Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vinst mot Saltis, men mycket att förbättra
2018-09-17 16:22
Vissa matchreferat är roligare att skriva än andra. Det här är ett av de mindre roliga slagen, trots en vinst borta mot Saltis.

Efter en fantastiskt stark prestation mot serieledande Ösmo och en riktigt bra träningsvecka så åker vi till Saltsjöbaden för att möta 7:an i tabellen.

Vi pratar innan matchen om vikten av att vi absolut inte får känna oss bekväma eller underskatta Saltsjöbaden då vi vet att de är ett lag som spelar med mycket energi om de känner att de är med i matchen. Vi vill gå ut och göra avtryck med en gång och sätta prägel på matchen och behålla bollinnehavet.

Och visst ser det lovande ut när vi redan efter ett par sekunder hittar Emelie på kanten som kliver förbi sin back och slår in bollen fint till en rusande Emilija som placerar bollen in vid stolpen.

Bara några minuter efter vårt mål för Saltis en hörna. 1-1, och det börjar bli riktigt tröttsamt att vi inte kliver in helhjärtat på hörnorna, tappar markering, tittar boll och tvekar när vi ska upp i nickduell.

Efter det är det inte mycket som fungerar. Det är energilöst, vi är knappt tvåa på bollen, vi ger bort bollinnehavet gång på gång och gör nog inte en återerövring vid bolltapp på hela halvleken. Det är rent ut sagt bedrövligt.

runt 40 minuter in I matchen får vi en straff efter hands i Saltis straffområde, som Angelica säkert sätter. 2-1.

Saltis sliter hårt men har inte heller något spel utan slår långt och försöker gå runt på kanterna, vilket vi hanterar. Så det är inte svårt att summera första halvlek som årets sämsta utan konkurrens. En rent bedrövlig fotbollsmatch så här långt.

I halvlek snackar vi om att göra jobbet för varandra och vårda bollinnehavet. Vi blir bättre på det ena, men på snudd till sämre på det andra, även om första 7-10 ser helt ok ut och vi rullar lite boll.
Intensiteten är dock högre och vi jobbar hårdare.. Men vi stressar varenda gång vi har bollen och det är inte mycket mer att säga om den här matchen. Säsongens lågvattenmärke blir alltså en 2-1 vinst, vilket känns lite märkligt..

Nya tag, ny vecka och ny match på Söndag, den här gången hemma mot Aspudden-Tellus. Hoppas vi ses.
Publikrekord och en härlig seger
2018-09-10 13:58
Vilken kväll på Värmdövallen. Härligt väder, hamburgare på grillen, serieledande och obesegrade Ösmo GIF på besök och hela 119 åskådare som tog en paus från valet för att komma till Vallen och stötta oss. Otroligt roligt, och precis som vi hoppades på så slår vi vårt tidigare publikrekord, stort tack!

Vi tar kommandot i matchen direkt och har bra rörelse i vårt anfallsspel och för matchen högt upp i banan. Spelet är som väntat fysisk tufft och båda lagen krigar hårt i närkamperna, men spelmässigt är det Värmdö som har det mesta första 20. Ösmo är dock vassa på kontringar och är tunga att möta. Framförallt har de en väldigt stark centrallinje som hela tiden hotar i djupled och där får vi göra lite justeringar för att avlasta vår backlinje, som förövrigt var nästintill felfri denna matchen, som fick hjälp av ett mittfält som täcker väldigt stora ytor och vinner mycket boll.

Vi skapar en hel del chanser men lyckas inte riktigt förvalta dem, trots att vi har jättefina löpningar från kanterna och en hel del lägen. Maddis är hårt punktmarkerad men öppnar upp ytor för andra genom sina löpningar, och våra yttrar jobbar stenhårt både i offensiven och defensiven. Sista 15 av första halvlek kommer Ösmo in mer i matchen och vår backlinje jobbar tillsammans med vårt defensiva mittfält får att inte låta dem skjuta utifrån och ser till att farligheterna Ösmo får är på fasta situationer.
Ösmo får en frispark strax utanför straffområdet, som de påpassligt slår innan vi har fått ordning på muren, men bollen går utanför.

Precis innan halvtidsvilan blir Maddis fälld i straffområdet efter att ha brutit igenom, och domaren dömer straff. Nessi kliver fram till straffpunkten och sätter säkert 1-0 in under ribban.

Båda lagen kommer ut taggade till andra halvlek. Matchen böljar fram och tillbaka och det är en försvarsmässig kamp från båda lagen, där vi har lite längre anfall och Ösmo jobbar mer på kontring, väldigt likt första halvlek. I 77:e matchminuten så får vi utdelning på hörna. Carlberg slår en hörna som vi inte kan avsluta direkt på men som Sandra plockar ner och spelar ut till Carlberg igen som nu tagit sig en bit tillbaka i planen. Hon får på ett fint avslut som söker sig över Ösmos målvakt och 2-0 är ett faktum.

VI har ett visst tryck, men med tanke på den hårda markeringen från Ösmo, så är det våra ytterbackar som tar sig fram i de öppna ytorna som anfallet skapar genom sina löpningar. Både Linnea och Haglund förvaltar ytorna framåt, driver fram med bollen både centralt och på kanterna kommer till ett par lägen för avslut, dock tyvärr utan resultat denna gången.

Ösmo forcerar nu genom att flytta upp mer folk i anfallet Sista 15 minuterna krigar vi i försvaret och Helena har betydligt mer att göra i målet. Vi har en del farliga kontringar men lyckas inte göra mål och där måste vi bli bättre.

I den 83:e gör Ösmo 2-1 på en hörna och sista minuterna blir onödigt spännande, men vårt försvar tillsammans med vår målvakt Helena spelar väldigt uppoffrande den här kvällen och håller tätt och matchen slutar med en 2-1 vinst!

En gedigen laginsats där alla drog sitt strå till stacken och spelade med hjärta och vilja.

Att sedan få jubel och applåder från alla er som var där när vi gick från planen till omklädningsrummet var otroligt och en känsla som man gärna hade stannat i ett par timmar till. Stort tack till er, vi är väldigt glada över att vi lyckades ge er och oss själva en seger och hoppas vi ses snart igen!
Hjälp oss att slå publikrekord på Söndag!
2018-09-05 16:31
Äntligen dags för retur mot serieledande Ösmo!
Bortamötet slutade med en 2-1 förlust, med ett sent mål av Ösmo, och sen dess har laget snackat om den här returen.

Ösmo har imponerande 13 raka vinster av 13 möjliga och leder serien överlägset, men har nu 4 raka matcher mot de andra topplagen och först ut är Värmdös damer som är fast beslutna om att göra allt de kan för att stoppa segertåget.

Värmdö har blandat sina resultat under hösten, med en oavgjord, en seger, en förlust och ytterligare en oavgjord senast mot Tullinge och vill nu avsluta säsongen starkt i de sista 5 matcherna. Just nu ligger Värmdös damer på en tredjeplats i tabellen.

Vi hoppas på stort stöd på läktaren, och att vi kan slå det tidigare publikrekordet som sattes hemma mot Haninge där 103 personer kom till vallen för att ge sin support!

Vi behöver all hjälp vi kan få, så ta med familjen och kompisarna och kom ner till vallen. Vi lovar att göra allt vi kan för att gå segrande ur matchen mot Ösmo på Söndag!
Oavgjort mot Tullinge
2018-09-04 09:17
Här kommer en sammanfattning av helgens match.

Efter förlusten mot Vendelsö var laget fast beslutet att gå för vinst borta mot Tullinge. Vi börjar matchen bra och har kontroll på matchen och redan i den 8:e minuten har vi ett fint anfall där vi äger boll på mitten och hittar en överlappande Linnea på kanten som tar med sig bollen ner till motståndarnas högra hörnflagga och får till ett bra inlägg mot bortre stolpen där Tilda Björk forcerar in 1-0.
Vi har det mesta av spelet, men Tullinge försvarar sig bra och likt hemmamatchen är det ganska tufft spel och mycket känslor. Tullinge skapar egentligen inte så mycket, men å andra sidan så sätter vi inte våra chanser och har dessutom en boll i stolpen.
Precis innan paus får Tullinge en straff. 1-1.

I andra halvlek går vi in med inställningen att försöka sätta en boll så snabbt som möjligt och spelar mer eller mindre 20 minuter på Tullinges planhalva. De har ett par kontringar men det blir aldrig riktigt farligt. Vi å andra sidan kommer igen flera ggr men skärpan i våra inspel och avslut saknas. Ytterligare en boll går i stolpen och vi faller in lite i Tullinges tempo när de börjar bli trötta och de släpper in dem lite i matchen. Tullinges lagkapten har ett skott utifrån i ribban och sista 10 står det och väger lite fram och tillbaka.

Vi gör en sista forcering men skapar för lite i slutet av matchen men lyckas tyvärr inte få bollen i mål. Matchen. slutar 1-1, och motståndarna jublar. För oss känns det som en förlust..

Dags för vinst på Söndag, då serieledande Ösmo kommer på besök som har hela 13 av 13 möjliga vinster. Det blir något att bita i och vi hoppas på publikrekord och allt stöd vi kan få på läktaren! Hoppas vi ses!
Tung hemmaförlust mot Vendelsö IK
2018-08-27 09:14

Tung förlust igår på hemma på Vallen mot Vendelsö IK.

Den här seriens topp 5 lag är väldigt jämna och man måste ha fullt fokus annars blir man straffad.

Svårt att sätta fingret på vad det är, men vi gör ingen bra första halvlek och är inte med från början. Innan matchen pratar vi om att vårda bollinnehavet, spela efter marken och fylla på med folk i anfallen och inte stressa fram till lägena men tyvärr blir det raka motsatsen, där vi jobbar väldigt mycket en och en och söker avgörande passningar för tidigt och för ofta.

Vendelsö är också väldigt effektiva och tar till vara på sina chanser.

I andra halvlek är vi bättre, men ligger under med 1-3 och Vendelsö backar hem för att försvara ledning och gör det bra. Vi skapar dock lägen och har med ca 10-12 minuter kvar lyckats utjämna till 3-3 när kallduschen kommer. Ett avslut utifrån som söker sig in i bortre gaveln på vårt mål. 3-4.. Vi jagar kvittering och spelar 3-4-3 sista minutrarna, men lyckas inte förvalta våra chanser och matchen slutar just 3-4.

Otroligt bittert, då våra chanser att jaga Ösmo i toppen väl är mer eller mindre borta. Visst det finns en teoretisk chans, men inte trolig. Också bittert då vi hade chansen att skapa lite utrymme mellan oss och Haninge då de också förlorade sin match i omgången.

Nya tag! Vi ger naturligtvis inte upp andraplatsen i serien! Den ska vi kriga för enda in till sista matchen. Mycket kan hända!

Träning ikväll och ny sats mot Lördagens match borta mot Tullinge. Efter det väntar Ösmo hemma den 9:e och den vill ni inte missa!

Vinst borta mot IFK Haninge
2018-08-21 20:19

Lördagens match mot Haninge har vi sett fram emot sedan förlusten i Juni mot dem på hemmaplan.
Vi var medvetna om att det skulle bli en tuff bortamatch, kanske mot seriens mest organiserade lag. Men vi var fast bestämda att hålla serien vid liv och inte ge IFK Haninge 6 poängs försprång, vilket de hade fått om vi förlorade matchen.

Vi börjar matchen intensivt och trycker tillbaka Haninge, men tappar i pressen ibland vilket ger Haninge ett par kontringar, framförallt längs deras högerkant. Det är även därifrån 1-0 målet kommer. Ett riktigt starkt avslut som sitter högt och i bortre.
VI forsätter pressen men skapar lite få chanser och de gånger som Haninge får längre anfall så blir vi väldigt långa och har lite för långt avstånd mellan anfall och mittfält.

1-0 står sig till paus. Vi pratar om att se till att täppa igen glappet mellan mittfält och anfall så att vi har mer folk med upp när vi vinner boll.

I 56:e minuten får vi en hörna. Sandra nickar ner bollen och Emilija sätter den. 1-1!

Resten av halvlek är det mest kamp. Haninge har ett par skott utifrån som Helena räddar, vi skapar en del chanser i djupled. Nu är det en mental kamp, vem vill vinna mest, vem har orken. 
VI sliter otroligt i vår återerövring. Båda lagen går för vinst, men det hårda jobbet och en begynnande trötthet gör också att det inte finns så mycket rum för skönspel. 

I 89:e minuten får vi ett inkast lite nedanför mitten och Haninge står på hälarna när Lidberg tar inkastet snabbt och sätter det perfekt på Haglunds fötter som kan ta med bollen i steget, går om Haningebacken och kan välja och vraka mellan Angelica, Carlberg och Emilija som alla störtar framåt mot mål. Bollen hamnar hos Frida Carlberg som säkert sätter bollen lågt till vänster in till stolpen. 1-2!

Med bara nån minut kvar så försöker vi stänga matchen. Haninge får dock en sista chans, återigen från högerkanten men Helena räddar till en hörna som inte leder till nånting och 3 otroligt viktiga poäng är vunna!

de 3 poängen gör att vi nu delar andraplatsen med Haninge och chanserna lever vidare!

Härnäst väntar åter en tuff match mot seriefemman Vendelsö, hemma på Söndag kl 16:00, Välkomna!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/9 18:30
1 - 2  
Sön 9/9 18:00
2 - 1  
Lör 1/9 16:15
1 - 1  
Sön 26/8 16:00
3 - 4  
Lör 18/8 16:00
1 - 2  
Sön 12/8 16:00
3 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 20/06 23:03 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:37 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:34 
Fotboll - Startsida, 03/05 14:55 
Fotboll - Startsida, 27/12 14:32 
Fotboll - Startsida, 14/12 15:10 
Nyheter från föreningen
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif