Förlust i sista matchen innan sommaruppehållet
2017-06-19 14:04
Damlaget har verkligen haft en lysande start, med 7 raka vinster och 40-4 i målskillnad. Men igår kom första förlusten.

Serietvåan Vendelsö IK kom på besök och vi visste att det skulle bli en av de tuffare matcherna den här säsongen. Vallen stekte i solen och det blåste halv storm. Vendelsö spelade en taktiskt rätt match och utnyttjade deras medvind i första halvlek genom att pressa oss hårt och när vi inte klarade att spela oss ur försökte vi slå långt, men bollen vände i luften av den hårda vinden. Tyvärr så hittar vi inte självförtroende att ta oss ur pressen och första halvlek spelas nästa helt och hållet på vår halva av planen, med undantag för några få kontringar och en friläge som Vendelsös målvakt räddar. Vi släpper dessutom in 1-0 på en hörna efter flipper i straffområdet där vi inte får bort bollen.

I andra halvlek har vi både sol och vind i ryggen och jagar kvittering. Tempot är bättre, men Vendelsö utnyttjar sitt övertag och backar hem med backlinje och mittfält så långt att vi inte får nåt utrymme för instick bakom deras backar. Det är väldigt varmt, och många är trötta. Spelet funkar inte som det brukar och det är väldigt frustrerat i laget, men vi fortsätter och pressa och tillslut i 85:e så kvitterar vi genom ett skott utifrån som missbedöms av Vendelsös målvakt i den starka vinden.

Vi fortsätter gå för seger sista 5, men luften går ur lite och Vendelsö får en kontring som vi får till hörna, detta i matchminut 90. På hörnan är vi passiva och Vendelsö får enkelt och ostört nicka in segermålet.. Surt, tufft och inte den avslutning vi ville ha på en nästintill felfri vår. 

Vi gjorde inte vår bästa match helt enkelt, och man kan diskutera huruvida vi hade rätt inställning. Men vi möter också ett riktigt bra lag och då måste alla vara på topp både fysiskt och mentalt. Idag hade vi en sämre dag och det är bara att gratulera Vendelsö för en väl genomförd match. Deras insats ska inte förringas och de höll sig till sin plan hela matchen, trots värmen.
Vi ser fram emot returen och hoppas att vi slipper spela varsin halvlek på ena planhalvan i den matchen!


Tack för stödet! Vi tar nu sommaruppehåll och spelar nästa seriematch den 20:e Augusti hemma mot Boo FF C.

PS. Vår eminente fotograf kunde inte närvara denna gången, så bilder uteblir tyvärr.
Blickarna mot söndagen och vårens sista match
2017-06-15 14:26
Sista matchen för våren stundar och då passar det ju perfekt att möta serietvåan Vendelsö! Vendelsö har ett starkt lag, en bra blandning mellan äldre erfarna spelare och yngre energirika spelare så vi förväntar oss en tuff match att stänga vårsäsongen med.

Vendelsö har på 7 matcher vunnit 5, spelat en oavgjord (mot Hanviken, som vi med nöd och näppe slog borta med 3-2 i 85:e matchminuten) och en förlust, senast mot Boo FF C. Vendelsö är enligt deras hemsida också nystartade fr.o.m i år, precis som vi och har också fått en flygande start. Vi ser fram emot mötet och hoppas på mycket publik! 28 grader varmt och myggfritt väntas på söndag.

Välkommen till Värmdövallen 16:00, Söndagen den 18:e Juni!
Vinsten mot Boo FF C
2017-06-15 14:05
Vi åkte till Boovallen med en oviss uppfattning om motståndet då de omgången innan hade slagit serietvåan Vendelsö med 4-2. En stark insats som kanske inte stämmer överens med övriga resultat i tabellen för Boo och truppen var spänd inför utmaningen.

Vi börjar starkt och jobbar hårt i presspelet, hittar fina kombinationer längst kanterna och fyller på bra med mittfältet i anfallen. Vi märker ganska snart att vi är numret större och kontrollerar matchen. vi leder med 6-1 i halvlek (Boos mål på en fin frispark relativt långt utifrån som går över en febersjuk Helena i målet).

I andra halvlek trummar vi på och fortsätter skapa chanser. Imponerande är Boos mittback nr 19 som trots stort underläge fortsätter att spela tufft och slita på planen och deras nummer 8 på kanten som är väldigt snabb är ett viss hot, men våra ytterbackar är starka och håller undan. Vi vinner matchen med 12-2 (domaren missar att rapportera ett mål, men det är lätt att tappa räkningen). 

Notebart:
Maddis. Lekstuga den här gången. 8 mål och en assist.
Bisse tillbaka efter 4 matchers frånvaro. Då svarar hon med 6 assist och 1 mål.
Linn, gör sitt första mål.
Helena, som trots feber ställer sig mellan stolparna och räddar ett friläge trots att hon får offra sig såpass att hon får ett knä i huvudet. Det är tufft att vara ensam målvakt i truppen!
Lagets samarbete, framförallt defensivt. Väldigt hårt jobb från kanter och forwards och hela vägen ner till seriens starkaste backlinje!

Stort tack till er som tog er till Boovallen för att stötta oss! Det är guld värt!

Ytterligare en seger
2017-05-23 20:32
På söndagen mötte vi Skogås-Trångsund hemma, i den femte omgången.
Spelarna fick ett härligt välkomnande när de steg in på planen, då hela flickor 07 gänget var där med ledare. Fantastiskt roligt, det tackar vi för!

Värmen påverkade spelet och tempot, och Skogås-trångsund var välorganiserat. Men vi leder trots det med 2-0 i paus, men är inte nöjda.

Andra halvlek är bättre och Skogås med få avbytare orkar inte riktigt hålla ihop och vi vinner med 6-0. Tredje 6-0 segern i år.

Även om vi inte kommer upp i den nivå vi kan, så är det väldigt stabilt i försvaret och vi fortsätter producera framåt. Det är en styrka i sig. Och naturligtvis påverkade värmen laget.

Nästa match är det dax för årets andra derby, denna gång mot Ingarö. Ett duktig lag som vi ser fram emot att möta! Den spelas 4 juni hemma på Värmdövallen. Hoppas vi får se samma härliga stöd som vi fick av F-07 i förra matchen!

/Martihn Sjöstedt, Tränare
Svår bortamatch mot ett starkt Hanviken
2017-05-19 10:39
Vi märkte ganska tidigt att det skulle gå undan och att matchen skulle hålla ett högt tempo, och Hanvikens snabba offensiva spelare var tuffa att hantera. Matchen stod och vägde hela första halvlek och vi får nog erkänna att Hanviken hade ett litet övertag, även om vi hela tiden skapar chanser och kommer igenom på djupet. 

Ca 20 minuter in i matchen gör vi 0-1. Men ganska snart därefter, efter ca 295 spelade matchminuter utan att släppa in ett mål, kommer säsongens första baklängesmål på en hörna där vi är passiva i boxen.

Halvleken är fortsatt jämn och Hanviken gör 1-2 följt av utjämningen av oss till 2-2 strax innan paus. I pausen gör vi ett par justeringar och får ett helt annat tryck. Hanviken hotar fortfarande i djupled med längre bollar och sina duktiga snabba forwards, men det är vi som skapar flest chanser och omkring 75:e matchminuten får vi ett mål bortdömt. 
Men viljan hos laget är stark och vi fortsätter att slita hårt och i 85:e matchminuten får vi utdelning efter en soloprestation av "Maddis" som trycker dit det avgörande 2-3 målet.

4:e raka vinsten och serieledningen är ett faktum. Vi är ödmjukt optimistiska och förstår naturligtvis att det kommer fler tuffa matcher, men moralen och självförtroendet är på topp och vi tror på vår förmåga och spelidé.

På Söndag väntar Skogås-Trångsund hemma. Vi räknar med tufft motstånd och en rolig match att titta på! Som vanligt hoppas vi på stöttning från läktaren.

/Martihn Sjöstedt, Tränare
3:e raka vinsten och serieledning
2017-05-18 13:18
I lördags spelade vi vår 3:e match, vår första bortamatch, denna gången mot Sickla.

Första halvlek var en ganska jämn historia, och Sickla bjöd på bra motstånd. De var aggressiva i sin press och jobbade hårt. Vi får dessutom inte riktigt till vårt spel och stressar när vi har bollen. Dock lyckas vi göra 2 mål i första och får lite andrum och i andra halvlek skapar vi betydligt mer, hittar varandra bättre och vinner till slut med 6-0.

3:e raka vinsten, 3:e raka nollan och serieledning (i skrivandets stund har Hanviken gått om med en match mer spelad).
Ikväll väntar just Hanviken borta. Vi har en del bortfall pga skador, sjukdomar och semester, men är supertaggade för en tidig seriefinal!

PS. Ber om ursäkt för sen rapport.

Med vänlig hälsning,,
Martihn Sjöstedt, Tränare
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 18/6 16:00
Sön 11/6 19:00
2 - 11
Sön 4/6 16:00
5 - 0  
Sön 21/5 16:00
6 - 0  
Tor 18/5 19:45
2 - 3  
Lör 13/5 16:00
0 - 6  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 07/06 12:17 
Fotboll - Startsida, 31/05 10:23 
Fotboll - Startsida, 05/04 08:29 
Fotboll - Startsida, 14/03 10:00 
Fotboll - Startsida, 13/03 13:25 
Fotboll - Startsida, 07/03 13:11 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 02/06 09:20 
Värmdö IF, 15/05 09:22 
Värmdö IF, 20/04 13:35 
Värmdö IF, 24/03 15:52 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif