

Vi har väldigt många chanser i första halvlek och bränner nog 4 frilägen de första 35 minutrarna. Skogås är dessutom duktiga på att ställa offside och vi springer mycket offside i första. Dock är det en riskabel taktik med endast en domare och det är på en djupleds boll från inhoppande Bisse som Emelie Karlström gör sitt första mål för kvällen på.

I slutet av första halvlek faller Angelica Ekdahl-Lundmark illa på bollen och landar på handen. Skriken av smärta var riktigt jobbiga att höra och jag tror bägge lagen blev lite tagna. Riktigt snyggt av både spelare och ledare i Skogås-Trångsund som hjälpte till både med jackor och att hjälpa Angelica av planen i väntan på ambulansen. Väl på sjukhuset visar det sig att handleden är av på 3 ställen och Angelica väntar nu på tid för operation. Vi hoppas på en snabb läketid, men tyvärr ser det nog ut som att i alla fall merparten av säsongen är över för Angelica.

I andra halvlek tar vi kommandot direkt och pressar högt. Emelie läser påpassligt av en passning till deras högerback och lyckas bryta och gå på mål. 1-2!

3-1 kommer inte långt efter när Emelie, som verkligen hade islossning ikväll, drar till långt utifrån kanten och bollen letar sig över målvakten, som står långt ute, och in i mål.

Med få avbytare och småskador lite här och var så har vi ändå bra kontroll på matchen fram tills sista 10. Skogås-Trångsund, som verkligen har blivit ett bättre lag under säsongen sen hemmamötet, försöker forcera och det är stundtals lite darrigt och rörigt, med trötta ben och ovana positioner. Återigen får Helena visa vad hon kan och har två dubbelräddningar de sista 7-8 minutrarna. Vi håller dock undan och vinner med 3-1, en seger vi ska vara väldigt stolta över. Att efter vår storförlust sist med ett tidigt baklängesmål, börja denna matchen med ett tidigt baklängesmål och sen vända och vinna, dessutom mot ett bra lag, är vi väldigt nöjda med. 

Nästa match spelar vi hemma på Vallen den 17 sept. Då står Sickla för motståndet. Välkommen!
Vendelsö för starka
2017-08-31 11:10

Fler bilder (+12) >>
Efter en väldigt jämn match innan sommaren mot Vendelsö där vi förlorade med 2-1 på hemmaplan var det då dags för returen på Vendelsö.

Vi hade en bra känsla och var taggade inför matchen. Naturligtvis en viss nervositet, men inte på ett negativt sätt.

Matchen börjar som väntat i ett högt tempo och Vendelsö sätter hög press. Redan i inledningen har vi svårt att hitta rytm i spelet, gör lite för många tekniska misstag och blir överkörda på mitten av Vendelsös mittfält som gång på gång får sticka in bollar genom vår backlinje, något som faktiskt står sig hela matchen, och utnyttja sina snabba kantspelare och gör 1-0 redan i 8:e matchminuten.
Tyvärr är vi dessutom, precis som i vårens möte mot Vendelsö, passiva på deras hörnor och Vendelsö är väldigt duktiga på att förvalta dem. De hinner med både ett mål och en nick i ribban i första halvlek, som resultat på hörnor.
Vi förändrar vår uppställning och jobbar med fler spelar i mitten i hopp om att stoppa inspelen och det blir lite bättre, men Vendelsö är skickliga och gör väldigt få misstag i passningsspelet.

I halvlek står det 3-0 till Vendelsö och vi måste gå framåt, men de är skickliga och har ett väldigt högt tempo, med många snabba spelare och de jobbar hårt för varandra, samtidigt som vi slår bort väldigt mycket passningar och inte förvaltar vårt bollinnehav när vi väl har det. Vendelsö gör 4-0 i 51:a och vi har rejäl uppförsbacke. Men inställningen på laget är det inget fel på. Vi sliter hårt och kommer väl lite närmare Vendelsös mål men skapar egentligen väldigt lite chanser och de chanser vi har är lätta för Vendelsös målvakt att avvärja. Men när vi väl får in bollen med 20 minuter kvar så får vi ett litet lyft i moral. Det blir dock kortvarigt då en resning från halva plan letar sig in i vår målbur från ingenstans och när man möter så bra lag som Vendelsö så är det tufft att dessutom släppa in slumpmål och där är matchen över. 

