SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Pojkar -14
Välkommen till Pojkar -14!

Värmdö IF inbjuder er son till Knattefotboll för killar födda 2014. Knattefotboll är en lekfull introduktion till fotbollen och föreningslivet för både spelare och föräldrar.

 

Vill du anmäla dig och ditt barn till Knattefotboll Pojkar -14, så använder du denna länk. 

 

Våra träningstider är:

Onsdagar 16.30-17.45

Söndagar 11.30-12.30

 

Har du frågor eller vill din son provträna?

 

Kontakta vår lagledare:

Annichen Ekström

Annichen.Ekstrom@hotmail.com

0728986709

 

Alternativt vår Huvudtränare:

Niklas Annerstedt

niklas.annerstedt@gmail.com

0722187028

 

Välkomna till Värmdö IF Fotboll! 

 

Sammanfattning från föräldramötet
2021-04-07 12:39

Hej! Här kommer en sammanfattning av vad vi pratade om på föräldramötet förra veckan för er som inte kunde medverka.

Säsongen

Första träningen blir den 11/4, därefter tränar vi både söndagar 11.30-12.30 samt onsdagar 16.30-17.45 fram till den 27/6 då vi tar sommaruppehåll fram till den 8/8 då vi startar upp igen och kör så länge vädret tillåter, förhoppningsvis november ut. Under sommaruppehållet har vi förhoppningar av att kunna erbjuda lite fotbollslek för de som vill på söndagar, inga uppstyrda träningar utan mer ses och hänga lite mest för att det är kul.

Förväntningar

Vi gick igenom några punkter angående våra förväntningar på er resterande föräldrar. Dels att skapa en engagerad föräldragrupp, vilket vi gjorde under mötet, samt en cupgrupp, den är fortfarande vakant, mer info längre ner. Samt att ni ser till att barnen har rätt storlek på skor och benskydd (benskydd är det enda obligatoriska utrustningen), är mätta när de kommer till träningarna och att ni pratar gott om fotboll hemma. Vi vet och förstår att det kan kännas motigt som föräldrar att åka i väg en söndag mitt på dagen, men försök att inte visa detta för barnen. Den inställningen brukar tyvärr smitta av sig. Vi vill även att ni svarar på kallelserna, är ni osäkra, svara hellre att ni kommer, så vi kan planera med rätt antal ledare på planen.

Föräldragrupp

I år behöver vi starta upp en väl fungerande föräldragrupp. Föräldragruppens uppgifter är rätt simpla än så länge, men vi vill att den åtminstone planerar och köper in nått extra vid sommar samt höstavslutning. Sen är det självklart fritt fram att planera in vad ni vill utöver det. Vi hjälper till att skicka kallelser och information om det behövs. I framtiden ska gruppen även planera försäljningar och dylikt för att samla in pengar till lagkassan. Årets föräldragrupp är:

Susanna Wahlström (David)

Marcus Tamme (Otto)

Astrid Algulin (Ludvig)

Minna Wallström (John)

Kontaktuppgifter kommer finnas inom kort på vår lagsida på varmdoif.se

Cupgrupp

I år ska vi, tillsammans med F14, bjuda in till en 5 mot 5 cup. Detta är en fantastisk möjlighet att börja bygga vår lagkassa. Allt överskott delas med VIF, därefter fördelas det ut procentuellt beroende på antal spelare mellan lagen. Tränarna och lagledare kommer ha fullt upp med laget under cupen därför behövs en kraftansträngning från er övriga föräldrar att planera och utföra cupen. Ju mer intäkter, desto mer in till lagkassan. Lagkassan kommer att användas till inköp av material, kan tex vara målvaktshandskar, extra benskydd om någon glömmer samt bollpump. Men även anmälningsavgifter till framtida cuper vilket är väldigt dyrt. Runt 1000 kr per lag och vi är 72 spelare i dagsläget, så ska vi åka på cup behöver vi delas in i 8–10 lag. Så ja, det kommer kosta dessvärre. Så denna cup är en fantastisk möjlighet för oss att slippa sälja korvar, ljus mm. Till en början. På VIFs hemsida finns en cupmanual ni kan läsa, där står alla steg i att planera detta och vilka rollen som behövs för genomförandet. Här är en länk  Värmdö Idrottsförening - Fotboll - Startsida (varmdoif.se) svara gärna återkommande på detta mail om ni vill medverka. Vi kommer att ha möte med representanter från VIF fotbollskommitté inom en snar framtid.

Träningar samt matcher

I år kommer vi fokusera på enbart 3 mot 3 spel på liten plan utan målvakt. Detta enligt riktlinjer från svenska fotbollsförbundet. Ambitionen är att spela så mycket match det går samt anpassa övningarna så de är så matchlika som möjligt. Ambitionen är att vi ska undvika köer och att alla barn ska vara i rörelse under hela träningspasset. Vi kommer också att ha repeterande träningsupplägg så barnen känner igen sig.

Vi ska även undvika att avsluta träningarna med tävling, dvs matcher eller stafetter, då vi vill undvika att barnen går från träningen med en känsla av att ha förlorat. Vi vill att barnen ska känna glädje när dom går från planen.

Vi kommer träna med stationer som förra året, nytt för i år kommer vara att en tränare följer med samma grupp runt alla övningar och en tränare stannar och ansvar för samma övning hela träningen.

Beroende på hur Corona situationen ser ut kommer vi att planera in träningsmatcher med andra lokala lag, tex Ingarö, Gustavsberg samt mörtnäs.

Övriga frågor

Vi fick inte in så många frågor under mötet, någon lyfte träningstiden som är 60 minuter på söndagar samt 75 på onsdagar och att 75 minuter kändes lite väl långt efter en lång dag i skolan. Vi kommer inte att ha aktiv träning i 75 minuter. Utan vi kommer ta god tid på oss i samlingen och avslutningen så själva träningen blir 60 min utan att det blir stressigt, vilket vi upplevt att söndagsträningar blivit ibland. Vi kommer också sätta samlingstid 11:20 på söndagar så vi kommer igång med träningen 11:30.

 

Har ni ytterligare frågor, kontakta lagledare Annichen (annichen.ekstrom@hotmail.com) eller huvudtränare Niklas (Niklas.Annerstedt@gmail.com) , alternativt svara på detta mail.

På söndag kör vi!

Hoppas vi ses!

Ledarna P14

 

 

Säsongen 2021
2021-03-09 14:30

Hej alla! Hoppas ni har haft en bra vinter trots pandemi osv.
Här kommer det lite kort info om kommande säsong.

Vi kommer att träna på söndagar mellan 11:30-12:30 med start den 11/4 som det ser ut just nu med restriktionerna. Detta kan ju såklart ändras snabbt så vi ber er att hålla koll på mailen när det börjar närma sig.

Nytt för i år är att vi kommer behöva en föräldragrupp som vid sidan om planen hjälper till att ordna med sociala aktiviteter, cuper, lagkassa mm. Vi behöver ca 4-6 personer och får vi inga frivilliga kommer vi gå efter deltagarlistan. Svara på detta mail om ni vill vara med.

Nu på måndag den 15/3 kommer vi att ha ett ledarmöte då vi kommer gå igenom det mesta inför säsongen så inbjudan till ett eventuellt digitalt föräldramöte kommer efter det. Vill du vara med som ledare i år kan ni svara på detta mail så lägger jag in er och kallar till mötet :)

Påminner också om att gå gärna igenom killarnas utrustning så allting passar som det ska :)

För er nyanmälda spelare vill jag informera om att vi har en egen instagramsida för laget (Varmdoifp14) och en Facebookgrupp (VIF P14 Fotboll) Följ gärna och gå gärna med i gruppen :)

Med vänlig hälsning Ledarna!

Säsongsavslutning
2020-10-15 22:08

Hej alla glada 😊

Nu på söndag har vi vår sista träning för den här säsongen och i samband med det vill vi delge er lite information om kommande säsong. Men först vill vi tacka både er och framförallt era barn för en rolig säsong. Vi startade med att få ihop ett gäng ledare med bra samarbete och träningsupplägg som fungerat bra, gruppindelningar i färger/djurnamn skapade mindre förvirring och likaså vattenpauser i mitten tillsammans med varje grupp. Vi har haft tur med vädret och att vi fått tillgång till fullstor konstgräsplan har varit ren lyx för att vara vårt första år. I vår mening, en toppensäsong!

Kommande säsong:

Nästa år kommer vi att fortsätta träna en gång i veckan på helgen, träningstiderna blir satta i början av nästa år och vi planerar att starta någon vecka efter påsklovet. Vi kommer även börja spela matchspel mot andra lokala lag i närområdet, då är det 3 mot 3 med sarg och utan målvakt som gäller. Vi kommer även arrangera en knatteturnering i samarbete med Värmdö IF.

Vi kommer att starta året med ett föräldramöte där vi kommer informera er föräldrar om allt ni behöver veta men i stora drag kommer ni föräldrar få ta större plats. Ni ska starta en föräldragrupp med minst 4 föräldrar som planerar aktiviteter utanför fotbollsplan, förslagsvis 2 gånger per säsong, och hjälper till att arrangera cuper osv med Värmdö IF och F14. Känner ni redan nu att ni vill engagera er får ni gärna kontakta vår lagledare Annichen så sammankopplar hon alla som är intresserade.

Vi är alltid i behov av fler ledare på träningarna så in och anmäl er på länken på hemsidan(via samma länk som ni anmälde era barn) om ni kan tänka er att vara med. Ni behöver inte kunna varje gång och det krävs inga förkunskaper.

Vi ser redan framemot kommande säsong, det ska bli så kul.

Sista träningen:

På söndag har vi som sagt vår sista träning. Då kommer vi spela matchspel hela träningen och avsluta med att dela ut diplom och en varsin klubba. Därför är det viktigt att ni svarar på kallelsen om ni kommer eller inte så vi har tillräckligt med material att dela ut.

Vi kommer också behöva hjälp av några extra föräldrar då vi behöver vara minst 2 på varje match. Lägg en kommentar i kallelsen om ni kan hjälpa till och/eller anslut er till mittenringen 10 minuter före träningens start.

 

Återigen stort tack för i år, vi hoppas att vi ses igen till nästa år 😊

 

Mvh Ledarna

Ledarmöte
2020-10-12 07:51
Hej!
Imorgon Tisdag den 13/10 kl 20 kommer vi ledare träffas uppe på kansliet och prata om nästa år och utvärdera säsongen som varit. Är det någon utav er som varit med under året som INTE finns med på listan i sportadmin och inte fått någon kallelse till mötet, alternativt VILL vara med nästa år är ni mer än välkomna. Vi samlas 19.55 i cafeterian.

Ni övriga får gärna svara på det här utskicket om ni har något speciellt ni vill att vi ledare ska ta upp tillsammans och diskutera. Sammanfattning från mötet kommer vi såklart maila ut till er.

Mvh Ledarna!
Information
2020-10-01 21:16
Hej! Här kommer lite info från oss ledare men först ett STORT TACK till er som hjälpte till som ledare förra veckan när vi hade ont om folk. Guld värt!

Nu börjar det närma sig avslut för fotbollen, sista träningen blir söndagen vecka 42(3 träningar kvar) Det vore kul om vi kunde fixa någon rolig avslutningsaktivitet för killarna, inför sommaruppehållet bjöd vi på glass så vi tänker kanske något liknande denna gång? Skulle någon av er föräldrar vilja hjälpa till med detta får ni gärna svara på detta utskick.

I mittenringen där vi samlas har vi en låda med lite material och kvarglömda tröjor, flaskor och handskar, ni får gärna titta i den och se om ni glömt kvar något där. Gärna innan sista träningen då vi inte har någonstans att förvara detta över vintern om det glöms kvar.

Angående start kiten till er nya så har tyvärr kansliet meddelat att inga start kit delas ut till dom nya då säsongen snart är slut. Eftersom alla då inte fått boll försöker vi då planera övningarna så alla inte behöver ha egen boll på varje station utan vi kan dela allihopa.

Vi skulle även vilja be er att prata med era barn hemma om hur man är bra kompis. Vi ser tyvärr att det knuffas, puttas och blir många konflikter mellan barnen. Vi försöker anpassa övningarna så vi undviker köer osv med ibland händer det iallafall. Vi är få tränare och det är svårt att både försöka hålla i en övning samtidigt som vi ska lösa konflikter mellan barnen, så ha gärna ett öga öppet och kliv in och hjälp erat barn att pausa 5 minuter vid sidan om ni ser att han behöver det.

Avslutningsvis har vi fått många frågor om innebandyn, den ska dra igång nu under oktober och anmälningsidan är öppen på Värmdö Ifs hemsida, länk har ni här: http://www.varmdoif.se/start/?ID=301601
Ni som var med på innebandylekis förra säsongen blir överflyttade automatiskt, ni andra som vill prova behöver anmäla er. Värmdö If kommer bjuda in till uppstartsmöte inom kort.

Allt gott!
Mvh Ledarna
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 14/04 10:00 
Fotboll - Startsida, 24/02 10:00 
Fotboll - Startsida, 19/11 16:42 
Fotboll - Startsida, 29/09 08:54 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 14/04 16:00 
Värmdö IF, 12/04 11:40 
Värmdö IF, 14/01 13:28 
 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif