2018-03-15 11:07

Driver du eget företag, eller känner nån som gör det, som vill exponeras på Värmdö och samtidigt stötta en grupp fantastiska fotbollstjejer? Då kan vi hjälpa er! Hör av er via meddelande här i gruppen eller till tränare Martihn Sjöstedt 0704501894 om ni vill sponsra vårt damlag. 
Det behöver inte handla om stora pengar och vi har ett färdigt sponsorpaket som vi kan skicka till er. Förhoppningsvis tycker ni att nånting i paketet passar er. Gör det inte det så går det naturligtvis att föreslå andra sätt att sponsra våra tjejer, eller för den delen tacka nej.

Vi hoppas att ni vill hjälpa oss bedriva en högkvalitativ verksamhet för våra Värmdötjejer och att vi får hjälpa er att synas kring en positiv aktivitet på Värmdö.

tack på förhand,
Värmdö IF Damlag

Förlust i snön mot Skogås-Trångsund
2018-03-10 18:49
Vintern vägrar ge sig, men nog såg det positivt ut med planskicket när värmde upp för vår andra träningsmatch för säsongen, hemma mot Skogås.
Planen var blöt, men inte så värst hal, när vi drog igång första halvlek.
Vi kom till matchen med 18 spelare för att få matchträning på så många som möjligt.

Vi börjar inte bra, det är ganska rörigt och stressigt och vi försöker alldeles för ofta med avgörande pass alldeles för tidigt. Skogås pressar på uppåt och gör det bra och spelet böljar väldigt mycket fram och tillbaka, men vi jobbar in oss i matchen och efter ca 30 gör vi 1-0 och spelar helt ok efter det och har mer boll än Skogås sista 15.

I paus gör vi flera byten och börjar bra i andra med bra tryck mot deras mål första 10-15. Men nu regnar det snögubbar på vallen och planen blir väldigt snabbt hal och matchen blir väldigt chansartad. Vi lyckas inte ta tillvara på våra chanser och successivt börjar Skogås hämta sig i matchen och hittar igenom på kontring ett par ggr. Vi avvärjer, men till slut kommer 1-1 på just kontring och strax efter i 75:e så kommer vi lite fel i försvaret och Skogås kommer igenom och sätter 1-2.
Med 10-12 minuter kvar av matchen kommer vi tillsammans med Sogås-Trångsuns överens om att bryta matchen då det är nästan 5cm snö på planen och skaderisken är för stor samt att det helt enkelt är en ganska usel fotbollsmatch från båda lagen.
Matchen slutar 1-2.

Sammanfattat:
- Vi ställdes några bra frågor och fick några nyttiga svar, precis vad en träningsmatch ska ge.
- Nu räcker det väl ändå med vinter?? 😡

Stort tack till driften som jobbade hårt fredag kväll och lördag förmiddag med att få planen spelbar!
Vidare till 8-del i Victoria Cup
2018-03-05 16:16
Gårdagens Victoria Cup 16-del mot IFK Lidingö var en match som vi hade sett fram emot länge. Att få pröva oss mot ett lag som huserar i division 2 östra såg vi som en riktigt kul utmaning.

 

Vi hade en bra känsla i omklädningsrummet med stor fokus och ett lugn där vi pratade om att inte åka härifrån med känslan av att vi kunde gjort lite till. Resultatet och vad som händer i matchen var därför sekundärt.

 

Enligt Victoria Cup reglerna startar vi med 1 straff per divisionsskillnad och därmed hade vi en chans att leda med två mål redan från start.

Men vi bränner vår första straff och lite nervositet infinner sig. Men när Angelica kliver fram för andra straffen och trycker bollen i krysset, då släpper det lite.

 

Matchen drar igång och vi får jobba hårt i defensiven, men skapar ändå en del kontringar framåt. Lidingö söker sina yttrar och lyckas med det, men pga. hårt jobb av våra backar, och en riktigt bra press från vårt mittfält på deras bollhållare tvingar vi dem att gå brett eller brant och de kommer inte riktigt till de farliga lägena. De kommer dock närmre och närmre och det är flera tillfällen med rörigt flipperspel i vårt straffområde som vi lyckas avvärja. I den 26:e matchminuten hittar dock Lidingö igenom vår backlinje och deras snabbe vänsterytter, kommer först på bollen och får till ett inspel i straffområdet och 1-1 är ett faktum.

 

Trots målet känns nerverna under kontroll. De mindre missarna i positioner vi gör justerar vi och vårt mittfält jobbar stenhårt i pressen för att se till att deras bollar ut på kanterna inte ska få slås. Vi skapar också ett par fina anfall och har en hel del bollinnehav, även om det om vi kanske inte kommer till de riktigt farliga lägena.

Men i slutet av första halvlek efter fint spel på vänsterkanten så hittar bollen fram till ”Maddis” som sätter 2-1 precis innan paus.

 

I andra halvlek försöker vi få till ett mål för att punktera matchen. Det känns som om vi är det hungrigare laget och vi märker att vår press ger resultat. Första 20 minuterna har vi mycket chanser och mycket bollinnehav, men Lidingö rullar boll fint och det går fort i spelvändningarna så vi får jobba hårt i våra förflyttningar, och de skapar ett par farliga lägen och kanske framförallt ett friläge där Helena gör en monsterräddning som håller oss kvar i ledning.

Viktigt, eftersom vi strax efter i den 70:e matchminuten sätter 3-1 genom inbytte Emilija Jevtic.

 

15 minuter senare punkterar vi matchen, när vi kontrar in 4-1, målskytt ”Maddis”, och så slutar också matchen.

 

Ett fantastiskt resultat och en otrolig laginsats!

 

Vi vill tacka IFK Lidingö för ett väldigt trevligt bemötande och en trevlig och spännande match.

 

I 8-delen väntar Karlbergs BK. Datum ej fastställt.

Vinst mot BKBK på Stadshagen IP
2018-02-12 10:32

Årets första träningsmatch spelad, mot BKBK.

Första halvlek är lite trevande, men vi ligger rätt med lagdelarna och gör det svårt för motståndarna. Dock är vi lite passiva i pressen vilket gör att de får komma runt på kanterna en del och några farliga chanser skapas, men vi håller nollan till pausen.


I andra halvlek pratar vi om att våga kliva lite mer och det ger resultat. 1-0 kommer tidigt i andra, och vi har bra tryck. Bagarmossen får dock en chans centralt i banan där vi faller lite för långt ner och låter dem få gå på avslut utanför vårat straffområde vilket resulterar i 1-1. 

Efter det är det mest Värmdö och nu är vår press mycket mer aggressiv, vi vinner fler andrabollar och får längre anfall. Nu kommer vi också ut och runt på kanterna på ett annat sätt, och målen börjar komma. 


Matchen slutar 4-1 till Värmdö, en stark insats mot ett lag som förra året tog klivet upp i division 3. Många nya spelare som alla gjorde bra debuter och många nya konstellationer på planen som jobbade bra tillsammans. 

Detta bådar gott in för säsongen!


Stort tack till er som kom till Stadshagen IP och stöttade oss.


Målskyttar: Emelie Karlström x2, Vanessa Contreras Alvarez, Sandra Lindeborg.

Nyförvärv: Tilda Hansson
2018-02-01 22:54
Tilda Hansson

Välkommen Tilda Hansson!

Tilda har skrivit på för 2018 och kommer senast ifrån IFK Våmhus i Dalarna.
Tilda kommer med mycket erfarenhet. Hon gjorde seniordebut som 13 åring och har sedan dess spelat mestadels i division 2, men även i divison 1 och Elitettan med Kvarnsveden IK och Gustafs GoIF. För ca 2 år sedan skadade hon sig och det blev en lång rehab, nästan 2 år, men började om igen i IFK Våmhus i div 3 och är sen dess skadefri. Nu flyttar hon till Värmdö och kommer spela med Värmdö IF denna säsongen. 

Vi är mycket glada över att ha knutit Tilda till truppen och ser fram emot att se henne på Vallen! 

Ålder: 20 år (97:a). 
Position: Anfallare, Yttermittfältare 
Moderklubb: Öna SK/ IFK Mora 
Tidigare klubbar: Öna SK, IFK Mora, Avesta DFK, Avesta AIK, Gustafs IF, Kvarnsveden IK Våmhus IFK 
Favoritlag: Arsenal 
Favoritspelare genom tiderna: Zlatan, Thierry Henry 
Favoritfilm/serie: Game Of Thrones 
I hörlurarna just nu: Khalid

Emilija Jevtic
2018-01-21 17:29
Emilija Jevtic

Sist men inte minst ut i vår intervjuserie är Emilija Jevtic som också är den senaste in i truppen, men är fostrad i Värmdö och kommer även hon från Värmdö IFs F02. 
Hon är en explosiv, snabb, offensiv spelare som är stark i närkamperna, gillar det fysiska spelet och är stark med bollen.

Emilija kom till oss sent i December och vi ser fram emot att följa henne under 2018!

Namn: Emilija Jevtic
Ålder: 16 år
Position: Anfallare
Moderklubb: Värmdö IF
Tidigare klubbar: Värmdö IF
Favoritlag: Real Madrid
Favoritspelare genom tiderna: Cristiano Ronaldo
Favoritfilm/serie: Vet inte
I hörlurarna just nu: Inget just nu

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 08/03 12:49 
Fotboll - Startsida, 27/12 14:32 
Fotboll - Startsida, 14/12 15:10 
Fotboll - Startsida, 31/05 10:23 
Fotboll - Startsida, 05/04 08:29 
Fotboll - Startsida, 14/03 10:00 
Nyheter från föreningen
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif