Fotboll
Damlag

Förlust mot Nacka i premiären
2019-04-29 12:52

Äntligen är vi igång! Tyvärr åker vi på en 2-3 förlust hemma på Värmdövallen mot Nacka Allstars, en förlust som känns extra bitter då vi faktiskt gör en väldigt bra match, men där små detaljer i avgörande situationer gör att vi inte kammar hem poäng.

Vi har bra koll på matchen redan från start och börjar starkt och framförallt defensivt följer vi vår matchplan fullt ut.

Vi hade koll på att Nacka är ett väldigt spelskickligt lag med många spelare som är individuellt duktiga, men ger dem väldigt lite ytor att spela på i första halvlek vilket gör Nacka frustrerande.

Vi tar också ledningen in den 12:e matchminuten genom ”Maddis”, framspelad av Frida Bergström och tycker vi har bra kontroll på matchen. Faktum är att Nacka bara har ett skott på mål första 35 minuterna.

Men vi tar lite för god tid på oss med bollen i backlinjen på egen planhalva flera ggr i första halvlek och hamnar i tidsnöd och det är just ett sånt läge som gör att vi drar på oss en straff i den 35 matchminuten. 1-1. Surt, för vi är det bättre laget i första halvlek.

När vi går ut i den andra så är vår matchplan att fortsätta stänga ytor för Nacka, och vi gör det bra, har en del chanser, men gör tyvärr inte mål. Nacka börjar bli trötta och försöker samtidigt jaga en ledning, vilket öppnar upp för kontringar för vår del. Men tyvärr är det istället Nacka som gör mål när vi tycker att vi ska ha frispark, slutar spela trots att domaren inte blåser vilket ger Nackas starka 9:a fritt fram att stöta in 1-2.

Vi ger oss inte. Nacka börjar bli trötta och redan i den 82:a match minuten kvitterar ”Maddis” till 2-2 på en riktigt fin passning i djupled av Haglund.

Nacka är trötta nu, tröttare än oss och vi försöker lyfta och pressa upp men har lite för stor respekt för deras djupledsspel och spelar aningen för krångligt och blir lite för långa för att få till den riktiga pressen. Och så i den 86:e Matchminuten kommer kallduschen. Helena rusar ut på en boll i straffområdet, Blir översprungen när hon sitter på knä vid bollen men domaren väljer att fria och bollen faller på Nackafötter och 2-3 är ett faktum.

Riktigt surt, då vi faktiskt gör en riktigt bra match och det är unika tillfällen som kunde gått hur som helst, som avgör.

Men vi lärde oss mycket av den här matchen.

-      Vi håller definitivt för division 3 nivå.

-      Sluta aldrig spela förrän domaren har blåst

-      Bolltempot måste höjas en aning i vår uppspels fas.

Det tar vi med oss in i nästa match!

Och trots förlust är vi riktigt nöjda med matchen och hoppas att ni 83st som kom och tittade såg att vi kämpade för poäng mot ett tufft motstånd!

Nu laddar vi om inför nästa match, återigen hemma och denna gång mot Rågsved, på Söndag kl. 16:00. Hoppas vi ses!