Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Svidande förlust inför publikrekord
2018-06-13 18:59
Ett sent referat efter den sura förlusten i Söndags.

Fint väder, mycket folk på Vallens läktare och en toppmatch mot ett starkt Haninge.
Förberedelserna kändes bra, vi har bra självförtroende och bra driv i gruppen.
Men första halvlek blir en av våra sämre i år tyvärr.. Det som vi gjorde så bra mot Vendelsö, jobbet för varandra, den snabba förflyttningen av boll i samtliga lagdelar satt helt enkelt inte.

Samtidigt möter ett vi välorganiserat försvar i IFK Haninge som dessutom är väldigt samspelta och har en hel del spetskompetens. Framförallt är de starka i sina omställningar, något vi redan i 4:e matchminuten för se prov på där Haninge kommer runt på vänsterkanten, men skottet går utanför.

Trots att vi inte spelar särkilt bra så skapar vi ändå några halvchanser, men inte tillräckligt farliga för att hota ordentligt.

Istället är det IFK Haninge som via en kontring på högerkanten gör 1-0. Haninges högerytter är stark och snabb det syns ganska tidigt att Haninge söker den kanten.

Men det är inte det som gör att vi inte kommer in i matchen. Första halvlek präglas av ett väldigt långt och smalt Värmdölag som slår alldeles för mycket långbollar som oftast vänder tillbaka i en Haningekontring innan vi har lyckats fylla på. Spelavstånden är för korta, vi spelar fast på en kant och vi hjälper praktiskt taget ett välorganiserat Haninge att stänga ytorna kring bollhållare.

Efter ca 35 minuter gör Haninge 2-0, återigen via högerkanten.

Vi jobbar väldigt mycket en och en, både i pressen och vårt anfallsspel och det räcker helt enkelt inte.
Vi får dock in 2-1 precis innan halvtid och får lite ny energi.

Andra halvlek är bättre, men denna dagen har vi svårt att hitta drivet. Vi äger det mesta av bollinnehavet men vi fyller på för dåligt och skapar inte de farliga chanserna förrän vi börjar passera 75:e minuten. Vi bränner 3-4 ganska klara lägen som kanske hade gett en annan matchbild, men avsluten är för dåliga.

Istället är det Haninge som får sista ordet. En nickduell på mitten går Haninges väg och en Haningespelare får för mycket utrymme utanför vårt straffområde. Bollen sitter högt i den högra stolpen och in. 3-1 är ett faktum. Ett fantastiskt avslut som Helena inte kan göra nånting på.

Förlusten svider hårt. Inte för att det är Haninge, ett duktigt lag som vill spela fotboll kan man förlora mot. Men vi kommer inte upp i nivå och gör en ganska svag insats vilket känns tungt i en viktig match.
Vi hoppas på ett spännande möte på bortaplan i augusti och hoppas att vi kan visa en högre nivå då.

Tack till alla er som var där och tittade. För andra gången i år slår vi publikrekord, publiksiffran landade på 103! Hoppas ni kommer tillbaka i höst, då lovar vi att visa vad vi går för!
Målkalas på Torvalla IP med 5 olika målskyttar varav en 5-målsskytt
2018-06-04 13:04
Bortamatch mot Vendelsö, en match vi sett fram emot att spela för att få revansch från förra säsongen. 

Matchen drar igång och redan i 3:dje minuten hittar Vendelsö nätet bakom Helena i mål. Vi står lite på hällarna och är inte riktigt med från start. Sedan dröjer det bara ytterligare ett par minuter innan Helena gör en riktigt fin räddning på ett friläge. Tyvärr gör vi ett misstag i backlinjen och i 11:e minuten är 2-0 på tavlan är ett faktum. 

Vi hänger inte läpp för det utan vi knyter näven lite hårdare och börjar peppa varandra än mer och energin är verkligen på topp. Vi tar tag i matchen och börjar att spela, det tar inte många minuter innan Maddis kommer fri och reducerar till 2-1 i matchminut 13. Strax därefter får Maddis ytterligare en boll att jobba på efter ett fint uppspel av Sandra, i 15 minuten står det nu 2-2 på tavlan. 

Vi fortsätter att behålla trycket och skapar flera chanser men kommer inte riktigt till i avsluten och vår backlinje har snabbt lärt sig att plocka upp deras anfallare.

I 27:de minuten har vi vänt matchen genom Maddis på en fin ass från Bisse, en boll som dimper ner perfekt framför Maddis fötter.

Vi fortsätter att trycka på och Vendelsö börjar mer och mer tappa energin, i 36 minuten kommer Emelie loss på vänsterkanten och skär av in mot straffområdet, Vendelsös målvakt gör en väldigt fin räddning som dock ger Emelie chansen igen. Trots två släppta returer lyckas vi inte få bollen att hitta nätet. 

Precis innan pausvilan har vi ytterligare en riktigt farlig chans, men bollen slickar utsidan på stolpen och vi går till halvtid med 2-3 på tavlan.

När vi kommer ut på planen igen är vi fyllda med självförtroende och fortsätter att spela väldigt bra och underhållande fotboll. Vi rullar runt bollen och stressar inte fram utan låter lägena komma till oss. I 51 minuten hittar Maddis en perfekt passning till Frida Bergström som sätter 2-4. 

En snett inåt bakåt pass ett par minuter senare håller även den på att ge utdelning, rensningen från Vendelsö är väldigt nära ett självmål.

Vårt fina spel fortsätter och vi hittar många fina kombinationer, en chipp över backlinjen från Bisse till Maddis som sedan lobbar över målvakten ger en ribba ut. 

I 65 minuten hittar Björk fram till Maddis och 2-5 är ett faktum.
Nu har vi så mycket energi och positivitet i laget och Vendelsö hänger mer och mer med huvudena även om de självklart fortsätter att kämpa och spela. 

I 68:de minuten är det Bergström som hittar fram till Maddis som blir ren med målvakten, en bredsida senare och 2-6 kommer upp på tavlan.

I 75:e minuten får vi en frispark mellan straffområdet och mittplan, Frida Carlberg trycker till bollen som går rakt i mål. 2-7!

Alldeles strax därefter kommer Emilie runt på vänsterkanten, skottet räddas av målvakten men returen går ut till Nessi som sätter bollen i nätet och 2-8 kommer upp på tavlan.

I 83:de minuten bryter sig Björk loss i straffområdet och dunkar in 2-9 och det är också slutresultatet från dagens match på Torvalla IP. En skön revansch från förra året!

Dagens plus: Går till vår fantastiska mentala inställning, trots 2 mål i baken tar vi tag i matchen och vänder den helt och hållet. Ett stort plus också till vårt fantastiska mittfält som hittar så många fina bollar upp till anfall att förvalta.
Vinst på nya gräset
2018-05-31 14:24
Så var det äntligen dags för oss att spela första hemmamatchen på vårt nya konstgräs, för motståndet denna kväll stod Tullinge.

Matchen börjar bra för vår del och redan inom loppet av några minuter har vi skapat ett par bra chanser, men tyvärr får vi inte någon utdelning. Efter ca 10 minuter så jämnar spelet ut sig och båda lagen har en jämnare fördelning av bollinnehavet. 
I 27 minuten kommer Tullinge i ett farligt läge, Stella räddar dock men till följd av räddningen drar hon på sig en skada över knät. Kerstin ”Kärran” Johansson springer upp i omklädningsrummet och byter ut sin position på mittbacken till målvakt. Premiär för Kärran mellan stolparna!
I 40 minuten får Tullinge en frispark strax utanför vårt straffområde, Kärran som aldrig stått i mål tidigare får lite problem med att ställa upp en mur, men som tur är träffar inte Tullinge målet med sin frispark.

Efter 45 minuter spelade går vi till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan. 

I andra halvlek kliver vi ut med lite mer vilja och bestämdhet och gör även några förändringar i vår uppställning. Detta ger resultat nästan på en gång och i 47:de minuten hittar Maddis nätet på assist från Tilda ”Hasse” Hansson. Strax där efter, i 53:de minuten hittar Maddis rätt igen och 2-0 är ett faktum. 
Matchen har stundtals varit ganska tuff och närkamperna har varit många, i 58:de minuten får Tullinge ett gult kort. 

Ytterligare ett par minuter går och i Tullinges straffområde kommer Hasse på motlägg med en spelare från Tullinge. Tyvärr så blir det en rejäl skada på Hasse och ambulans behöver tillkallas. Matchen avblåses tillfälligt då Hasse enligt order från 112 inte ska flyttas på. Tiden går och båda lagen hinner med en samling i omklädningsrummen. 

Efter gemensamt beslut så spelas matchen klart på den andra konstgräsplanen. Efter en kortare tid för uppvärmning blåses matchen igång igen. Nu är det bara Värmdö för hela slanten. Vi skapar mycket och får även utdelning genom Frida Bergström 3-0 och Maddis kort därefter 4-0. 

Vi spelar sett över hela matchen väldigt bra fotboll och låter bollen göra jobbet i värmen. Trots våra skador så stressar vi inte upp oss utan fortsätter att spela matchen enligt plan.

Dagen plus: Går till Kärran som hoppade in i mål och höll 0:an i sin första match som målvakt. 

Dagens minus: Självklart att två spelare blir skadade så pass allvarligt.
Första förlusten för året
2018-05-22 08:59

I fredags var det dags för en tidig seriefinal på Ösmo IP. 

Vi börjar matchen starkt och tar redan från start tag i taktpinnen och styr matchen. Vi får redan i första minuterna en chans men lyckas inte få bollen förbi Ösmos målvakt. 
Ösmo spelar man-man försvar vilket gör att vi får mycket yta på stora delar av offensivplanhalva, vi försöker att nyttja detta men sätter inte våra chanser tyvärr. Vi fortsätter att föra matchen och efter ca 30 minuter kommer Emelie in på vänsterkanten, detta ger utdelning direkt och Emelie ser till att vi tar ledningen med 1-0.

Några minuter senare kommer en spelare från Ösmo loss, Helena räddar friläget. Ytterligare ett par minuter senare är vi för svaga i vårt försvarsspel på fasta situationer. Ösmo gör 1-1 på en hörna strax innan första halvlek är slut.
Vi går ut i andra halvlek och fortsätter att ha det stora bollinnehavet, trots detta har vi svårt att komma till i den sista tredjedelen av planen. Ösmo försvarar sig bra på egen planhalva.

Efter ca 70 minuter är det istället Ösmo som får utdelning och 2-1. Vi fortsätter att spela vårt spel men lyckas inte komma igenom den 5-backs linje som Ösmo nu ställer upp med. I ytterligare 20 minuter fortsätter vi att kämpa och fylla på med folk men når tyvärr inte fram till nätet.

Vi ser fram emot returmatchen hemma på Vallen i höst!

Matchens plus är hur vi fortsätter att spela vårt spel och inte slutar att kämpa för varandra trots underläge.

Matchens minus går till publiken som flertalet gånger ropade saker som inte hör hemma på en fotbollsplan eller någon annanstans.

Vinst mot Saltsjöbaden på hemmaplan
2018-05-14 22:45
Gårdagens match mot Saltsjöbadens IF blev en jämnare historia rent resultatmässigt än de tidigare matcherna i år. Och även om vi förde spelet, stundtals lite taffligt passningsspel, så jobbade saltis hårt i defensiven.

Vi vill först och främst tacka ödmjukast för de ca 95 personer som stöttade oss! Härligt med sånt hemmastöd och vi är glada att vi fick bjuda på en seger!

Vi börjar bra och har 2-3 avslut redan första 6-7 minutrarna. Det är dock Saltis som gör första målet. 0-1 görs på en hörna där Helena går upp och plockar ner, men får en knuff i luften och tappar bollen som en saltisspelare påpassligt rakar in. Det målet skulle nog inte ha godkänts, men vi hänger inte läpp utan trummar på.

Det är vi som för, men passningsspelet är ganska stressat och det är väldigt trångt. Samtidigt jobbar Saltis hårt för varandra defensivt och vi har inte svårt att hitta igenom.

16 minuten och Helena räddar ett friläge. Kort därefter gör Emelie, som kommer tillbaka från skada och samma minut som hon byts in, 1-1. Assist Maddis.

Vi forsätter pressa och har en hel del halvchanser men inte de där riktiga lägena. passningsspelet är lite stressat och bollen är lite för mycket i luften.

I 38:e får vi en hörna som Linnea slår in riktigt fint, men vi får inte till avslutet och Saltis rensar. Dock rakt till "Hasse" som trycker till på distans. 2-1!

Fortsatt mycket bollinnehav Värmdö, men Saltis bjuder inte på mycket och spelar ett bra försvarsspel. Halvleken slutar 2-1.

Andra halvlek börjar och ser mycket ut som första, dock med lite bättre spel och bollen på backen.
I den 51:a matchminuten kommer Frida Bergström loss på kanten, avslutar och målvakten räddar men "Maddis" kommer perfekt till bollen och får på ett "avslut" som långsamt och retsamt rullar över linjen. 3-1.

Saltis kommer in lite mer i matchen och har under en 10 minuters period det mesta av spelet och i den 65:e lyckas vi inte rensa bort ett inlägg som landar hos en saltis spelare som trycker in 3-2 efter backen invid höger stolpe.

Vi jobbar oss in i matchen igen och Bergström kommer återigen runt på kanten och slår ett fint inlägg som "Hasse" krigar in och får en tå på bollen och krockar med en rusande målvakt, men 4-2 är ett faktum!

Efter 4-2 målet blir matchen en ganska avslagen historia där värmen börjar ta ut sin rätt. Vi vinner med 4-2 och årets fjärde raka seger är ett faktum.

på Fredag möter vi Ösmo borta, som även de är obesegrade så här långt!
Hemmapremiär och ytterligare en seger
2018-04-30 14:12

Då var hemmapremiären avklarad och den slutade med en seger i en fysisk match mot Norsborg FF.

 

Vi tog kommandot direkt och börjar skapa chanser redan från start och gör 1-0 redan i den andra matchminuten, med Frida Bergström som målskytt (ass. ”Maddis”). Norsborg spelar väldigt fysiskt och på gränsen till regelvidrigt (ibland även över gränsen), men vi för matchen och har ett högre tempo än Norsborg, som dessutom inte har några avbytare.

Efter ca 25 minuter åker Kerstin Johansson på en tuff tackling i ryggen och faller illa på sin axel och det är färdigspelat för hennes del. Efter röntgen idag visar det sig dock att inget är brutet vilket är skönt och vi hoppas ha Kerstin tillbaka snart.

 

Vi gör några justeringar och har fortsatt stort bollinnehav, men vi har dock väldigt svårt att förvalta våra chanser. Norsborg å andra sidan har väl egentligen bara ett avslut genom ett friläge som Helena avvärjer. 

 

Resultatet 1-0 står sig till paus och andra halvlek fortsätter i samma anda som första. Vi har flera avslut, men tyvärr med för dålig skärpa. 

I 50:e sparkas Vanessa ner i straffområdet och vi blir tilldelad straff som Emilija Jevtic säkert sätter stenhårt ribba in.

 

Matchen utspelar sig mer eller mindre på en planhalva nu och vi radar upp chanser. Vi får en frispark precis utanför straffområdet, där Norsborg ställer alla spelare i mål, vilket var lite märkligt. Med två petningar så landar bollen till slut hos Tove Bergström som trycker bollen i nättaket. 3-0.

 

Det är en rätt stökig match resten av tiden och det dröjer tills 82:a matchminuten innan 4:an kommer. Linnea slår en fantastisk genomskärare igenom Norsborgs backlinje som Maddis plockar upp och placerar vid stolpen.

 

5-0 kommer bara nån minut senare, återigen Maddis på pass från Linnea.

 

Innan matchen är slut får vi ytterligare en straff som Norsborgs målvakt tyvärr räddar och matchen slutar 5-0.

 

Vi tar med oss flera positiva saker från matchen. 

-      Orken finns där; för andra matchen i rad orkar vi hålla upp tempot betydligt bättre än våra motståndare (Denna gång naturligtvis tufft för Norsborg utan avbytare).

-      Defensiven var stark över hela plan. Väldigt få chanser emot oss.

-      Bollinnehavet och lugnet och att vi får lite längre anfall.

 

Det som vi behöver fila på är att förvalta chanserna vi får, men i det stora hela en bra insats där vi borde gjort betydligt fler mål!

 

Stor tack till F09 klacken på läktaren och trevligt med besöket i vårt omklädningsrum innan och efter match. Välkomna tillbaka!

 

Nästa match spelar vi redan nu på fredag, borta mot IFK Aspudden-Tellus. Nästa hemmamatch spelas den 13:e Maj mot Saltsjöbaden. Hoppas vi ses då!

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 12/8 16:00
3 - 3  
Lör 16/6 16:00
2 - 4  
Sön 10/6 16:00
1 - 3  
Sön 3/6 18:30
2 - 9  
Sön 27/5 19:00
4 - 0  
Fre 18/5 19:30
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 20/06 23:03 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:37 
Fotboll - Startsida, 07/06 10:34 
Fotboll - Startsida, 03/05 14:55 
Fotboll - Startsida, 27/12 14:32 
Fotboll - Startsida, 14/12 15:10 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 05/07 15:57 
Värmdö IF, 02/07 09:24 
Värmdö IF, 19/06 12:16 
Värmdö IF, 25/05 12:13 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif