Välkommen till Värmdö IF Friidrott

Friidrotten är en fantastisk gren på det svenska idrottsträdet. Den innehåller en mängd olika idrotter och Sverige har haft mycket stora framgångar inom friidrotten. Friidrott är en av de idrotter där man som utövare kan sätta upp egna mål och jobba efter en egen målsättning. Tjejer och killar tränar tillsammans och vi har en jämn fördelning.

Sommartid tränar vi utomhus på vår friidrottsanläggning på Värmdövallen. Vintertid tränar vi i Grantomtahallen och i sporthallen i Hemmestaskolan.

Från 7 år och uppåt
Vi har som målsättning att ta emot barn som vill friidrotta från och med det år man fyller sju. Då består träningen mest av lek och att prova på de olika grenarna som finns inom friidrotten.

Självklart tar vi även emot er som är lite äldre, som vill byta sport eller börja med friidrott på ”gamla dar”.

Är du intresserad av att träna friidrott i Värmdö IF? Ta då kontakt med respektive gruppledare för din åldersklass. Du hittar kontaktinformationen genom att klicka på länken till respektive träningsgrupps sida ( under rubriken friidrott högst upp på denna sida).

Välkommen!
Värmdö IF, friidrottssektionen

Kontaktpersoner:

Karin Byström via mail karin_by@hotmail.com (tränare för gruppen födda 10-11)

Sara Bergqvist via mail sara@bergqvist.biz  (tränare för gruppen födda 09)

Martin Hall via mail martyjh48@hotmail.com (tränare för gruppen födda 07-08)

Åsa Lindkvist  via mail: asa.olausson@telia.com               (tränare för gruppen födda 05-06)

Karl Bertrandt via mail: Falkeye@live.se eller telefon 076-0091662

(tränare för gruppen födda 01-03)

GODA NYHETER FÖR FRIIDROTTEN!
2018-03-26 22:27
Lykke Iacobaeus och Ida Österberg på prispallen ( Sista Chansen)

Ny ordförande och kassör
Vi är jätteglada över att ha fått en ny ordförande då Henric Ståhl (pappa till Lukas) axlat ordförandeposten efter att Mia Johnsson valt att kliva av efter många års trogen tjänst. Stort tack till Mia för allt! Och varmt välkommen Henric!
Vi har även fått en ny kassör då Therese Vendel (Ellas mamma) kommer att hålla koll på vår ekonomi. Therese- varmt välkommen i styrelsen!

Tävlingen Sista Chansen
Vi har även haft ett stort gäng som har tävlat i helgen på Sista Chansen i Storängshallen. Tack alla friidrottare och föräldrar för en fantastisk insats!
Våra idrottare gjorde fantastiska prestationer.
Lykke Iacobaeus tog 3 guld ( 1000m, 60 m och 60 häck)
Max Österberg tog ett guld (600m) och ett brons (stavhopp).
Ida Österberg tog 2 brons (stav och 1000m)

Vi hade flera som tog sig till A-och B-finaler i löpningar bl a
Adeline Tisäter, Ella Vendel, Tyra Lexner, och Axel Nilsson ( Axel även 4:a i höjdhopp).

Vi hade flera andra som gjorde jättefina resultat och många som satte nya pers bl.a. Lukas Ståhl, Jakob Jansson Zeglen, Martin Våglund Rytter, Sara och Hanna Linkvist, Nils Bystrom, Charlie Cassel och Lukas Zander.

Stort grattis till alla och det är ju jättekul att vi som en liten förening kan matcha och t.o.m. slå alla storklubbarnas bästa friidrottare.

Nu laddar vi om för vårens utomhustävlingar.

Ledarna

Hammarbyspelen
2018-02-11 20:16
Under helgen har flera av våra äldre friidrottare tävlat i Hammarbyspelen som gick av stapeln i Sätrahallen. Många fina resultat blev det och de hittar ni på spelens hemsida. I mars kan de yngre tävla i Lilla Hammarbyspelen och då hoppas vi att många vill vara med!
Tävling
2018-01-28 19:15
Fredag till söndag har flera härliga friidrottare tävlat i Scandic indoor i Storängshallen i Huddinge. För flera var det tävlingsdebut och så kul det var att så många ville vara med! Det har slagits personliga rekord på rad och flera gick till final i sina grenar.  Det har varit roligt att se alla glada miner och hur barnen och ungdomarna har peppat och hejat på varandra. Vill ni se resultat från helgen är det bara att gå in på Huddinge AIS hemsida. Vi hoppas att ni alla blir sugna på att tävla mer!
Föräldramöte knattegruppen
2017-09-29 17:30
Igår 28 sept bjöd friidrotten in föräldrar till barn födda 2010 och 2011 till ett möte. Ett fåtal föräldrar kom så för att det ska bli någon grupp behövs det fler ledare. Vår rekommendation är att det finns en ledare per 5 barn för att det inte ska bli sårbart. Ju fler ledare desto mindre jobb för alla! Det är mycket roligt och stimulerande att vara ledare och se barnen växa i sin utveckling! I dessa åldrar är fokus på lekfullhet och att känna på friidrottens grenar. Det finns utbildningar att gå och vi är många som varit ledare som kan dela med oss av erfarenheter.
Vi kommer att uppdatera denna sida med hur det går på ledarfronten.

Grattis Max, Ida och Alicia !
2017-09-25 11:43
Max och Isa Österberg var i helgen i väg och tävlade i lilla Lidingöloppet och tog en 3:e och 4:e plats i tuff konkurrens. Max sprang 1,7 km på 5.31 min och Ida sprang 3 km på 11.37 min. Fantastiska insatser !

Även Alicia Fröding var i väg och tävlade i Kalmar och tog två tätplaceringar, dels i kula där blev hon 2:a på 8.97 cm och dels på 600 m där hon vann loppet på den fina tiden 1.59.94. Grattis !
Nyheter från våra grupper
Friidrott - Kalles Grupp F/P 02-04, 22/03 22:46