Fotboll
Herrlag

Förlust i premiären 3-4 mot Skiljebo
2014-04-14 08:08
Lördag den 12 april bjöd Värmdövallen på ett strålande fotbollsväder. Sammanfattar man matchen så blev det målglatt i alla fall.
Vi inleder matchen riktigt bra. Framförallt är det Ufuk som oroar motståndarna. Han får ett fint instick av Rasian när han löper in bakom mittback och får läget med vänster men tyvärr blir avslutet lite för tamt. Kort därefter så anfaller vi från andra hållet och nu är det ett rent friläge som Ufuk placerar förbi målvakten men dessvärre rinner bollen utanför målburen också. Sen kommer en sekvens när motståndarna vinner tillbaka boll lite högre upp i banan och i den 25 minuten så gör vi några mindre lyckade värderingar. Vi tappar boll onödigt precis utanför straffområdet och det förvaltas av motståndarnas nummer 70.
Nu jämnas matchen ut, vi får inte till några riktigt klara målchanser men Ufuk fortsätter oroa och Roy får relativt mycket boll men utan dom klara chanserna. Men i allt detta så kommer kvittering. En lite tilltrasslad situation så avslutas med att PG får iväg ett skott som ändrar riktning via ett motståndarben. Men tyvärr blir glädjen kortvarig. Kvittering kom i 37 minuten men Skiljebo tar på nytt ledningen i den 43:e på en hörna som vi har kontroll på men oturligt tappar Simon bollen och i röran framför så petar samma spelare in 1-2 som står sig till paus.
I andra tar vi tag i matchen igen, inbytte Andreas K Holmberg är den som ser piggast ut. Men från ingenstans kommer 1-3 på en fast situation återigen är det andra- och tredjebollen vi inte har koll på. Men denna gång dröjer det inte länge förrän vi åter har häng. Ufuk får en boll i djupled, 1 mot 1 förvaltar han på bästa sätt. 30 minuter kvar att jaga kvittering. I forceringen så gör vi återigen en värdering som kommer att kosta ett baklänges mål. Vi tappar bollen runt halva halva på motståndarnas planhalva i en situation där vi från början inte är pressade. Skiljebo gör en effektiv omställning och 2-4 är ett faktum. Men vi ger inte upp. Vi fortsätter att gå framåt. I den 88 minuten fälls Addi och domaren pekar på straffpunkten, Ufuk förvaltar den. 3-4. Vi får två bra lägen till kvittering. Först ett mycket bra frisparksläge precis utanför straffområdet. Tyvärr ger vi inte bollen en riktig chans. Frisparken går över muren men är för löst slagen. Strax efter det så när drar in ett inspel så studsar bollen upp på armen på motståndaren som domaren erkänner att han ser. Men mycket tråkigt är hans förklaring att bollen söker armen, men det skall ju inte spela någon roll om armen har en onaturlig position vilket den har. Det kostar i denna match oss en förmodad poäng.
Men sammanfattar vi premiären så bjuder vi på 3 av fyra mål. Mål 1 och 4 är bjudningar där våra värderingar måste bli bättre. Mål 2 individuellt misstag.
Det positiva som vi tar med oss är att vi gör tre mål och hela tiden kommer tillbaka från underläge vilket vi haft problem med dom senaste åren. Vi gratulerar Skiljebo till segern men vi vet att vi kommer prestera bättre fotboll än vad vi gjorde. Vi tar nya tag, här näst i serien väntar Kvarnsveden som spelade oavgjort i premiären mot Aspudden.