SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄRMDÖ IF
Fotboll
Herrlag

Herrlaget 2023
Lagbild efter sista seriematchen, där avancemanget till div 3 kunde firas på Värmdövallen.

Inför vår comeback i division 3, är vi just nu bra bemannade. Men vi eftersträvar hela tiden att bli ännu bättre. Därför öppnar vi alltid upp dörren på glänt för dig som känner att du skulle kunna spetsa till vår trupp på ena eller det andra sättet. Målet är att kunna få till en trupp som fortsätter att sporra och utmana varandra både på träning som på match.

 

Förutsättningarna för att slå sig in hos oss bygger på engagemang. Brinner du för fotbollen och ser framemot varje träning , då har du två av ingredienserna som är grundläggande. Hos oss spelar man inte för att bli rik utan för att utvecklas och tillhöra ett gott gäng. Sunda värderingar och kamratskap ser vi som en självklarhet.

 

Vi uppmuntrar gärna hemvändare från kommunen eller talanger från vår närhet att testa lyckan hos oss. Eller varför inte gamla elitspelare som nu gjort sig hemmastadda i vår närmiljö och som vill dela med sig av sina erfarenheter.

 

Det samma gäller för ledare i olika former. Kanske du har rutin från andra lag men nu vill ge VIF din uppmärksamhet och hjälpa till att utveckla ett hungrigt lag och en spännande organisation.

 

Hör gärna av dig/er till oss om ni har några frågor.

 

Forza Värmdö!

Värmdö IF tillbaka i finrummet
2022-09-27 14:30

Efter några säsonger i lokala serier, så är VIF nu tillbaka i förbundets seriesystem.

Säsongen 2023 spelar VIF i division 3!

Efter ett övertygande seriespel, så kunde de blå eleganterna från Värmdö säkra sitt mål för säsongen med tre omgångar kvar.

Målet var att hamna topp-två, men målet överskreds redan i omgången efteråt.

Då säkrade nämligen VIF avancemanget till division 3 och serievinsten i division 4 mellersta Stockholm.

 

Mariebergs SK stod för motståndet i den 21 spelomgången i Stadshagens strålkastarljus. Värmdöspelarna fick en bra start och kunde ta en tvåmålsledning redan efter 22 minuter av första halvleken. I andra halvlek fortsatte VIF sitt bolltrillande och kunde utöka sin ledning ett par gånger om. Slutresultatet skrevs till en 5-0 seger för VIF. Trots att drivande spelare både var bortresta och avstängda, kunde truppen återigen leverera som ett riktigt lag. Många byten som kunde borga för ett konstant högt tempo samt maxprestationer utan några dippar. Spelglädjen den sista perioden på matchen gick inte att ta fel på.

 

När slutsignalen ljöd så lystes hela Kungsholmen upp av ett magnifikt fyrverkeriregn samt en hel del hurrarop. Oavsett nivå eller division så är en serieseger alltid minnesvärd, så även denna. Glädje och tillförsikt blandades med svett och skumpa i det slitna omklädningsrummet på Stadshagens IP. En måndag kanske inte är den bästa dagen att fira en serieseger, men planerna har redan börjat smidas av truppens äldre garde. Ett tips för allmänheten, håll i hatten när de blå eleganterna tar sig in till City den kommande helgen. Eller för all del varför inte hänga med dem?

 

På tal om truppen, och eventuell festplanering. Det är inte säkert att alla får följa med 😊, då det är en väldigt ung trupp. Medelåldern har under höstens seriematcher ett snitt på 19,5 år.

Om man nu ska se något positivt att ha ramlat ur fotbollens finrum under några säsonger, så har det gjort att VIF nu kunnat genomföra ett generationsskifte i truppen.

Nu är laget förberett på olika utmaningar med en ”hållbar” trupp. Man har 100% av sina spelare från egna led inom kommunen, plus några från östligaste Nacka.

Inte omöjligt att några spelare kommer bli uppmärksammade och kanske testar lyckan på högre nivå, men då finns det möjlighet för andra talanger att blomma ut från Värmdös skattkista.

 

Forza Värmdö!

Positiv hemmapremiär
2022-04-18 19:43
Lagfoto på slutsignal VIF vs MSK

I ett strålande vårväder kunde till slut Värmdö IF knyta ihop säcken och få med sig en trepoängare i hemmapremiären. I solskenet togs gästerna från Kungsholmen, Mariebergs SK, mot med hög fart från start. Innan 20 minuter hade passerat kunde VIF trycka in ledningsmålet efter en retur. VIF fortsatte äga taktpinnen under de första 45 minuterna. Tyvärr blev de lite smolk i bägaren då det sista som hände i halvleken var en oturlig skada i hemmalaget.

 

Den andra halvleken började med högsta fart från pigga Mariebergare, inom 10 minuter hade de vänt på steken. Från 1-0 till 1-2. Nu var det en hel del ängsliga ansiktssuttryck på hemmaspelarna och till och med en och annan betongkeps. 

 

Men då bestämde sig VIF för att ta tillbaka taktpinnen och utnyttja lite mer spring i benen än bortalaget. I den 69:e respektive 72:a minuten kunde Värmdö blixtra till och vända tillbaka på resultatet. 3-2 blev också slutresultatet. 2-2 kom efter en fast situation och segermålet tillverkades efter fina prestationer och kyla i de avgörande ögonblicken.

 

Under sista delen av matchen hade hemmalaget bud på både ett och två mål till. Slutresultatet var rättvist på alla sätt, men kanske inte lika solklart som vädret.

 

Marieberg är en samling listiga rävar med både fysisk kapacitet såsom en hel del fina fina fötter. Märks att det ligger en hel del fina meriter i deras ryggsäckar.

 

Den svartklädda trion hade full koll på händelserna på planen, men även utanför. En hel del fokus på de båda lagens bänkar, om det var fler än en person som stod upp samtidigt. Även detta kunde trojkan gå felria ifrån.

 

Tack till både MSK och domarna för en välspelad och väldömd match.

 

Nästa utmaning för Värmdö blir mot topptippade Älvsjö på bortaplan.

 

MEN, ringa redan nu in Valborgsmässoafton (30/4). Då spelar nämligen VIF´s herrar sin nästa hemmamatch, mot Solna FC.

 

Tack till alla er som tog er ner på Värmdövallen idag (tippar på mellan 100-200) och Forza Värmdö.

Herrar Div.5 Mellersta 2021
2021-01-22 15:37
http://www.stff.se/information/?scr=table&ftid=87830
Träning och match inställt!
2020-11-01 14:40

Hej alla aktiva och ledare i Värmdö IF!

Som ni säkert hört så fattade igår Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkare i Stockholm ett beslut om skärpta allmänna råd för oss i Stockholm.

För oss i föreningen gäller följande från igår 29/10 till och med den 19/11:

  • Samtliga matcher/tävlingar ställs in eller skjuts upp.
  • Träning för barn födda år 2005 och yngre kan fortsätta som vanligt. Deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom.
  • Föräldrar ska i allra möjligaste mån inte vistas på idrottsanläggningen och i hallarna. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning.
  • Träning för vuxna och ungdomar födda 2004 och äldre pausas. Observera att detta gäller även i de fall då personer födda 2004 och äldre tränar tillsammans med personer födda 2005 och yngre.


Ytterligare förändringar kan komma att ske med kort varsel även under ovanstående period om Folkhälsomyndigheten tar ytterligare annat beslut.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 30/9 13:00
5 - 1  
Lör 23/9 13:00
1 - 0  
Lör 16/9 13:00
3 - 2  
Lör 9/9 13:00
2 - 3  
Sön 3/9 15:45
3 - 1  
Sön 27/8 13:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll - Startsida, 06/09 11:50 
Fotboll - Startsida, 24/04 13:57 
Fotboll - Startsida, 31/03 10:43 
Fotboll - Startsida, 22/03 10:28 
Fotboll - Startsida, 15/03 16:20 
Fotboll - Startsida, 21/02 11:11 
Nyheter från föreningen
Värmdö IF, 26/09 12:45 
Värmdö IF, 25/09 16:40 
Värmdö IF, 24/05 14:36 
Värmdö IF, 09/05 13:47 
Värmdö IF, 17/04 12:50 
 
 
VÅRA HUVUDSPONSORER
 
 
 
Våra sponsorer