Damlag

Oavgjort i höstpremiären hemma
2018-08-13 20:17

Så var det äntligen dags att kicka igång höstsäsongen med en match hemma på Vallen. På andra planhalvan stod Hanviken för motståndet. För att inte hamna för långt efter täten är detta en match vi gärna vill plocka tre poäng i.

Vi börjar matchen väldigt bra och får ett litet övertag, har ett par tre hörnor som alla känns farliga och ett par halvchanser. Samtidigt som regnet börjar falla över planen så lyckas Hanviken i 31 minuten sätta bollen i nätet på deras första hörna.

Vi hänger inte läpp över det utan fortsätter att jobba på med vårt spel, vi gör några förändringar på mittfältet för att få till en bättre spelbarhet mellan defensiva mittfältet och anfallare. Det ger resultat och i 43 minuten kan Sandra dunka in 1-1.

Avsparken hinner knappt bli slagen innan vi har tagit tillbaka bollen och Frida C kommer på en fin genomlöpning och får en perfekt boll från Maddis. Ensam med målvakten rullar hon in 2-1 i högra hörnet. Härlig vändning från underläge och så viktigt att gå in i pausvila med ledning!

Vi kommer ut i andra halvlek med en bra känsla i kroppen men det är Hanviken som skruvar upp tempot, och vi känns lite tillbakatryckta.

I 51 minuten får Hanviken ytterligare en hörna som de lyckas få in bakom Helena, 2-2 på resultattavlan. Strax därefter blåser domaren frispark ca 5 meter utanför vårt straffområde, vi vet sedan förra matchen att detta är ett bra läge för deras duktiga frisparksskyttar. 2-3 är ett faktum när klockan rullar upp på 56 minuter.

Efter det har vi ett par bra chanser med både en stolpträff och en boll som går strax utanför. Efter 72 spelade minuter får vi med oss en hörna, Linnea hittar Ida Lundéns panna perfekt och det är utjämnat till 3-3.

Resultatet står sig matchen ut utan några egentligt farliga chanser från några av lagen. Vi får med oss 1 poäng.

Dagens plus: att vi lyckas vända underläge två gånger under matchen. Det betyder mycket för vår moral och vilja och vår tro på oss själva.

Dagens minus: Att vi släpper in 3 mål på fasta situationer, här måste vi bli bättre!