Vendelsö rullar in segermålet på en kontring 83:e, återigen vi en djupledsboll mot en kantspelare som löper påpassligt diagonalt in bakom våran backlinje, som så många ggr förr i matchen. 

Kanske lite väl stora siffror, men det är bara att lyfta på hatten och gratulera Vendelsö till ytterligare en seger mot oss och den här gången var de betydligt bättre än vad vi var. Utan tvekan den svåraste matchen vi har spelat i år.

Nu laddar vi om inför Skogås borta på onsdag och tar nya tag!

Ett fall framåt igen
2017-08-27 19:48
Efter två raka förluster åkte vi till Ingarö för att spela en match som vi visste skulle bli tuff. 
Vi börjar starkt och har väl egentligen kontroll på hela första halvlek, där Ingarö har ett par kontringar som vi stoppar. 2 mål hinner vi med, ett på en straff som "Nessi" säkert placerar in, och ett friläge av Maddis, framspelad av Linn.

I andra halvlek står vi lite på hälarna i början, samtidigt som Ingarö forcerar framåt och är hungriga. Ingarö rullar boll fint och hotar i djupled flera gånger, men våra backar vinner duellerna i djupled. Sen kommer vi in bättre i matchen och med Ingarö pressande framåt för reducering får vi fler kontringschanser, och ska man vara petig kanske vi borde satt fler chanser. Men vi lyckas göra två mål till, ett på en frispark som Maddis slår in med vänster och ett fint spelmål där vi kontrar via kanten följ av en soloräd i och omkring straffområdet av Maddis som slår ett lågt inlägg som Linn påpassligt slår in i med en bredsida.


En rolig match mot ett duktig Ingarö och viktigt med en vinst för självförtroendet inför kommande match. 
Vi vill också passa på att gratulera Linnea Lorentzon och Amanda Stoor för deras debut i damlaget. Felfria insatser från bägge två!

På onsdag väntar Vendelsö borta, en viktig match för att bibehålla serieledning. Vendelsö ligger endast 2 poäng efter och har dessutom en match mindre spelad.
Förlust i höstpremiären
2017-08-21 12:37
Då var serien igång och för motståndet stod Boo FF C. 
När vi möttes på Boovallen innan sommaruppehållet åkte vi hem med en 11-1 vinst i bagaget, men vi visste på förhand att ett lag som Boo, som har så mycket spelare i olika divisioner, förmodligen skulle komma med ett helt annat lag till Värmdövallen. Och visst gjorde de det. 

15:55 och ingen domare syns till. Vi ringer och han meddelar att han är på semester och kommer inte döma matchen. En jakt efter någon som kan döma börjar och till slut hittar vi en kille som visserligen inte dömer längre, men som kan tänka sig att ställa upp. Stort tack till alla på läktaren som försökte lösa domarproblemet och tack till Boo för tålamodet.

Matchen är igång och det böljar mycket fram och tillbaka. Vi kommer inte upp i nivå i vårt presspel, det som har funkat så bra under året och det gör oss ängsliga, passiva och faktiskt lite slarviga mot ett Boo som har betydligt mer spets än sist vi mötes.
Vi bränner dessutom ett par klara lägen och i paus ligger vi under med 2-0.

Andra halvlek lyfter vi oss något, men får ingen utdelning för en ganska sent. Vi lyckas kvittera till 2-2, men slappnar kanske av lite efter att vi utjämnat och Boo får göra två snabba och med 10 minuter kvar så har vi återigen underläge med 2 mål. 
2 ramträffar hinner vi med, och Angelica Ekdahl-Lundmark gör mål i sin matchdebut, men tyvärr räcker det inte och vår andra förlust för säsongen är ett faktum.

Frustrerade, men också väldigt taggade går vi in i en ny träningsvecka och ser fram emot bortamatchen mot Ingarö på Lördag.
Förlust i sista matchen innan sommaruppehållet
2017-06-19 14:04
Damlaget har verkligen haft en lysande start, med 7 raka vinster och 40-4 i målskillnad. Men igår kom första förlusten.

Serietvåan Vendelsö IK kom på besök och vi visste att det skulle bli en av de tuffare matcherna den här säsongen. Vallen stekte i solen och det blåste halv storm. Vendelsö spelade en taktiskt rätt match och utnyttjade deras medvind i första halvlek genom att pressa oss hårt och när vi inte klarade att spela oss ur försökte vi slå långt, men bollen vände i luften av den hårda vinden. Tyvärr så hittar vi inte självförtroende att ta oss ur pressen och första halvlek spelas nästa helt och hållet på vår halva av planen, med undantag för några få kontringar och en friläge som Vendelsös målvakt räddar. Vi släpper dessutom in 1-0 på en hörna efter flipper i straffområdet där vi inte får bort bollen.

I andra halvlek har vi både sol och vind i ryggen och jagar kvittering. Tempot är bättre, men Vendelsö utnyttjar sitt övertag och backar hem med backlinje och mittfält så långt att vi inte får nåt utrymme för instick bakom deras backar. Det är väldigt varmt, och många är trötta. Spelet funkar inte som det brukar och det är väldigt frustrerat i laget, men vi fortsätter och pressa och tillslut i 85:e så kvitterar vi genom ett skott utifrån som missbedöms av Vendelsös målvakt i den starka vinden.

Vi fortsätter gå för seger sista 5, men luften går ur lite och Vendelsö får en kontring som vi får till hörna, detta i matchminut 90. På hörnan är vi passiva och Vendelsö får enkelt och ostört nicka in segermålet.. Surt, tufft och inte den avslutning vi ville ha på en nästintill felfri vår. 

Vi gjorde inte vår bästa match helt enkelt, och man kan diskutera huruvida vi hade rätt inställning. Men vi möter också ett riktigt bra lag och då måste alla vara på topp både fysiskt och mentalt. Idag hade vi en sämre dag och det är bara att gratulera Vendelsö för en väl genomförd match. Deras insats ska inte förringas och de höll sig till sin plan hela matchen, trots värmen.
Vi ser fram emot returen och hoppas att vi slipper spela varsin halvlek på ena planhalvan i den matchen!


Tack för stödet! Vi tar nu sommaruppehåll och spelar nästa seriematch den 20:e Augusti hemma mot Boo FF C.

PS. Vår eminente fotograf kunde inte närvara denna gången, så bilder uteblir tyvärr.
Blickarna mot söndagen och vårens sista match
2017-06-15 14:26
Sista matchen för våren stundar och då passar det ju perfekt att möta serietvåan Vendelsö! Vendelsö har ett starkt lag, en bra blandning mellan äldre erfarna spelare och yngre energirika spelare så vi förväntar oss en tuff match att stänga vårsäsongen med.

Vendelsö har på 7 matcher vunnit 5, spelat en oavgjord (mot Hanviken, som vi med nöd och näppe slog borta med 3-2 i 85:e matchminuten) och en förlust, senast mot Boo FF C. Vendelsö är enligt deras hemsida också nystartade fr.o.m i år, precis som vi och har också fått en flygande start. Vi ser fram emot mötet och hoppas på mycket publik! 28 grader varmt och myggfritt väntas på söndag.

Välkommen till Värmdövallen 16:00, Söndagen den 18:e Juni!
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 17/9 19:00
13 - 0  
Ons 6/9 20:00
1 - 3  
Ons 30/8 20:15
6 - 1  
Lör 26/8 16:00
0 - 4  
Sön 20/8 16:00
3 - 4  
Sön 18/6 16:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 07/06 12:17 
Fotboll - Startsida, 31/05 10:23 
Fotboll - Startsida, 05/04 08:29 
Fotboll - Startsida, 14/03 10:00 
Fotboll - Startsida, 13/03 13:25 
Fotboll - Startsida, 07/03 13:11 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 07/07 09:33 
Värmdö IF, 15/05 09:22 
Värmdö IF, 20/04 13:35 
Värmdö IF, 24/03 15:52 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif