SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Damlag

Målvakt sökes
2022-12-29 21:08

Truppen börjar ta form, men vi saknar en pusselbit och det är en målvakt. Är du eller någon du känner den vi söker?
Hos oss får du målvaktsträning minst 2 dagar i veckan med målvaktstränare och vi ser till att du som målvakt har det material du behöver. Men framförallt får du vara del av en fantastisk stöttade och driven grupp tjejer som vill framåt och uppåt! 
Du kanske har kört fast som andra- eller tredjemålvakt? Har svårt att ta dig upp i seniorlaget i din klubb? Eller helt enkelt varit ifrån fotbollen ett tag och saknar den? Hör av dig så berättar vi mer kring vad vi kan erbjuda dig!

 

Ring eller sms vår huvudtränare,
Martihn Sjöstedt
0704501894
Eller vår målvaktstränare 
Viktor Brink 
0767780150

 

Vi tar även emot andra som vill provspela, så är du utespelare går det  naturligtivs bra att höra av sig också. 👍

Dela gärna! 💙

Provträningar inför 2023
2022-10-12 12:07
Nu börjar förberedelserna inför 2023 och vi öppnar upp för provträningar!
Säsongen 2023 kommer vi att spela i div 2 östra Svealand och söker efter motiverade spelare som vill vara med på resan!
Är du intresserad eller vill veta mer? Kontakta våra tränare:
Martihn Sjöstedt 0704501894 eller Jesper Annerstedt 0704453538
Avvakta inte med att höra av dig, vi siktar på att göra klart truppen till så stor del som möjligt innan uppehållet för att göra en gemensam start med förberedelserna för våra mål säsongen 2023!
 
Mvh,
lagledningen
Förlust mot Segeltorp i hemmapremiären
2022-05-03 12:54

Hemmapremiären mot gästande Segeltorp börjar bra, första 15-20 minuterna är det en jämn tillställning, kanske en aning övertag från vår sida. Vi skapar flera kvalificerade chanser, men till skillnad från matchen mot Stocksund så får vi inte riktigt till den där skärpan i avsluten. Känslan är bra och trots missade målchanser så fortsätter vi skapa anfall, och defensiven känns stabil.

 

Efter ca 30 minuter så faller vi ner för lågt, och Segeltorp har fått upp farten. Segeltorp har här en väldigt stark period och Helena får göra flera kvalificerade räddningar. Vi försvarar oss väl, men ett mål hänger i luften och helt ärligt känns det här som att vi ska vara glada att Segeltorp inte fått göra en kasse eller två.

Mycket riktigt så kommer 1-0 i den 41:a minuten, ett vackert mål från Segeltorp som hittar kombinationer på mitten fram till en genomskärare på djupet ut mot kanten av straffområdet som avslutas med ett lågt inlägg och ett avslut utan krångel in vid första stolpen.

Vi skapar någon chans till innan vi går till pausvila, men återigen utan utdelning.

 

Efter en relativt jämn första halvlek, där vi kanske har något mer av spelet i början och Segeltorp tar över på slutet så går vi ut i andra halvlek med en bra energi. Vi kan ta det här.

 

Vi börjar halvleken starkt och lyckas nagla oss fast långa perioder på Segeltorps planhalva. Vi skapar också flera bra chanser, men avsluten är fortsatt för dåliga och vi har otroligt svårt att förvalta våra anfall till mål. Detta fortsätter i de nästkommande 20 minuterna på ungefär samma sätt tills vi efter en hörna tappar bollen till kontring som leder till en hörna för Segeltorp. Hörnan nickas bort men tyvärr till en röd spelare som lyfter in bollen i straffområdet. Offside trodde vi, men tyvärr visar det sig att vi släpar lite när vi lyfter och häver offsiden. 2-0 och tungt. Segeltorp får energi, vi börjar se lite trötta och skakiga ut och blir väldigt långa.

När vi nu försöker forcera framåt är vi lite stukade och får inte igång nåt spel. Det blir istället Segeltorp som får kontra enkelt på oss och även om vi sliter och gör ett bra jobb i att stå emot så kommer till slut ett tredje mål för Segeltorp in den 86:e minuten. Denna gång är det en tydlig offside som domaren missar, vilket känns surt. Inte för resultatet, förlusten var nog redan inkasserad ändå, men att siffrorna blev så stora som 3-0 känns inte rättvist.

 

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att det märks att Segeltorp har rutin från division 1. De är tunga att möta och har rutin på samtliga positioner. Att vi spelar en tät och jämn match mot dem är väldigt positivt och ett kvitto på att kan utmana alla i denna serien. Det kanske inte syns på resultatet, men det var en jämn match där ett lag sätter fler av sina chanser helt enkelt.

 

Inget publikrekord, dock härligt att se över 100 personer på läktaren! Synd att vi inte kunde bjuda på en vinst. Men vi får en ny chans nu på söndag, då vi tar emot Djursholm på Värmdövallen i andra hemmamatchen på raken. Vi är revanschsugna, hoppas vi ses då!

 

 

Matchstatistik:
Värmdö – Segeltorp

Slutresultat 0-3

Skott på mål 4-7

Skott utanför 10-4

Hörnor 5-4

Gula kort 1-0

Målrik seger i premiären
2022-04-26 22:17

Äntligen dags för seriepremiär efter en lång, kall och tuff  försäsong. Match borta mot Stocksund på Homecall arena i Danderyd.

 

Första 15 är ganska jämn, med växlande spel mellan lagen. Vi får en straff efter 9 minuter som Stocksunds målvakt tyvärr räddar nere vid hennes vänstra stolpe.

 

I den 19:e minuten får Stocksund en frispark i ett bra läge 6-7 meter utanför straffområdet. En slarvigt ställd mur i kombination med en bra placerad frispark från Stockans Nr 10, som för övrigt var stark matchen igenom, resulterar i 1-0 till hemmalaget.

 

24:e matchminuten - nästa kalldusch efter två hörnor och två halvdana målchanser från oss, ett riktigt fint mål från en lång krossboll diagonalt från Stocksunds högerback till deras kapten på vänsterkanten som viker in och gör mål på distans från 20 meter över vår målvakt. Fin aktion, riktigt klassmål.


vi får vår fjärde hörna i matchen i den 25 minuten men inte heller den leder till nånting. Vi lyckas dock hålla fast bollen, rulla hem och starta ett nytt anfall som till slut landar hos Melle. Ett vänsterskott ämnat att gå över målvakten som är en bit ut, men hon får ett par fingrar på bollen och styr precis utanför.

 

29:e minuten. Haglund får boll av Emelie i djupet som sedan slår ett inlägg på Maddis som tagit en monsterlöpning från mittcirkeln in i straffområdet. Inlägget är perfekt, tajmingen i löpningen perfekt och bredsidan enkel till 2-1.

 

Efter detta har Stockan en väldigt bra period och vi har svårt att komma loss.

Mycket riktigt kommer också ett välförtjänt 3-1 där vi blir för passiva i pressen, men samtidigt får man lyfta på hatten för ytterligare ett väldigt fint mål, igen. Det är också återigen Stocksunds kapten som vänder bort vår försvarare, spelar in till Nr 10 som får till en klockren träff på bollen strax innanför straffområdeslinjen, ribba in.

 

Stockan fortsätter ligga på och vi har svårt att etablera spel.

Men så i sista minuten av första halvlek. Melle bryter sig förbi på en långboll, viker in och skjuter, stolpe in i bortre. Viktigt!

 

Vi börjar andra halvlek starkt, har fina kombinationer men skapar inte riktigt de där klara chanserna. Första 10 av andra huserar vi mestadels på stockans planhalva och vinner framförallt mycket av duellspelet på mitten. Stocksund skapar några chanser på kontring, dock lika få klara chanser som vi. I den 67:e matchminuten efter en bra sekvens av Stocksund och där vi är lite för snälla i närkamperna sker då det vi inte ville skulle ske. Efter en fin aktion på vänster kanten gör sig en Stockan spelare fri och slår ett mycket bra inlägg på bortre stolpen perfekt till en lagkamrat som bara kan bredsida in bollen i öppet mål.

 

Här känns det tungt. En bra period av oss och ändå 4-2 underläge. Men… saker är annorlunda i år. Vi ger inte upp och känner att vi har chansen att vända.

 

Redan i den 69:e minuten vinner vi bollen högt efter hårt arbete. Melle slår en avvägd pass i djupet till Maddis som vräcker sig in i straffområdet och sätter 4-3. Match igen.

 

Stocksund ser ut att ha svårt att hitta igenom och det blir mycket spel i backlinjen vilket också gör att vi bryter högt. I 70:e får vi ett inkast till höger på Stocksunds planhalva som Freddan drar på djupet till Melle som i sin tur slår ett inlägg på Maddis som tagit sig in på första stolpen. 4-4 och hattrick av Maddis!

 

Vanligtvis hade vi nog varit nöjda med 4-4 med tanke på att vi varit i underläge hela matchen. Men vi har vittring och går för det.

Det är mycket kamp nu mellan två lag som krigar för segern. Det böljar fram och tillbaka men utan direkt farliga målchanser, bollen byter ägare ofta.

Men så i den 79:e minuten slår Linnea en inspark som landar högt på Stocksunds planhalva. Maddis plockar upp och driver ner mot kortsidan och slår in den på en rusande Melle som ur snäv vinkel trycker bollen i mål högt vid första stolpen med vänsterfoten. 5-4, vi har vänt!

 

Två trötta lag krigar på resterande matchtid tills domaren blåser av och vi kan konstatera att premiären slutar med vinst.

 

Sammanfattningsvis är det en match med mycket spänning, väldigt bra spel från båda lagen och 9 fantastiskt fina mål.

 

Vi tackar Stocksund för trevligt bemötande innan, under och efter matchen, samt domare och publik för en härlig seriestart.

 

Nu laddar vi om inför hemmapremiären på söndag mot Segeltorp. Missa inte den!

 

Matchstatistik:

Stocksund - Värmdö

Skott på mål 9-11

Skott utanför 3-2

Hörnor 1-7

 

Målskyttar Värmdö:

2-1 Maddis (Haglund)

3-2 Melle

4-3 Maddis (Melle)

4-4 Maddis (Melle)

4-5 Melle (Maddis)

Försäsongsuppdatering
2022-02-20 21:48

Efter en tung fysperiod i januari, med 15 rena fyspass har vi till spelarnas lycka nu sedan två veckor tillbaka gått in i en ny fas där vi börjar jobba på det taktiska parallelt med den fysiska uppbyggnaden. 

Men det märks att den tuffa perioden gett resultat och tempot på träningarna har tagit en ny nivå gentemot tidigare säsonger och fotbollen hamnar i större fokus.

Covid har absolut påverkat där 14 spelare har tappat nån vecka eller två, men även de börjar komma ikapp ordentligt nu.

 

Skadeläget är lite sisådär. 

Amanda Stoor är fortsatt skadad men är förhoppningsvis närmare en lösning med sjukvården, på en skada som hon dragits med till och ifrån i många år. Vi hoppas att hon nu äntligen får ordning på detta!

Molly Müllersdorf är på bättringsvägen efter en lång tid vid sidlinjen (även innan hon kom hem till  oss) och en stressfraktur i ryggen. Men här går det åt rätt håll, det gäller bara att inte ha för bråttom så att vi slipper bakslag.

Ida Lidell har en ljumske som trilskats under hela förra säsongen och tyvärr ett litet bakslag för nån vecka sedan, men betydligt bättre nu än tidigare och vi hoppas på en comback snart igen.

Sanna Karlsson har problem med höften som opererades för nåt år sedan och är i kontakt med sjukgymnast för nästa steg.

Freja Lantz (MV) har också problem med en ljumske, men bör vara tillbaka inom kort.

Helena Eisner (MV) har inflammation i en armbåge och ser över den, oklart hur länge men vi hoppas att hon är tillbaka snart.

Denise Danielsson har en lättare sträckning i låret, men bör vara tillbaka redan nästa vecka.

Tova Karlsson är tillbaka i mars-april.

 

Men det finns också positiva nyheter, då Ida Lidberg är tillbaka i träning efter 6 månader vid sidlinjen pga en stressfraktur i foten. 

 

Saknas gör också Madeleine Sehlin som för tillfället pangar in bollar för Nacka Wallenstam i SSL (4 kassar mot en av seriefavoriterna, Thoréngruppen, i helgen, wow!). Kul för henne och Nacka, vi är glada för hennes skull, men hoppas att hon är tillbaka hos oss snart. 

 

Tur då att vi har att vi har våra duktiga F07 tjejer som nu roterar upp på våra träningar. Emelie Persson-Lindeborg, Tyra Ferringmark, Esther Erlandson, Olivia Ulfvin, Olivia Lidberg (MV) och Moa Bonnevier har alla varit med en eller flera ggr med oss de senaste veckorna.

 

Vi har spelat matcher också!

Efter en heldag på Bosön och Vinnarhallen förra helgen, med träning och taktisk genomgång, så spelade vi vår första match mot Enhörna IF som åkte lång väg för att spela mot oss, vilket var trevligt! Vi gör ingen kanonmatch. Individuellt är det ok, men som lag blir vi spretiga, långa och får inte riktigt igång spelet. Vi vinner dock matchen och får chansen att rotera 21 spelare som får matchtid, vilket var absolut viktigast. Tack till Enhörna som tog sig till Vinnarhallen för match, och lycka till med säsongen.

 

Idag (läs söndag) spelade vi vår andra träningsmatch, denna gång mot Huddinge, ett lag som vi är bekanta med sen tidigare men som har börjat ett nytt bygge efter degraderingen från div 2 förra året och värvat bra inför säsongen. Matchen spelades som tur var på ett uppvärmt Brantbrink IP (Tänk om vi kunde få till något liknande på Värmdö, vilken dröm!), vilket gjorde fotbollen lättare men det var likväl kallt på bänken.

Denna gången gör vi en betydligt bättre match, är mer samlade i försvaret, har mer tålamod i vårt bollinnehav. Ska man vara petig så skapar vi lite för få riktiga chanser i första halvlek och förvaltar inte riktigt vårt fina spel, men leder i paus med 1-0 (M.Garpenbeck ass F.Hartzell). 

I andra halvlek får vi lite mer tryck framåt och får igenom fler bollar och kommer bättre fram med våra offensiva löpningar, men har lite oskärpa i våra avslut. det blir dock ändå ett mål till och vi vinner med 2-0 (M.Kay ass I.Nordmark). En väl genomförd match och ett stort steg framåt från förra helgen. Kul för Lidberg som gjorde sitt första inhopp sedan augusti 2021. Välkommen tillbaka Ida!

Vi tackar Huddinge och önskar dem lycka till i bygget för säsongen! 

 

Om vi blickar framåt så är det väl tyvärr så att vädret kommer att styra mycket, och eftersom snön ligger vit på Värmdövallens planer för tillfället, samt att väderrapporten för kommande vecka ser riktigt dyster ut så är det väldigt ovisst med träningarna framöver. Tyvärr är detta ett stort problem för alla lag på Värmdö, där många andra lag i andra kommuner har helt andra förutsättningar i form av tält och uppvärmda planer. Att vädret dessutom växlar mellan snö, sol, regn och minusgrader gör att det tyvärr kan ligga is i planen för en tid framåt.

Vi hoppas att SMHI har fel och att plusgraderna håller i sig så att vi har gröna planer. OM det blir så, så spelar vi vår första hemmamatch nästa söndag då Älvsjös F19 Allsvenska lag kommer på besök. Vi hoppas innerligt att den matchen kan genomföras.

Tre Värmdö IF legendarer lägger skorna på hyllan
2021-12-09 09:21
fr.v. Monica Rodahl, Sofia Törnberg och Sandra Lindeborg

Vid säsongens slut så blir det alltid rörelse i lagens spelartrupper. Det är nya spelare in och några ut, men när de gäller Sofia Törnberg, Sandra Lindeborg och Monica Rodahl så finns det mycket som är unikt. De har nämligen spelat tillsammans i Värmdö IF sen 80-90-talet, en smått sanslös bedrift. De har dessutom varit en stor och viktig del av vår resa från division 5 till division 2 sen nystarten av Värmdö IFs damlag 2016-2017. 

 

Men nu meddelar de, aningen motvilligt, att det är dags att lägga skorna på hyllan. Vi passade på att sitta ner med våra järnkvinnor och ställde lite frågor till dem. Håll tillgodo!

 

När började du spela fotboll och i vilken klubb?

Sofia – Värmdö IF, 1991, jag var typ 6 år.

Sandra – Värmdö IF, 1982.

Monica – Skutskärs IF, 1980, då var jag typ 7 år. När jag var 19 kom jag till Djurö/Vindö och 97-98 till Värmdö IF.

 

Hur länge spelade du fotboll innan du gjorde ditt uppehåll?

Sofia – Jag spelade fram tills jag var 26, så i 20 år. Sen började jag igen 2018, så uppehåll mellan 2011 och 2018.

Sandra – Jag spelade fotboll 1982–2007. Sedan hade jag ett längre uppehåll 2007–2017 och jag började sedan spela 2017 när Värmdö IF:s damlag startade upp igen.

Monica – Jag minns inte exakt, men det var ett par år mellan jag fick barn etc. som jag inte spelade.

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

Sofia – Det finns mycket häftiga minnen från när jag spelade när jag var yngre, men när vi gick upp i 2:an och få göra det på ”bonustid” med sin hemmaklubb och på det sättet som vi gjorde det. Det var väldigt speciellt för mig.

Sandra – När vi gick upp i division 2 och att få spela matcher och träna tillsammans med min dotter Emelie i damlaget i år.

Monica – Nu när vi gick upp i 2:an var väldigt häftigt, och även hela resan att klättra från division 5 till 4 och 3 och sedan 2:an.

 

Vem är den bästa fotbollsspelaren som du har spelat tillsammans med?

Sofia – I förra perioden när jag spelade med Värmdö fanns det en tjej som hette Hanna Lundqvist. Hon har sedan spelat med Djurgården och Hammarby, det var en spelare som var häftig att följa, hon var ju yngre än mig och hennes resa var häftig.

Sandra – Madeleine ”Maddis” Sehlin, hon är helt fantastisk.

Monica – Beatrice ”Bisse” Brolin, när hon hade sina glansdagar och var på topp då var det magiskt.

 

Vem är den bästa spelaren du har spelat mot?

Sofia – Pia Sundhage, jag spelade mot henne när jag var typ 14 år och vi spelade mot Bajen Ladies, jag var snabb och teknisk och Pia var gammal redan då, men jag hade inte en chans, hon var så brytsäker och duktig.

Sandra – Elin Flyborg, vi spelade ofta mot henne med 76:orna och hon var grymt bra.

Monica – Olga som vi hade mot oss i serien i år, Olga Langenskiöld.

 

Vad är anledningen till att du valt att sluta?

Sofia – För mig är det att det tar för mycket tid och att mina tre barn börjar bli så stora och själva har aktiviteter. Båda tjejerna spelar fotboll i Värmdö IF och nu vill jag helt enkelt ägna mig mer åt deras idrott. Speciellt nu när laget är på den nivån det är med division 2, då behöver man lägga mycket mer tid på det. Egot skulle kunna fortsätta. Men det är en väldigt stor sorg att lämna.

Sandra – Jag känner att det är dags att lämna över till den yngre generationen, jag har sagt att jag spelar så länge som jag behövs och jag känner att det nu finns yngre spelare att lämna över till.

Monica – Det har varit en jättelång process för mig och jag har velat fram och tillbaka under de senaste två åren på om jag ska fortsätta eller ej. Men nu börjar kroppen säga ifrån, både hälsenor och rygg värker och det gör att det inte heller är lika roligt som tidigare och även att familjen behöver mig.

 

Vad kommer du att sakna mest?

Sofia – Alla underbara personer som man har fått i sitt liv, och att vi verkligen har varit ett lag trots alla olika åldrar och olika personligheter. Så många fina personer som man har fått träffa varje vecka. Och så fotbollen såklart, bara att sätta på sig fotbollsskorna och gå ut och värma upp och få springa i en grupp. Apan i mitten en kväll i maj, åh det kommer jag att sakna.

Sandra – Mest kommer jag sakna alla personer i laget och att få hänga med dem. Sen kommer jag sakna att träna och spela matcher. 

Monica – Alla underbara människor, och lagkänslan extra familjen. Alla resor som vi har gjort tillsammans, och så klart fotbollen och spela matcher.

 

Vad är ditt bästa minne tillsammans med laget?

Sofia – Göteborg förra sommaren, det var en riktigt stark lagkänsla, vi körde Maffia på tåget hela laget tillsammans.

Sandra - Alla resor, men även att gå upp i 2:an, fastän jag redan sagt det, men det måste få vara med även på den här frågan 😊

Monica – Resorna har varit så bra, en riktigt bonus. Man åker med och blir som 15 igen, behöver inte ta något ansvar, någon säger till en var man ska vara, när man ska äta, när man ska sova osv och vi kan bara hänga och ha kul.

 

Vad har du för sista hälsning till laget?

Sofia – Fortsätt att spela länge fast att man blir äldre, det kommer att komma tunga perioder där man inte är så sugen men ibland så får man köra på ändå, för glädjen kommer tillbaka. Respektera varandras olikheter, det är det som är så häftigt med ett lag, det går inte att alla är likadana och hittar man den där respekten för varandra får man så himla bra lagkänsla. Se varandra och våga kliva fram och ta en ledarroll, det finns all potential i gänget för ni är så bra.

Sandra – Det är jätteroligt att vi fått flera nyförvärv inför nästa säsong. fortsätt spela som ett lag, peppa varandra och jobba med att stärka sammanhållningen i truppen.

Monica – Bara fortsätta att ha kul och fortsätta att utvecklas och fortsätt kämpa så kommer ni gå hur långt som helst. Ta hand om varandra och peppa varandra, fortsätt jobba för varandra och ha kul. Tro på er själva!

 

Vilket råd hade du gett till dig själv när du var 15–20 som du vet idag?

Sofia – När jag var yngre så var jag odödlig, jag fick kliva upp i damlaget tidigt och hade väldigt mycket självförtroende, men sedan i övre tonåren fick jag det tuffare och började jämföra mig mycket med andra och kroppen förändrades så ta stöd i att få chans att tro på dig själv. Att allt inte rasar för att det kommer motgångar, man kan möta olika tränare i olika perioder. Våga satsa om du vill, men även om du inte blir proffs så kan man spela i många år.

Sandra – Jag skulle gett rådet att våga satsa på fotbollen och kanske inte bara satsa på skolan, skolan finns alltid kvar men fotbollskarriären är inte speciellt lång. Man kan plugga och jobba hela livet. Till de yngre tjejerna skulle jag vilja säga, fortsätt spela fotboll så länge du kan. Jag är glad över att jag kunnat spela fotboll så länge som jag gjort.

Monica – Tro på sig själva, det är så lätt att vara självkritisk i den åldern. Fokusera på det du är bra på och häng inte upp dig på det du är sämre på just då. Det kommer, och jobba vidare så blir du bättre o starkare! Tro på att du kan och våga tro på att du är bäst.

 

 

Sofia, Monkan och Sandra, Ni har betytt så mycket för det här laget med er rutin, med er omtanke och med erat spel. TACK FÖR ALLT, Vi kommer sakna er! Vi ses på Vallen, tjejer!

 

Intervju av: Nadia Björklund

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 22/03 10:28 
Fotboll - Startsida, 15/03 16:20 
Fotboll - Startsida, 08/03 10:00 
Fotboll - Startsida, 21/02 11:11 
Fotboll - Startsida, 10/02 14:01 
Fotboll - Startsida, 20/04 17:49 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 21/03 11:57 
Värmdö IF, 20/03 09:55 
Värmdö IF, 15/03 15:35 
 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
 
Våra sponsorer
Hashtaggade bilder på Instagram med #värmdöif