Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Efterlängtad seger mot BKBK
2019-05-13 10:47

Fler bilder (+6) >>
Fotograf Andreas Björklund
Himlen öppnade upp sig fullständigt en timme innan avspark, men försvann lika fort och gjorde luften riktigt syrerik. Kanske påverkade det oss, för vi öppnar väldigt starkt i matchen mot BKBK. Vi löper mycket, är spelbara för varandra och hittar det lugnet i vårt passningsspel som vi söker.
Första målet kommer tidigt. Redan i den 8:e minuten blir Haglund frispelad centralt av Sofia och kan säkert sätta 1-0.
Vi forsätter att rulla bollen fint och BKBK har egentligen inte så många chanser i första, men det dröjer ett tag innan 2:an kommer och vi hinner bränna ett par solklara lägen, samt ett par riktigt fina räddningar av BKBKs målvakt. Positivt dock att vi skapar så mycket chanser som vi gör och i den 38:e kontrar Haglund in sitt andra för dagen, denna gång assisterad av Jevtic, med en iskall lobb över målvakten.

”Maddis” bränner ett friläge rakt på målvakten och säger: ”Nu tänker jag inte skjuta mer”. I nästa stund spelas hon fri av Jevtic, rundar målvakten och nästintill springer in med bollen över mållinjen. 3-0 och halvlek.

Vi kommer ut till andra halvlek och det känns ängsligt. BKBK ser ut att ha gått över till en 4-1-4-1 och går framåt för en reducering och vi är inte på tårna. BKBK är bättre och piggare i andra halvlek men vi är också sämre, i alla fall första 15 minuterna av den andra halvleken.
Successivt kommer vi dock in i matchen och skapar ett par riktigt farliga lägen sista 20, men tyvärr har vi svårt att få bollen i nätet.
Det sista som händer i matchen är en BKBK hörna. Helena är fast bestämd att hålla nollan och boxar bort hotet från hörnan och matchen slutar 3-0, riktigt skönt att äntligen ta en seger och dessutom ta flera steg framåt i hur vi vill spela fotboll.

Nu väntar en ny träningsvecka och en tuff bortamatch på fredag mot Ösmo.

Tack för stödet på läktaren, trots att regnet precis innan kanske gjorde att några av er stannade hemma. Nästa hemmamatch spelar vi den 2:a juni mot favorittippade Mälarhöjden. Väl mött då! Två bortamatcher väntar nu, Ösmo på fredag som sagt och Järla IF borta den 26 maj.
Sent poängtapp hemma mot Rågsveds IF
2019-05-07 11:04

Fler bilder (+4) >>
Fotograf: Andreas Björklund

Söndagens match mot Rågsveds IF, vår andra för säsongen, blev en jämn historia.

Vi startar lite trevande första 5 minuterna och åker på ett baklänges mål på en hörna följt av ett flipperspel i vårt straffområde som till slut landar hos Rågsveds nr 15 som lite för enkelt får trycka in bollen utan nån vidare press på sig.  Men sen hittar vi rytmen, hittar varandra bra i uppspelsfasen och skapar tidigt en hel del lägen och första halvlek kontrollerar vi bra, även om framförallt rågsveds fysiska spel samt Rågsveds vindsnabba nr 8 på vänsterkanten hela tiden hotar oss. Som tur är har även vi en vindsnabb spelare i Tova Karlsson på den kanten som löser uppgiften att stänga nr. 8s djupledslöpningar med bravur.

 

Vi skapar många lägen i första halvlek, 4-5 frilägen och ett par andra kvalificerade lägen i Rågsveds straffområde och borde nog stängt matchen i första halvlek. Men Rågsveds målvakt gör en lysande match och står emot trycket. Vi lyckas dock göra två mål i första; Maddis på friläge på båda varav det första är rakt i mål och det andra räknas in som självmål efter ytterligare ett skott av Maddis, som räddas av målvakten men tar på ett Rågsvedsben och in.

 

Ledning i paus. Andra halvlek startar Rågsved med en massiv press. Det öppnas upp ganska mycket ytor pga det, men vi lugnet vi hade i första halvlek finns inte längre. Kanske pga av trötthet, kanske nerver, men vi lyckas helt enkelt inte etablera spelet ordentlgit och börjar falla in i Rågsveds spel att slå långt. Ett spel som passar Rågsved då de är starka fysiskt och sliter hårt i pressen. 

 

I 62:a minuten kommer då 2-2 målet. Nr 8 i Rågsved som har en riktigt bra dag och verkar outtröttlig får utdelning efter en aningen passivt försvarspel av oss.

Vi fortsätter skapa frilägen men har otroligt svårt att slå Rågsveds målvakt, men i den 68:e matchminuten är Frida Haglund påpassligt med på en retur från ytterligare ett räddat friläge av Rågsveds målvakt och smäller upp 3-2 i nättaket.

 

Resten av matchen får vi försvara oss mycket och många börjar bli trötta. Vi åker på några småskador som resulterar i byten. Även några Rågsvedsspelare får byta pga av skador eller känningar, då det är en tuff match med ganska högt tempo och fysiskt spel. 

 

Det ser helt ok ut, även om Rågsved trycker på. Men så kommer kallduschen i den 87:e. Helena räddar ett friläge, men bollen studsar lite oturligt över henne och vi hinner inte få bort bollen innan Rågsved hinner få en fot på den och stöter den i mål.

 

Bittert att återigen tappa poäng sent i matchen, även om det kanske var rättvist. Vi kontrollerade första halvlek och Rågsved var starkare i andra. 

 

Vi tackar Rågsved, domare och publik för en bra och tuff match. Nu laddar vi om för YTTERLIGARE en hemmamatch på söndag 16:00. Denna gång mot BKBK. Välkomna då!

Förlust mot Nacka i premiären
2019-04-29 12:52

Äntligen är vi igång! Tyvärr åker vi på en 2-3 förlust hemma på Värmdövallen mot Nacka Allstars, en förlust som känns extra bitter då vi faktiskt gör en väldigt bra match, men där små detaljer i avgörande situationer gör att vi inte kammar hem poäng.

 

Vi har bra koll på matchen redan från start och börjar starkt och framförallt defensivt följer vi vår matchplan fullt ut. 

Vi hade koll på att Nacka är ett väldigt spelskickligt lag med många spelare som är individuellt duktiga, men ger dem väldigt lite ytor att spela på i första halvlek vilket gör Nacka frustrerande.

Vi tar också ledningen in den 12:e matchminuten genom ”Maddis”, framspelad av Frida Bergström och tycker vi har bra kontroll på matchen. Faktum är att Nacka bara har ett skott på mål första 35 minuterna. 

Men vi tar lite för god tid på oss med bollen i backlinjen på egen planhalva flera ggr i första halvlek och hamnar i tidsnöd och det är just ett sånt läge som gör att vi drar på oss en straff i den 35 matchminuten. 1-1. Surt, för vi är det bättre laget i första halvlek.

 

När vi går ut i den andra så är vår matchplan att fortsätta stänga ytor för Nacka, och vi gör det bra, har en del chanser, men gör tyvärr inte mål. Nacka börjar bli trötta och försöker samtidigt jaga en ledning, vilket öppnar upp för kontringar för vår del. Men tyvärr är det istället Nacka som gör mål när vi tycker att vi ska ha frispark, slutar spela trots att domaren inte blåser vilket ger Nackas starka 9:a fritt fram att stöta in 1-2.

 

Vi ger oss inte. Nacka börjar bli trötta och redan i den 82:a match minuten kvitterar ”Maddis” till 2-2 på en riktigt fin passning i djupled av Haglund.

 

Nacka är trötta nu, tröttare än oss och vi försöker lyfta och pressa upp men har lite för stor respekt för deras djupledsspel och spelar aningen för krångligt och blir lite för långa för att få till den riktiga pressen. Och så i den 86:e Matchminuten kommer kallduschen. Helena rusar ut på en boll i straffområdet, Blir översprungen när hon sitter på knä vid bollen men domaren väljer att fria och bollen faller på Nackafötter och 2-3 är ett faktum.

 

Riktigt surt, då vi faktiskt gör en riktigt bra match och det är unika tillfällen som kunde gått hur som helst, som avgör. 

 

Men vi lärde oss mycket av den här matchen.

-      Vi håller definitivt för division 3 nivå.

-      Sluta aldrig spela förrän domaren har blåst

-      Bolltempot måste höjas en aning i vår uppspels fas.

Det tar vi med oss in i nästa match!

 

Och trots förlust är vi riktigt nöjda med matchen och hoppas att ni 83st som kom och tittade såg att vi kämpade för poäng mot ett tufft motstånd!

 

Nu laddar vi om inför nästa match, återigen hemma och denna gång mot Rågsved, på Söndag kl. 16:00. Hoppas vi ses!

Dags för seriepremiär för damlag och damjunior!
2019-04-25 12:23
Äntligen är det dags! Efter en försäsong som har känts extra lång, med tanke på att vår första match blev inställd samt en påskhelg som förskjutit seriestarten, gör vi oss nu redo för premiär hemma på Värmdövallen.
För motståndet står Nacka Allstars, ett lag med mycket rutin från division 3 (och högre divisioner) och ett lag som tippas vara i toppen av serien vid säsongens slut. En fantastiskt rolig utmaning för oss som nykomlingar.

Truppen är i stort sätt intakt inför helgen, med undantag för Ida Lundén som är på resa, Rebecka Hörnsäter som gör stora framsteg i att komma tillbaka från skada och några eventuella småskador som behöver värderas innan matchstart.
Träningarna de senaste veckorna har varit bra och vi börjar hitta rätt struktur och alla är taggade på att komma igång.
Vi hoppas att ni vill komma och hjälpa oss till 3 poäng och att vi kan bjuda på underhållande fotboll och en spännande match! Matchstart 16:00 söndagen den 28:e April på Värmdövallen, varmt välkomna!

Vi vill också informera om att direkt efter vår match på söndag kommer vårt nystartade Damjuniorlag spela sin första match. Vi har inte haft jättemånga träningar ihop ännu, men energin har varit bra och det ska bli roligt att få komma igång. Den matchen startar 18:00.

Välkomna till en eftermiddag på Värmdövallen! Kaffe och diverse tilltugg serveras i kafeterian såklart och matchprogrammet hittar du här!
Årets första tävlingsmatch
2019-03-12 16:34

Nu på lördag, den 16 mars, står vi inför en spännande utmaning. Det är dags för årets första tävlingsmatch! För motståndet står division 2 laget Boo FF, med andra ord ett klassiskt Nacka-Värmdöderby! Du kommer väl och stöttar våra damer? Matchstart 15:00! Välkomna!

Sundbyberg - Värmdö 1-1
2019-02-19 15:57
Inför avspark

Här kommer sent omsides ett matchreferat från säsongens första träningsmatch.

 

Efter en isig vinter och relativt få utepass var det äntligen dags att spela match. Rissne IP var fri från isfläckar och Sundbybergs tränarstab stod in i det sista och fixade till kanterna, en eloge till dem. Vi fick dock likväl kona en linje ny linje en meter in längs ena sidan, då vi ansåg det för riskabelt med is och snös så nära planen, men det funkade utmärkt.

 

Matchen sätter igång och vår start blir lite trevande till en början för båda lagen, men det är Sundbyberg som tar ledningen ganska tidigt i matchen, genom deras duktiga högerytter som på en fin pass bryter sig loss i djupled och placerar bollen i mål. 

Det är också högerkanten som Sundbyberg skapar sina lägen i första halvlek och vi jobbar med att stänga den ytan.

Vi skapar också en hel del, framförallt från våra kanter, och ca 25 in i matchen så sätter Emelie 1-1 efter en fin löpning in från vänster. Första halvlek står och väger och vi har lite svårt att skapa längre anfall. Likadant är det för Sundbyberg och det blir en ganska svajig halvlek som väger fram och tillbaka.

 

Vi roterar mycket byten för att ge alla speltid men också för att vi har lite tunt på vissa positioner och ”för många” på andra, och med många borta (sjukdomar, bortresta) har vi kallat in Molly Müllersdorf från F05 till truppen, som gör sin debut i a-laget samt byts in i slutet av första halvlek. 

 

I andra halvlek ser försvaret mycket bättre ut och vi skapar en del chanser. Sundbyberg är inte ofarliga de heller men vår målvakt för dagen Stella gör flertalet fina räddningar.


Ny för i år är Sofia Törnberg som spelar sin första match med laget. Sofia kom till laget i höstas men var inte tillåten att spela matcher, så det här var hennes debut och vi ser att hon kommer bidra mycket med sin rutin och sin förmåga att styra tempot i speluppbyggnaden.

 

Matchen slutar 1-1 och är en perfekt träningsmatch som både gav svar och ställde frågor, precis som en träningsmatch ska vara! Många bra prestationer, och en del saker som vi behöver justera innan serien drar igång.

 

Vi vill passa på att gratulera Molly Müllersdorf till en fantastiskt fin matchdebut i A-laget. 60 nästintill felfria minuter och ett moget och lugnt uppträdande både på och utanför planen redan vid 13 års ålder visar att Molly blir väldigt spännande för framtiden och vi ser fram emot att följa hennes utveckling och framförallt säsongen i Flick-U.


Vi vill också passa på att tacka Sundbyberg för ett mycket trevligt bemötande och önskar dem lycka till i div 4A denna säsongen!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 16/6 16:00
1 - 3  
Lör 8/6 14:00
5 - 2  
Sön 2/6 16:00
1 - 4  
Sön 26/5 17:00
2 - 4  
Fre 17/5 20:00
2 - 1  
Sön 12/5 16:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 05/07 09:59 
Fotboll - Startsida, 01/07 11:58 
Fotboll - Startsida, 17/06 14:28 
Fotboll - Startsida, 14/05 10:00 
Fotboll - Startsida, 14/05 10:00 
Fotboll - Startsida, 17/04 15:46 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 23/05 15:14 
Värmdö IF, 26/04 13:07 
Värmdö IF, 25/04 14:19 
Värmdö IF, 18/04 09:54 
Värmdö IF, 11/04 09:04 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif