vi ställer upp med följande lag i denna tuffa bortamatch mot Rynninge som hör hemma i Örebro.

Linus PG

Joseph Jonas Wille

Nicho

Bänk: Lukas, Viggo, Hugo, Sampha, Meron, Oumar, Erik ”Eje” Ejemark

Bara arenan är värd ett omnämnande, en klassiskt arena som bjuder på spel på en fin gräsmatta, en arena som ligger lite idylliskt mitt bland villor och en fd militärmiljö, därav namnet på arenan: Grenadjärvallen. Nu till matchen.

Matchen startar som förväntat, Rynninge har mest boll första 20 min, helt enligt vår plan, sedan tar vi över mer och mer, skapar en hel del chanser, bla ett inlägg från Jonas som sånär Nicho eller Wille hinner fram på. Sedan har Jonas själv ett toppläge, efter fint framspelad av Jonas, målvakten gör en förstklassig räddning på närskott.

Vi har även en straff efter att Nicho rivs ner av en Rynningespelare, på väg igenom.

Emil kliver fram, och slår en bra straff, mitt i målet, deras målvakt slänger sig till höger men får upp benet och räddar mirakulöst, fortfarande 0-0, vilket står sig till paus, inte helt rättvist, sätt till chanserna.

I paus så känner vi att vi har en fortsatt bra chans i denna match, Nicho fick en smäll på armen som måste pysslas om, men han kan köra vidare.

Andra halvlek, kommer inte upp i samma standard, Rynninge höjer sig iof, och spelet är jämnt, och det luktar 0-0. Det är en del tuffa närkamper, två bra lag, som just prioriterar laget, kämpar på, båda vill vinna, och chanser finns åt båda hållen. Vid ett par tillfällen så blir vi avvinkade felaktigt för offside (har kollat på vår matchfilm i efterhand) ganska svaga insatser av just den linjedomaren då det är klara onside lägen så blåses av och då stoppar våra anfall. Men så är det, det är en bra fotbollsmatch, som vi tyvärr förlorar, efter en snabb omställning på vår vänsterkant, Wille får en ojust tackling i en luftduell, frispark? Sedan kommer en Rynninge spelare runt , slår ett fint inlägg, som dem sätter efter ett behärskat volleybredsida, från nära håll.

Vi lyckas tyvärr inte forcera in en kvittering, förlusten ett faktum. Nu tar vi nya tag, Huddinge borta nästa, måndag 7 augusti.