Bra känsla i gruppen på vägen till Västerås. Grabbarna är laddade för att ta vår första 3 poängare för säsongen, det går att ta på ”feelingen” i bussen.

Vi landar i Hamre i god tid, strålande väder, killarna kan gå ut och känna på gräset, lite som kalvar på grönbete. Kortärmat och solen värmer, underbart, och bra förutsättningar för en bra insats.

Jocke

Wille Linus Musse Youssri

Ibra

Avbytare: Lukas, Lamin, Binjam, Joseph, Sanneh, Sami, Nikola

Matchen första 5 minuter är Skiljebo väldigt aggressiva på oss. Trots det kommer vi runt 2ggr på vår högerkant, varav ett utmynnar i ett bra avslut från Musse.

Matchbilden är fortsatt jämn, i minut 11 kommer vi runt igen på kanten, denna gång på vänsterkanten, efter ett fantastiskt uppspel av Jesper, till en djupgående Youssri, som får till ett bra inlägg, Ibra tar avslut.

I 16:e får vi en omställning, där Jocke driver boll från vår vänsterkant in centralt, och friställer Wille med en elegant passning, avslut tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Spelet är lite böljande, dock har vi ett litet övertag, sett till chanser iaf.

Men i 25:e minuten kommer en Skiljebo spelare igenom, centralt, som tur är lyckas Emil störa honom så pass mycket att han avslutar över, deras tränare&spelare vill ha straff.

I 29:e får vi en frispark, Youssri prövar lyckan, bra skott men mitt på mål och inga problem för deras målvakt.

Så i minut 32, Musse slår en fin passning in centralt upp mot Linus, deras målvakt hinner först, men rensar på en egen försvarare, studs tillbaka, Linus påpasslig och snappar upp den och rullar enkelt in 0-1 för oss!

Halvleken avslutas ganska intensivt och Skiljebo drar på sig sitt första gula när deras nr 11 fäller Youssri.

Strax därefter drar Musse på sig ett gult kort.

Halvtidsvila och vi leder!

I Paus är killarna fortsatt taggade, men också medvetna om att vi får inte bli nöjda med att vi leder, får då risker vi att tappa denna 3 poängare som vi så gärna vill ha. Bra surr helt enkelt i paus.

Skiljebo gör ett tidigt byte, ut deras nr 10 in nr 12, som visar sig bli en frisk fläkt för Skiljebo.

Dem sätter högsta fart och vill verkligen kvittera, vi spelar lite ängsligt, och det blir en halvlek som svänger fram och tillbaka.  Mycket boll för Skiljebo, men jag tror Simon i mål får göra en räddning under hela andra halvlek. Annars mest en massa halvchanser, som aldrig blev riktigt farliga. Addi och Wille samarbetar fantastisk bra på vår högerkant.

I 52:a minuten får vi en jättechans att ”stänga matchen” Linus snett inåt bakåt till en fristående Musse, som dock inte får igenom skottet, det var en riktigt bra chans att stänga denna match.

Vårt först byte sker i 60:e minuten

Ibra ut

Lamin in

Ibra har stångats däruppe på ett bra sätt, men är trött och vi vill få in friska ben, Lamin gör 30 bra minuter, jättekul. Han kommer runt flera gånger på sin högerkant (Wille gick upp på topp)

Vid ett av dessa tillfällen, så spelar Lamin in till Wille, som tyvärr får felträff, fint framspelad av Addi skall poängteras.

Vi spelar på riktigt gräs och då hoppar bollen ibland.

Skiljebos farligaste chans kommer strax därefter i minut 66, där ett närskott går i burgavel, till vänster om Simon.

Skiljebo försöker och vi slår ibland bara ifrån oss, men vi vill verkligen vinna denna match. Vid ett tillfälle tvingas Addi dra på sig ett gult kort, med en efterföljande frispark från vår högerkant, dock hände inget farligt på den.

Minut 80 nästa byte för oss

Wille ut

Joseph in

Nu vill vill med det byte få till mycket djupgående löpningar från Joseph.

Skiljebo försöker, vi kommer på flera omställningar, Linus, som nog sprang mest denna match, kommer till läge som dock blockeras av en offrande försvarare.

87:e Skiljebo får en hörna, som strax därefter resulterar i en farligt frispark 25 m från mål.

Den blir dock resultatlös, och vi tar vår första 3 poängare!

Alla killar ska ha beröm, även bänken gjorde sitt, dvs stötta sina lagkamrater som kämpade därute idag.