Fotboll
Herrlag

Delad pott mot Konyaspor
2015-08-17 09:19
Precis som i vårmötet lagen emellan blev det oavgjort resultat när dessa lag möttes. Skillnaden var att denna gång var det Konyaspor som kvitterade i matchens slutskede.

Första halvlek är det två positiva lag som båda vill framåt och småtrevlig fotboll presteras stundtals. Chanser finns från båda lagen utan det är riktigt nära att det ska resultera i mål. På övertid av första halvlek lyckas dock Värmdö spräcka nollan då Linus Karlsson i en tät situation i straffområdet på två försök lyckas få in bollen över motståndarnas mållinje. 1-0 i paus således.

I andra halvlek tar gästerna över spelet givetvis samtidigt som hemmalaget slår vakt om sin ledning. William i hemmamålet får göra några bra räddningar men även Värmdö har några lägen att utöka ledningen bl a en nick ifrån Lamin Sanneh ifrån nära håll. Med kvarten kvar av ordinarie tid drar Lamin Allen på sig sin andra varning i matchen och blir utvisad och trycket ökar emot hemmamålet. I 81 minuten kommer kvitteringen som startar med ett inkast på Värmdös vänsterkant där rutinerade Özgur Yasar i bortalaget sätter in en knuff i ryggen på Filip Lindmark för att skapa sig ytan han behöver för att komma runt vårt försvar. Passning snett inåt bakåt och avslut som räddas av William men på returen är samme Özgur framme och kan sätta 1-1 som blir slutresultatet.

I och med krysset behåller Värmdö avståndet neråt i tabellen och står efter 4 höstomgångar spelade på 2 segrar 1 oavgjord och 1 förlust. Härnäst väntar en svår bortamatch mot FC Linköping City men denna serie är så jämn att har vi en bra dag kan vi mycket väl lämna Linköping med 3 poäng i bagaget.